Zraněními decimovaná Ottawa soupeřem Montrealu

25.02.2013, 18:46 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Montrealští se utkají již potřetí se svým divizním rivalem z Ottawy. Úvodní buly se vhodí v 1.30. Oba týmy vzájemné utkání zastihlo ve výborné formě, když Canadiens získali alespoň bod v sedmi předchozích zápasech a Sens mají za sebou šňůru čtyř výher. Poslední utkání Montrealu se velice vydařilo, když jej ozdobili Eller, Cole a Galchenyuk skvělými souhrami a Carey Price si připsal druhé čisté konto v tomto roce. Ottawa porazila na domácím ledě Toronto, když za stavu 2:2 vstřelil vítězný gól Colin Greening, při tom na hodinách zbývalo 24 sekund do konce třetí třetiny. Inu Severovýchodní divize vládne Východní konferenci a to ještě musíme počítat s Bostonem, který má odehráno o tři až čtyři utkání méně.

Canadiens se stále drží na vítězné vlně a svým fanouškům dělají samou radost. Po loňské bídě je krása vidět své miláčky na čele konference, byť to samozřejmě zatím vůbec nic neznamená. Nicméně jak zápasy plynou, tak se play off stává reálnější a reálnější, no ale počkejme si na stav po 48 zápasech. Klíčem k úspěchu Habs je, mimo jiné, pevné zdraví týmu. Sestava se zatím nemusela nikdy převratně měnit a z farmy nebyl nikdo povolán na výpomoc. Kouč Therrien tak má prostor vymýšlet ideální spojení v útocích, když obranné řady jsou, zdá se, stabilní. Dnes by měl chybět pouze Rene Bourque, jež se potýká s chřipkou, ale nemělo by to být vážné. Od toho se odvíjí změny v sestavě, když ho v Plekancově formaci nahradil Prust. Ovšem to bylo už proti Rangers a další změny se nečekají.

Ottawa je doslova decimována zraněními a výčet zraněných vydá za malý tým- Anderson, Karlsson, Spezza, Michálek, Latendresse, Regin a Cowen. I tento fakt jim nebrání porážet soupeře jako na běžícím páse. V brance Andersona skvěle nahrazuje obrovitý Ben Bishop a za zraněné útočníky to vzal Colin Greening a Kyle Turris. Velkou překážkou pro naše přesilovkové formace bude oslabení soupeře s 88,7% úspěšností.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik No dobře, asi jsem měl přeci jen ty růžové brýle, každopádně je dobře, že to uznal. To není pravidlem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jako sorry, ale na to jsem nepotřeboval jeho vyjádření, abych viděl, že to byla jeho chyba...smajlik. A posuzuju to jako hráč z pole, byť pouze amatérský... smajlik. Ne, tohle prostě gólman jeho kvalit musí mít, bez debat. Ale je to sport a on jenom člověk, takže se to stává - to by jinak těch gólů moc nepadalo.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak beru svá slova zpět, i Carey se po tom góle kaje, takže sám cítil, že to měl mít.
That was the best game we played all year and I didn’t come through. I didn’t make the saves I needed to. It was just a bad goal and I made a mistake.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, tyčky byly dokonce tři, máš pravdu. Všichni ví, že je Price můj oblíbenec v týmu, ale jestli to byl vyloženě jeho gól... Šlo to k tyči a navíc to byla pořádná bomba z rohu. Byl jsem brankář, tak vím jak se to blbě chytá. Neříkám, že to bylo nechytatelné, ale že by se pod něj podepsal to určitě ne.
Jinak ano, Ben to zavřel jak jsem taky napsal :-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tyčky byly minimálně tři a jenom těch šancí, co měl Pleky a Galchenyuk... Bishop byl vynikající a měl samozřejmě potřebné štěstí. Price se podepsal pod ten jediný gól, pár solidních zákroků tam pak měl, ale tentokrát byl jasně dominujícím gólmanem ten domácí.
 
AvatarV některých předchozích zápasech jsme brali my dva body po ne zrovna přesvědčivém výkonu, dnes jsme hráli špičkově a body bere soupeř. My máme jeden a já ho beru. Není komu co vytknout. Prostě to tam nespadlo ani po dvou tyčkách. Přestříleli jsme je, gólových šanci bylo hodně, ale Big Ben to zavřel. Škoda, ale s takovou hrou body sbírat budeme.

Report bohužel, valím do školy až do večera, tak ti nepomůžu smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Projel jsem sestřih a bylo neuvěřitelný, co jsme nedali:( Ale výkon byl vynikající a bodík máme alespoň jeden... Škoda toho prvního nájezdu, mohlo být hotovo. Pokud budeme předvádět tyto výkony déle, tak to začne zase padat. V Tor to bude ještě těžší, kéž by byl další bodík... Dá někdo report? Pokud ne, tak bych ho snad večer stihl z nějakýho sestřihu udělat...
 
26.02.2013 07:33 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:já tím myslela tu tyč, co Ottawa střelila necelých 10 s před koncem třetí třetiny. To samý i na konci prodloužení smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Štěstíčko se naopak vůbec neobjevilo, protože kdyby ano, museli jsme vyhrát minimálně rozdílem dvou gólů...!
 
26.02.2013 04:30 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:no aspoň ten bod...pro diváka to byl každopádně atraktivní zápas a ten nájezd Regina z Ottawy byl parádní. Dneska se mi hra Habs líbila, byla tam jasná převaha, ale štěstíčko se objevilo až při poslední třetině...
 
AvatarReakce na příspěvek:Dneska je to fakt zápas "blbec"! Takovou převahu z naší strany už jsem dlouho neviděl, přesto je to remíza a mám obavy, že při tom Priceově dnešním "vytížení" přijde zase nějaká taková lehká střela a pojedeme domů bez bodu...smajlik
 
26.02.2013 03:10 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarOK stačilo jen 30 střel na náš první gol. Jen tak dal, třeba dáme ted i míň tyček a bude to veselejší...
 
26.02.2013 02:55 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
vždyť jsou ti rozhodčí úplně slepí!!
 
AvatarPřesně jak píšeš - je až k neuvěření, že takové ztráty nejsou na výsledcích Ottawy znát smajlik! Ani se člověku nechce domyslet, jak by to vypadalo v jejich plné zbroji...
Každopádně bodík by byl pro mě úspěchem.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík