Habs doma prohráli o branku a Toronto tak vede sérii 2:1

25.05.2021, 07:13 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Série s Torontem se přesunula do Bell Centre kde Montreal chtěl vyhrát další zápas.

V první části zápasu byli o něco více nebezpečnější domácí hráči, Caufield dokonce lízl Campbellovo břevno, s postupem času se ale ke slovu dostali i hosté z Toronta a sami se mohli dostat do vedení. Blízko gólu byl Spezza, jenže Price jeho střelu do odkryté branky dokázal po mocném skoku vytěsnit holí a i tímto zákrokem se postaral o to, že do kabin se nakonec odešlo za stavu 0:0.

Skore zápasu otevřelo ve 28. minutě Toronto, když se po vyhraném bully dostal ke střele William Nylander a dokázal svým švihem umístit puk k levé tyčce Coreyho Price. Montreal se samozřejmě ihned pustil do snahy srovnat a byl úspěšný na konci 34. minuty, kdy prostoru na pravé straně využil Nick Suzuki. Přesto poslední slovo patřilo hostům, těm vrátil vedení Morgan Rielly.

Toronto se ve třetí třetině bránilo neustále rostoucímu náporu Montrealu, jenže domácí nebyli schopni na dobře pracující obranu a skvěle chytajícího Campbella najít účinný recept a když nevyšla ani poměrně dlouhá power-play v závěru, skončil duel výsledkem 1:2. Toronto tak jde do vedení 2:1 na zápasy a náskok bude hájit už zítra v noci ve čtvrtém utkání série.

Montreal Canadiens 1:2 Toronto Maply Leafs

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarKdyž jsme vedli 3:0 a pak Toronto srovnalo na 3:3, měl jsem zástavu srdce, ale musím hodně smeknout před Pricem.. Nebýt něj, tak už v Po nejsme. Několikrát nás podržel svými skvělými reflexy... no neskutečný. Caufiled a Suzuki, to je velká budoucnost Canadiens. Jinak super bojovný výkon. V šestém zápase předvést podobný a ještě lepší, tak to máme v kapse. Pojďmě Habs!!
 
AvatarJsme úplně v prdeli, zase druhá třetina (zatím v každém zápase, nevím proč) jasně v režii Toronta a zápas je rozhodnutý! Nemáme na ně ani náhodou, působíme strašně utahaným dojmem, což je obrázek naší hry od druhého zápasu. Petry je totálně mimo, vůbec nevím, co se s tím hráčem děje, musí mít nějaký velký zdravotní limit, jinak to není normální, aby takhle zazdil svou hru... Ducharme je přizdisráč a je to pro mě obrovské zklamání - kdo se má, do prdele, pořád dívat na toho Merrilla, který sice dneska měl jeden solidní obranný zákrok, ale jinak je naprosto marnej! A na tribuně Romanov, to snad hlava nebere nikomu... Jak jsem řekl, do Montrealu už se série nevrátí, takže případní diváci na šestý zápas jsou k ničemu.
 
AvatarPrávě, jde jen o to vydržet a nic nerozjíždět insta, twitter nic a jede se, dělám to tak i o víkendech se při základní části, pěkně v neděli vstávačka v 9 a pak hokej u snídaně. Tak to máme asi podobně všichni.

Rok 2010 já jako fanda nepamatuju, ale i roky potom jsme měli dobrou ofenzívu, třeba rok 2013 byl překvapivě velice dobrý ofenzivně, to až Anderson vystavil všemu stopku v prvním kole, gólů jsme dávali jako máku a až teď to drhne a to si tu PP zahrálo už mraky hráčů, kdoví čím to.
 
AvatarJasně, vypneš si score, aby se ti neukazovalo. Já se také dívám ráno, protože Twitter nemám a tak jsme v klidu. V noci už nemám tolik sil jako za studijních let...
 
AvatarParda psal, že si dává zápasy ze záznamu. Ono to na NHLTV jde tak, aby člověk neviděl výsledek?
 
AvatarJoo, 2010...smajlik. Dodnes mám z té doby od Plekyho dovezené triko se značkou STOP! HALÁK smajlik. O současné přesilovce se nedá říct, že je to přesilovka, v rovnovážném stavu hrajeme mnohem lépe! Nechápu to, máme na to hráče, ale systém a souhra absolutně nula...smajlik. Bohužel, tohle rozhodne a série už se, podle mě, do Montrealu nevrátí (kéž bych se mýlil...).
Jinak já twitter nemám, takže mě tohle netrápí smajlik, většinou usnu u televize někdy během večera a probudím se, když už se hraje, takže mám zpoždění třeba půl hodiny a můžu si v klidu přetáčet reklamy. A někdy dokoukám třeba jednu třetinu ráno, podle toho, jak moc je to zajímavý.
 
AvatarAno, přesilovky rozhodují, bez nich se v PO nedá dojít daleko a v ZČ být vysoko, když nemáte úplně top tým... Jo, to si pamatuji, jak Gomez vždy lapl puk a jel do pásma, však několikrát jsme si dělali srandu, že zavážeč puku za 10 M nebo kolik měl je fakt vynikajícísmajlik MAB, z toho nám vždy vstávaly vlasy na hlavě, ale ta jeho rána, to byly lahůdky, Cammalleriho onetimery, taky pecka. Njn, teď tam jsou také šikovní hráči, ale nějak to nehraje, už několik let bohužel...
 
25.05.2021 16:46 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarV základní části už roky nevstávám. V PO se hecnu. Mě to zpětně koukat nebaví, nevydržím u toho, když už všichni vědí výsledek. Na twitteru už je vše :)

Jsem přesvědčený, že tenhle tým by mohl mít na play off run (aspoň dvě kola), podobně jak 2010 s Halákem, ale ten tým měl jednu věc - TOP PP. Gomez (ač byl jakýkoliv) byl mistr v zavážení puku do pásma. Gionta před bránou, Cammalleri tom střela, MAB na modrý rána, k tomu PK Subban. Neskutečně nebezpeční v tom byli, rozhodovali zápasy.

Teď? Tohle je vrchol, už tři roky PP stojí za ...ale tohle je fakt nejhorší, co pamatuji. Určitě to pak budeme v podcastu probírat. Nemáme beka quarterbacka na PP jako Leafs a je to šílený říct, teď chybí i Jo Drouin - aspoň ten puk umí zavést do pásma. V sérii s Leafs ho ani nezavezem, nic. Bez šance. To je největší rozdíl, proti těm dřívějším PO runs.
 
25.05.2021 16:25 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPrice vynikající. Bohužel rozhodl laciný gól (ne z hlediska Careyho, ale defenzívy) - 3 stažení až u brány se dvěma protihráči a Toffoli nahoře dělá oblouček místo aby zabrzdil a jel hned s bekem... Škoda, v závěru to tam taky mohlo spadnout, ale bohužel. Tak snad dnes. Jinak Merrill ven, Romanov na plac - minimálně do budoucna to bude dobře. Taky vstanu, jako na každý PO zápas.
 
AvatarKluci oba, souhlas naprostý a já jen chtěl říct nahlas jak si musíme uvědomit co Carey předvádí, tak nějaký rozbor toho co udělal špatně je bez diskuze. Jaké štěstí máme, že ho můžeme takto sledovat, jo ta základní část drhne s přibývajícím věkem, ale nenapsal bych to lépe než Theo, v play off je God mode aktivován.

Petry je velké zklamání, z jeho ofenzivních galashow ze základní část není ani památky, přitom loni v bublině byl skvělý, kdoví, snad to není nějaké zranění. Drží se netypicky hodně zpět. Zabrat musí všeichni.

A BTW jak se díváte, Theo ty teda vstáváš na live přenos? Já na tohle už nemám, jít spát, vstanout, podívat se na dlouhý zápas a pak zase na chvilku usínat, já vstanu v 5 a dávám si to ze záznamu anichž bych věděl výsledek samozřejmě. Výhoda je, že si můžu přetáčet reklamy a přestávky.
 
AvatarPardo, určitě na Careyho nemůže říct nikdo nic negativního. Opravdu najel na neskutečné tempo, potřebujeme ho jako sůl, ale asi ani tak to nebude stačit, když neumíme dát víc jak branku. Takovou ofenzivu neporazis na jeden gól, to prostě nejde, možná v jednom zápase. Za mě velké zklamání Petry, nevím, že je na ledě. Romanov i bez zkušeností by byl sakra potřeba, ale pochybuji, že dostane možnost, i když každý vidí, že rozehra není. Nechat ho hrát ZC a pak ho vyndat, no škoda slov. Dnes a nebo nikdy, no uvidíme...
 
25.05.2021 13:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDíky svému kontraktu tady Careymu občas nakládám. Ač ho mám léta hrozně rád a patří s Theodorem k mým all time favorite brankářům historie hokeje. Prostě očekávání na něj jsou největší, musí být. V 2021 je šílenost, když tvoje superstar je v brance, a tak to je, holt to má těžký. Ale v play off jeho čísla a výkony jsou opakovaně \"GOD mode\" tipu Roy, Hašek a další all time best ever. Tady nejde říct nic. Má to těžký, ta ofenziva před ním tady není před 5-6 let :/

Třeba dnes dá i góla a vyhrajeme 1:0 :)))

Klíčový zápas. Back to back, ale i tak opět vstanu. Musí ho nějak zvládnout. Největší slabinu vidím paradoxně v obraně, jejich obrana prostě dokáže rozehrát. To že po prvním zápase nevyndali po chybách Sandina se jim hrozně vyplácí. Naše obrana s tím má obrovský problém. Útočníci nedostanou puk na hokejku do jízdy a tohle jde za MB. To že Ducharme má Romanova v takové situaci na tribuně na úkor Merrilla je šílenost, to ať se na mě nikdo nezlobí.
 
AvatarS takovou to opravdu nepůjde, měl jsem z naší ofenzívy ráno úplně depku. Pohyb ucházející, šance byly ale co z toho, když to jde vše doprostřed brány nebo vedle. O přesilovce se vůbec nemá smysl bavit, ta jakoby nebyla a to jsem si říkal že v té úvodní čtyřminutové třeba něco vymyslíme a hovno. Je pravda, že jejich PK je skvělá, velice rychle přistupují k našim a nedávají jim ani čuchnout, ale to není výmluva, prostě ostuda a slovo tragická PP dostává s naší formou úplně jiný význam.
Souhlas, všichni ofenzivní lídři musí zabrat, pochválit nejde nikoho, naopak Caryho bych z toho opravdu vynechal, byl mírně vpravo u druhé branky, ale Rielly to stejně tak dobře trefil, přesně tak jak my to neumíme, že to je stejně jedno. Co tam zas Carey chytil to je neskutečné, jen on nám dává šanci tuto sérii zvrátit, pokud se proberou střelci.

CC byl vidět, taky bohužel dvakrát ve vyložené šanci vedle, ale na něj to rozhodně nesvádím. Asi jsme přišli o Lehkyho, no nic, nebrečet a dnes zase v plných do nich.

A ještě ne zrovna lichotivé čtení, koncovka je prokletí naší organizace:
Going back to 2015, the Canadiens have played 31 postseason games and scored 63 goals, an average of 2.03 per game. They have a 14-17 record in those games and have scored two goals or less in 21 of them while winning only one first-round playoff series in 2015, along with a qualifying-round series in last year’s expanded postseason.
 
AvatarTam trošku zaváhal, udělal drobný pohyb do středu, asi čekal náhru. Ale vynahradil to několika dalšími skvělými a jedním exkluzivním zákrokem. Cambell překvapuje a chytá velmi dobře, bohužel ale my máme dobrou pozici a většinou trefíme střed branky, to se pak chytá lehce. Potřebujeme probudit střelce a od toho by měly být přesilovky, bohužel ze středního a svého obranného pásma se špatně využívají...
 
AvatarNaprostý souhlas s Michalem, do ofenzívy jsme neměli, až na posledních cca 12 minut, co nabídnout a přesilovky - to je ostuda nad ostudy, aby mužstvo v PO je hrálo takovým způsobem! Také souhlas s Petrym, Gallagherem i Toffolim, ale on vlastně nikdo v ofenzívě nijak nevyčnívá. Caufield se snažil a měl tam asi nejvíc takových solidních střeleckých pozic, škoda toho břevna v té první přesilovce. Taky bych rád do dalšího zápasu Romanova, ale na to asi nemá Ducharme koule... Price výborný, škoda u toho druhého gólu, že šel tak brzy dolů a odkryl horní roh.
 
AvatarNaše přesilovky jsou opravdu děsivý, Toronto se naštěstí také nepředvedlo, ale bohužel dvě branky tam i přes skvělého Price dotlačili. Nejvíc mě štve, že se nedokážeme ani usadit v pásmu. My svoje šance nevyužili, Cambell odchytal taky velmi dobrý zápas. Přijde mi, že máme moc neviditelné hráče, od kterých bychom potřebovali, aby nás táhli. Petry do ofenzivy nic, v přesilovkách mu zavazí puk. Suzuki dal gól, snad mu to pomůže, jinak se mi ale nelíbil, včetně minulých zápasů. A dalo by se pokračovat dál - Tatar (dnes o něco lepší), Toffoli a bohužel ani Gally není moc cítit... CC rozhodně lepší než Staal, škoda, že mu nepadla hned první střela v přesilovce. Zítra se rozhodne, rád bych viděl Romanova, potřebujeme více podpory od beků a lepší pohyb.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík