Habs sú po výhre krok od postupu

20.04.2015, 09:21 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Canadiens dokázali zvíťaziť v prvých dvoch domácich zápasoch play-off série proti Senators. Zakaždým išlo o nesmierne vyrovnané a napínavé súboje. Za stavu 2:0 pre Montreal, sa hokejové šialenstvo sťahovalo do hlavného mesta Kanady. Prvý duel v ottawskom Canadian Tire Centre bol na programe v nedeľu a predpokladom bolo ďalšie, divácky atraktívne stretnutie. V domácej bránke tentokrát dostal príležitosť Craig Anderson, ktorý sa proti Habs vie vyhecovať. P.A. Parenteau bol po zdravotnej stránke ready, lenže v dobre zohranej zostave pre neho tréner nenašiel miesto. Okrem toho bolo z Hamiltonu povolaných ďalších šesť posíl. Na stráži bol znovu fantastický Carey a pred ním kouč Therrien poslal do zápasu nasledovne poskladané útočné formácie:

Smith-Pelly - Desharnais - Pacioretty
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
De La Rose - Eller - Weise
Prust - Mitchell - Flynn

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Gilbert

Prvý zaujímavý moment zápasu prišiel v tretej minúte, keď sa Galchenyuk predral cez dvojicu domácich obrancov a dostal sa až k zakončeniu, lenže Anderson vyrazil jeho pokus. Na opačnej strane predviedol svoje majstrovstvo tiež druhý muž v maske Price, ktorý pokryl šance Turrisa a Stonea. V dvanástej minúte však prišiel gólový úder Senators, keď úspešným zakončovateľom bol útočník Clarke MacArthur. Stretnutie sa vyznačovalo tiež množstvom bodyčekov a osobných súbojov, čo dopĺňalo obraz výbornej play-off atmosféry. V sedemnástej minúte ohrozil gólmana Sens z bezprostrednej blízkosti montrealský forward Brian Flynn, ktorý tečoval Jemelinovu strelu. A keďže aj Subbanovu delovku zastavila konštrukcia bránky, po prvej tretine Habs prehrávali tesne 0:1.

Hneď v úvode druhej dvadsaťminútovky mala Ottawa pri Ellerovom vylúčení možnosť presilovej hry. Defenzíva v spolupráci s Priceom našťastie nepustila Karlssona a spol. do vážnejších šancí a Canadiens prežili oslabenie bez gólovej ujmy. V dvadsiatej štvrtej minúte preveril Andersonovu pozornosť strelou spoza obrancu stále aktívny Gallagher. O tri minúty neskôr domáce publikum ocenilo tvrdý, ale čistý hit kapitána Karlssona na Beaulieua. V tridsiatej tretej minúte dal o sebe vedieť Max Pacioretty, bohužiaľ stroskotal na výborne chytajúcom Andersonovi. Podobne neúspešne pochodil počas presilovky pokusom z uhla Pleky. Následne vznikla pred bránkou Senators menšia šarvátka. Montreal sa snažil vyrovnať, avšak domáca svätyňa bola nedobytná, takže po štyridsiatich minútach platil nezmenený stav.

Do záverečnej časti nastúpili Habs s jasným cieľom zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia. V štyridsiatej prvej minúte Carey podržal spoluhráčov pri nebezpečnom Karlssonovom pokuse. Na druhej strane zase Anderson vyrazil Gilbertovu delovku. Poradil si tiež s Markovovou strelou z medzikružia. Čas sa pomaly krátil a Montreal aj napriek veľkej snahe stále nevedel nájsť recept na domáceho gólmana. Všetko zmenila až päťdesiata piata minúta, kedy využil zmätok pred bránkou Sens montrealský útočník Dale Weise a vyrovnal na 1:1. V závere riadnej hracej doby si Canadiens zahrali ešte presilovku, ale nič prevratné v nej nevymysleli, takže zápas pokračoval v predĺžení. V druhej minúte predĺženia Price predviedol parádny zákrok lapačkou pri pokuse Stonea. Rozuzlenie drámy priniesla šesťdesiata deviata minúta, kedy o výhre Habs rozhodol svojim druhým gólom Dale Weise.





Opäť nesmierne vyrovnaný súboj až do úplného konca a dôležité víťazstvo pre Canadiens, ktorým si zabezpečili vedenie 3:0 v sérii. Budem sa možno opakovať, ale vďaka za tento výsledok patrí celému mužstvu. Obzvlášť štvrtý útok bol dnes strelecky aktívny. Montreal bude mať teraz dva dni na oddych a prípravu pred štvrtým stretnutím, ktoré je na pláne túto stredu o 1:00 SEČ.

Hviezdy zápasu:
1. Dale Weise 2 + 0
2. Erik Karlsson 0 + 1
3. Craig Anderson 47/49

foto: Andre Ringuette/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
23.04.2015 03:38 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
Avatarbohužel Ottawa zaslouženě vyhrála, my směrem dopředu absolutně nula nula nic. Ještě navíc si Pateryn přivodil nepříjemné zranění snad bude v pořádku...
 
23.04.2015 02:50 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarTakže naše přeislovky absolutně jalové jako vždy a to nám rozhodčí ještě jednu přesilovku darovali pro dvě "ulité" buly Ottawy. Paradoxně největší šanci měl v oslabení Prust, udělal pěknou kličku, ale ne moc ryhclou a proto místo u tyče Anderson stihl vykrýt. Sens nás drtí a jejich přesilovky volali po golu několikrat, co už dneska Price pochytal je neskutečne. Může se stát cokoliv ale musíme zabrat.
 
22.04.2015 20:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarGO HABS GO! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak nic nového se nestalo, Sens potvrdili Andersona v bráně. Je to 3:0, takže do or die pro Sens. Musíme vyhrát a sweepnout znovu soupeře v prvním kole.
 
AvatarReakce na příspěvek:Je to škoda, N8 mohl dát získávat zkušenosti a špatně rozhodně nehrál. Naštěstí jen nebude MT nahrazovat Goncharem, ale Paterynem, což se mi moc líbí! Líbil by se mi i Weaver, ale to je pasé vzhledem k tomu kdy on hrál poslední zápas...
U Sens vystřídá tragického Legwanda Smith. Podle mě to ukončíme...
 
21.04.2015 19:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarBeaulieu je out pre zvyšok série so Sens. Dúfam, že pre prípadné ďalšie kolo bude k dispozícii. Zrejme otras mozgu a pri tom ako hituje Ottawa sa ani nečudujem. smajlik
 
21.04.2015 17:55 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarrozhodně ne bývalý zaměstnavatel Marta Bergevinasmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:kdo vyhreje ten posledni spil sezony ??
 
21.04.2015 16:50 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarzbylé zápasy HABS v tomto roce:

Ottawa Senators ...1 zápas
Detroit Red Wings ...4 zápasy
New York Rangers ...6 zápasů
Chicago Blackhawks ... 7 zápasů
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě bez bodu z téhle série Ottawa neodejde. Ale bylo by krásný to zpečetit hned poté doma - je jasný, že každý vyhraný zápas jim potom vlije do žil energii a aby to nakonec neskončilo sedmým zápasem, to bych hodně nerad... S-P sice bojuje, ale potřebuje se prosadit střelecky, jinak ten jeho přínos takový nebude - přece jenom nastupuje v první lajně a od té se body očekávají tak nějak automaticky. To u Flynna s Mitchellem je to spíš bonus navíc k té černé práci...
Jinak z těch ostatních sérií je hodně ostrá i ta druhá kanadská...
 
AvatarReakce na příspěvek:Sekymu prostě není přáno. Ani u nás nehrál a nikdo moc nechápal proč, zkrátka nemá a neměl důvěru Boudreua ani Therriena.
Jinak je to opravdu skvělá série, určitě nejlepší mezi všemi letošními prozatím. Ten počet hitů je těžko uvěřitelný.
Mám velkou radost ze všech nově příchozích při TDL, hrají fakt skvěle což se přiznám jsem vůbec nečekal. Petryho musíme udržet. Larry hraje skvěle, Gallagher a samozřejmě Subby i přes ten všechen tlak.
Naše přesilovky byly zpočátku skvělé s enormním množstvím golovek, ale prosadili jsme se jen jednou a s rostoucím počtem přesilovek naše nebezpečnost slábne, ale to se může zase změnit.
Sweep by byl krásný, ale poslední krok bude hodně těžký, oni do toho dají vše. Už se moc těším.
 
20.04.2015 14:38 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:to teda...kluci děsně makaj,) a zatím teda Petry, Flyn, Mitchell, DSP patří mezi nejpracovatější, což teda MB strašně vychází a kéž by to vyšlo. O MT si člověk může myslet co chce, ale myslím, že si tihle dva opravdu vyhoví - charisma zastává MB a MT je podle mě opravdu skvělej taktik, i když to někdy přehání - ale myslím, že díky tomu sou kluci i takhle sehraný napříč útokama. Nevíte proč Seky nehraje za Ducks?
 
AvatarReakce na příspěvek:hlavně střelecký poměr byl z naší strany fantastický, ale nemůžu zase říct, že by Ottawa nebyla nebezpečná Carey nás několikrát podržel. Weise dneska výborný ale ten vyrovnávací gol byla náhoda a štěstí. Celý zápas jsme hráli fakt skvěle, jenom ta chyba Maxe v OT to bych ho snad v tu chvíli nevím co, ale stane se naštěstí to nemělo kritické následky super že vedeme 3:0 po pravdě jsem to takhle jednoznačné nečekal. Doufám, že to dotáhneme. smajlik
 
AvatarVelká paráda, neskutečně vydřené vítězství. Vedení 3:0 je velmi nadějné a věřím, že více než dva zápasy už nedovolíme, nesmíme!!! Po první třetině, kdy Ottawa nasadila až nelidské tempo, jsme začínali přebírat otěže a nakonec i díky velmi přesné trefě a chybě Andersona jsme to urvali. Ovšem Anderson vychat neskutečně a je potřeba to rychle ukončit. Mírným zklamáním je zatím pro mě Markov, přijde mi, že mu snad každý druh špatně...
 
AvatarReakce na příspěvek:Dobře ty...smajlik.
 
20.04.2015 10:36 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarin DW i trust ...

https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-72353786960&idb=-1&hash=ffe7ea47&t=dGlrZXQgOC44MCB6YSAyNTBLxI0gT0s=
&data=SkVEOzI1MDtDWks7OC44MA==
&affid=f9lbMF7PkOuBuJ+X1aj6tg==
 
20.04.2015 09:32 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVážne skvelý match, táto séria je podľa mňa jedna z najvyrovnanejších v tohtoročnom play-off! smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík