V Ottawě prohra v prodloužení

22.02.2021, 06:50 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Bezprostředně po utkání s Torontem se hráči Canadiens vydali do Ottawy, kde je čekal hned dvojzápas.

Utkání nedopadlo úplně dle představ. Hned v druhé minutě zápasu dostal Habs do vedení Nick Suzuki. Ottawa vzápětí reagovala gólem Bathersona. V druhé třetině se nikdo netrefil a do vedení tak poslal Sens v čase 43:33 Josh Noris. Montreal nicméně dokázal ještě vyrovnat. Corey Perry zajistil prodloužení.
V něm Ottawa dominovala a svůj tlak přetavila ve vítězný gól. Prodloužení rozhodl ve třetí minutě Tkachuk.

Ottawa Senators: Montreal Canadiens 3:2 v prodloužení
Branky a nahrávky: 10. Batherson (Zub), 44. Norris (N. Zajcev, B. Tkachuk), 64. B. Tkachuk (Batherson, Brännström) - 2. Suzuki (J. Anderson), 55. Perry (Petry)

Střely na branku: 39:32

Jake Allen- 36/39 - 92,31%

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
23.02.2021 16:57 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarGallanta jsem chtěl vždycky, ale ač jméno mate, on není frankofonní. Je ze severního ostrova. A víme jak to je...(neumí francouzsky)
Bouchard podle mě chce nechat na farmě a to je dobře. Velká MB chyba byla léta špatný development coaching na farmě, teď konečně tam má kvalitní trenéra - nechat.
Ducharme je jeden adept, zajímavé jméno je Vincent na farmě Jets. Uvidíme, jak si teď Julien povede v dalších třech zápasech, to rozhodne.
Poehling MUSÍ udělat krok dopředu, momentálně je Danault (i přes svou neskutečnou útočnou impotenci) kvůli defenzivě a buly pro Juliena nepostradatelný. Upřímně čekám, že MB půjde po zkušeném centrovi na TD. Bonino, něco takového, co bude UFA pak...uvidíme.
 
23.02.2021 15:03 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
já bych upřímně dal v druhém útoku šanci Evansovi, v prvním Suzimu, třetí bych nechal KK a čtvrtý Poehlingovi. Věřím, že je to tak trochu plán a že Danault hraje jen kvůli tradu. Danault Mete Byron by mohli ulevit platovému stropu a proboha udělejte asistenta z Petryho ))

jinak týmu věřím a není zlý, že Poehling nyní hraje na farmě, aby se rozehrál. Myslíte že Julien odejde? zdá se mi, že na místo Juliena Bergy připravuje Bouchera, což by mi strašně vyhovovalo, Gallant by byl skvělý, ale spekuluje se o Wings. Popravdě bych se nedivil, kdyby se stal trenérem Kirk nebo Ducharme, ale to bych byl asi trochu zklamaný. Ducharme mi nepřijde moc charismatický a myslím že potřebujeme trochu hecíře po těch taťkách. naposledy takovej byl Guy C.
 
AvatarTak on se Danault dostal na tuhle pozici centra jakoby první lajny, de facto, jako znouzectnost - jinak je asi každému jasné, že to není a nikdy nebude klasický první centr. K tomu má daleko větší předpoklady u nás Suzuki, možná Kotkaniemi. Proto taky nechápu to odmítnutí takhle štědré nabídky...
 
23.02.2021 10:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMr. Danault za posledních 51 zápasů dal 3 - slovy TŘI góly. S icetimem kolem 18 min na zápas. Jak ten blázen mohl odmítnout 5M na 6let a chtít víc, mi hlava nebere

A NO WAY, že to leží ještě na stole.
 
AvatarJo já chápu jak si to myslel, pohledově to je určitě lepší, ale čísla hovoří jasně. A souhlas, Frolda by si taky zasloužil šanci. Byl jsem docela překvapený, že byl vyndaný Lehkonen, paradoxně jsme bez něj nedostali PPG, ale i tak ho beru jako nedílnou součást týmu. Danault by si určitě posazení zasloužil, když mohl být Tuna proč ne on. Benchnutý byl letos Laine či Nylander a jen u nás Danault furt hraje.
A taky bych nechal Danaultovu lajnu jak byla původně s Tunou.

No musíme bojovat, Sens musíme dát a konečně jim vstřelit víc než dva góly, to je ostuda. A pak 2x Jets, na ně jsme vždy uměli tak prostor pro odraz nahoru je, je to jen na hráčích.
 
AvatarA jinak ještě poznámka - v našem systému sestavení útočných lajn nelze nazývat Danaulta centrem první řady, když ani nevíme, která to je, že jo...smajlik? Za mě je to rozhodně ta Suzukiho.
 
AvatarParda: Drouina hodnotím podle toho, jaký mám pocit z jeho působení na ledě - a to je hodně jiné než v loňské sezóně. Jak jsem už psal, s tím taxi squadem je to nesmyslné a zbytečně složité. S Tatarem mě Julien normálně sere, nepřijde mi zrovna jako někdo, kdo má cestovat nebo dokonce být posazený! A nechci vůbec spekulovat, ale když byl Tatar v první lajně, přišel mi i Gallagher o něco lepší - jak říkám, nechci tvrdit, že to má přímou souvislost, jen mám takový pocit... A chci už konečně vidět Frolíka, kdy jindy k tomu bude větší důvod než teď, kdy potřebujeme nějaký impuls! A Poehling to samé...
 
AvatarZkrátka Danault out, Poehling in smajlik
 
AvatarBohužel si čím dál víc začínám myslet, že to jde s námi do hajzlu a po velmi dobrém začátku to má opět sestupnou tendenci. To ovšem není v posledních letech žádné překvapení. Znovu se budu opakovat, ale pokud se systémem, kterým se letos hraje plus posily, které jsme přivedli nepostoupíme do PO, můžeme to úplně zabalit.

Sorry ale Danault to je fakt na pováženou, k čemu to je, že je pořád skvělý v napadání a defenzivní práci, když je jako první centr absolutně neproduktivní? pozice prvního centra znamená hodně, musí se prostě bodově zvednout jinak asi po sezoně nazdar. S klidným svědomím můžu říct, že bych si mnohem radši nechal Tatara než jeho být v kůži MB.

Zápas - Sorry ale nechat se takhle masírovat od nejhoršího mužstva ligy a ještě proti němu zahodit tolik šancí, to je prostě na blití. Ještě můžeme zatraceně děkovat Allenovi, že ten jeden bod vůbec máme, víc k tomu nemám co dodat.
 
Avatar*Míro
 
AvatarMíra tady je další zvláštnost taxi squad:
Corey Perry replaced Artturi Lehkonen on the fourth line and he scored in the third period to send the game into overtime. It was his 10th game and that means the Canadiens are facing a decision. If they want to return him to the taxi squad, he’ll have to clear waivers for a second time this season.

A to bylo až takhle jo? To si snad CJ dělá prdel:
And it appears Tomas Tatar is back in Julien’s doghouse. Even with Drouin in the dressing room, the team’s leading scorer last season didn’t play in the final eight minutes of regulation or in overtime. He was a healthy scratch a week ago in Toronto.
 
AvatarDrouin pro mě pozitivum určitě není, je lepší než býval a jakš takš navázal na výkony v PO, ale ač má dost bodů díky asistencím, tak je jeden vstřelený gól pořád sakra málo a je jedno, že je víc kreativní křídlo než střelec. A přitom střelu má dobrou, dřív ji využíval v pohodě, ale zas má v hlavě nějaký blok, krásně to bylo vidět teď s Torontem jak se zjevil sám před bránou nekritý tak na místo rychlého švihu dával puk Andymu na první, ale Anderson už byl na místě.
Zhodnocení brankoviště si nemyslím že by bylo až tak drastické, že byl Jake zcela jednoznačně lepší, ale to ve finále není důležité, když nefungující ofenzíva je palčivější problém. Že Carey nehraje tak jak by měl vzhledem k platu ale souhlasím, o tom není sporu.
A taky mi přijde, že Toffer nijak trápící se lajně nepomohl a s KK se mi líbil víc. Je očividné, že Tatar a CJ nefunguje a příští rok u Habs neuvidíme minimálně jednoho z nich.
 
AvatarNo, co k tomu říct? Nebylo to jako proti Torontu, spíše taková křeč a byť jsme si opět šance vytvářeli, koncovka opět žalostná - ale to už mě nepřekvapuje a, bohužel, došlo na má slova... Normálně sehrané přesilovky se už od nás asi nikdy nedočkám, takže prosím - nepískejte na nás fauly, bolí z toho pak oči...! Jak psal Michal, prodloužení naprosto strašný - hrálo jen jedno mužstvo a my to nebyli... Nevím, jesti únava z dvou zápasů ve dvou dnech, ale bylo to hrozný. Za bod můžeme být rádi a to nás ještě výrazně zachránil Allen, který sice dostal 2 smolné a skoro stejné góly, ale kolik pak vychytal samostatných nájezdů...
Pozitivem pro mě letos zatím je Drouin, přijde mi, že si daleko víc věří a asi ho to i víc baví - s Andersonem a Suzukim to funguje. Doufám, že to zranění nebude nějakého většího rázu... Jinak souhlas s Theem, dá se říct, ve všem - Danault i Gallagher nejsou tam, kde by měli být, o Priceovi už jsem tu mluvil několikrát, u Tatara si Julien vůbec nepomohl s tím jeho přeřazením k Finům, naopak mi přijde, že tím úplně rozhodil oba útoky, které, podle mě, fungovaly celkem v pohodě!
 
22.02.2021 10:03 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarBušil jsem se na prsa, když se vyhrávalo, jdu si to sežrat, když přišlo tohle.

Upřímně jsem to nečekal, ale pojmenujme si to na rovinu bez servítek, co (kdo) je za očekáváním.

1) Danault (nevzal lukrativní nabídku), teď mlatí hlavou do zdi, doma to taky dostane sežrat. Je totálně z formy (nevěří si, ví že mu každým zápasem utíkají prachy). Ví že ta nabídku je pryč ze stolu. A CJ ho stejně hraje na max dál a dál :(

2) Gallagher taky není stejný. Bojuje, ale musí výrazně přídat.

3) Weber - Chiarot kombinace v základní části nemá smysl. CJ opět konzervatismus, není na co čekat, puck move defenseman k Weberovi ihned

4) Nebude se líbit, ale dvojka je jasně lepší než jednička s platem mega superstar - to nepotěší a je to další problém.

Zranil se Drouin a Tatar pak stejně nehrál. Buď skončí on (trade, stejně na něj příští rok nemáme), nebo CJ.

No more excuses for CJ. Bergevin mu přivedl vše co v létě žádal - dvojku, PF, defenzivního beka. Jestli to do 4-5 zápasů nesrovná, tak není na co čekat. Tady nemůže být další udržovací sezona, kouč on the hot seat...

Go HABS Go...
 
AvatarDíky, tak to se ani nebudu doma zdržovat tím se na to dívat.
A pokud se nepletu, tak jsme letos ještě nevyhráli žádné prodloužení ani nájezdy, to je taky docela tristní.
 
AvatarHlavně šíleně zahrané prodloužení, přišlo mi, že se nám vůbec nechce nic dělat a jen to odklouzat, ať už je hlavně konec a my jdeme domů... Bod opravdu dobrý, víc jsme si tentokrát nezasloužili...
 
AvatarDva body nikde, vydřený bod, no pomalu to začíná být špatné, náskok ze začátku je pryč a přituhuje. Pořád sice nejsme ani v polovině, ale musíme zabrat. Stará garda je špatná, nebýt Andyho a Toffera tak jsme snad na úrovni Sens, strašné.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík