Další špičkový tým východu se postaví Montrealu

03.03.2013, 18:42 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Po včerejším bláznivém utkání s Pittsburghem, jakožto lídrem Atlantické divize, se dnes v Bostonu utkají Habs s místnímu Bruins, jež vedou Severovýchodní divizi a i celou Východní konferenci NHL. Těžší soupeře si tedy rozpis těžko mohl naplánovat, ještě k tomu ve dvou dnech s cestováním. Hráči se ale na tohle nemůžou vymlouvat. Včera Habs na domácím ledě nehráli podle systému a kouč Therrien po zápase prohlásil: „Bláznivé utkání zajímavé pro diváky, ale takové zápasy jsou důvodem růstu šedých vlasů na hlavách trenérů“. Nelze než souhlasit. Kouč také vyzdvihl nasazení týmu a schopnost otočit zápas z 4:2 na 4:5, ale výborné momenty střídaly špatné a dva body odvezl soupeř. To se dnes nesmí opakovat a hráči musí plnit rozhodně důsledněji pokyny lodivoda Therriena. Bude to druhé utkání s divizním rivalem, když v tom prvním v Bell Centre Canadiens padli 2:1 po sice dobrém výkonu, ale individuální chyby zápas pohřbily.

Boston je top tým celé ligy a i díky nejlehčímu rozpisu z celé NHL (nebo možná i právě díky němu) má sezónu skvěle rozjetou a na čele ligy se nevyhříval delší dobu, protože ztrácel na Habs i čtyři pět zápasů. Tým hraje důsledně do obrany, kde exceluje strážce svatyně Tuukka Rask, vpředu tvrdí hru urostlí útočníci a hráči, kteří umí skórovat za každé situace- Seguin, Marchand, Horton, Lucic a nejen oni. Obranu má na povel slovenský obr Chára. Bruins maní impozantní bilanci z posledních deseti zápasů 8-1-1 a k tomu nejlepší oslabení v lize. I dnešní soupeř hraje tzv. back to back zápas, když včera zvítězil na domácím ledě 2:3 nad Bolts i přes vedení soupeře 2:0 po první třetině.

Canadiens se musí rychle z šíleného zápasu oklepat a vrátit se ke své hře, stejný průšvih jako proti Pens se nesmí opakovat. Po včerejším zápase se celý tým ihned přesunul do Bostonu, ale hráči odpočívali a na ranní trénink vyjeli pouze Dumont, Weber, Nokelainen a oba brankáři. Podrobnosti o sestavě zatím nejsou známy, takže informace se doplní později.

Ve skvělé formě je Max Pacioretty s pěti góly z posledních pěti zápasů a taky Brendan Gallagher, Lars Eller, P.K. Subban nebo David Desharnais, kteří byli včera hodně vidět. Očividně se trápí Tomáš Plekanec, což je pro nás, jeho nejvěrnější fanoušky, hrozný pohled. Pleky ztratil pohodu z úvodu sezony a na ledě není vůbec vidět, přičemž kolegové z útoku Prust a Gionta jej zastiňují. Do toho velice slabé buly, tak není divu, že se jeho čas na ledě nenápadně zkracuje. Pevně ale věříme, že se do toho Pleky zase dostane.

EDIT- V brance nastoupí podle očekávání Peter Budaj

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ok, díky. Já dám z dvou v týdnu, snad teda...
 
AvatarNestihl jsem ho a musím do školy, ale po páté hodině sem ten report hodím, tak ho nikdo nedělejte!
 
AvatarReakce na příspěvek:Jdu teda na to, ale ta domluva vázne ohledně reportu.
 
AvatarAktualizoval jsem tabulku, aby tam byl zase ten pěkný pohled, ale report bohužel nestihnu. Domů se dostanu až po 17. počítám, že pokud to zůstane na mě, bude zde něco před 18, pokud to vůbec stihnu, v 19 už mám zase trénink... Jinak Cole včera dal svoji první branku v dresu Dallasu, tak už by se mohl probudit i Ryder...
 
AvatarStačil mi sestřih abych se opět přesvědčil jaké jsou v Bostonu mr*ky. Kazdopadne jsme jim oplatili tim nejlepsim - vyhrou na jejich lede ! Nas*at !!!! smajlik smajlik smajlik
Sezona je zatim rozehrana paradne, jen to nazakriknout... GO HABS GO
 
AvatarReakce na příspěvek:Celý dnešní výkon sudích jedna velká fraška, ale co už smajlik
A jak říkáš, obrat zápasu podruhé za sebou to je je paráda.
 
04.03.2013 04:20 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jj Peter poslední save, bravo.

S tím Marchandem myslíš tu hokejku co dal do hlavy Prustovi když ležel? Nj je to idiot.

Konec hodně vyhecovany, snad kluci co utrpěli dneska šrámy to do dalšího matche vyléčí.
 
04.03.2013 04:20 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarReakce na příspěvek:Peťo ukázal, že nie je až taká zlá dvojka ako sa zdalo :) a hajať sa ide s krásnym pocitom pri srdci, horšie to bude s rannym vstávaním.
 
AvatarReakce na příspěvek:Skřet zasratý, ale my mu můžem ukázat na skóre smajlik Úžasná třetí třetina, kde jsme obrátili zápas a své vedení ubránili a hráli hlavně zase pořádně odzadu, což je super. Budaj dneska naprosto famózní, goly padly po chybách hráčů před ním a co vychytal v posledních sekundách, wow! Super výhra! Dobrou vítěznou noc všem.
 
04.03.2013 04:19 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
konec byl infarktovej, ale zvládli to smajlik to se to bude spát po výhře nad Bostonem smajlik smajlik
 
AvatarPerfektně jsme to zvládli ubránit, i když jsme s tím začali dost brzy. Absolutorium dneska pro Budaje, ten zákrok pár sekund před koncem super!!! Mám velkou radost, že podruhé za sebou hráči dokázali obrátit zápas.
Jinak Pacioretty hokejku jasně v obličeji a rozhodčí nic...smajlik?
 
AvatarPetéééér to vyčapal. To se jde krásně spát, supr borci... A Marchand opět ukázal, jaká je to p...
 
04.03.2013 03:59 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Mě by těch peněz líto nebylo, jen sme každej u jiný sázkovky protože já teď livesázky na montreall u tipsportu nemám, zato sem prodělal na buffalu když sem 5 minut před koncem hodil na přesnej výsledek :/
Jinak jeden gol s Bostonem nic neznamená a určitě by to chtělo pojistit jistotou, snad se trefí Chucky a Eller, těm dvěma by se to hodilo :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Vždyť jsem říkal, že to byl jasný krosček... Ale tohle mi fakt přišlo mnohem nebezpečnější, byť ve finále ne tak bolestivé jako ten Jemelinův krosček.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nebaví mě to, je to na ránu takové kecy.

Max Pacioretty a David Desharnais... Borci! Srandovní jak Max ukázal našim obráncům jak se střílí od modré smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Musíš ale uznat, že Jemelinovka byla taky pěkná prasárna, taková klasická Ruská, přesně věděl, co dělá, do žeber krosček... Prostě Boston a jejich zmrdi, s tím se nic nedá dělat, jen je prostě rozmrdat na hřišti a získat 2 bodysmajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tady jde spíš o to, jak je to nebezpečný a že to bylo úplně zbytečný. Vůbec mě ti jejich obránci serou, co tam u brány někdy předvádí - po tom našem vyrovnávacím gólu tam radostí zvedne Desharnais ruce, nic nedělá, stojí před brankovištěm a dostane dávno po přerušení hry krosček jako prase...smajlik.
Jinak musím smeknout před našima, jak to dokázali otočit smajlik!
 
04.03.2013 03:52 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
Avatarfuuuu 4:3 a teraz vydrzat a nenechat sa uniest
 
AvatarReakce na příspěvek:Bože nech Rexe kecat, on je už prostě takové, už samo o sobě má o dost těžší životsmajlik smajlik Paci je borec a jedeme kurňa, bez Obra jsou vzadu poloviční...
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo taky jsem to zaslechl v přenosu, škoda, že nedostal do konce, toho musíme využít...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale jo, vylil bych ho na 2 minuty, to je jasný, ale že by to vybočilo z ostatních zákroků našich i jejich hráčů...
 
AvatarReakce na příspěvek:Už mě těmi kecy celkem štveš, abych pravdu řekl, fakt tyhle řeči běž blít někde jinde. Tak prohrajem a nevyhrajem konferenci, no a? Uvědomuješ si, že jsme loni byli poslední? Jaký bude úspěch postup do PO z jakéhokoliv místa?
 
AvatarPánové, neblbněte, vždyť Subban byl bez puku a jel proti brance, Horton ho zezadu narve hlavou proti konstrukci a vám se to zdá v normě??? Vůbec to dělat nemusel, puk byl úplně jinde, jen holt chtěl ukázat, jaký je to "borec" - nesportovní až hrůza!
 
04.03.2013 03:34 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak kurz je zatím na naš vítěztví něco lehce přes pět, komu není líto peněz? Kdo má neochvějnou víru v naše přesilovkové mistry na modré? Měli jsme ted vést a ne téct. Holt pokud budem chtít hrát o play-off, tak divizi bohužel ovládne opět Boston.
 
04.03.2013 03:33 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:Chára dostal 2 plus 5 plus 10.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky bych řekl, že to nebylo nic hrozného, horší byl zákrok Jemelina. Co dostal Chára, jen dvojku a bude hrát? Alfredsson dostal za toto dokonce v posledním špíle Ottawy...Eller je dneska trošku taky poblázněné, ale je to řež na obě strany a spíš mi vadí Ference... Bodík by byl supr úspěch, ale Boston bude poctivě bránit a bojím se, že nám opět ujedou, protože obranná hra je poslední 2 zápasy v troskách...
 
AvatarReakce na příspěvek:Až tě někdo pošle krosčekem na branku tak budeš mluvit jinak. Nebezpečné na zranění.
 
04.03.2013 03:26 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně nezapomeňte, že Jemelin měl ještě nedávno košík, snad mu ta bostonská gorila neobnovila zranění.

Btw souboj Horton Subban na konci třetiny měl do "prasárny" daleko. Trochu ho rozhodil a byl dole, ale nic dramatického.
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak... Markov je v PP neskutečně jalový a Subban to kryplské naznačování bez střelby přebírá. Měli jsme to párkrát na holi, ale nevyšlo to, Gally se mi strašně líbí a DD s Maxem jsou jako dvojčata. Sudí se vyznamenali. Eller šel ven za nic, tak aby to odčinili, tak poslali ven Lucice za ještě větší nic, šašci a z toho pak padl i Hamiltonův gól, protože ve čtyřech jsme si nebyli schopni rozebrat hráče. No a ta Hortonova prasárna byla taky ne unsportsmanlike. Snad se to nezvrhne a my vyrovnáme, bod tady bude fakt úspěch.
 
AvatarReakce na příspěvek:No ono Jemelinovi nic jiného nezbývalo, když ho tam Chára srazil k zemi a začal do něj bušit - od Jemelina předtím jasný krosček.
Jinak co teď provedl na konci Horton, tak to byla slušná prasárna na Subbana...smajlik.
 
04.03.2013 03:12 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:Budaj nás několikrát podržel. S góly nemohl prakticky nic dělat. Ale zápas je divácky zajímavej, hraje se pěkný hokej na obou stranách, na ledě jsou emoce...co víc si může divák přát? akorát to, aby Habs dali ještě nějakýho toho góla smajlik
chce to ale odvahu prát se s někým, kdo je o takový 3 hlavy větší a mnohem těžší
 
AvatarReakce na příspěvek:Markov už mě začíná s tímhle pořádně srát - tohle má být "dispečer" na přesilovce? Jediné, co umí, je počkat, až k němu přijede protihráč a pak ho buď trefí nebo nahodí puk mimo branku...
 
AvatarOvšem ta naše přesilovka 5 na 3, to byla fakt "lahůdka" smajlik. Panebože, oni snad ani jednou nevystřelili... Jinak Ference je asi dneska nějakej nadopovanej, protože ty zákroky, to je fakt hrůza! Obranná hra, která nás zdobila, poslední zápasy nefunguje.
 
AvatarŠkoda, že takto doslova projebeme přesilovku 5 na 3, proč tam nešla DD lajna? Vždyť Ryder nevěděl ani, kde má snad stát, borci se tam motali, ani jedna střela. Markov by měl mít za úkol pořád jen střílet, protože stejně nic nevymyslí a jeho střely jsou přesný a účinný, bohužel pálí hrozně málo... Teď jsme se mohli vrátit do zápasu, protože jinak nás Boston přehrával, velká škoda...
 
AvatarReakce na příspěvek:Markov dneska hoří, už jednou takto propadl, kdy vyjel podporovat útok naprosto zbytečně a do nejasné situace... Vůbec bráníme hrozně, to je náš největší problém a ještě jako bonus se puky šťastně odráží k nim...
 
04.03.2013 02:54 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Hrajem sice vyrovnaně, ale zase ty posrane hrubice v obraně. Ted navic gol po vyloučení v útočném pásmu. Bruins si to už pohlídají, cca gol či dva ještě nam naloží. Budaj těžko mohl dělat víc...
 
AvatarTy vole Markov, to je kopyto...smajlik!
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jo, zatím to jde, i když ten zmatek před inkasovaným gólem mi hned připomněl včerejšek...smajlik. Taky nechápu, proč hraje Moen místo Galchenyuka, ale ke konci už jsem si všiml, že je Moen zase u Whitea, tak nevím.
 
04.03.2013 02:21 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarVcelku vyrovnaná tretina...zlepené góliky, zopár tyčiek a konečne sa trafil Pleky :)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ty změny v řadách z minulého zápasu se přenesly i tady. Eller vystřídal Plekyho a ten hraje s Moenem a Ryderem. Alex ve čtvrté formaci, což není ideál...
Rychlý hezký hokej, ale měli jsme štěstí u těch dvou tyček. Škoda gólu, nevím co tam Josh vymýšlel. No pojďme, máme na ně!
 
04.03.2013 02:01 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Pleky ... No konečně smajlik smajlik zrovna jsem si v ten moment říkala, že mu výměna křídel prospěla, už od prvního střídání hýřil aktivitou. Vlastně celá lajna smajlik věřím, že to bude jako u Maxe a už mu to zase bude padat smajlik
a už to zas lítá na obou stranách. Aby to nebylo jak včera...
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi nejtěžší v dosavadním působení u Habs... Musí to zvládnout
 
04.03.2013 00:20 | reagovat
Cina | cina1@centrum.sk
AvatarBuddymu treba veriť ! Má ťažký zápas pred sebou...
 
03.03.2013 19:50 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarDneska s Budajem v bráně. Snad ho medvídci haribo nesežerou...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík