Personální změna v redakci habsczech.com

29.03.2012, 15:54 | Aktuální téma |  Monika Gordíková
 

„Když jsem v září 2007 začínala u webu habsczech.com, netušila jsem, kolik pěkného s ním prožiju. Kolik báječných lidí potkám. Prostě jsem tehdy jenom odpověděla Martinovi Formánkovi na inzerát a nic si od toho neslibovala. Následovalo něco neskutečného. Troufám si tvrdit, že to něco vedlo k vytvoření nejlepšího hokejového fanouškovského webu u nás a na Slovensku. Všechno ale jednou končí a i webu se tyhle změny nevyhnou.

Poprvé mě to napadlo v listopadu. Jak dlouho ještě hodláš přispívat? Nejsi na to už stará? Baví tě to ještě vůbec? Ptala jsem se sebe sama na spoustu otázek. Ve finále jsem dospěla k názoru, že mám syndrom vyhoření, který nikdy nepřejde. Jasně, jde práci zkorigovat a psát méně, jenže s třemi články týdně to nemá smysl, pro maximalistu určitě ne. Pokud se webu nemůže věnovat naplno, pak se mu nebudu věnovat vůbec. A naplno už se mu věnovat nemůžu, co si budeme povídat, ani nechci.

Zkrátka se naplnil můj čas, je čas odejít a přepustit místo v redakci někomu jinému. Možná někomu tento sloupek přijde jako „namyšlené loučení, které čeká srdceryvné prosby o změnu názoru a děkovné vzkazy v diskusi", ale to je mylná myšlenka. Takhle to není. Nechci nikoho prosit o přemlouvání, protože to nemá cenu. Nechci nikoho prosit o děkování, protože není za co. To já bych měla děkovat. Potkala jsem skvělé lidi a setkávala se hráčem Habs. K dnešnímu dni ale s prací pro web končím. A není to Apríl.

Osud webu mi není lhostejný, ale už nechci hledat někoho dalšího. Napadlo mě, že zůstanu a najdu k sobě člověka, který bude dělat většinu práce za mne, a já jen občas přispěji nějakou chuťovkou. Pak jsem si ale uvědomila, že pokud se někdo najde, nejpozději do dvou dnů mi oznámí, že ten a ten den nemůže něco napsat, protože má to a to. Web nesmí stát na jednom člověku, to je chyba. Kde vzít a nekrást? Nevím. Vím, že já končím a webu se třeba ujme někdo jiný. Omlouvám se, ale takhle to cítím. Koneckonců, tenhle den jednou musel přijít. Pokud tyhle řádky někdo čte a chtěl by pro web psát, pak mu samozřejmě poskytnu veškeré mé zdroje a případně mu poradím.

Děkuju"

Monika Gordíková, 29. dubna 2012

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Reakce na příspěvek:Ahoj, budu rád, když mi pošleš adresu na ten web :) deěkuji
 
Reakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik
 
30.03.2012 12:14 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Opakovanie je matka múdrosti. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To už víme smajlik
 
30.03.2012 10:32 | reagovat
Klavirista | kralovic.anton@gmail.com
Reakce na příspěvek:Pierre Gauthier končí po dvou letech ve funkci generálního manažera Montrealu. Spolu s ním byl propuštěn i jeho předchůdce Bob Gainey, který působil u Habs jako speciální poradce. Canadiens zatím povede Larry Carriere, s hledáním nového generálního manažera vypomůže i Serge Savard.
 
30.03.2012 10:31 | reagovat
Klavirista | kralovic.anton@gmail.com
Tak Pierre je už minulosť :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to jsou všechno jména, která už ve spekulacích figurovala, tak jsem zvědavej...
Jinak mrkni na mail.
 
30.03.2012 09:21 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJedna menší spekulace o GM
The immediate installation of Sege Savard as Special Advisor to the Molsons, and Savard’s statement that the next GM “will speak French” have culled the potential candidates to a likely shortlist including Tampa Bay Assistant GM Julien Brisebois, Montreal legend and current Quebec Remparts co-owner/GM/head coach Patrick Roy, Chicago Blackhawks Assistant GM Marc Bergevin and NBC Sports NHL Analyst Pierre McGuire.
 
AvatarReakce na příspěvek:Právě, má už dítě, takže to bude určitě těžší než v minulých letech... Já moc doufám, že to vyjde, bylo by to úžasné.
Praha je jasná, s Plekym asi nebudeme špekulovat smajlik tady není o čem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Díky moc. Byl by to naprostý ideál, kdyby jsme se o to preview trošku podělili, podobně jako to máte vy s klukama na reporty. Taky jsem rád, že zájem je, protože tyhle stránky fakt za něco stojí.
 
AvatarReakce na příspěvek:No a teď vidím na mailu zájem i od Marianny, takže super smajlik !
 
AvatarJinak k tomu srazu s Plekym - samozřejmě se budu snažit i letos se s ním domluvit, ale nevím, jak mu to bude kolidovat nyní už s rodinnými plány... Já doufám, že si na nás jedno letní odpoledne čas udělá, ale bude to určitě znovu v Praze, nikam dál ho hnát nechci...
 
AvatarTak vidím, že zájem o tyto stránky je a to dost velký, což velmi těší. Určitě na tom má svůj podíl i Monika, ale bohužel už tu nejspíš žádný článek nepřidá, takže se s tím musíme nějak "poprat". Jsem moc rád, že jsem tu zaregistroval tolik pomocných rukou, takže by to od nové sezóny, respektive už vlastně od draftu a trhu s volnými hráči nemuselo vypadat vůbec špatně.
Ad Parda - já jsem tvoje preview zaregistroval a bylo naprosto v pohodě, takže jsem úplně v klidu, pokud budeš mít chuť do toho jít smajlik. Navíc si myslím, že tomu hokeji prostě rozumíš a máš trefné postřehy, což se mi líbí. Myslím, že ty a bartrand, pokud do toho také půjde, budete velmi dobrými posilami. Navíc mně občasný příspěvek přislíbil i Maro (guillaume), takže jsem moc zvědavej, jak se nám bude dohromady dařit...
 
AvatarReakce na příspěvek:No já doufám! Já mám Prahu taky hooodně z ruky, ale vlakem to jde utáhnout. Musíme, už se těším, pokud teda Pleky bude ochotný i letos dojít.
 
29.03.2012 21:04 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ja som tiež "virtuálny" člen. smajlik Ale dúfam, že keď sa podarí opäť zraz s Plekym tak sa konečne budem môcť dostaviť aj ja. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak pokud sis ho nevšiml, tak to je klad, protože sis myslel, že je Moničin, tzn. skvělý smajlik i to je dobrá zpětná vazba.
Určitě se domluvíme, zvlášť v dnešním světě. A já doufám, že i letos bude sraz s Plekym, na kterém bych rád byl, tak vás rád uvidím všechny, ať nejsem jediný virtuální člen.
 
29.03.2012 20:53 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarDíky za vše,bývalo to skvělé čtení. Já bych hrozně rád pomohl, ale mám toho moc :-( Jinak jsem rád, že PG je pryč.
 
AvatarSice jsem moc nepřispívám, ale pečlivě čtu každý článek o HABS i DOGS už více jak rok. Články pí. Gordíkové jsem si velice oblíbil. Mrzí mě, že odchází, ale podle mě ještě žije naděje, že nějaký ten článek sem ještě otiskne.
Hodně štěstí v "novém" životě.
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě se nějak domluvíme, reporty jsou jasný, preview budeš dělat primárně ty a když nebudeš moc, tak se někdo určitě najde, ať už já nebo někdo další. Domluvit se dá vždy přes mail, icq nebo podobný blbůstky... Tvoje preview jsem asi přehlídl, ale určitě bylo povedené:) Je to hlavně o komunikaci, stačí se domluvit, kanálu pro to máme dost, takže se nebojte psát:)))
 
Avatarmusim říct, že vyhazov Gauthiera mě docela překvapil. Bylo jasný, že skončí, ale nečekala jsem, že pět zápasů před koncem sezony. Ale vůbec mi to nevadí...smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak předně musím říct, že komunikace mezi mnou a Monikou již proběhla, přislíbil jsem účast na tvorbě těchto stránek od příští sezóny, ale její odchod mě taky dost překvapil, protože to mělo fungovat tak, že já budu dělat preview a sem tam farmu a Monika speciální články. Jedno preview jsem už udělal kvůli vytíženosti Moniky, ani nevím, jestli si toho někdo všiml smajlik
Takže určitě, preview příští rok rád budu dělat a když na to třeba budeme dva nebo budu mít pomocníka, když nebudu moci, tak by to bylo super. Času mám dost, ale někdy jsem taky dost "busy" díky tomu, že se při škole snažím bokem brigádničit atp.
 
AvatarReakce na příspěvek:Člověk je chvíli mimo net a hned je poprask, tak to vezmu popořadě. Tenhle text, na který reaguju je přimo od Molsona? Molson takhle tvrdě zkritizoval PG? A ta kritika Kaberleho...
Jsem rád, že jsme se dočkali a že nedošly naplnění katastrofické scénáře typu PG zůstane ve funkci.
Teď už jen najít vhodného nástupce.
 
29.03.2012 20:09 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarA ještě proslov
http://video.canadiens.nhl.com/videocenter/console?catid=66&id=168416&lang=en&navid=DL|MTL|home
 
29.03.2012 19:12 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:The Montreal Canadiens fired general manager Pierre Gauthier on Thursday and have not yet named a replacement, according to the team.

"Pierre Gauthier has been relieved from his duties. The search for a new General Manager is underway."
— Montréal Canadiens (@CanadiensMTL) March 29, 2012

Team owner Geoff Molson will address the media at 11:45 a.m. ET to discuss the firing of Gauthier.

This season has been a huge disappointment for the Canadiens, who were officially eliminated from the Stanley Cup playoff race on Saturday.

The Canadiens currently sit at the bottom of the Eastern Conference standings, which isn't acceptable for a team that just one year ago made the first round of the playoffs and the Eastern Conference final in 2010.

Gauthier's firing is the right call, as a move was necessary to help the franchise return to the winning ways its fans are so accustomed to seeing.

Some of his signings and trades were awful and have led to the struggles the team has gone through all season.

He traded for defenseman Tomas Kaberle from the Carolina Hurricanes in exchange for Jaroslav Spacek, which brought in an overpriced contract with two years left while giving up an expiring deal.

Last summer, Gauthier gave defenseman Andrei Markov a three-year contract extension with a large $5.75 million cap hit despite Markov's injury concerns. The 33-year-old has played in only eight games this season.

TSN's Pierre LeBrun explained the Canadiens' salary cap situation under Gauthier, and it's not an ideal one.

"Gauthier leaves behind a payroll that has 13 players signed for more than $44 million next season, when cap may go down...."
— Pierre LeBrun (@Real_ESPNLeBrun) March 29, 2012

Gauthier also hired Randy Cunneyworth as head coach when Jacques Martin was fired earlier this season.

Not only was the firing of Martin a controversial move, his replacement in Cunneyworth does not speak French very well, which is a virtual requirement of the Canadiens head coaching position. Many people were upset with the hiring of Cunneyworth because of his inability to speak French.

Gauthier made too many bad decisions on too many fronts to continue as general manager of the Canadiens. He made bad free-agent signings, made poor trades and did not handle the head coaching position very well.

This was an easy and correct call for Montreal to make.
 
Avatartaky dekuji..

btw Molson vyhodil Gauthie i Gayneho ze svych pozicii
 
AvatarZa mě též díky !
 
29.03.2012 18:03 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarza sebe chci Monice poděkovat, za to že se podílela na oblíbenosti tohoto webu...což se projevilo i na rozrůstajícím počtu fanoušků zde zaregistrovaných
 
AvatarReakce na příspěvek:No, musíme se s tím vyrovnat, není jiná možnost... Takže znovu opakuji prosbu, co už tu zazněla - kdo by měl zájem, ať klidně napíše mně, Michalovi, Milanovi nebo Formesovi (Martinovi) a domluvíme nějaké detaily. Stejně to připadá v úvahu asi až od nové sezóny, i když takové dění na trhu volných hráčů a draft určitě monitorovat musíme...
 
Avatarškoda, články od Moniky byly čtivý a co jsem kdy koukala do archívu, tak mě až překvapilo, kolik toho napsala. Takže teď mě to docela překvapilo...
takže díky za předešlý články smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:A co ty, "starej barde" - nechtěl bys občas něco napsat jakožto profík? Nemyslím reporty, ale občas nějakou zajímavost? Tvé články bývaly hodně dobré...
 
AvatarReakce na příspěvek:Každopádně nechci, aby tenhle příspěvek vyzněl nějak zle vůči Monice - naopak, udělala tu obrovský kus práce a za to jí samozřejmě patří jenom a jenom díky. Jen mě prostě trochu vadí ten způsob, jakým tu spolupráci s námi ukončila - myslím, že se známe dost dlouho na to, aby nám to mohla říct předem a odůvodnit to...smajlik
 
29.03.2012 16:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo prídem sem, že si pozriem nejaké novinky a toto. To o Gauthierovi to je dobrá správa, ale čo sa týka Moniky to som vážne nečakal. Hm ale čo sa dá robiť, nejako sa s tým budeme musieť vysporiadať. No ale aj tak je to nesmierna strata pre web habsczech.com. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Popravdě - napadl jsi nás mezi prvníma smajlik! Přesně tu náplň, co jsi popsal, bych po tobě požadoval velice rád - pokud tedy budeš mít dlouhodobější zájem. Napiš mi na ten mail, co tu mám uvedený...
 
29.03.2012 16:39 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarDocela mě dostalo, že Monča skončila, ale je to její rozhodnutí a to musíme respektovat.Každopádně si pro web udělala neskutečně mnoho!!!Určitě uvítáme člověka, který by nám mohl doplnit stav. S tím že by bylo dobré aby aspoň trochu ten čas měl. Aby nás tu zase nebylo dvacet... Nejdůležitější teď je pokrýt hlavně reporty a preview. A hlavně na ty preview by bylo dobré někoho najít. Tak kdo by měl zájem, tak ať se ozve. A jedno jméno mě napadá hned Pardy??smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Zrovna mě to napadlo - dneska každý končí...smajlik. Co je to za den...?
 
AvatarReakce na příspěvek:No, myslím, že děkovat je určitě za co, protože jsi pro tento web udělala mnoho, takže nejenom za mě určitě velký poděkování... Jinak musím souhlasit se vším, co už napsal Míra, k tomu není moc co dodat...
 
29.03.2012 16:22 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarI já bych chtěl poděkovat především za informace co se týče preview a farmy v Hamiltonu.. Ať jsem hledal jak chtěl, nebyl jsem schopný nalézt informace o DOGS lépe, než tady.
Nechci se hlásit nějak "naplno" jen bych občas mohl přeložit nějaké články okolo dění v týmu. Na psaní preview a reportů nemám bohužel čas, ale třeba 3-4 články okolo dění v týmu, a spekulací, týdně bych mohl zvládnout.. Narazil jsem na kavlitní web kde je spousta dobrých informací nejen o HABS takže snad by to nemusel být zas až takový problém..
Kdyby o moje služby byl zájem, komu se mám ozvat na mail? :)
 
29.03.2012 16:12 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarDíky za všechno (hlavně pokrývání dění v Hamiltonu).

Mimochodem dneska skončil i Gauthier. Asi neunesl, že to balíš!
 
AvatarAle Moniko, naplno se tomu webu nemůže věnovat nikdo z nás, protože to děláme při práci - proč se tímhle žereš? Ten web byl vždycky takhle koncipovanej a ambice profesionálního webu nikdy neměl - to prostě nejde dělat ještě při něčem dalším. Moc mě tohle tvé rozhodnutí mrzí a možná ještě víc mě mrzí, že si nám z redakce o tom neřekla dříve, protože jsme třeba s Michalem plánovali po skončení sezóny takovou schůzku, kde bychom probrali další fungování těchto stránek - něco mi totiž v souvislosti s tebou naznačil.
Škoda, myslel jsem, že zrovna ty budeš tou stálicí...smajlik.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík