Dočkáme se konečně hry na úrovni?

28.01.2014, 19:28 | Preview |  Jaroslav Francek
 

To je jedna z mnoha otázek dnešního dne. Mezi dalšímu jsou, jestli dokážou Habs konečně vyhrát a trochu vylepšit statistiku z posledních 12 zápasů (4-7-1)? Inkasuje Therrienova družina konečně méně než čtyři branky a hlavně dokáže být Montreal důstojným soupeřem? Uvidíme, otázky nám odpoví dnešní domácí zápas proti Carolině Hurricanes od 1:30.

Habs v současné době prožívají nejhorší období v sezoně. Herně se nedaří vůbec nic a v posledním zápase s Washingtonem se na hráče bučelo a sarkasticky aplaudovalo po prohře 5:0. Na tento stav se vedení týmu pokusilo zareagovat výměnou s Coloradem, jehož objekty byli montrealský Bourque a P.A. Parentau. Zatím to ztroskotalo, ale jednání pokračují. Nicméně NHL se kvůli tristní formě Habs nezastaví, ba naopak, Montreal čeká velice nahuštěný program před olympijskou přestávkou obsahující jen tento týden čtyři zápasy. Do toho dnešního s Carolinou nastoupí domácí v brance s Carym Pricem, jediným hráčem, který si udržuje konstantní výkonnost po celou sezonu, a ve čtvrté formaci s Georgem Parrosem. Urostlý bitkař se vrací do sestavy namísto nachlazeného Leblanca. Další změny v útocích se nekonají, v obraně se ale opět prohazovalo. Ruská dvojice zůstává, po nějaké době se obnovila kdysi úspěšná dvojice Subban-Gorges a mladík Beaulieu bude ve dvojici s Murraym. Zejména třetí pár je dost podivný, ale trenér se už tak rozhodl. Zdravými náhradníky jsou tak stále Diaz a Bouillon. Kvůli zdravotním potížím tým nemůže počítat se službami Whitea s Galchenyukem.

Poslední zápas s Carolinou si asi všichni pamatujeme. Ano, Silvestrovský trapas nejde zapomenout. Habs vyhrávali jasně 3:0, ale z nepochopitelných důvodů toto vedení ve třetí třetině ztratili a v prodloužení nakonec brali dva body Canes po výhře 5:4. Dnes to nebude o nic jednodušší, neb Hurikáni pevně kráčí za play-off. Z posledních deseti zápasů vyhráli sedm a už se vyhřívají na místech zaručující nějaký hokej i po základní části. Svou formu potvrdili včera proti Columbusu výhrou 3:2. V brance dnes bude Justin Peters, v obraně tvrdí muziku třetí nejlepší hráč minulého týden Andrej Sekera a v útoku to jsou bratří Staalové s mladým Skinnerem, kdo bude opět prověřovat Caryho Price. Tak uvidíme, jak na to zbídačení Habs zareagují.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Nápodobně, konečně nám udělali nějakou radost. Bournival u Plekyho, konečně! Jen blbec by je znova odtrhl. Nějaká chemie tak očividně je. Jsem moc rád za gól Prustyho. Gorges opět ukázal jak je důležitý a samozřejmě Price, tam se není o čem bavit. Sice dvě tyčky, ale šel nule svými výkony naproti, paráda. Ruins teď hrajou válec, tak věřím, že to budem my, kdo jim utne tipec.
 
AvatarPokud mám odpovědět na dotaz v názvu článku, tak ANO, konečně jsme se dočkali hry na úrovni! Nemyslím si, že by Carolina byla slabším mužstvem než Washington, přesto jsme je dokázali přehrát a nastřílet 3 góly. Takže je vidět, že by to šlo, ale zakopaný pes bude tedy nejspíš v hlavách hráčů a potom také, a to nemalou měrou, debilním poskládáním útočných formací! Po dlouhé době jsem se na ten zápas ráno podíval s chutí...smajlik.
V Bostonu jsem na nás hodně zvědavej, nic tam neočekávám, snad jen to, že budeme hodně řezaný...
 
AvatarTak já se jednou za čas nedívám a my vyhrajem s nulou pro Caryho smajlik Super, už se těším, až se na to podívám, každopádně tohle je jen jeden krok, takže jen tak dál.
 
Avatartak konečně po delší době pořádně odehranej zápas...zajímalo by mě, jestli je to jenom prohozením tří hráčů v útoku a jiný složení obrany, nebo je v tom něco dalšího...každopádně pro nás tento zápas mohl být zlomový... smajlik 3 vstřelený góly, čistý konto pro Careyho, všechny lajny fungovaly jak maj...jediný, co mi ten zápas kazilo, byly neproměněný šance Gionty (samostatnej únik a netrefí ani bránu - kdyby aspoň vystřelil do brankáře, tak budiž...) a Desharnaise. A pak u Plekyho mě mrzí, že se do pořádných šancí dostává poslední dobou snad jenom v oslabeních...A taky ice time Briera...
 
Avatartéda...co se stalo? Eller na centru, vedle Plekyho Bournival...zajímá mě, jak dlouho to vydrží...ale na druhou stranu na to doplácí Briere, kterej je zazděnej s Parosem a Moenem
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik super dík
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, jediné omluvitelné vysvětlení je, že se vrací Chucky nebo Whity.
 
AvatarReakce na příspěvek:Já report dám...
 
AvatarReakce na příspěvek:další geniální tah....jeden z nejlepších hráčů v posledních zápasech (na tu bídu) a oni ho pošlou pryč....
moc se mi líbilo, jak hrál, hodně se zlepšil za poslední dva roky...
 
AvatarLeblanc poslán zpět do Hamiltonu.
 
AvatarMoje nervy, zase nešly vkládat fotky.
Zapomněl jsem se zmínit, ale tento týden nemůžu dávat reporty, tak to někdo musí vzít za mě, mám zkoušky jak zítra tak v pátek po zápasech, jedině bych mohl na druhý den tak po obědě kolem dvou něco zmastit.
Co se týká sestavy, tak furt ty samé výtky pořád dokola, dnes do toho navíc Murray ve dvojici s Natem... Diaz definitivně na druhé koleji, good job smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík