zápas č. 2 tentokrát víťazne pre Ottawu

17.03.2012, 14:10 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu Canadiens uvedomujúc si, že tohtoročné play-off je pre nich už prakticky nereálne, začali hrať uvoľnenejšie a celkovo sa im darí. Habs dokázali v posledných štyroch stretnutiach získať slušných sedem bodov. V stredu Canadiens zvíťazili v montrealskom Bell Centre, vo veľmi vyrovnanom zápase nad hráčmi Ottawy Senators 3:2 po samostatných nájazdoch. Obrovskú zásluhu na tomto triumfe mal nepochybne brankár Montrealu Carey Price, ktorý zlikvidoval tridsaťpäť streleckých pokusov súpera a v samostatných nájazdoch bol dokonca „nepriestrelný". V piatok večer Habs zavítali do ottawského Scotiabank Place, kde ich čakal už druhý tohtotýždňový vzájomný duel proti hráčom Senators. Po doliečení zo zranenia kolena sa do zostavy Montrealu vrátil útočník Mike Blunden. Ďalším navrátilcom Habs bol po jednozápasovej pauze zavinenej menším zranením obranca Alexei Emelin. Emelinov krajan Andrei Markov zase dostal od trénera „preventívne" voľno. Zostava Canadiens pre dnešný zápas tím pádom vyzerala nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Bourque - Plekanec - White
Blunden - Eller - Leblanc
Staubitz - Nokelainen - Palushaj

Gorges - Subban
Emelin - Weber
St-Denis - Campoli

Od úvodných sekúnd sa hral na oboch stranách útočný hokej. Hráči Montrealu boli však o niečo aktívnejší a v rozpätí niekoľkých minút si dokázali vypracovať aj zopár dobrých streleckých príležitostí. V čase 03:05 si „do vlasov skočili" montrealský obranca P.K. Subban a ottawský útočník Colin Greening. Arbitri ich však veľmi rýchlo od seba dodelili a ešte rýchlejšie si obaja hlavní aktéri putovali oddýchnuť na trestnú lavicu. Navyše k potrestanému Greeningovi si tiež prisadol aj jeho spoluhráč Nick Foligno a Habs tak mali možnosť prvej presilovej hry z stretnutí. Za hákovanie poslal rozhodca v čase 06:25 na trestnú lavicu fowarda Habs Petteriho Nokelainena a brániť sa museli prezmenu Canadiens. Montreal sa našťastie úspešne ubránil tejto početnej výhode domácich hráčov a navyše Habs dokázali počas nej aj skórovať. Útočník Tomáš Plekanec sa na modrej zmocnil puku, vyviezol ho až do útočného pásma Senators a nechytateľnou delovkou z medzikružia prekonal Bena Bishopa. Ďalšiu pästnú výmenu názorov mohli diváci vidieť v čase 12:27 medzi útočníkmi Bradom Staubitzom a Chrisom Neilom. V štrnástej minúte úvodnej dvadsaťminútovky nebezpečnou strelou ohrozil bránku Montrealu domáci obranca Erik Karlsson. Našťastie Carey Price aj tento strelecký pokus súpera úspešne zneškodnil. V čase 16:31 putoval za držanie po druhýkrát v stretnutí na trestnú lavicu foward Habs Petteri Nokelainen. V poslednej minúte prvej tretiny si na lavicu hanby postupne zasadli Ryan White, Yannick Weber, Nick Foligno a P.K. Subban. Hráči Setators si v záverečných sekundách tretiny vytvorili obrovský tlak na bránku Canadiens a Carey Price sa „nestíhal obracať". Po prvej časti hry bol stav stretnutia 1:0 pre Montreal.

Do druhej tretiny vstúpili hráči Montrealu v dvojnásobnom oslabení. Počas tejto početnej nevýhody inkasoval obranca Habs Alexei Emelin veľmi nepríjemný zásah pukom do chrbta, po ktorom ostal montrealský bek ležať s bolestivým výrazom v tvári na ľade a musel opustiť hru v sprievode ošetrovateľa. Našťastie o niekoľko minút neskôr sa vrátil znovu do hry. V čase 01:57 putoval za nezmyselne odpískané podrazenie na trestnú lavicu útočník Canadiens Lars Eller. Za držanie poslal v čase 05:59 rozhodca na trestnú lavicu prezmenu domáceho fowarda Erika Condru a presilovku si vyskúšali aj Canadiens. Bohužiaľ Habs nevyťažili z tejto početnej výhody nič, pretože všetky strelecké pokusy hráčov Montrealu zlikvidoval gólman Ottawy Ben Bishop. V deviatej minúte druhej dvadsaťminútovky si obranca P.K. Subban „vyšliapol" na útočníka Colina Greeninga a bol z toho nádherný hit. Z dobrej pozície strieľal v jedenástej minúte prostrednej časti hry domáci foward Milan Michálek. Carey Price bol však pozorný a úspešne zakročil. V dvanástej minúte druhej tretiny poslal rozhodca za narazenie na trestnú lavicu útočníka Senators Milana Michálka. Hneď po tejto presilovke nasledovala ďalšia a opäť sa na lavicu hanby posadil domáci hráč. Konkrétne obranca Chris Phillips za hákovanie. V zápase ako keby sa „roztrhlo vrece" s vylúčeniami, pretože len čo sa skončila presilovka Habs nasledovala početná výhoda Ottawy. A po nej si domáci hráči zahrali ďalšiu presilovú hru, keď v čase 19:06 za držanie putoval na trestnú lavicu montrealský foward Erik Cole. V druhej dvadsaťminútovke gól nepadol a tak po štyridsiatich minútach hry platil aj naďalej stav 1:0.

Aj tretiu tretinu odštartovali Habs v početnej nevýhode, pretože útočník Erik Cole si ešte odpykával trest zo záveru predošlej dvadsaťminútovky. V čase 03:56 poslal montrealský foward David Desharnais nechcene puk medzi divákov a Canadiens sa museli opäť brániť. Carey Price predvádzal neskutočné zákroky a v mnohých momentoch podržal spoluhráčov. Avšak na strelu domáceho krídelníka Colina Greeninga bol už jednoducho „prikrátky". Za ďalší nedovolený zákrok poslal v čase 15:20 rozhodca na trestnú lavicu útočníka Montrealu Ryana Whitea. Do konca tretiny už gól nepadol a tak sa o víťazovi zápasu muselo rozhodnúť v predĺžení.

V predĺžení boli úspešnejší domáci hráči, keď puk za Priceov chrbát poslal obranca Senators Filip Kuba.

Hráči Montrealu predviedli v tomto zápase horší výkon ako v predošlom vzájomnom stretnutí, preto je aj jeden bod celkom potešujúci. Habs nebudú mať veľa času na oddych, pretože už v sobotu večer nastúpia na domácom ľade proti New Yorku Islanders, „v priamom súboji o štrnáste miesto na východe".

Hviezdy zápasu:
1. Josh Gorges 0 + 0
2. Colin Greening 1 + 0
3. Filip Kuba 1 + 0

foto: Jana Chytilova/Freestyle Photography/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:hlavně, že to přiznal... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak přezdívky se používají všude, to zase beru, tak to ve sportu je. Zrovna tohle mu nezazlívám, to se stane.
 
AvatarReakce na příspěvek:jj, Palushaj hraje poslední dobou dost dobře. zasloužil si to smajlik
a mile mě překvapilo, že šel Pleky na nájezd jako druhej, i když nedal...
jestli chceš, aby tě Cunneyworth naštval ještě víc, přečti si tohle:
http://www.hockeyinsideout.com/news/multimedia-after-canadiens-lost-3-2-to-islanders-in-shootout
nechápu, proč jim říká přezdívkama, zvlášť někde, kde je hodně hluku...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo to je už obehraná písnička, Pleky potřebuje stálé kvalitní spoluhráče a ne centra vedle sebe, Cuneyworth mě už vážně se.e!
Jo jo, mladí se toho chopili a Palushaj se konečně trefil.
 
Reakce na příspěvek:Ono to až zas tak moc ke koukání nebylo..smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:koukala jsem po tom, co jsem přišla ze studenťáku. Ale to video se v polovině poslední tetiny zaseklo, tak jsem to sledovala jenom online.
nechápu Ellera vedle Plekyho. podle mě jim to vedle sebe moc nesvědčí. Pleky vytvořil minimálně čtyři gólovky, ale nenašel se nikdo, kdo by dostal puk do brány. Jinak opět předvedl podobnou akci jako minule, akorát při hře pět na pět. škoda, že to tam nepadlo.
jinak skvěle hráli Palushaj s Leblancem. smajlik
 
AvatarNikdo nesledoval zápas??? Přicházím z akce a vidím bod po nájezdech, no proti Isles jsem čekal výhru, škoda. Ale bod je doma, což bychom ocenili, kdyby o něco šlo... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:jj, souhlas. Kolika týmům se podaří při takovýmhle počtu oslabení neinkasovat.
Takovej Pleky měl vlastně skoro o třetinu delší ice-time než jindy než jindy a pochvalu si zaslouží taky určitě St-Denis.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nesouhlasím, v oslabeních udělal kus práce celý tým, všichni hráli dobře, bez toho bysme to neubránili. Dopředu to bylo slabší, ale zas jsme byli poměrně efektivní, pokud to může takhle říct, protože když už jsme se dostali před Bishopa, tak často smrdělo gólem po nenápadných akcích, bylo jich míň, protože jsme nestříleli žádné propagační střely.
Zkrátka bod ze zápasu je fajn. 5 zápasů, 8 bodů, kdy jsme tohle naposled měli?
 
AvatarReakce na příspěvek:Markov včera nehrál po vzájemné dohodě s koučem, kdy nechtěli koleno a tělo celkově tolik zatěžovat, když byla OTT a dnes Isles dvojzápas. Možnost byla buď nastoupit k oběma zápasům se sníženým IT nebo pouze k jednomu. Dnes by teda měl normálně nastoupit.
 
Reakce na příspěvek:Ve včerejším zápase si plat opravdu zasloužili jenom Carey s Joshem. Ten byl po právu vyhlášenej první hvězdou zápasu. Sens stačilo uhlídat naší první lajnu a čekat kdy jim to tam spadne. Smůly měli dost.(3 tyčky) Habs toho od druhý třetiny dopředu moc nepředvedli.
O absenci Markova se tady tušim někdo zmínil, podle všeho byla v plánu. Ale kdo ví...
 
17.03.2012 15:29 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarjestli pak náhodou netrefili do zad markova?? prej zranění v horní části těla, ale kdo by tomu tak věřil ??
 
AvatarReakce na příspěvek:děkuju za překlad smajlik
 
17.03.2012 15:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No že ho trafili pukom do zad. A nepríjemne to schytal. http://www.youtube.com/watch?v=53MaeAR1YVQ
 
Avatarmůžu se jenom zeptat, co znamená v češtině, že Emelin dostal pukem do "chrbta"?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 02.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík