Dobrý začiatok so zlým koncom

27.02.2012, 14:14 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Trpkú príchuť tretieho neúspechu v rade museli po piatkovej prehre 1:4 s Washingtonom Capitals hráči Montrealu Canadiens rozdýchať veľmi rýchlo. Dôvod bol veľmi jednoduchý. Zdravotne i psychicky zdecimovaný Montreal totiž čakal ďalší súboj. Habs po druhýkrát v tejto sezóne zavítajú do BankAtlantic Center, kde si zmerajú sily s tamojšími Panthers. V nedeľnom stretnutí v bránke Canadiens po dlhšej dobe opäť dostane príležitosť Peter Budaj. Zloženie formácii Habs pre dnešný zápas vyzeralo nasledovne:

Pacioretty - Desharnais - Cole
Eller - Plekanec - Kostitsyn
Bourque - Gomez - White
Leblanc - Nokelainen - Palushaj

Gorges - Subban
Kaberle - Weber
Emelin - Diaz

V priebehu prvých dvoch minút zápasu boli aktívnejší hráči Montrealu, keď na domácu bránku vyslali viacero nebezpečných striel. V čase 03:53 putoval za držanie na trestnú lavicu floridský útočník Sean Bergenheim a Habs mali možnosť prvej početnej výhody v stretnutí. Z presilovej hry Montrealu ubehli iba štyri sekundy a pomer síl na ľade sa vyrovnal. Montrealský útočník Max Pacioretty sa totiž dopustil nedovoleného zákroku na jedného z domácich hráčov. Vedenia v zápase sa ujali v čase 04:27 Canadiens, keď puk za Scotta Clemmensena prepasíroval foward Habs David Desharnais. Zhruba o dve minúty neskôr obranca P.K. Subban v presilovke 5 na 3 zvyšoval na 2:0 pre Montreal. V desiatej minúte prvej tretiny z dobrej pozície vystrelil útočník Canadiens Louis Leblanc, ale Clemmensen jeho strelecký pokus úspešne zlikvidoval. Peter Budaj predviedol v jedenástej minúte úvodnej dvadsaťminútovky po strele domáceho útočníka Stephena Weissa parádny zákrok lapačkou. Avšak o niekoľko sekúnd už Banskobystrický rodák nedokázal „skrotiť" strelu opäť z hokejky fowarda Stephena Weissa a Panthers znížili na 2:1. V záverečných sekundách úvodnej dvadsaťminútovky sa nedovoleného zákroku dopustil obranca Habs P.K. Subban. Po prvej tretine bol stav stretnutia 2:1 pre Montreal.

Do druhej tretiny vstupovali hráči Montrealu v oslabení pre pokračujúci trest P.K. Subbana z konca predchádzajúcej časti. Panthers ponúknutú príležitosť presilovej hry náležite zužitkovali, keď Petra Budaja prekonal domáci útočník Sean Bergenheim. Hráči Floridy sa po prvýkrát v zápase ujali vedenia v čase 04:01, keď foward Stephen Weiss dorazil do Budajovej bránky strelu Mikaela Samuelssona. V čase 18:55 rozhodca potrestal domáci tím pre príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Habs však z ponúknutej presilovej hry nevyťažili vôbec nič. Päťdesiat sekúnd pred koncom druhej dvadsaťminútovky putovali za hrubosť na trestnú lavicu floridský obranca Jason Garrison a montrealský foward Erik Cole. Po štyridsiatich minútach odchádzali za stavu 2:3 do šatní spokojnejší hráči Panthers.

V štvrtej minúte tretej tretiny preveril Clemmensenovu pozornosť strelou od modrej obranca Montrealu Yannick Weber. V čase 03:58 už spomínaný hráč putoval za držanie na trestnú lavicu. V polovici tretej tretiny tvrdou strelou od modrej zvyšoval na rozdiel dvoch gólov domáci obranca Brian Campbell. V závere zápasu si ešte na trestnú lavicu museli ísť odsedieť dvojminútové tresty za hrubosť montrealský obranca P.K. Subban a floridský útočník Tomáš Kopecký.

Dobrý začiatok so zlým koncom. Aj takto nejako by sa dal charakterizovať dnešný výkon hráčov Montrealu. Trojzápasový výlet po klziskách súperov uzavrú Habs v utorok zápasom proti Tampe Bay Lightning.

Hviezdy zápasu:
1. Stephen Weiss 2 + 1
2. Sean Bergenheim 1 + 2
3. Mikael Samuelsson 0 + 2

foto: Eliot J. Schechter/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
Prozatím zde nejsou žádné příspěvky
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík