Zápas s Buffalem ukázal naše "ambice" na play-off...

01.02.2012, 08:21 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Po relativně dlouhé pauze, která se v tomto období opakuje každým rokem (s drobnými výjimkami) a je vyhrazena All Stars víkendu, se NHL vrátila do svých zajetých kolejí a 31.leden byl prvním „ostrým" termínem. Ten platil i pro hokejisty Canadiens a Sabres, kteří se utkali v montrealské Bell Centre. A byl to zápas dvou nejhorších mužstev Severovýchodní divize, které mají jedno společné - letošní sezóna jim hrubě nevychází... Dalším společným rysem byl poslední vítězný zápas před přestávkou - Buffalo s New Jersey a Montreal doma s Detroitem. Zvláště Habs svou vysokou výhrou nad nejlepším mužstvem NHL hodně překvapili a fanoušci byli určitě moc zvědaví, zda tenhle trend bude mít stálejší charakter nebo se bude opět jednat jen o takový výsledkový „výstřelek", tak dobře známý v letošní sezóně...

Domácí Canadiens nastoupili v totožné sestavě jako proti Detroitu, tedy i s dobře naladěným Pricem v bráně - otázkou bylo, zda mu dobrá nálada z víkendového „hvězdného" setkání vydrží i po utkání... První střelu zaznamenal hostující Pominville, hned vzápětí pak na druhé straně po chybě Sabres ve vlastním pásmu Bourque - v obou případech byli gólmani na místě. Jinak zápas začal tradičním oťukáváním obou soupeřů, lehce aktivnější ve střelbě byli hosté. Gólově však prvně udeřilo začátkem páté minuty na druhé straně - hráči Sabres podnikli útok v celé pětici, ovšem po střele ztratili na modré puk, kterého se zmocnil Pacioretty a ze samostatného nájezdu nadvakrát překonal Millera - 1-0. Hosté byli blízko vyrovnání o pár minut později, ale při přečíslení 3 na 2 trefil Pominville pravou tyč Priceovy brány... Vzápětí Price musel likvidovat nebezpečnou Staffordovu střelu - hosté se rozhodně nechtěli smířit s jednobrankovým mankem. Za Habs kontroval v deváté minutě Ellerův útok, ale bez úspěchu. V jedenácté minutě šli na trestnou za vzájemnou potyčku Gomez a McCormick a hrálo se ve čtyřech na obou stranách - hosté trefili zásluhou Vaneka podruhé brankovou konstrukci a vůbec byli v téhle pasáži mnohem aktivnější. Habs dokázali odpovědět pouze náznakem šance Gomeze. V šestnácté minutě prověřil Millera z křídla svižnou střelou Pacioretty, tentokrát však na hostujícího gólmana nevyzrál. Už tradičně v posledních zápasech byl tento útok nejaktivnější. V osmnácté minutě si svým důrazem vykoledoval naší první přesilovku Cole a tak jsme v plné nahotě mohli vidět v akci nejhorší hru v početní výhodě v celé NHL - na Millera jsme vyslali jednu mizernou střelu a v pásmu jsme se vůbec neusadili... Navíc hned po jejím skončení šel ven Gorges - jeho trest se z větší části přenesl do druhé třetiny. Poměr střel po první části - 8-11.

Hosté tedy začali prostřední dějství dohrávanou početní výhodou a nutno poznamenat, že tahle herní činnost byla diametrálně odlišná od té naší na konci první třetiny - hodně času v pásmu, střely apod. Nicméně gól jsme neinkasovali. Hra pak byla dost rozkouskovaná, až ve třetí minutě nejprve musel předvést své umění Price po klasické chybě v rozehrávce, aby hned vzápětí na druhé straně měl solidní šanci Pacioretty. Price byl stále v permanenci a hosté svou aktivitu přetavili po čtyřech minutách hry ve vyrovnání - perfektní střelou se o to postaral Leino - 1-1. Domácí byli viditelně zaskočeni, hosté naopak povzbuzeni a v jejich náporu jim pomohlo i vyloučení Subbana. V oslabení asi nejvíc zazářil Jemelin, který nejprve předvedl ukázkový hit za bránou, hned nato pak zachránil svým skluzem jasný gól... Další přesilovku Buffala jsme tedy přežili, ovšem nacházeli jsme se v dost hluboké defenzívě. Z té vybočil v deváté minutě Cole, který napálil břevno... Jinak byli hosté nadále aktivnější a Price měl mnohem více práce. Až v patnácté minutě se ocitl nejprve v dobré střelecké pozici Blunden a hned po něm se dostal do svého typického úniku Cole - v obou případech byl Miller na místě. O minutu později se situace opakovala - stejné obsazení, stejný výsledek... Ke konci druhé třetiny jsme se konečně dostali alespoň trochu z toho útlumu a pokoušeli jsme se častěji o střelbu. Ovšem hosté byli stále nebezpeční a v téhle třetině určitě lepší, což dokumentovali i v předposlední minutě, kdy ujížděli 3 na 1, ovšem Kaberle s Pricem předvedli výborné zákroky! Pár vteřin před koncem se řítil na Millera Eller a z jeho zpětné přihrávky pálil z první Kosticyn, ovšem hradbu těl před sebou neprostřelil. Druhá část tedy končila remízovým stavem, i když Canadiens mohou být za tento stav jenom rádi - většinu času byli pod tlakem, což dokládá i střelecká bilance druhé třetiny 7-19...!

Buffalo pokračovalo v aktivitě i na počátku třetí třetiny a notně mu v tom pomohlo i vyloučení Engqvista hned po minutě hry. Jestli však můžeme být v této sezóně na něco pyšní, je to jednoznačně naše hra v oslabení - bránící čtveřice ve spolupráci s výborným Pricem opět neinkasovala. Na co bohužel pyšní být nemůžeme, to je naše ofenzivní aktivita a i když Price čaroval, v sedmé minutě nestačil na dorážku Gaustada z brankoviště, kde ho nepohlídal Gill a hosté asi po zásluze otočili zápas - 1-2. Ani tohle však domácí neprobudilo a dál byli v útoku absolutně neškodní - místo toho, aby se potil Miller, přibývaly zákroky na kontě Priceho... Až v polovině třetiny jsme trochu zapnuli - výsledkem bylo několik závarů před hostující brankou, které vyvrcholily stoprocentní tutovkou Paciorettyho, který však netrefil zblízka poloodkrytou bránu... Ve čtrnácté minutě se prezentoval svou „jedovkou" od modré Subban, ale Millera nepropálil. Na druhé straně o minutu později hosté zahodili přečíslení 3 na 1. Habs konečně přidali na aktivitě, ovšem vesměs v tom byl Desharnaisův útok osamocený. Minutu před koncem domácí odvolali Priceho z brány, ale osud zápasu zpečetil do prázdné Kaleta - 1-3.

Canadiens tedy opět předvedli, že letos prostě nedokážou zopakovat solidní výkon ani ve dvou po sobě jdoucích utkáních a po nadějném zápase s Detroitem to dnes proti Sabres byla po většinu hrací doby bída. Jediným, který vyčníval, byl jako obvykle Price, ovšem střílet góly už navíc neumí, takže byť předvedl výborný výkon, ta dobrá nálada mu i díky tragické ofenzívě týmu dlouho nevydržela... Habs jasně ukázali i těm největším snílkům, že na play-off to letos prostě není ani náhodou!

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
02.02.2012 12:24 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarToho Subbana jsem dal za příklad, kvuli svým problémům v kabině. Tedy stejný případ jako Riberio. Jen pro upřesnění.
 
02.02.2012 12:23 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Tak s tím Gainey pozor. V první řadě, bych chtěl říct, že jsem s ním vždycky daleko víc sympatizoval než z PG, ale některé věci mě neskutečně vytáčeli. V první řadě Riberio, sice problémy s Koivem, ale výměna za Ninnimu to bylo jak svatokrádež. Ninnima byl jeden z nejhorších beků, kterého jsme u nás patnáct let co fandim Montrealu viděl. A my za něj dali velice nadprůměrného hráče ligy. To je asi jako kdybychom teď pustili Subbana (neřikám, že Riberio je na jeho úrovni) za hráče kolem 33, co má tak rok dva v lize a body nedělá! Huet, to mohl být průser jako hrom. Jeho unáhlené zbavení se, mohlo zabít celou Careyho kariéru. Kdyby Carey nebyl takovy flegmouš jak se o něm povídá, tak by to neustál ani náhodou!!! To Bob totálně podělal v té době a to vůbec nemluvím o protihodnotě! Opakem, jak už píšeš je ten Rivet za Gorgese, navíc v tom ten draft z kterého byl Max, či ten Balej. Já i z povděkem chválil tu přestavbu, že neprodloužil Kovyho z Koivem, jak si veřejnost přála, a šel do těch podpisů, které sice byly v některých případech přemrštěné. A Gomez dokonalý průser, ale zas vedli k finále konference, což byl za mojí délku fandění, největší úspěch a radost vstávat v noci na Habs. Takže asi tak:)!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ribeiro byl sice talent, ale byl tam problém v kabině mezi ním a Koivem, takže tam byla jasná volba a to bych Gaineymu vůbec nevyčítal. Stejně tak Tanguaye. Za Zedníka možná mohl tehdy získat víc, to už přesně nevím. U Hueta to bylo 50 na 50 - velmi dobrý trejd při jeho zisku, špatný při jeho prodeji, tam to ale bylo trochu složitější, protože se tehdy říkalo, že Huet by požadoval po výborné sezóně hodně peněz, tak proto šel. Samozřejmě protihodnota je diskutabilní dodnes...
Jinak Gainey udělal hodně dobrých trejdů - za všechny snad jen Rivet - Gorges, Pacioretty nebo Balej a pick za Kovyho nebo pick za Langa...! Co mu rozhodně vyčítám, to je samozřejmě multivýměna s Gomezem, kde jsme ztratili výborného McDonagha a Higginse - to mě ještě teď je mdlo smajlik! A pak možná ztráta Grabovského a Latendresseho, i když tam to tehdy bylo s Pouliotem tak nějak nastejno.
Takže s odstupem času bych řekl, že až takové průsery, mimo toho jednoho velkého, neudělal a když to srovnám s Gauthirem a jeho krátkou dobou ve funkci, řekl bych, že je to horší...
 
Avatarhttp://www.habswatch.com/p/trade-history.html

Možná to znáte, ale tady jsou po kupě všechny trejdy. To, co předváděl Gainey snad ani není možné, se divím, že Bell Centre tehda fans nepodpálili. To nic, co jsme dostali za vytrejdování hráčů jako Ribeiro, Tanguay, Zednik, Huet... Zejména Ribeira mám hodně rád. No a na druhou stranu, co jsme my obětovali za Gomeze? Chce se mi brečet!
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě ta je ta lajna proste nesehraná, není mezi nima ta správná chemie a na ledě se spíš hledají, než aby si rozuměli. Gomez má dobrý pohyb, nějaké to myšlení mu taky zůstalo, ale pořád je tragický v koncovce.
Jen doufám, že nepustíme Moena, to by mě mrzelo.
 
01.02.2012 19:23 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatartak koukám, že HABS zahájili mohutnou ofenzivu na celkovou jedničku draftu....
:(
možná, že to bude s odstupem hodnoceno jako největší úspěch sezony 11/12...
samozřejmě až po odvolání našeho schponého..GM PG
 
01.02.2012 17:28 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:http://www.youtube.com/watch?v=ZVPJojn_DVI Tak prostě Bourque, je takový prototyp neprofesionála nejspíš. Je to velká škoda, ptž má na víc. Já ale budu dlouho stát na jeho straně, dokud mě pořádně nenamíchne. Na druhou stranu pořád nutno brát, že Cammy by těsně před TD měl ještě větší hodnotu!
Tak on o sobě Gomer, neni zas tak hrozný hráč, "jen" ten plat no :D :D a to nemluvim o jeho totálnim selhání v koncovce :/
Za Campoliho jaká koliv hodnota je dar! A Moen, Gill do PO důležitý, ale oběma končí smlouva a jak řiká Gagnon, za to víc než 3kolo draftu nebude..:( Kosta maximálně druhý kolo..
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Bourque až na tvrdší hru zatím nic nepředvedl, čekal jsem víc. Aspoň, že jsme ušetřili nějaké ty prachy... Pleky se trápí, to je jasné, ale u Gomeze to není, kupodivu, až tak hrozné vzhledem k jeho předešlým výkonům - vzhledem k platu samozřejmě ano! Jak jsem napsal v článku, jedinou řadou je ta Desharnaisova a to je na postup sakra málo. TD se blíží, tak uvidíme, kdo všechno odejde - můj tip je Gill, Campoli, Weber, Kosticyn nebo Moen.
 
AvatarReakce na příspěvek:nuda to byla teda hrozná...nebejt menších šarvátek, tak taky nevydržim vzhůru....pak jsem se úplně probrala po tom, co komentátor řekl "And Leino scored!!" jsem málem vyprskla smíchy a málem tak vzbudila rodiče a ségru. Do tý doby jsem totiž jméno Leino nezaregistrovala smajlik
 
01.02.2012 12:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Přesně jak říkáš, Bourque je prostě náladovej, když jej ten zápas chytne tak řádí, když ne tak se jde sklouznout :( A mě moc nepřekvapuje, že s neskutečně trápícím se Plekym a (neví co hrajícím) Gomezem, ho to moc nebere:( Subby prostě tenhle TD nepřežije :((( Já včera koukal první třetinu a nudou usnul a ráno zas překvapení. POKOLIKATÉ už letos, že dáme první branku v zápase a prohrajeme. Nevíc v celé NHL. Přitom přes 70% zápasů vyhrává mužstvo co vstřelí první branku...prostě jedině draft, neunáhlit se před TD a ulovit trenéra, před kterym hráči budou chodit po špičkách, jak budou posraný..zvlášť Subby, jestli tu v září bude!
 
01.02.2012 12:05 | reagovat
marianacervinkova | mariana.cervinkova@gmail.com
Reakce na příspěvek:dobře, Plekyho lajna je neviditelná v útoku, ale podle mě to vynahrazujou v oslabení a na středu hřiště. Co se týče Borquea, mám smíšený pocity. jednou hraje skvěle a pak by ho jeden nejradši nakopnul. Subban to samý. Celkem mě včera překvapil Kaberle, protože bránil skvěle. a Carey je prostě jednička.
jo, a Cammaleri dal včera gól....
 
01.02.2012 09:57 | reagovat
ondra | ondra-@email.cz
Už to vypadá, že můžeme jen doufat, že dostaneme dobrou pozici v draftu :-/
 
AvatarDíky za report! Unikl jsem opravdu velmi kvalitní hře ze strany Habs... Tohle přece není normální, že jednou to jde a pak 3x si nedokážeme pořádně nic vytvořit... Nechápu to a Price musí mít nervy ze železa, protože já bych to už nevydržel... Nemá cenu to opravdu už nějak komentovat, musíme jen počkat, co se stane s kádrem s ohledem na další sezonu...
 
AvatarTak tentokrát jsem si report "s chutí" přečetl. Díky za něj.

Opravdu děs a hrůza, ráno jsem si říkal hra nebyl až tak zlá, měli jsme štěstí, že oni dali dvě tyčky, takže je štěstí na naší straně, takže jsme určitě vyhráli a tipoval jsem 3:1. No tipoval jsem správně, ale v jiném pořadí smajlik

Všechno je špatně. Plekyho lajna je neviditelná, Borque sem tam něco předvede, ale jinak to je hnus. Gomez tam jako centr nemá co dělat, to je prostě celé blbě. Celý náš systém hry...
Teď si možná i přeju, abychom spadli až na to poslední místo (ne že by to bylo k němu daleko) a aby to vyvolalo pořádné zemětřesení ve vedení a z toho plynoucí dobré kroky do TD.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík