Bishop dovolil Montrealu jen bod

26.02.2013, 16:06 | Reportáž ze zápasu |  Michal Možný
 

Zápas z pondělí na úterý měl Montreal potvrdit v čele divize. Habs zavítali na led zraněními oslabené Ottawy. I přes tyto zásahy do sestavy se domácím daří více než zdařile a okupují druhou příčku v divizi (Boston má výrazně méně zápasů). Hosté nasadili opět do branky Price a před ním sestava bez Bourqueho vypadala následovně:

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Prust - Plekanec - Gionta
Galchenyuk - Eller - Cole
Moen - White - Armstrong


První třetina se rozjížděla pozvolna, ale přeci jen větší aktivita byla na hokejkách hostí. Žádná z šesti střel se však neujala a po deseti minutách panoval nerozhodný stav. Změnit to mohli domácí v minutě třinácté, v dobré pozici útočník Sens minul... Po té již začala zlobit DD formace, její vedoucí 2x protáhl Bishopa. Náhrada za zraněného Andersona si nevedla špatně i v následujících příležitostech hostí, postupně si na něm vylámali zuby Gallagher s Giontou... Sens v tento moment vypadli z role, aktivita Habs ale přinášela pouze další zákroky domácího strážce svatyně, a proto se po první, velmi zajímavé třetině, rozešly týmy do šaten za nerozhodného výsledku 0:0...

Druhá třetina a opětovné souboje Bishop vs. DD lajna, vítěz stejný. Ukázat se ale chtěly také ostatní formace, Plekanec ve druhé minutě zkoušel štěstí z dálky, za to Prust již byl ve vynikající pozici, ale bekhendem nezvedl puk do potřebné výšky nad Bishopovu lapačku... Sens působili zakřiknutě a stěží se dostávali na dostřel Price, bohužel když už se dostali, byla z toho branka. Domácí dostal do vedení tvrdou, leč chytatelnou, střelou Dziurzynski, 1:0 ve 26. minutě... V aktivitě to ovšem obrat neznamenalo, Jemelin tvrdou střelou vyprášil Bishopovu lapačku. V polovině zápasu mohl srovnat Cole, za překonaného Bishopa zaskočila levá tyčka domácí branky. 1:30 před koncem druhé třetiny si Habs zahráli přesilovou hru. Vyrovnat se pokusil ranou od modré Subban, bez výsledku. Když už to vypadalo, že i po druhé třetině bude svítit na kontě Habs nula, vypálil Markov nechytatelnou pumelici a 4 sekundy před druhou sirénou vyrovnal na 1:1, jak zasloužené...

Ve třetí části pokračoval scénář z prvních dvou třetin. Montreal tlačil, Ottawa hrála na rychlé brejky a spoléhala na vynikaného Bishopa. Ten se poprvé výrazně zahřál díky ráně od Subbana ve čtvrté minutě... Sens se konečně také osměnili a zkusili strhnout vedení na svoji stranu, Price musel řešit střelu Phillipse a přežil i následný ostrý kontakt od hráčů Sens. Jaký byl údiv, když píšťalka rozhodčích zůstala němá. Ostražitý musel být Carey i v deváté minutě, když ho z prostoru kruhů prověřil domácí obránce... Poslední desetiminutovka řádné hrací doby kopírovala celý průběh zápasu, zajímavé byly obzvláště poslední minuty, kdy šly oba týmy do čtyř a v nadějné situaci se ocitl Turris. Ani on ale nerozhodné skóre nezměnil a šlo se za stavu 1:1 do prodloužení.

V něm bylo k vidění rušno na obou stranách kluziště, Montreal trápil domácí hlavně v přesilové hře, leč bez úspěchu, a tak rozhodnutí měl na hokejce Regin. Jeho dělovka sedm sekund před koncem skončila na břevně. Rozhodnutí přinesly až nájezdy, v nich potvrdil formu Desharnais, k veliké smůle byl jediný a druhý bod tak zůstal doma.

Montreal získal „jen" bod (již 8 utkání v řadě Habs bodovali). Všichni bychom ho před utkáním brali, ale po průběhu se to zdá být málo. Montreal byl celý zápas lepší a pouze vynikající Bishop + střelecká nemohoucnost a smůla zastavili přísun druhého bodu. V Ottawě se určitě raduje minimálně jeden ušní lékař, protože mu přibyl jeden pacient v podobě Bishopa... Další zápas a opět kanadské derby, tentokráte Habs zamíří na led Toronta. A pozor, ti mají vynikajícího Scrivense...

Foto: Jana Chytilova / Freestyle Photography / Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Mladej kluk, no...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, ano, pamatuju...smajlik. Zatím mi GM dělá také radost.
 
27.02.2013 18:28 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarGally nechal Ryderovi #73 a vezme si #11 :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdo by si nezvykl smajlik
 
AvatarVypada to na naprosto luxusni vymenu, nicmene to ukaze cas. Ryder byl muj obrovsky oblibenec, na to Mira urcite pamatuje, takze beru vsema 10ti. Konecne GM dela vymeny tak jak si predstavujeme, na to si asi i zvyknu :-)
 
27.02.2013 15:35 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Sice sem nepředvídal žádnej trejd ale zase mi letos vyšli na přesnej výsledek všechny zápasy kde sme remizovali, ale znám to, jak začnu sázet nebude to vycházet, jinak sem měl takovej divokej sen, že sme Leafs nadělili 8:0 :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Věřím smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Věř - nevěř, musel jsem to sem prostě dát, protože se mi tohle už jednou stalo a není to tak dávno...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak co nám ještě vyvěštíš? Kdy bude SC? smajlik

Do přesilovky se bude skvěle hodit a jsem si jist, že bude hrát s větším nadsazením, než Cole. Prostě paráda.
 
AvatarTy vo.e, tak já snad dám na předtuchy - to není možný! Díval jsem se teď v týdnu na nějaký sestřih zápasu Dallasu a Ryder tam byl u nějaké gólové akce - říkal jsem si "ten by nebyl zpátky po letech vůbec špatný", ale pak jsem si říkal, že to jsou jen takové fanouškovské nereálné představy. A teď tu na to zírám jako blázen...smajlik!
Navíc za Colea, který byl drahý a letos nic nepředvedl smajlik. Ryder sice není žádný rychlík, ale co si ho pamatuju, spoléhalo se tu na něj jako na střelce - má výbornou střelu zápěstím. U nás to měl kdysi pořád takový na hraně a jak se potom naprosto správně ukázalo v Bostonu - hokej hrát rozhodně umí.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nejen že převládají, ale já nemůžu najít negativum! Do toho ještě to třetí kolo draftu... Marc fakt v křesle GM čaruje.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to jsem vůbec nečekal... Ale rozhodně převládají pozitiva, Ryder nejde do neznáma, musí bojovat o smlouvu, takže věřím, že se chytne...
 
AvatarReakce na příspěvek:Po sezoně je Ryder beze smlouvy! V tom je ta největší výhra.

Mariana- jasně, že u náš hrál, je to dokonce náš draft.
 
27.02.2013 08:01 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTaky tomu nevěřím, ale Marc je asi fakt čaroděj-dobrodějsmajlik

Vyměnit hráče bez formy s takovouhle smlouvou za někoho, kdo tu formu má, kloubouk dolů. Ofc tady hraje roli cap hit na další sezonu. Snad se Ryder u nás neztratísmajlik
 
27.02.2013 07:40 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Reakce na příspěvek:návrat ztraceného syna :)
vzhledem k tomu, že se po sezoně jde dolů s celekovym caphitem tak je to naprostej luxus...uvolnění peněz pro podpis DD (podle mýho bude mít totožnou smlouvu jako Max Pac...)
 
27.02.2013 07:30 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
to jsem zůstala zírat. Pokud se nepletu, Ryder už za Canadiens hrál, ne? A koukala jsem, že se mu poslední dobou dost daří, tak bych řekla, že je to vydařený trejd smajlik
 
AvatarA do třetice já s Ryderem. Trejd obsahuje i třetí kolo draftu 2013, což ještě znásobuje mé nepochopení co to přineslo Dallasu. Asi je Mark fakt dobrý. A Ryder by měl nastoupit už zítra v Torontu.
 
AvatarJeště dodám (ne že by si to nikdo nezjistil smajlik ), že Ryderovi smlouva končí letos, takže se bude prát o novou, je o dva roky mladší, jde ke svým (je to náš draft), má formu... Sakra Nieuwendyk na něčem jede, nebo co ho vedlo k tomuto trejdu?
 
AvatarSouhlas, Cole jsem si oblíbil za jeho styl, ale letos to prostě zdaleka nebylo jako loni, takže to nejde hodnotit jinak než kladě. Navíc zase ušetřeno něco pod stropem.
 
AvatarZa mne super trejd !!! Cole nechytl formu minulého roku, zatím co Ryder je dobře rozjetý. Welcome back Michael! smajlik
 
27.02.2013 00:27 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Teď na to čumím jak puk!
 
27.02.2013 00:25 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
Avatar Erik Cole just been trade to the Dallas stars against Michael Ryder.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky mě to štve, ještě když i ty nájezdy nebyly úplně čisté. Carey ten první gól skoro měl, ale co už, na kdyby se nehraje. Hráči jedou do Toronta dobře naladěni a pokud tam přenesem hru z Ottawy, tak to bude dobré.
 
26.02.2013 19:32 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPodle RDS má Bourque otřes mozku, sám neví kdy a jak se mu to přihodilo
 
AvatarTaky díky za ten report, já se teď tady k tomu chovám trochu "macešsky", protože mi to kolikrát vůbec nevychází, ale když vím, že už mám za sebe víc než plnohodnotnou náhradu, jsem v klidu smajlik.
Jinak souhlasím, že takovou převahu jsme snad měli jen proti Buffalu doma, ani s Floridou to takové nebylo. O to víc mrzí ten druhý bod...
 
AvatarPřech chvíli jsem přišel, tak už jsem chtěl psát jak s tím reportem smajlik Díky tedy za něj.

Pokud nepočítám úvod sezony, kdy byly týmy nesehrané a přejeli jsme Buffalo a Floridu, tak od té doby to byl z naší strany asi nejjednoznačnější zápas. Takže jen tak dál a pokud tak vlítneme na lístky, tak to bude dobré.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík