Hvězdy z Dallasu v Montrealu zhasly

29.03.2017, 07:29 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Ofenzivně laděný a velmi pohledný zápas patřil zejména brankářům. Tím úspěšnějším byl až do závěru druhé třetiny Kari Lehtonen, který dlouhou dobu nepustil za svá záda jediný kotouč a držel náskok Dallasu, o který se už ve druhé minutě postaral Curtis McKenzie. Po vyrovnání z hole Paciorettyho už ale bylo kouzlo finského gólmana odčarováno. Montreal ve třetí třetině nastřílel hned tři branky, které si mezi sebe postupně rozdělili Gallagher, Lehkonen a Radulov.

V tabulce Východní konference se tak pátý Montreal odpoutal od Ottawy na rozdíl čtyř bodů a naopak ještě bude prohánět New York Rangers, na který ztrácí šest zápasů před koncem základní části jediný bod. Stars, kterým ve zbytku sezóny prakticky už o nic nejde, si porážkou z Bell Centre nejspíše zajistili v Západní konferenci konečně jedenácté místo, když jej od nejbližších týmů z obou stran dělí čtyři body.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
04.04.2017 05:07 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarDivizní titul zajištěn a jde se na Rangers. Lindgren předvedl v bráně jistý výkon, bodově nejpovedenější zápas sezony prožil Lehkonen. Poslední tři zápasy v našem případě půjde o doladění formy a hlavně o to, aby se nikdo nezranil, takže odpočinku se dočkají další hráči základní sestavy. S nadcházejícím play-off u mne převládá optimusmus smajlik
 
AvatarPaciorettyDanault – Radulov
Byron – Plekanec – Gallagher
Galchenyuk – Shaw – Lehkonen
Martinsen – Ott – King

Markov – Petry
Beaulieu – Emelin
Davidson – Nesterov

Lindgren

Carey dostane zasloužené volno a Lindgren, jenž má skvělou sezonu v AHL, dostane zaslouženě šanci. Weber odletěl do Montrealu prý kvůli zranění v dolní části těla, ale byl vidět než odletěl a prý by to nemělo být nic vážného, zápas v Tampě normálně dohrál. Benn je pořád mimo, ale už bruslil. Takže je fajn, že zase uvidíme Nesterova po dlouhé době. Dal bych v Buffalu, kde hrajeme ve středu, volno zase Markovovi, pokud už bude ok Benn. Máme depth, tak proč nenechat veterány odpočinout na PO. Mitchell se stále necítí dobře po tom, co chytil nějaký virus, takže je mimo, scratch je Flynn a McCarron, jehož nahradil Ott.

Cats jsou už mimo boje, zápas muže dopadnout vlastně jakkoliv.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, Ghetto šel právě z toho důvodu, že už nechceme mít pět malých útočníků, ale jen pár.

O Galchenyukovi jsem to slyšel taky, prý hrál centra až poslední dva roky v juniorce (v úplně posledním odehrál jen dva zápasy), jinak křídlo. Pak tedy vůbec nechápu, proč ho tam tlačíme, když to fungovalo minimálně. Spekuluje se taky o jeho trejdu v balíku s N8, ale tomu moc nevěřím, ikdyž je možné vše s MB.

Míro, no vzhledem k tomu, že máme problémy s motivací hrát, když už je hotovo nebo proti slabším soupeřům, tak to byl špičkový výkon. Bolts sice byli bez Stammera a Johnsona, ale i tak jsme je dokázali dobře téměř vynulovat.

 
AvatarReakce na příspěvek:Hráli jsme dobře, ale určitě bych to nenazval jedním z nejlepších zápasů - to jsem od nás letos viděl mnohem lepší (také však mnohem horší smajlik).
 
02.04.2017 16:27 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Já jsem zase četl zajímavý článek o Hudonovi o tom jak má fantastická čísla a že právě proto, že je on v záloze se obětoval Andrighetto. Vyjadřoval se o něm i Bergevin a právě Hudon by měl být za rok IN. Taky jsou indicie, že Chuckymu se na centru nehraje tak dobře jako na křídle a bude z něj nadobro křídlo, což byl téměř celou svou karieru už od juniorů -ještě jedním dechem je prý právě ON Belieau nějaké drobné nabízen za 1st line centra, kterým by měl být Duchene.
 
AvatarChris Terry v AHL druhý v bodování s 60 body v 52 zápasech, což je jasně nejméně, všichni v top 5 mají 63 zápasů a více. Zajímavé, i u nás se dokázal prosadit, je dobře, že je podepsaný i na příští sezonu a to má tuším one way contract, takže se s ním asi počítá.
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě jsme odehráli jeden z nejlepších zápasů sezony. Dokázali jsme je totálně utlumit a přehrát, nepřisuzoval bych to nedostatku snahy Bolts, ale spíš naší chytré hře. Jejich golman je držel ve hře jak bylo řešeno, nebýt jeho, tak je přejedeme. Carey měl ale taky pár key saves. OT bylo šílené, bod navíc mohl být jejich, ale osud byl nakloněn správně nám.

Viděli jste TOI Plekyho? Tak nízký ho nepamatuju...
 
AvatarReakce na příspěvek:První místo v divizi by bylo hezké a vypadá to, že za této situace nás čekají Rangers. Po zápase jsem si říkal, že Rangers nejsou zrovna příjemný soupeř pro první kolo. Sice jsme je letos ve všech zápasech porazili, ale v PO se může stát cokoliv. Proto jsem potom, co jsem zjistil, že to vypadá na Rangers, začal jsem mít o nás trochu obavy. Na jednu stranu, s kterým soupeřem to bude v PO jednoduché? (s žádným). Uvědomil jsem si, že pokud chceme v PO uspět, musíme být připraveni na každého soupeře.
 
AvatarReakce na příspěvek:Pro mě rozhodně překvapení, jak jsme dokázali zahrát a velké zklamání od Tampy, která hraje o PO a hrála špatně. Jen tak dál, vést se na pozitivní vlně do prvního kola...
 
AvatarTak myslím, že jsme zaslouženě brali v Tampě oba body, byli jsme lepším mužstvem a popravdě jsem od Tampy, která potřebuje body jako sůl, čekal trochu víc. Kdyby nebylo Vasilevského, neměli by ani ten bod. Radulov parádní střela v prodloužení a vypadá to, že první místo v naší divizi nám nejspíš neunikne, protože Ottawa teď poměrně ztrácí a je na tom už stejně jako Toronto...
 
AvatarMám tušení, že dnes vsítí Chucky, nevím proč smajlik Jinak sestava bez změny, jen Otta vystřídá Mac.

Jinak sleduje tady někdo kauzu Emelin-Thorton? Proti Cats Emelin sejmul čistě McKenzieho potom co ted už nevím kdo dost tvrdě sejmul Martinsena pár sekund před tím. Podle mě férovka, tvrdý hit jako odplata za tvrdý hit. Imbecilní Thorton se po Emelinovi hned vrhnul a všichni víme co bylo pak. Thorton Emelina nařknul, že je idiot, hraje tvrdě, ale neumí se tomu pak postavit a schovává se za sudími. Má pravdu, hraje tvrdě, ale nebije se, což mi taky sympatické není, ale na druhou stranu hituje čistě, penalizovaný byl myslím jen jednou a že se nebije má své opodstatnění. V Rusku mu někdo dost dal do držky a má v ksichtu železné destičky. Taky jsem to donedávna nevěděl. Takže jo, nevypadá to dobře, že se Emelin většinou za svoje hity neumí postavit a nést za ně odpovědnost, ale zase na druhou stranu pokud hituje čistě, tak zas proč by měl pořád někoho mlátit nebo si nechat namlátit a měnit svou hru jen kvůli následujícím odplatám? Thorton je idiot.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak oprava, Benn nebyl včera HS, ale má lehčí day to day zranění a musím si opravit své tvrzení, že jsme 100% zdraví, ještě je mimo Monty, samozřejmě. Na lavičce byl včera Lindgren.

 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlasím, že Plekyho lajna byla nyní opravdu výborná, i když to platilo hlavně o první třetině. A co se týče čtvrté lajny, opět se mi jen potvrdilo, že King tam oproti Martinsenovi nemá co dělat - Nor je úplně někde jinde, líbí se mi svým aktivním pojetím. King je proti němu naprostá mátoha! Jinak Něstěrova bych tam viděl strašně rád, doufejme...smajlik.
 
31.03.2017 11:38 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak a sme tam, dúfajme, že to dosiahneme čo najďalej.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo jo ted obecně máme konečně stabilní 3 útoky rotuje se jen ve čtvrté lajně, kde to je s naší depth pochopitelné. Máme sice jendu první lajnu a dvě lajny na rozhraní druhé a třetí, ale budiž smajlik Hlavně, že to klape. Nepamatuju si ale, že bychom za MT někdy měli takhle stabilní tři útoky, protože takhle už hrajeme dost dlouho. Zatím se nám CJ fakt hodně vyplácí.

S Tampou taky moc nečekám body, ti na nás vlítnou v plném boji. Jinak je to na východě krásný boj o PO, taky jsem rád, že my ho už řešit nemusíme. Na západě je to vyřešené, tam jen Kings živí naivní naději.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano, dobře nám to tam padalo. Pleky má snad první multi bodový zápas v sezóně ne?:) no chystá formu na PO:) Jejich formace ale hraje opravdu dobře poslední zápasy a snad si formu udrží nebo ještě lépe vygradují. Teď Tampa, tam to bude mnohem horší, oni hrají o život, u nás to teď trošku opadne, přijde jednozápasové uspokojení z PO. Boj o poslední místa bude krušný až do posledního kola, jsem rád, že už jsme tam...
 
AvatarSpadlo nám tam opravdu vše, ono není divu, když chytal Berra. Ale na to se historie neptá, i Cats měli šance a poměrně dost střel. Jsou už done, ale i bez Barkova to nejsou žádní šňůrkaři.

Gally 4 body, Byron 2 goly, Pleky dva body, první lajna taky super výkon, jen Shawziho lajna byla u všech golů a Chuckyho trápení pokračuje :-( Čtvrtá lajna prý měla dobré momenty a pěla se na ně chvála. Snad poprvé byl HS Mitchell za dobu co je u nás, to jsem teda čuměl, že ho CJ posadil a stejně jsem čuměl, že posadil i Benna, ale nezazlívám mu to. Máme zdravý mančaft a spoustu hráčů navíc a točit se musí. Do toho se uzdravili Nesterov a Flynn, takže jsme teď 100% zdraví. Nesterova bych rád viděl v sestavě zpátky.

Beaulieu měl zase jeden z těch svých povedených zápasů, ale pořád si o něm nejsem jistý a tato sezona celkově je v jeho podání taková nahoru dolů. Slyšel jsem zajímavou myšlenku, Beaulieu i Chucky jsou RFA po sezoně, kdyby se MB je snažil udat v balíku za nějakou větší rybu... Nevím.

Carey opět jistota a je 12-4-0 pod CJ, což je teda hodně luxusní.
 
31.03.2017 04:55 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDneska kanonáda. Zápas jsem neviděl ale vypadá to že tam spadlo na co se šáhlo. Gallagher se nám před PO probírá což je fajn. Dnes za 4 body. Byron je teď mašina na góly, což je dobře když to teď nelepí Galchenyukovi.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně tak, Monty se zranil na ranním rozbruslení a měl i do zápasu nastoupit od začátku.

Ghetta samozřejmě sleduju, škoda to je a velká, ještě když se tak trápíme střelecky... MB to vysvětlil tak, že máme v systému dost typově podobných hráčů, což má pravdu, ale Ghetto byl a je NHL ready a vždy měl čuch na goly, což už MB nezmínil. Padl za oběť zvětšování týmu, ale nadšený z toho asi není nikdo.
 
AvatarMrknul jsem jen na sestřih, ale krom první branky to byly velké lahůdky, hlavně Lehkonen, krásný onetimer. Radulov zase pěkný zpracovaní. Dva důležité body a PO je v podstatě doma. Teď to chce jen nepolevit a dobře se na něj naladit...
 
29.03.2017 09:48 | reagovat
Behac31 | floklima@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Monty se zranil před zápasem. Jinak super dva body. Mimochodem sleduju teď Colarado a Andrighetto 12z 5 4 -1.Na Colorado výborný. Hrozná škoda
 
29.03.2017 09:17 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:jj Pleky to ještě teď možná dá ve hře dozadu, když ho bude Julien dobře využívat - PKill by mohl stále dobře zajišťovat, když se mu bude dařit na bully.

Nevíte - na lavičce byl místo Montyho Zack Fucale?

Prý se zajímáme o KHL centra - kdyby se povedlo něco jako s Raduem, bylo by to skvělý a asi jediná cesta jak n.1 centra získat protože Chucky je dobrej střelec, ale když nemusí řešit nic jiného - spíš opravdu LW...ale věřím, že by ho Claude mohl zvládnout vybrousit do toho diamantu na který čekáme.
 
AvatarSolid win smajlik

Sice zase otřesný začátek, ale oklepali jsem se a díky jejich ne zrovna dobrému golmanovi si pak pohodově došli pro W, i když se Carey zrovna nenudil. Vše krásné goly, Gallyho gol jako za starých časů, snad se mu ty prsty už opravdu lepší jak posledně říkal. Lehkonen zase nádherný gol, jde na něm vidět, že to je střelec od přirození smajlik Taky fajn, že se konečně trefili Radu a Max.

Jsme dva body od zajištění PO, takže snad už to máme jisté, teď už jen s kým a jestli si zachováme vedení v divizi a tím pádem i výhodu startů doma až do případného finále konference.

Pořád tady jsou velké problémy a ty se jmenují Plekanec a Galchenyuk. Pleky je bohužel asi done v NHL, jestli se příští rok výrazně neprobere, tak asi končí i v NHL no a Chucky na to, že hraje o kontrakt... Možná měl ten Therrien o něm přeci jen pravdu.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Dallas Stars
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík