Pateryn in, Gončar out

14.03.2015, 19:38 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Svůj poslední zápas v Nasseau Coliseum, tedy minimálně poslední v základní části, sehrají dnes Canadiens proti New Yorku Islanders. Od příští sezony budou Isles hrát v Brooklyn ve zbrusu nové hale a svůj stařičký stánek hokeje tak opustí. Nicméně bude se hrát o velice důležité body, neb oba týmy chtějí udržet své vysoké postavení v tabulce i přes poslední nezdary. Isles dokázali v posledních jedenácti zápasech vyhrát pouze čtyři, Habs jsou od uzávěrky přestupů úplně mimo kolej a dokázali porazit pouze tápající Kojoty, o ostudném tripu na západě USA a posledním zápase s Ottawou raději nemluvě.

Velice kontroverzní kroky GM Bergevina vedly k rozpadu chemie v třetí a čtvrté formaci a především v totální ztrátu útočné síly. Po brankách hladoví mladíci Bournival, Thomas nebo Andrighetto byli odsunuti na druhou kolej a prostor dostávají hráči vyznávající Therrienův oblíbený defenzivní styl, Flynn a Mitchell, o trejdu Sekáče, který jako jediný zvyšoval týmu jakés takés držení puku, za Smitch-Pellyho, je až škoda mluvit. Zatímco Čech v Anaheimu válí a poměrně pravidelně boduje, DSP nepředvedl krom jedné hezké asistence vůbec nic.

Alespon obránce Petry zatím rozhodně nezklamal a předvádí solidní hokej, nicméně je v týmu obrovský přetlak na postu obránce, neboť nikdo z týmu neodešel. Smolař Weaver vysedává na tribuně, a až se vrátí zraněný Jemelin v příštím týdnu, tak bude muset Michel Therrien posadit dalšího obránce ze stálé šestky. Aby toho zmatku nebylo málo, tak byl včera povalán z farmy Pateryn, který nahradí Gončara, nicméně nedá se počítat, že by to byla dlouhodobější akce. Na tribuně tak bude dnes Weaver, Gončar, Flynn a Malhotra, nevýrazný Parentau po návratu do sestavy ještě zřejmě dostane šanci. V brance bude Carey Price.

O síle letošního týmu Ostrovanů dostatečně vypovídá jeden fakt. Jack Capuano má totiž tak nabitý kádr, že si mohl v pátek v zápase s Ottawou dovolit posadit hráče jako je Frans Nielsen. Dán se dnes vrací a nahradí jej Ryan Strome, toho času hráč se 14 brankami a 43 body na svém šítu. Neuvěřitelné. Tolik o ofenzivě Isles, obranu bude dirigovat Michal Neuvirth, nová akvizice newyorských. Zápas začíná v jednu hodinu nad ránem.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Je pravda, že to není zrovna aktuální informace. Mé tvrzení platilo po prvních pěti zápasech, od té doby Seky odehrál další čtyři, kde už to žádná sláva nebyla, to je pravda. Proměnování šancí je jeho slabá stránka, ale pořád je to nováček a bude dobrý. Rozhodně lepší než DSP.

Zápas vypadal velice dobře, ve srovnání s posledními výkony až neuvěřitelně. Isles měli větší držení puku, přestříleli nás, ale my předvedli ten klasický checing hokej, s kterým letos slavíme největší úspěchy, byli jsme efektivní a taky měli své velké šance (tyč Subbyho, několik přečíslení). K ideálu pořád daleko, PP děs a hrůza, ale rozhodně velké vítězství, které týmu dodá potřebné sebevědomí.
SHG v dalším zápase v řadě se jen tak nevidí, Petryho skvělá akce. Škoda, že za to nemohl dostat A.
A nebýt stupidního faulu Markova, tak mohl Carey slavit další SO smajlik
 
15.03.2015 10:42 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarKonečně dva body!!! Snad se od toho borci odrazí a navážou na to...
 
15.03.2015 09:59 | reagovat
Tom | tomba1@post.cz
Byť fanoušek Ducks náhodou jsem zavítal na tyto stránky a musím poupravit tvrzení z článku. S výkony Sekáče nepanuje spokojenost, není pravda, že pravidelně boduje a jeho icetime postupně klesl až na posledních 7:48. Výborně bruslí, ale produktivita a hlavně proměňování šancí bída.
 
AvatarTak po delší době koukatelný a herně velmi pěkný zápas z obou stran. Utkáni rozhodli gólmani. Price chytal fantasticky, na druhé straně Neuvirth (až na tu jednu chybu, která se ukázala jako rozdílová) odchytal taky skvěle. Konečně i lajny si snad sedly. Mitchell zraněný při prvním střídání. Hlavně na tento výkon navázat.
 
AvatarDnes musí přijít razantní změna...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New York Islanders
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík