Toronto srovnalo sérii

23.05.2021, 07:17 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Toronto si i bez kapitána Tavarese poradilo s Montrealem. Bylo to první vítěztví nad Canadiens ve vyřazovací části poprvé od roku 1967.

Do zápasu vstoupili lépe Canadiens. Po několika odrazech dostal k puku Jesperi Kotkaniemi, jenž ho bekhendem poslal do branky. Vedení hostům však nevydrželo ani pět minut, poté se totiž prudkou střelou na ledem trefil Jason Spezza.

Uběhlo pět minut druhé části hry, když vypálil Justin Holl a Auston Matthews dorazil odražený kotouč do branky. Domácí poté měli sérii čtyř přesilových her a jednu z nic využili. Mitchell Marner posunul puk na modrou a Rasmus Sandin dělovou ranou rozvlnil síť u levé tyčky.

Po necelých devíti minutách třetí třetiny se trefil William Nylander, jenž dostal do branky střelu Matthewse do tyče. Montreal neměl co ztratit, a tak to pět minut před koncem zkusil v šesti, jenže ještě jednou inkasoval. Gól do prázdné branky si připsal Alexander Kerfoot.

TORONTO MAPLE LEAFS vs. MONTREAL CANADIENS
5:1 (1:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky
13. Spezza (Bogosian), 26. Matthews (Holl, Marner), 34. Sandin PPG (Marner, Matthews), 49. Nylander PPG (Matthews, Rielly), 59. Kerfoot ENG (Nylander) - 8. Kotkaniemi (Armia, Toffoli)

Statistické okénko
Střely na bránu: 34 - 23 | Přesilová hra: 2/6 - 0/1 | Trestné minuty: 14 - 24

Kdo se postavil do brankoviště?
Jack Campbell (TOR) - 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 59:31
Carey Price (MTL) - 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9 %, odchytal 55:25

Tři hvězdy utkání
1. Auston Matthews (TOR), 2. William Nylander (TOR), 3. Jason Spezza (TOR)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJo, nahradí Staala, který není zdravotně fit, a bude hrát se Suzukim a Armiou. Je tam víc změn, třeba Gallagher jde k Toffolimu a Kotkaniemimu, Anderson pak na jeho místo... Merrill bohužel v sestavě smajlik.
 
24.05.2021 18:46 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarCaufield prej potvrzenej do třetího zápasu.
 
AvatarSouhlasím, že rozhodčí byli hodně nekonzistentní a Lehkonen s Gallagherem, to byl fakt výsměch... I tak by nás ale udělali, byli prostě lepší. Tu challenge u třetího gólu jsem taky moc nepochopil, za takové dotknutí hokejkou snad Bergevin nečekal, když tam poskakoval u té velké obrazovky, že gól neuznají...smajlik. Nemyslím si, že Caufield dostane šanci v dalčím zápase, u Romanova pravděpodobnost trochu větší, ale spíš zůstane Merill. Kotkaniemi nebyl úplně špatný, ale přišel mi strašně zbrklý.
 
AvatarTvorba hry Toronta v útočném pásmu je nebe a dudy oproti té naší a my jim k tomu ještě úžasně pomáháme tím, že jim nabízíme jednu přesilovku za druhou a oni z nás pak dělají totální šašky. Na začátku to vypadalo velice slibně, ale takhle to prostě proti jejich ofenzivní síle nejde.
 
AvatarAno, rozhodčí zklamání, bohužel vylučovali lehké zákroky, ale jen na jedné straně. KK určitě svoje odvedl, Tuna se ztrácí, ale nefunguje celá lajna. CC by měl dostat šanci, ale moc tomu nevěřím, že ho tam pošle. Musíme z následujících dvou aspoň jeden urvat.
 
AvatarUznávám, byli lepší a asi by vyhráli i bez pomocí sudích, ale ty vyloučení byly opravdu neuvěřitelně směšné, za co šel Lehkonen jsem ani nezaznamenal, Gally za nesmysl, KK ok zlomil hůl, ale takových crossů je v PO zápase milion. Pak jasný boarding na KK a opět ven, na konci zápasu jde za to samé ven Byron, totální výsměch a plivnutí do tváře Habs.

CC musí hrát, doma ho snad DD dokáže uchránit od těžkých střídání, Merill je k ničemu a bohužel Tuna je velice neefektivní, takže ač jeho fanda, tak bych vyndal přávě Tunu a Merilla za CC a Romyho. Staala klidně taky pokud by byl Evans ok, KK nehrál špatně.
 
23.05.2021 11:56 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarAno, takhle ne, souhlasím. Jen bych doplnil, že rozhodčí byli v tom zápase totální parodie. Vyloučení Lehkonena, i Gallagher vyloučení, za tohle v PO? :D

Pak Kotkaniemiho pošlou hlavou do mantinelu a nic, do toho stupidní challange. Ten zápas nešlo vyhrát...

Do třetího Caufiled, Romanov in.. (klidně Evans, jestli bude ready). Staal, Tatar, Merrill out - díky, jedeme dál.
 
AvatarTakto opravdu ne, jestli chceme odehrát vyrovnané zápasy, nemuzeme přece hrát 8 minut v oslabení za 10 minut hry. Fauly nic neřešily, zbytečné. Toronto nás semlelo ve druhé části a ve třetí v pohodě pohlídalo. Třetí zápas musíme zlepšit disciplínu, jinak jsme bez šance...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 16.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Čekal bych, že si tady někdo rýpne do Hutsonovy ... | více
  • Hutson první zápas a první bod v NHL...smajlik. Ten ... | více
  • Ano, typove každý trochu jiny ale MM letos opravdu ... | více
  • No tak Souray byl bombarďák, co těžil z tvrdé ... | více
  • Dnes Matheson 60. bod, docela pro nekoho potichu ma ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík