Gallagher se vrátil a připsal si vítěznou branku

31.01.2020, 07:38 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens se představili na ledě Buffala. Hlavní zpráva dne byl návrat Brendana Gallaghera do sestavy. První třetina se ale moc nepovedla, do vedení poslal domácí kdo jiný než Jack Eichel.

Zbytek zápasu již ale úřadoval Montreal. Vyrovnání zařídil hned v první minutě druhé třetiny Ilja Kovalčuk. Netrvalo to ani dvě a půl minuty a Canadiens se radovali z vedení! Prosadil se navrátilec Gallagher. Montrealu se již zbytek zápasu podařilo udržet jednobrankové vedení a dvě minutky před koncem se do prázdné klece trefil Tomáš Tatar.

Montreal si připisuje cenné body za výhru nad divizním soupeřem.

Branky a nahrávky: 8. Eichel PPG (Dahlin, Johansson) - 21. Kovalčuk (Suzuki, Armia), 24. Gallagher (Tatar, Danault), 59. Tatar ENG (Suzuki, Armia).

Carter Hutton (BUF) - odchytal 58:55, 27 zákroků, 2 og, %ús 93.1

Carey Price (MTL) - odchytal 59:55, 20 zákroků, 1 og, %ús 95.2

1. hvězda utkání: Brendan Gallagher (MTL) - 1+0, vítězný gól

2. hvězda utkání: Ilja Kovalčuk (MTL) - 1+0, čas na ledě 16:54
3. hvězda utkání: Nick Suzuki (MTL) - 0+2, 3 střely na bránu

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas s Fleurym, jak může hrát Kulak místo něj, to fakt nechápu! Neříkám, že Kulak je až tak špatný, ale je rozhodně zbrklejší, nehraje zdaleka tak do těla a celkově mi prostě Fleury přijde jako komplexnější bek. Kotkaniemi neměl hrát v áčku ani loni, nebyl na to silově zdaleka připravený, ale měl štěstí, že herně se mužstvu víceméně dařilo a on do něj zapadl a hrál spíš nad očekávání - druhý rok bývá vždycky kritický a u něj se to projevilo naplno. Je dobře, že se teď otluče v AHL a snad mu to pomůže. Jsem moc zvědavý, jak budou vypadat teď útoky, až se vrátí nejspíš zítra Drouin...
Jinak dnes musím po Buffalu říct - naprosto zasloužená výhra a velmi dobrý výkon celého mančaftu, Pricem počínaje! Bohužel, na vše už je tak nějak pozdě...
 
AvatarPoehling asi bude následovat, dnes HS a zítra asi už bude Drouin. Snad se tam kluci na farmě rozehrají.

Naši mi docela vytřeli zrak, téměř perfektní výkon a tohle nebylo Buffalo, ale velmi solidní Florida. První polovinu zápasu bylo na hřišti jen jedno mužstvo, opravdu radost pohledět a odměna pro evropské fans. Hvězdy jsou jasné, gratulace Carymu za předběhnutí Drydena v poštu SO.
 
01.02.2020 21:47 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Precizní výkon. Ztráta obří, ale tým to nebalí. S vrácejícími hráči chce bojovat a to cením.

Já jsem naopak za KK v Lavalu rád v téhle situaci. Trápil se, 10min na zápas pro něj nemá žádný smysl. Musí se mu vrátit sebevědomí, protože teď je to fakt špatné u něj. A Poehling bude následovat. Fleury by podle měl být nahoře, jednoduše, protože je lepší hokejista než Kulak. Ale pořád lepší než kdyby dál seděl v press boxu.
 
AvatarZatím maximální spokojenost z mé strany, hrajeme výborně a tahle třetina mě narozdíl od té první v Buffalu opravdu bavila. Oni zahrozili hlavně v té přesilovce, ale Carey byl spolehlivý. Army a Lehky byli oba výteční, jen Lehky má hodně smůlu v koncovce. Snad to navýšíme, jen tak dál kluci.
 
AvatarReakce na příspěvek:Vyrazil jsi mi celkem dech s tím KK v Lavalu. Je sice jasně viditelné, že se trápí, ale nadšený z toho nejsem. V jeho případě bych ani v nejmenším nečekal, že se to stane. Jak ale píšeš třeba tam chytne formu.

Kulak dokáže zahrát dobře, ale do budoucna ho vidím pouze jako beka do třetího páru, moc velké šance, že se dostane výše mu nedávám, kdežto Fleury na to potenciál podle mě má a to od první chvíle co jsem ho viděl hrát. Na puku mi připadá klidný, nebojí se toho a k tomu všemu hraje velmi dobře do těla. Jasně někdy zachybuje, to se ale může stát třeba i tak zkušenému bekovi jako je Weber. Za mě by prostě měl být v sestavě.

 
AvatarReakce na příspěvek:Tvé přání se vyplnilo, KK je v Lavalu. Poehling jej bude beztak následovat až se vrátí Drouin. Nevím, nevím, na jednu stranu asi doufají, že tam KK nabere druhý dech třeba jako Meat loni, ale CJ všude prohlašuje, že chce mít nejsilnější sestavu, protože chce vyhrávat a pokusit se dostat do PO, čemuž bych rozuměl, byť tomu nevěřím, ale asi od kouče a hráčů nejde čekat že odpískají sezonu takhle brzo, na druhou stranu se je třeba zeptat, jestli je naše čtvrtá lajna lepší než KK? Těžko, spíš jen špatně zvolená slova Julienem. Nezbývá než doufat, že KK v Lavalu najde zpět sebevědomí a rychle se vrátí jako lepší hráč.

Pro mě je i to deváté místo jako utopie, ale uvidíme.
Kovy prohlásil, že chce hrát za Habs i příští rok, tak se nechme překvapit, zatím se jeho koncovka u nás jeví výborně a jako něco, co u nás moc hráčů nemá.

Brankářů jako Hawkey je milion, tím bych si nelámal hlavu.
 
01.02.2020 16:28 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Já myslím že Poehling, Fleury a KK by měli hrát hlavně na farmě a fakt si odherát co nejvíc minut. Klidně bych místo toho vzal nahoru Jakea Evanse, ať se na chvíli mrkne.

Ono až se vrátí Jonatán, tak to bude vypadat docela nadějně, bohužel si myslím, že stejně skončíme zase 9tý o pár bodů - ale stejně bych nikoho, kromě Price nepouštěl. Tatar, Drouin, Suzuki a Kovy jsou naše potenciální ofenzivní esa...jediný který máme kromě Gallyho a bez nich to nepůjde. Caulfield, KK a Poheling potřebují ještě hodně času.

Careymu bych přál PO a u nás se ho jentak nedocká, zároveň Cayden Primeau bude brzy ready, nechápu proč jsme ale pouštěli Haydena Hawkeyho...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak můžeš mít pravdu a nemusí být pozdě, historie takové případy pamatuje, ale reálně tomu věří asi málokdo. Ztráta je velká a mezi týmy před námi je i takové Toronto a představa, že oni se do PO nedostanou a my ano, to je trochu sci-fi.
Zápas shrnul Míra a já naprosto souhlasím, je malý zázrak že jsme po té tragédii v první třetině dokázali výkon tak zlepšit a brát dva body. Carey super, Tuna opět skvělý výkon, ta přihrávka na Gallyho byla lahůdka, ne, jeho určitě na TDL nepouštět! Příští sezónu bude třeba a jeho skill nenahradíme. Gally jen dokázal jak je pro nás důležitý.
Snad nás Habs u nadcházejících odpoledních zápasů potěší dobrým výkonem.

Na konec trochu kontroverze, KK jako zdravý náhradník, no nevím. Neprodukuje, to je fakt, mladému hráči tohleto asi úplně neuškodí, ale mě to přijde zvláštní, zvlášť v naší pozici. Fleury taky HS a pak ho poslali na farmu, což je lepší než sedět na tribuně, když ho přehrál Kulak.
 
AvatarSuper, důležité dva body do tabulky. Pořád je o co hrát, ale bojím se, že je trochu pozdě... Opravte mě kdyžtak.

Jinak návrat Gallyho na jedničku, lepší to už být nemohlo, ale co si dovolil na brankáře, super! Price také zachytal spolehlivě... Ono to půjde!

#GOHABSGO
 
AvatarReakce na příspěvek:Se vším souhlasím, já jsem si to pustil až ráno a dokoukal to do našeho obratu. To je taky to jediné, co by se asi dalo zmínit. Potom jsem usoudil, že už se nic moc zajímavého nestane a vzdal to. Ta první třetina to byl z naší strany vážně pond hockey. Výhra potěší, ale s tímhle body s Cats nebudou ani náhodou.

Gally se vrátil ve velkém stylu, lahůdka jak si počínal před brankou.
 
AvatarPrvní třetina totálně na blití, na to se nedalo koukat - byla to od nás jen plácaná s tím, kdo první vůbec trefí pořádně puk nebo, nedej Bože, ho zpracuje a dokáže přihrát! O střelbě vůbec nemluvě... Kdybychom prohrávali o tři góly, nikdo se nemohl divit! Za něco stála jen poslední minuta třetiny, kdy jsme je zamkli. Naštěstí druhá část začala úplně jinak a tam jsme vlastně v krátkém rozmezí otočili a rozhodli. Ve třetí jsme to víceméně hlídali a Price zachytal velmi spolehlivě, pokoušel se dokonce zavěsit přes celou do prázdné smajlik. Ale jak říkám, celkově výkon žádná sláva a hlavně první část hnus...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík