Canadiens bojovali, ale na Devils to nestačilo

15.01.2014, 02:30 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Vedoucí tým Východní konference Montreal Canadiens vyzval v této sestavě. V brance začínal Carey Price.

Subban - Markov

Gorges - Beaulieu

Murray - Bouillon

Eller - Plekanec - Gionta

Pacioretty - Desharnais - Gallgher

Bourque - Briere - Prust

Moen - Leblanc - Bournival

Zápas začal v poměrně vysokém tempu a hrál se rychlý hokej na obou stranách. Dlouho se také nepřerušovalo, ovšem šanci si nevytvořil žádný tým. Až v páté minutě při přesilově hře Montrealu několikrát hosté ohrozili Fleuryho bránu, ovšem bez žádoucího účinku. Hned po přesilovce dorážel přímo před Pricem nadvakrát nahozený puk Kobasew, ale kanadský olympionik byl na místě. Pens doopravdy udeřili o chvíli později z hole Jokinena. Celou akci vedl Malkin při svém nepochopitelně lehkém průniku obranou a svému finskému spoluhráči nahrával do prázdné brány. Andrej Markov byl asi myšlenkami už v Soči, když svého krajana doslova vpustil do pásma. Faktu, že Malkinen hraje s chutí si začal všímat P.K. Subban, ale trochu to s úsilím přehnal a šel si na dvě minuty odpočinout. Tuto početní výhodu Tučňáci nevyužili, ale v té další, ve které šel ven Beaulieu za zdržování hry, už své vedení navýšili. Sedmnáctá minuta, Pyatt tečoval nikým nerušen střelu od modré čáry za záda opět bezmocného Price. Montreal na toto odpověděl za něco málo přes minutu v osobě Reneho Bourqua, jehož střela po nahrávkách Briera a Prusta byla tak dobře vstřelená, že jí sudí ani nezaznamenali a regulérnost gólu se ověřovala na videu. Vše samozřejmě v pořádku a skóre platilo 2:1 i na konci první třetiny, kde Montreal hrál další přesilovku, která bude pokračovat ve třetině druhé. Na střely 9:8 pro domácí.

Přesilovka nevyužita, ale vyrovnání měl na holi Gallagher, bohužel pálil pouze do tyče. Kdo se nemýlil, byl opět Jussi Jokinen, jehož střelou poslal opět hosty do dvougólového vedení. Fin střílel z první po křižné nahrávce Maatty nad lapačku přesunujícího se Price. Podruhé v zápase šel ven Subban v jedenácté minutě a byl z toho druhý přesilovkový gól Pens v zápase, když střílenou nahrávku Letanga lahůdkově umístil za Price Crosby. Domácí udeřili popáté v podání Malkina, jehož podruhé v zápase ostudně nechal projet Markov. Malkin svým typickým pohybem zasunul za Price, což bylo na hvězdu Montrealu příliš a trenér místo něj poslal do brány Budaje. Spoluhráči Price opět vůbec nepodpořili a nechali ho střelcům Pens napospas. Těžko mu něco vyčítat. Snad mu něco podobného řekl i Michel Therrien v rozmluvě na střídačce, kterou zachytily kamery. Zbytek třetiny nějak hráči došourali v křečovité snaze něco s výsledkem udělat, ale skóre 1:5 je příliš vysoké. Na střely 23:15 pro domácí.

Závěrečná třetina byla ve znamení pokračování snahy hostů aspoň snížit dost nelichotivé skóre, ale ani přesilovky nepomohly a Habs se v útoku trápili nadále. Soupeř hrál ve velké pohodě a naopak mohl zvyšovat z několika brejků, které pramenily z otevřenější hry Habs. Našlapaná sekvence hry byla okolo dvanácté minuty, kde to vřelo u obou branek. Nejprve Leblanc a Pacioretty v úniku, poté Crosby střílející do tyče. Habs opravdu chtěli snížit, nejblíže tomu byla Desharnaisova řada, jenž si vypracovala hezkou šanci, ale následně to s úsilím přehnal Rene Bourque. Potyčka kolem Fleuryho brány se nějak rozšířila až k montrealské bráně dokonce do té míry, že Peter Budaj začal vyzývat Fleuryho k bitce, ale rozhodčí je k sobě nepustili. Následné oslabení Habs zvládli a zápas se v poklidu dohrál až do konce.

Ostudná prohra Habs na ledě lídra divize je neomluvitelná. Opět to byly školácké individuální chyby, které stály Montreal body. Nesoustředěnost a díravá obrana, to zrovna nejsou znaky dobrého týmu pro play-off, které Canadiens uniká. V útoku hráči nejsou schopni něco kloudného vymyslet a týmu chybí individualita, která by to vzala sebe. Jeden pravidelně skórující hráč je taky málo. Musí přijít změny a to hodně rychle, jinak bude Montreal znovu končit sezonu už v základní části. Trip po hříštích soupeře Montreal zakončí v pátek na ledě Detroitu.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:the Canadiens have had SEVEN goals disallowed since Christmas
Takhle to je na habsinsideout.
 
16.01.2014 11:43 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Od jakýho zápasu přesně? smajlik Hodím to na FB stránku jako zajímavost smajlik
 
16.01.2014 06:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:jj
 
AvatarJen pro zajímavost, od Vánoc nám bylo neuznáno už sedm gólů...
 
AvatarAbych nezapomněl, tak zítra nebudu sledovat zápas a poté budu celý den pryč, takže někdo musí zvládnout report.
 
AvatarReakce na příspěvek:To už neřeším, je to prostě na náladě a pouzení daného rozhodčího, žádný stejný metr na to není... U toho bych totiž přišel o nervy... Mě prostě štve to, co můžeme ovlivnit my, u první branky ztráta puku, u druhého stínil Murray při střele od modré, i když žádný útočník široko daleko nebyl... Ach jo, pořád to stejné dokola, dva cenné body proti Chicagu jsou pryč a to nás opravdu teď nečeká nic lehkého...
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem se u toho pozastavoval a nechápu, jak se to vlastně posuzuje. Clowe to tam do Price zaparkoval úplně na praskáka a nic! Já furt čekal odmávnutí a nic. Měl jsem pořádné nervy...
A ano, teď ten trip bude hodně těžký!
 
Avatartak co k tomu opět říct? Po hodech přichází většinou půst a to se opět v plné nahotě ukázalo! Sice to nebyl až tak strašný výkon, ale naprosto jalové (a už trapné) přesilovky, nedůslednosti v obranném pásmu, kdy nejsme kolikrát schopni vyvézt jasný puk na hokejce, a pak samozřejmě naše bolest jménem koncovka zapříčinily to, že jsme nakonec právem prohráli. Devils byli mnohem efektivnější a více nebezpečnější v našem pásmu. A přitom to tak krásně začalo, když jsme možná z první vážnější střely dali góla...smajlik.
Nad čím se ale musím pozastavit, to jsou dvě gólové situace, na které už jste tu narazili. Nechápu uznání jejich třetího gólu, kdy tam jejich hráč v klidu najede do Price, ten se válí na zemi a puk skončí poté v bráně - bez pohnutí brvou ty kokoti gól uznají! A naopak dle mého naprosto regulérní gól Gallaghera, který sice byl od brusle, ale sám střelec měl víc práce ustát souboj s obráncem, než aby se soustředil na to, jak ten puk do brány kopnout, neuznají (vím, tady to není jejich vina úplně)... smajlik. To posuzování v obou případech už fakt nechápu, pokaždé úplně jinak a kdo se v tom má vyznat!
Hodně nepříjemná ztráta vzhledem k následujícím dvěma kanadským derby s hodně neoblíbenými soupeři, navíc na jejich hřištích, takže import jakéhokoliv bodu bude velkým úspěchem... smajlik
 
AvatarDalší dva ztracené body, dokud se nenaučíme hrát přesilovky, budeme zápasy ztrácet. Soupeř stojí u Subbana, ten ho vždycky nastřelí a takto pořád dokola. Jednou to šlo přes Plekyho (v záznamu) a hned z toho byla zajímavá možnost. A jak to dopadlo s DD? Celkem se nám začínají kupit zranění a zrovna v útoku je to bída. Teď v Ottawe, na kterou neumíme. Do Soči nás čeká ještě spousta zápasů a pokud chytneme sérii proher, tak rázem budeme rádi za osmičku...
 
AvatarReakce na příspěvek:díky
 
15.01.2014 04:59 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:medzi mená aj pomlčku musíš dať medzeru Subban - Gorges
 
AvatarProsím opravit tu sestavu, nevím proč mi to teď tak dělá, jak to spravím? Zkoušel jsem vše...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík