Z New Jersey bod za prohru v nájezdech

28.03.2022, 08:36 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal se hned po domácí výhře s Torontem odebral na cestu do New Jersey kde ho čekali domácí Devils.

První dějství souboje Devils s Habs přineslo zajímavý hokej s mírnou převahou mužstva z New Jersey, které sice do utkání nevstoupilo dobře, jenže Nico Daws úvodní šance Montrealu zlikvidoval. Následně už jeho tým začal dominovat, což úvodním zásahem potvrdil 43 sekund před první sirénou Jack Hughes, který otevřel skóre zápasu.

V druhé třetině se hrál poměrně vyrovnaný hokej, ve kterém nebylo mnoho příležitostí, ale ty, které přišly, byly zajímavé. Oba celky vstřelily branku. Devils k tomu využili početní výhodu, v níž podruhé v zápase skóroval Jack Hughes. Po jeho zásahu vedli Ďáblové 2:0, jenže taky Habs dostali k dispozici přesilovku. A skórovali vteřinu potom, co jim skončila, když se trefil Josh Anderson.

Závěrečné periodě to dlouho vypadalo, že body z tohoto utkání budou mít jen Devils. Nakonec ale 42 sekund před třetí sirénou srovnal skóre Rem Pitlick a zápas šel do prodloužení.

V prodloužení zvonily čtyři tyče, gól však nepadl a v dramatických nájezdech se na rozuzlení čekalo až do sedmé série, kdy se krásnou ostrou ranou trefil Jegor Šarangovič, zatímco Paul Byron na druhé straně pohořel. Devils tak berou dva body, Canadiens jeden.

Branky a nahrávky
20. Hughes, 35. Hughes (Bratt, Severson), rozh. náj. Šarangovič - 38. Anderson (Ylönen, Wideman), 60. Pitlick (Dvorak, Caufield).

Statistické okénko
Střely na bránu: 32 - 33 | Přesilová hra: 1/2 - 0/5 | Trestné minuty: 10 - 4

Kdo se postavil do brankoviště?
Nico Daws (NJD) - 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9 %, odchytal 64:56
Samuel Montembeault (MTL) - 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8 %, odchytal 64:42

Tři hvězdy utkání
1. Jack Hughes (NJD) - 2+0
2. Jegor Šarangovič (NJD) - 0+0
3. Nico Daws (NJD) - 31 zákroků

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarUrčitě, ten rozdíl ve kvalitě je velký, ale velice sympaticky jsme zabojovali a dotáhli na 4:4, pro DD bychom dostali 8:1 a jeli domů jako zpráskaní psi. Prohrát \"in a good way\" proti tak silnému soupeři tedy cením.
 
AvatarAno, už jsem to tu psal po tom minulém zápase u nás, že Florida má momentálně neskutečný útok. Ale je pravda, že i v noci se ukázalo, že ta defenzíva včetně gólmana může být pro ně problém... U nás se mi líbilo to srovnání z 4-1 na 4-4, to se proti takovému soupeři cení. Jinak potom už to bylo jasný, jak jsme dostali na 5-4, tam už jsem věděl, že nás v klidu dají. Ale máš pravdu, dost jsme jim pomáhali těma kiksama ve vlastním pásmu!
 
AvatarDnes s Floridou to byl dobrý kolotoč, jejich útok je nadupaný neskutečně. Co mě vytáčelo, tak neschopnost vyhodit puk, když ho máme na hokejce. Stalo se nám to několikrát a skoro vždy z toho byl gol. V přesilovce dvě ztráty a opět branka. Přehrávali nás jasně, ale branky jsme jim usnadnili. Dobře nás presovali, výborný pohyb v útočném pásmu, dělalo nám to obří problémy. Vyrovnat z 1:4 na 4:4 bylo husarské, zvlášť díky 3 střelám. Florida velký adept na SC, pokud jim zachytají brankáři...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. New Jersey Devils
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
  • Rika, neříká, to je jedno, ale Savard mel i ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík