Chřipka zapomenuta, Habs jsou zpátky!

10.01.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Den oddechu, kdy Carbonneau poslal hráče zotavit se domů, Canadiens očividně prospěl. Proti Atlantě nastoupili Habs jako znovuzrození a od první minuty byli lepším týmem. Carbo zamíchal sestavami a tak se Tomáš Plekanec posunul na místo zraněného Bonka, na křídlo dostal Higginse a jeho místo v první lajně zaujal znovu mladíček Latendresse. Centra druhé řady hrál Grabovský a opět byl hodně vidět, díky své rychlosti a šikovnosti. Bohužel, jak už to občas bývá, tlak Montrealu nepřinesl gólový úspěch a trefila se naopak Atlanta, kdy zcela volný De Vries dostal přihrávku, jaká se neodmítá.

Druhá třetina pokračovala ve znamení útočících Habs a tentokrát na sebe strhnul pozornost Ryder, jehož chvíle ale přišla až později. Nejdřív se znovu radovali hráči Trashers - Huet vyrazil puk přímo na hůl Larsena a ten odkrytou branku neminul. Canadiens naštěstí nepropadli frustraci a za pět minut dal kontaktní branku Plekanec, po přihrávce střelou od Johnsona. Čtyři góly v posledních čtyřech zápasech, držíme palce, aby Tomášovi tahle forma vydržela!

Poslední dvacetiminutovka už byla plně v režii Canadiens, hned v úvodu se v brejku skvěle prosadil Latendresse po výborné přihrávce Rydera a v polovině třetiny už to byl sám Ryder, když ze "své" snajperské pozice prostřelil Lehtona. 3-2! Atlanta zavelela k protiútoku, ale Huet už zavřel krám a několika skvělými zákroky pojistil závěr zápasu. Tři minuty před koncem se navíc opět trefil Ryder, tentokrát v přesilovce po přihrávce Koiva. Náš kapitán si připsal asistenci a dosáhl tak na hranici 500 bodů (kterou zvládl překonat za 611 zápasů). Ovace ve stoje a oblíbený pokřik "Ole, ole" vyprovázel Canadiens do šatny po zaslouženém vítězství, které ukázalo, že chřipková epidemie nebyla jen výmluvou.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
11.01.2007 12:00 | reagovat
newt
On Huet porad jeste neni dost "medialne znamy", navic v uvodu sezony teprve hledal formu, takze se nedostal do zuzene nabidky pro hlasovani.
 
AvatarMě zase udivilo, že tak nahoře je Miller z Buffala, který také není nějakou mediální hvězdou a statistiky loni měl, myslím, taky lepší Huet. Asi byli fanouškové Buffala pilnější.
 
11.01.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Souhlasim z názorem je škoda že Grabovskij jde na farmu je v něm život a měl by dostat víc příležitostí ,vůbec nejsem proti aby dostali příležitost mladí,Lapierre,D'Agostini ,co jsou na farmě v Hamiltonu.Vim hraje se o hodně,ale otrkat se musí a mužstvu by to i prospělo.Nakonec Corey Price z MS 20 nám taky patří to bude jednou golman
 
AvatarUf snad už je ta chřipka pryč. Jeden zraněný hráč se dá nahradit, ale půlka týmu marodi to se fakt nedá hrát... Grabovskij hraje super snad mu to vydrží a prosadí se i bodově. Tomáš by mohl vydržet do konce sezóny s průměrem gol na zápas - to by bylo super :-) !!! Škoda toho zápasu doma s NYR normálně bysme určitě vyhráli... a oni to ještě zrovna dali v TV :-( Teď nás čeká venku Phila a Ottawa... tam se teprve ukáže ...
 
AvatarMám radost z několika důvodů. Tím prvním a nejdůležitějším je fakt, že hráči už jsou nejspíš po zdravotní stránce z nejhoršího venku a mohou podat svůj nejlepší výkon. Druhým důvodem je velmi solidní forma Tomáše Plekance, už to potřeboval jako sůl. A třetím třeba prozatimní výkony Grabovského. Ale našly by se i další (evergreen Huet, Koivu ...). Teď mám největší obavy z Ottawy, ta má teď obrovskou fazónu.
 
AvatarMám radost z několika důvodů. Tím prvním a nejdůležitějším je fakt, že hráči už jsou nejspíš po zdravotní stránce z nejhoršího venku a mohou podat svůj nejlepší výkon. Druhým důvodem je velmi solidní forma Tomáše Plekance, už to potřeboval jako sůl. A třetím třeba prozatimní výkony Grabovského. Ale našly by se i další (evergreen Huet, Koivu ...). Teď mám největší obavy z Ottawy, ta má teď obrovskou fazónu.
 
10.01.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Začíná to být opět dobré ,už jsem se lekl že ta chřipka zhorší výkony dlouhodoběji.Teď máme Fleyers ty porazíme.Huet je výborný golman jen mě překvapilo že je tak vzadu v All STARS game.Podle mě je druhý nejlepší za Brodourem
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Atlanta Thrashers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík