Divoký zápas v Bostone

28.03.2013, 12:07 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Hráči Montrealu majú za sebou dve veľmi smolné stretnutia s Buffalom Sabres a Pittsburghom Penguins. V oboch spomínaných dueloch mali Habs na víťazstvo, lenže nakoniec nezískali ani bod. V stredu večer čaká Canadiens tradičné derby na ľade odvekého rivala, Bostonu Bruins. Dnešný zápas v bostonskej TD Garden bude zároveň priamym súbojom týchto celkov o čelo Severovýchodnej divízie. Oproti predošlému stretnutiu nastala v zostave Habs jediná zmena, útočníka Gabriela Dumonta nahradil Mike Blunden. V bránke Montrealu sa opäť predstaví Carey Price.

Ryder - Plekanec - Gionta
Pacioretty - Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Eller - Armstrong
Moen - Halpern - Blunden

Subban - Gorges
Emelin - Markov
Tinordi - Bouillon

V úvodných sekundách stretnutia vypracoval Tomáš Plekanec dobrú príležitosť, keď spoza bostonskej bránky poslal prihrávku na Michaela Rydera, lenže domáci brankár Tuukka Rask vyrazil túto strelu. V piatej minúte útočník Michael Ryder po presnej prihrávke od Tomáša Plekanca prekonal Raska. Canadiens sa zásluhou jeho gólu ujali vedenia v zápase. Na začiatku ôsmej minúty aktívne hrajúci Tomáš Plekanec vypracoval ďalšiu dobrú príležitosť pre spoluhráčov. Avšak Tuukka Rask strelu z hokejky obrancu Andreja Markova tentokrát úspešne zlikvidoval. V jedenástej minúte preveril Raskovu pozornosť slabšou strelou z medzikružia montrealský forward Max Pacioretty. K rivalite medzi Bruins a Canadiens neodmysliteľne patria pästné súboje. Jeden taký predviedli v dvanástej minúte útočníci Gregory Campbell a Travis Moen. V čase 11:54 prvej tretiny poslal rozhodca na trestnú lavicu hneď trojicu hráčov, a síce Zdena Cháru, Dougieho Hamiltona a Larsa Ellera. Montreal si tak zahral prvú presilovú hru v stretnutí. Domáci hráči si aj vo vlastnom oslabení dokázali vypracovať výbornú šancu, našťastie Carey Price predviedol výborný zákrok. V čase 14:23 úvodnej dvadsaťminútovky putoval za hákovanie na trestnú lavicu montrealský forward Alex Galchenyuk a Habs sa museli brániť. Bruins si však presilovku dlho neužili, pretože už po tridsiatich sekundách bol za hru so zdvihnutou hokejkou vylúčený Brad Marchand. V sedemnástej minúte bostonský útočník David Krejčí ohrozil Priceovu bránku, ale Carey si z jeho strelou hravo poradil. Po prvej tretine vyhrával Montreal nad Bostonom 1:0.

Na konci dvadsiatej tretej minúty Canadiens navýšili svoje vedenie na 2:0, keď nechytateľnou delovkou od modrej prestrelil všetko čo mu stálo v ceste montrealský obranca P.K. Subban. O necelú minútu neskôr Bruins znížili na rozdiel jediného gólu, keď Pricea prekonal strelou z medzikružia obranca Bostonu Dougie Hamilton. V dvadsiatej siedmej minúte sa prezentoval peknou individuálnou akciou obranca Habs P.K. Subban. Škoda, že neskončila gólom v sieti Bruins. O vyrovnanie sa o minútu neskôr postaral bostonský útočník Brad Marchand, ktorý aj so šťastím dostal puk za Priceov chrbát. V tridsiatej štvrtej minúte mohol poslať Bruins do vedenia Brad Marchand, ale Carey Price predviedol parádny zákrok lapačkou. V čase 15:15 druhej tretiny bol za držanie vylúčený forward Lars Eller a Boston mal možnosť presilovej hry. Domáci hráči početnú výhodu náležite zužitkovali, keď sa v jej závere strelecky presadil Patrice Bergeron. Tridsať sekúnd na to už Canadiens prehrávali rozdielom dvoch gólov. Po presnej prihrávke od Davida Krejčího skóroval útočník Nathan Horton. V čase 18:16 prostrednej časti hry putoval za hru so zdvihnutou hokejkou na trestnú lavicu bostonský obranca Andrew Ference. Canadiens si počas tejto presilovky dokázali vytvoriť niekoľko dobrých streleckých príležitostí, ale kontaktný gól to neprinieslo. Po nevydarenej druhej tretine Montreal prehrával s Bruins 2:4.

Canadiens mali v tretej tretine pred sebou neľahkú úlohu, zvrátiť nepriaznivý vývoj zápasu. Careyho Pricea vystriedal v bránke Habs oddýchnutý Peter Budaj. Hneď v úvode dvadsaťminútovky sa však montrealský forward Michael Ryder dopustil nedovoleného zákroku a Montreal sa musel brániť. Habs znížili na rozdiel jediného gólu v štyridsiatej štvrtej minúte, keď sa po druhýkrát v stretnutí gólovo presadil Michael Ryder. V čase 08:18 tretej tretiny poslal rozhodca za držanie na trestnú lavicu domáceho obrancu Dougieho Hamiltona a Canadiens si opäť zahrali presilovku. Tá im však nevyšla úplne podľa predstáv. V päťdesiatej druhej minúte navrátil hráčom Bruins dvojgólové vedenie útočník Tyler Seguin. O pár sekúnd nato forward Brendan Gallagher prekonal Raska a vykresal tak nádej pre Montreal. V čase 18:33 záverečnej dvadsaťminútovky domáci obranca Aaron Johnson nechcene poslal puk medzi divákov a Habs sa tak naskytla skvelá príležitosť na vyrovnanie. Canadiens navyše odvolali brankára, takže z toho bola početná výhoda o dvoch hráčov. Montreal zatlačil svojho súpera a odmenou mu bol vyrovnávajúci gól Andreja Markova na 5:5 necelých deväť sekúnd pred koncom riadnej hracej doby.

Po šesťdesiatich minútach nasledovalo predĺženie. Avšak zhruba v polovici predĺženia sa nedovoleného zákroku dopustil obranca Montrealu Alexei Emelin a v zostávajúcich minútach sa museli Habs brániť presilovej hre Bostonu. Peter Budaj v oslabení podržal spoluhráčov a tak museli o víťazovi rozhodnúť samostatné nájazdy.

Nájazdy dospeli až do šiesteho kola, v ktorom o výhre Habs rozhodol útočník Brendan Gallagher.

Veľmi vyrovnaný zápas so všetkým čo k pravému derby patrí. Canadiens navyše ukázali, že aj za nepriaznivého stavu dokážu bojovať do posledných sekúnd. Nesmierne dôležité víťazstvo. Teraz budú mať Habs voľno až do soboty, kedy ich čaká domáci duel s New Yorkom Rangers.

Hviezdy zápasu:
1. Michael Ryder 2 + 0
2. Patrice Bergeron 1 + 3
3. Tyler Seguin 1 + 2

foto: Jared Wickerham/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
30.03.2013 17:42 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarMimo tému, rozhovor s Petrom Budajom. smajlik
http://sport.aktuality.sk/c/147232/budaj-so-sebavedomim-ale-nespochybnuje-post-jednotky/
 
30.03.2013 17:37 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ale na TSN som čítal aj niečo v tom zmysle, že tento krok nemusí byť len o tom, že sa Bergevin chce zbaviť Kaberleho, prípadne ho poslať na farmu. Údajne to súvisí aj s budúcotýždňovým trade deadline. Žeby sme "poškuľovali" po nejakej posile? smajlik
 
30.03.2013 17:34 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarJinak další dobrá zpráva - Prust už dnes nastoupí.
Pokud Kaberle projde waiver listem tak poputuje na farmu, ale hodně detroitských fanoušků by ho chtělo u sebe v týmu, tak třeba Hollandovi rupne v palici :D
 
30.03.2013 17:28 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No pravdepodobne áno. smajlik
 
30.03.2013 17:24 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Wow, kéž by se někdo chytl, ale moc tomu nevěřím.
Pokud by si ho někdo nevzal šel by na farmu?
 
30.03.2013 17:13 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarThe Montreal Canadiens have placed Tomas Kaberle on waivers
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, až ve dvě v noci je posun času na letní. Taky dnes čekám dva body, ale lehké to nebude. Mimochodem Gáborík začne ve čtvrté lajně smajlik
 
AvatarDnes by měl být začátek ještě o půlnoci, ne? Doufám, že si povedeme obdobně jako Ottawa a Rangers porazíme... Mládí vpřed, Tinordi byl velmi dobrý, Beaulieu ať se taky otrkává, hlavně nepřivést nějakou přeplaceno hvězdu, to už tu bylo. Směr, který máme, je výborný a věřím, že už v této sezóně máme na to, abychom bojovali minimálně v semifinále konference.... Takže dnes 2 bodíky a vzhůru za prvním místem v divizi:)
 
AvatarReakce na příspěvek:Tenhle styl vedení, že dává mladým nadějným bekům okusit NHL místo Kaberleho to je taková paráda! Jen to vítám, Tinordi udělal skvělý dojem a budoucnost má u nás jistou. Beaulieu doufám taky něco předvede.
Návrat Pruste, to je super zpráva, hlavně to neuspěchat a pořádně doléčit na PO.
Otřesy mozku u Raphy a Bourkyho jsou zapeklitější než se zdálo smajlik Ale bohužel, jsou týmy, kde to mají se zraněními mnohem horší.
 
29.03.2013 17:21 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek: Beaulieu has been playing on Bulldogs top pair with Greg Pateryn. HUGE minutes at 5-on-5, powerplay, AND penalty kill. Habs fans would have been excited by Beaulieu's PP assist on Wednesday. A Markov/Subban-like spinorama at the blueline. Of course not best part of his game but if anyone wants to tell you Beaulieu sucks defensively, means they haven't watched him this year

Na tohohle kluka se těším, jak malej :))
Prusty hoooodně důležitý. Bourque je bohužel o Crybaby specialisty, tudíž to vypadá s jeho návratem v této sezoně hodně bledě :( Setback, navíc měl otřes mozku jednou v Chicagu jednou u Flames, velká ztráta. Diaz ticho po pěšině :(
 
29.03.2013 16:50 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Sakra predbehol si ma. smajlik
 
29.03.2013 16:49 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTakže novinky z dnešného tréningu:
- Gabriel Dumont a Jarred Tinordi boli poslaní späť do Hamiltonu.
- Z Hamiltonu bol povolaný obranca Nathan Beaulieu.
- Brandon Prust už trénoval zo spoluhráčmi.
- Ryan White tiež trénoval zo spoluhráčmi, ale pod dozorom terapeuta.
Asi najlepšou správou je, že Brandon je späť pretože absencia jeho hry bola vo výkonoch Habs citeľná. smajlik
 
29.03.2013 16:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPoslední novinky z dnešního tréninku. Že by se konečně vrátil Prust?

http://www.hockeyinsideout.com/news/habs-send-tinordi-and-dumont-back-to-bulldogs

Bohužel Bourque ani Diaz nebyli na ledě...
 
29.03.2013 16:45 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarPoslední novinky z dnešního tréninku. Že by se konečně vrátil Prust?

http://www.hockeyinsideout.com/news/habs-send-tinordi-and-dumont-back-to-bulldogs

Bohužel Bourque ani Diaz nebyli na ledě...
 
AvatarReakce na příspěvek:No Iggy u Bruins by nebyla dobrá zpráva už jen z důvodu, že by to nemohl být můj oblíbený hráč, který doposud byl. Neletavci jsou přeci jen snesitelnější.

Tak jsem sám začal hledat kdy naposled Carey střídal, zajímalo mě to. Bez tří dnů to jsou dva roky, tedy 27.3. 2011 proti Cannes, kdy jsme prohráli 6:2. Podle mě zajímavé číslo.
 
29.03.2013 11:15 | reagovat
aa | a@centrum.cz
sportovní sázení, velmi kvalitní info zde

http://compe.iprostor.cz/
 
AvatarReakce na příspěvek:S těma kolenama už to byla známá věc před jeho prvním příchodem ke Canadiens, takže už je to dlouho a hrál s tím několik sezón...
No musím říct, že Iginla u Pens mě taktéž šokoval, když ještě během našeho zápasu se všude mluvilo už jen o pár okamžicích, které nás dělí od Iginly jako Medvěda...smajlik. Každopádně pro nás je to takhle jenom dobře, s ním by Boston byl velice nepříjemným soupeřem a sednul by k nim jak "prdel na hrnec!
 
AvatarReakce na příspěvek:Kámoš mi říkal, že má v háji kolena. Mě se to vůbec nezdálo, MB není trouba co by vzal hráče zdravotně za zenitem. Dobrý tah.
Jo moc se mi líbí plačky ruins fan na hf jak z prohry tak ze ztráty Iggyho smajlik
A ještě jsem se chtěl zeptat, jestli někdo nenarazil na info po jaké době Carey střídal? Podle mě to bude někdy hluboko v sezoně 10/11.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale já jsem třeba o Halpernovi nepochyboval, vždyť u nás nedávno hrál a každý si ho dobře pamatuje, co umí a co ne...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo letos je to opravdu báseň... Marcovi se zatím vyplácí i Halpern, proti tomu chlapovi nemůžeme říct ani popel. Zvěsti o jeho kolenech se nepotvrdili a jako čtvrtý a zkušený centr pro PO je to super volba a dobrá motivace pro Whitea. Jinak o P.K. Norris Subbanovi jsem mluvil už dva týdny zpět a nikdo mě nebral vážně smajlik
Z Maxe se nám stal nahrávač, ale to je přesně velká deviza našeho klubu. Nejproduktivnější hráč má 27 bodů, ale hned pět jich má víc nebo přesně 20. Do toho nejproduktivnější beci z celé ligy a pořád ještě dobrá PP.

Mimochodem teď máme 21 výher a loni jsme dali v kompletní sezoně 31 smajlik Zbývá 15 zápasů, podle mě to dorovnáme.
 
28.03.2013 15:13 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarKrása, krása. Kluci hrají jako jeden chlap! Ten tým má duši. Opravdu nelze nic než zatím smeknout. Nikdo nemohl doufat a co potom věřit až v tak rychlý obrat k lepšímu. Marc zatím geniální tahy, opravdu geniální. PK si jede jako adept pro Norrise (při zranění Letanga, je šance, ale stejnak to dají staršímu hráči) Prust (snad rameno nepraskne a dořeší jej až po sezoně, si zatím zaslouží každý dollar svého platu. Francis neskutečná jistota. Trade Ryder kontra Cole myslím, že netřeba slov. Jen ten Burký a Diaz vypadají špatně, obávám se, že letos je možná už neuvidíme :((( Teď jen doufám, že Marc se nenechá strhnout (nevěřím tomu) a nebude zbytečně posilovat přeplaceným hráčem (nejvíc slyšet bouwmeester) Snad kouká dopředu a nebude si zasírat caphit. Max big body do PO a ať nechá kluky, ty se ukážou...postup přes každé kolo je pro mě velký úspěch. Když bude pokračovat dál takhle systematicky v budování, tak nemám strach, že by úspěch nepřišel!
Dnes jsem nasál atmosféru derby, už se těším živě na odvetu! Zatím krásná sezona, jen tak dál!
 
28.03.2013 14:22 | reagovat
mariana.cervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
naprosto šílenej zápas.. nahrávala jsem si ho a ke konci jsem měla strach, aby to tam bylo celý smajlik zápas nenudil, Plekyho lajna hraje výborně a Gallagher krásnej nájezd. Bezvadnej Budaj. je vidět, že i téměř prohraný zápas je možný otočit. Akorát ty přesilovky....už delší dobu si říkám, že jsou moc čitelný. Vždyť to je zápas co zápas Plekanec nalevo od brankáře, nahrávka na modrou, nahrávky mezi beky, střela, občas teč...příští zápas s Rangers...to dáme smajlik
 
28.03.2013 13:13 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarTed sem viděl zbytek zápasu (usnul sem a stavu 5:3 a musím říct že až na tragický přesilovky naprostá paráda! Škoda těch rychlých golů v druhé třetině
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík