Aj napriek dobrému výkonu Habs prehrali

24.03.2013, 11:56 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu vo štvrtok zvíťazili na ľade New Yorku Islanders 5:2 a konečne dokázali pretrhnúť tohtosezónnu smolnú bilanciu s týmto tímom. V sobotu večer čakal Canadiens domáci duel proti Buffalu, s ktorým sa už v úvode týždňa stretli. V utorňajšom zápase Habs podľahli Sabres 2:3 po predĺžení. Po štvrtkovom stretnutí sa rozšíril zoznam zranených hráčov Montrealu o útočníka Ryana Whitea. GM Marc Bergevin reagoval na vzniknutú situáciu povolaním Mikea Blundena z farmy a stiahnutím skúseného tridsaťšesťročného forwarda Jeffa Halperna z waiver listiny nechránených hráčov. V bránke nastúpi opäť Carey Price.

Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Armstrong
Ryder - Plekanec - Gionta
Moen - Dumont - Blunden

Subban - Gorges
Tinordi - Bouillon
Emelin - Markov

V úvodných minútach zápasu sa obidva celky prezentovali skôr opatrnou hrou. V priebehu piatej minúty si Plekancova formácia dokázala vytvoriť tlak na hosťujúcu bránku, keď v rozmedzí niekoľkých sekúnd viackrát ohrozili brankára Ryana Millera. V šiestej minúte preveril pozornosť Millera tvrdou strelou z medzikružia montrealský forward Alex Galchenyuk. Na začiatku ôsmej minúty bol blízko k streleniu otváracieho gólu stretnutia kapitán Montrealu Brian Gionta, lenže jeho strela tesne minula bránku Buffala. Ďalšiu nebezpečnú strelu vyslal na Millera v dvanástej minúte útočník Habs Lars Eller, ale hosťujúci gólman si s ňou bez problémov poradil. V polovici štrnástej minúty vytvoril Tomáš Plekanec výbornú šancu pre Michaela Rydera, ale Miller predviedol parádny zákrok ľavým betónom. V šestnástej minúte si hráči Sabres vypracovali prvú väčšiu šancu, ale Carey Price túto strelu úspešne zneškodnil. V čase 17:16 prvej tretiny bol za podrazenie vylúčený hosťujúci forward Steve Ott a Canadiens mali možnosť prvej presilovej hry v zápase. Presilovka Montrealu však nemala dlhé trvanie, pretože už po minúte poslal rozhodca za rovnaký prehrešok na trestnú lavicu obrancu P.K. Subbana. V záverečných sekundách tretiny predviedol Carey Price vynikajúci zákrok po strele Thomasa Vaneka. Prvá dvadsaťminútovka sa skončila bezgólovo.

Druhú tretinu začali Habs v oslabení o jedného hráča, pretože P.K. Subban si odpykával zvyšok dvojminútového trestu z konca predošlej dvadsaťminútovky. Na konci dvadsiatej tretej minúty mal montrealský útočník Mike Blunden obrovskú príležitosť, ale Miller opäť predviedol výborný zákrok. V čase 04:49 prostrednej časti hry bol za držanie vylúčený hosťujúci forward Ville Leino. Canadiens si počas tejto presilovky dokázali vytvoriť viacero príležitostí, ale ani jedna z nich neskončila v bránke Buffala. V čase 09:09 poslal rozhodca za nedovolené bránenie na trestnú lavicu útočníka Habs Mikea Blundena. Zanedlho k nemu pribudol aj obranca P.K. Subban, ktorý nechcene poslal puk medzi divákov. Canadiens tak hrali v oslabení o dvoch hráčov. Hráči Sabres ponúknutú príležitosť náležite zužitkovali, keď Pricea prekonal Thomas Vanek. V tridsiatej druhej minúte Carey Price vychytal strelecký pokus z hokejky hosťujúceho forwarda Villeho Leina a podržal spoluhráčov. Necelú minútu pred koncom druhej tretiny zvyšoval na 0:2 pre Buffalo svojim druhým gólom v zápase Thomas Vanek. Po štyridsiatich minútach Habs prehrávali 0:2.

V tretej tretine čakala Canadiens neľahká úloha, pretože prehrávali už o dva góly. Na začiatku štyridsiatej druhej minúty si Habs vypracovali dobrú príležitosť, ale útočník Michael Ryder nedokázal pretlačiť puk do bránky Sabres. V čase 06:52 záverečnej dvadsaťminútovky bol za podrazenie na dve minúty vylúčený hosťujúci forward Marcus Foligno. Hráči Montrealu v tejto presilovej hre konečne dokázali prekonať Ryana Millera. Michael Ryder nádherne tečoval pred bránkou Sabres strelu z hokejky Andreia Markova od modrej. Canadiens sa snažili počas zostávajúcich minút streliť ešte aspoň jeden gól, ale z množstva šancí nedokázali hráči Montrealu premeniť žiadnu. Habs tak podľahli svojmu súperovi 1:2.

Škoda tejto prehry, zvlášť keď uvážime, že Canadiens boli počas celého zápasu jednoznačne aktívnejším mužstvom. Najbližšie čakajú Habs dva nesmierne ťažké duely na ľade Pittsburghu a Bostonu. Môžeme len dúfať, že chalani v nasledujúcich zápasoch zabodujú.

Hviezdy zápasu:
1. Ryan Miller 38/39
2. Thomas Vanek 2 + 0
3. Michael Ryder 1 + 0

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale zas se mi líbí, že ho to pořád baví. Uznal, že to na NHL už není, ale pořád ho to baví, tak bude hrát v Evropě.
S tím Prustem to je výborná zpráva. Jen ať se pořádně vyléčí a na PO bude fit. U Bourkyho to je snad taky na spadnutí, uvidíme.
 
25.03.2013 22:31 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJeho škoda..


Zkušený ruský útočník Alexej Kovaljov sice podle zámořských médií měl ukončit kariéru, olympijský vítěz 1992 ovšem hovoří trochu jinak. „O odchodu z vrcholového hokeje ještě neuvažuju, rád bych příští sezonu pokračoval v Evropě. Cítím se dobře a věřím, že hokej pořád mohu hrát na kvalitní úrovni,“ řekl Kovaljov listu The New York Times. Jeho prozatím posledním působištěm byla Florida.
 
AvatarAlex Belzile ,
hoch na skusku.. v juniorce stats na draft.. tedkom slusny zacatek v AHL..
21 r
podle mne si smlouvu zaslouzi.. at nam ho nevyfoukne nekdo jiny
 
25.03.2013 19:17 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarNo ted jsem checkl rozhovor s Prustem a prej dělal co mohl, aby stihl následující dvojzápas, ale ještě není ready na 100 procent, a tak by na ledě mohl být tím ramenem omezovan což nechce. Léčení jde pomalu ale snad se jeho návrat už blíží. To zní trochu povzbudivě.
Nicméně everygreeny Bourque a Diaz je k povaze jejich zranění jedna velká záhada...
 
25.03.2013 17:16 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarDoporučuji všem, kdo umí aspon trochu anglicky:

http://www.hockeyinsideout.com/show/s01e02
 
AvatarReakce na příspěvek:Oprava, o Raphovi info není a Weber již bruslil normálně s týmem na treninku v páru s Kaberlem.
 
AvatarReakce na příspěvek:To snad ne, do PO je víc jak měsíc a Prust podle oficiálních stránek už nějaki dobu bruslí. Sice bez kontaktu a sám, ale bruslí. To samo Rapha. White a Weber mají zranění, které se přehodnocují den ode dne, takže by to taky nemělo být tak horké. Jsem optimistou.
Halpern zaujal místo ve středu třetí formace s Moenem a Dumontem. Blunden se asi bude přemisťovat opět do Hamiltonu.
 
25.03.2013 11:59 | reagovat
awssdd | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi kvalitní info zde

http://compe.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:Mám stejné obavy, ale obavy o to, aby byl schopen naskočit do play-off...smajlik! Bez takového hráče jsou naše šance ve vyřazovacích bojích mnohem menší...
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, to je ten správný výraz.
 
24.03.2013 14:23 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTak štěstí na goly jsme si vybrali proti Isles. Naneštěstí jsme s Buffalem stříleli jak vzteklí a bylo to nakonec k ničemu.

Jinak mě upřímně děsí to podetřelé ticho kolem Prusta. Odhad? Zkouší kozervativní léčbu a jestli nezabere šup s ním pod skalpel smajlik smajlik
Strašně by se nám hodil pro následující dvojzápas...
 
AvatarReakce na příspěvek:Klasický Buffalo, teď nám nepomohla ani třetí třetina. Čekají nás dva hrozně těžké zápasy, každý bod by se nám hodil a já bych byl za něj moc rád... Věřím, že by nám to mohlo sedět, soupeř bude chtít hrát dopředu, bude k vidění doufám i z naší strany dobrý hokej a kdybysme jedno utkání vyhráli (raději na Bruins), tak bych byl spokojený...
 
24.03.2013 12:00 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSabres doslova "z hovna uplietli bič". Takáto prehra vážne zamrzí! Budúci týždeň to bude kruté. Ak by sme mali z tých troch zápasov 3 bodíky tak to by potešilo.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík