Nová sezóna startuje

11.01.2021, 09:19 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Dočkali jsme se, NHL je zpět. Bude to zcela jiná sezóna než jsme zvyklí, začíná netradičně až po Novém roce. Odehraje se pouze 56 duelů v rámci jedné divize. Montreal byl zařazen do Severní divize a bude se tak potkávat s týmy Edmontonu, Calgary, Winnipegu, Ottawy, Montrealu, Toronta a Vancouveru.

Preview Canadiens z NHL.cz

Kouče Canadiens Clauda Juliena rozhodně potěšilo vyřazení Pittsburghu v play-off, o které se jeho tým překvapivě postaral. Montreal v dalším kole nestačil na Philadelphii, ale sezonu nakonec špatně hodnotit nemusel. Canadiens ale nutně potřebují jít výsledkově nahoru, neboť poslední výraznější úspěch tohoto celku přišel v roce 2015. Podaří se tomuto perspektivnímu týmu letos postoupit do vyřazovací části?

Na brankářském postu vsadil Montreal na zkušenost. Nestárnoucí Carey Price by měl být stále velkou oporou. Konkurenci mu přišel dělat Jake Allen ze St. Louis, který pozici dvojky z posledních dvou sezon v barvách Blues moc dobře zná. V záloze bude připraven Charlie Lindgren.

Jako první se ve výčtu obránců Montrealu musí zmínit Shea Weber. Kapitán a lídr týmu stráví i v letošní sezoně nejvíce času na ledě. S ním by měl nastupovat Ben Chiarot, který se po příchodu z Winnipegu pevně zabydlel v defenzívě čtyřiadvacetinásobného vítěze Stanley Cupu. Zkušenosti rozhodně nebudou obraně Canadiens chybět, neboť těch má i Jeff Petry na rozdávání. V sestavě se bude objevovat i Brett Kulak nebo Joel Edmundson, jenž Montreal posílil z Caroliny. Budoucností defenzívy je jistě Alexandr Romanov. Teprve dvacetiletý bek už v minulých sezonách pravidelně nastupoval za CSKA Moskva a letos dostane první příležitosti i v NHL.

Brendan Gallagher, Phillip Danault a Tomáš Tatar by znovu měli vytvořit fungující první útok. Ve druhé útočné formaci by se měli pravidelně objevovat Jonathan Drouin s Nickem Suzuki, které by mohl doplnit Joel Armia nebo Tyler Toffoli, kterého Canadiens získali z Vancouveru. Uvidíme, jak kouč Julien naloží se zkušeností Corey Perryho. Protřelé křídlo v Dallasu ukázalo, že může nastupovat ve třetím nebo čtvrtém útoku a zároveň být platné třeba v přesilovkách. Právě Perry by tak mohl vhodně doplnit třeba finské mladíky Kotkaniemiho s Lehkonenem. Otázkou zůstává, jestli se do základní sestavy Canadiens dostane i český útočník Michael Frolík, který si díky podpisu smlouvy ještě protáhne své zámořské působení.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarA jinak na přesdržku závěr druhé třetiny a pak velký pech při vyrovnávacím gólu ve třetí části, kdy zaúřadoval hlavní rozhodčí...smajlik
 
AvatarTak a teď hodnocení podle mě...smajlik. Výborný útok Drouin-Suzuki-Anderson - jestli se tímhle stylem budou prezentovat dál, tak z nich budu mít velkou radost! Líbil se mi hodně i Kotkaniemiho útok, Toffoli ukázal, že je hráčem do kombinace, škoda té jeho šance v prodloužení. Armia zatím pomalejší rozjezd, ale tomu věřím. Danaultův útok při hře 5 na 5 nebyl tolik vidět, jak jsem předpokládal, ale tragédie to určitě nebyla. Nejméně viditelný Evansův útok, ale ti tam jsou na jinou práci, takže není divu. Vzadu velmi dobře ofenzivně Petry (klasika), pro změnu defenzivně výborní Weber s Chiarotem, Kulak takový svůj nenápadný standard, Edmundson větší problémy s bruslením (mám obavy, aby to nebyl druhý Alzner...). Romanov vynikající pas na Tatara, nebojí se vůbec hrát s pukem (až to někdy na útočné modré jako poslední hráč přehání), ale na to, že to byl jeho první zápas, tak klobouk dolů! Price solidní výkon, byť tomu těch 5 gólů nenasvědčuje smajlik.
 
14.01.2021 04:32 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarLEAFS - HABS round one

- Suzuki MVP of the game..
- Anderson reverse retro will look great on me on the pond hockey..:)
- Romanov AMAZING as advertised
- Edmundson BAD as analytics \"friends\" advertised
- Get better in faceoffs young fellas!

REFS do not fuck with me, too much is too much (key Suzuki weak call)
 
AvatarTak stejně jako loni prohraný opener o gol, ale byl to boží zápas. Do první vyrovnávací branky jsme měli rozhodně více ze hry, ale kdo ví jak by se zápas vyvíjel, kdyby Carey nechytl Marnerovi tu velkou šanci. Opravdu velká škoda toho ztraceného dvoubrankového vedení a ještě takhle nesmyslně, jak napsal Míra. Prodloužení to je vždy loterie a bodík je pro začátek myslím dobrý.

Nejlepší hráč za mě dnes Suzuki, Anderson mě velmi mile překvapil, toho člověk jen tak od puku neodstaví. Romanov dal luxusní pas Tunovi, hrál v naprosté pohodě. Toffoli také velice slušný výkon. Snad už to příště bude pro nás za dva.
 
AvatarHrajeme zatím velmi solidně, nové tváře se rozhodně neztrácejí, ale takhle podělat dvougólové vedení na konci druhé části úplně zbytečnými vyloučeními, to je na pořádný kartáč v kabině...!
 
AvatarMně to došlo dnes, že si to vzali z účtu. Tak se zítra ráno těším, že to konečně začne. Sestava velmi dobrá, věřím, že budeme ve hře o play-off až dokonce a dostaneme se tam. Je méně zápasu, tak bude důležité bodovat už od začátku.
 
AvatarPro Pardu - Taky mi to nevzali a už jsem to nevydržel a zaplatil to sám. Asi to taky tak budeš muset udělat.smajlik
 
13.01.2021 10:10 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarDnes se mi zdálo že jsme opener prohráli 5:2 tak doufám, že tomu tak nebude smajlik
 
AvatarTak to je divné, já je zabiju jak mi to ve čtvrtek ráno nepůjde.
 
AvatarMně je stáhli už v říjnu...smajlik
 
AvatarKulak byl jasný kandidát, ale po těch výkonech v PO si asi získal srdce MB. S Metem to je těžké, čekaly se od něj body, ty nemá, jinak ale hraje dobře, no určitě u takových rozhodnutí nejde udělat jednoznačně správně, bohužel. Ale zas je příjemný problém mít dostatek kvalitních beků. A jsem fakt rád, že Perry prošel, na něj se těším.

Míro, vzali ti už prachy za nhl.tv na novou sezonu? Přišel mail, že pokud do 10.1. nezruším automatické obnovení, tak ho obnoví sami. Je dvanáctého, prachy neodešly, ale starý zápas mi jde pustit a já mám strach, že se ve čtvrtek ráno nepodívám na opener sakra, furt nějaký problém s něma.
 
AvatarMě to taky hodně mrzí, s tímhle hráčem jsem už delší dobu počítal jako se stálým členem naší obrany a popravdě - spíše jsem očekával, že v ohrožení bude Mete nebo Kulak... Samozřejmě do mužstva nevidím zdaleka tolik, ale Juulsen byl pro mě prostě výše než oba jmenovaní, byť mám Meteho celkem rád...
 
AvatarTheo- si mě předběhl, já neopisoval jen měl stránku načtenou dýl než jsem to napsal :D
 
AvatarJuulsen byl právě jeden z těch prvních picků, co u nás mohl něco dokázat a měl na to v řadě těch loserů. Teda až na Sergacheva, ten ale válí jinde že smajlik

Já za to MB úplně nesoudím, ty waiver pravidla jsou neúprosné a počet hráčů na soupisce limitovaný, ale škoda to je a sere mě to hodně.

Perry a Frolík naštěstí prošli, uff.
 
12.01.2021 19:37 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarJak vidíme unikátní NHL 2O21 sezonu?
Zaposlouchejte se, Habs samozřejmě dostanou slušnou porci prostoru. Jsem optimista, o PO to bude velký boj, ale věřím, že ho dáme (možná i těsně), a pak ať se ostatní třesou. Tohle je tým vystavěný na PO :)
Ztráta Juulsena mě hodně mrzí. Bohužel waiver pravidla jsou neúprosná. Velký sympaťák a obrovskou smůlou. Na Floridě bude mít víc prostoru. Přeju mu, aby jej využil. Naštěstí Frolík/Perry zůstavají a depth je tak skvělý.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8GZ9dFPPns
 
AvatarPřesně toho jsem se obával - Juulsem měl u nás stoprocentně hrát! Kolikátý takhle vysoko draftovaný hráč už to je, z kterého jsme téěř nic neměli...? No a u Frolíka s Perrym jsem vůbec neočekával, že by se na waiver hned zpočátku dostali...smajlik
 
12.01.2021 09:21 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarOsobně přestávám věřit v Timminsovi kvality.
Veřejností je vnímán jako velký odborník, ale kurva ty výsledky 1st picků nestojí za nic. Někde jsem četl že je to sedmý 1st pick z posledních let z kterého neměl klub vůbec nic.

S klidem můžeme první volby trejdovat protože v našich rukou mají třetinovou hodnotu.
 
AvatarJuulsena vzala Florida, to je v prdeli... další pick v prvním kole v háji a pokud udělá kariéru, tak ne u Habs. Měl jsem ho vždy rád, podle mě si šanci zasloužil, protože měl smůlu na zranění, ale pravidla jsou neúprosné a na waiver musel. Budu ho určitě sledovat a fandit mu.

Perry a Frolda jsou na waiveru dneska, mám obavu, že přijdem i o ně... No uvidíme.
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 28.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
  • Ty vole, aby už se fakt prase vyznalo v ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík