Buffalo bylo nad naše síly

22.03.2012, 02:04 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Základní část letošního ročníku NHL se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci a už nyní jsou tu mužstva, která chtějí sezónu jen důstojně dohrát, protože reálná šance na postup je pro ně mizivá. Mezi takové, bohužel, patří i montrealští Canadiens, kteří zavítali na led divizního soupeře z Buffala. Sabres naopak patří k těm týmům, které se dokázaly z mizérie zvednout a budou bojovat o play-off do poslední chvíle. Podle tohoto rozpoložení obou soupeřů by se dal odvodit předpokládaný průběh zápasu - domácí se budou tlačit před Priceho, hosté budou číhat na protiútoky. Uvidíme, co skutečnost...

Sestava byla totožná s tou z posledního zápasu, tedy první lajna klasicky, u Plekyho Bourque a Eller, třetí lajna pak s Leblancem, Whitem a Blundenem a čtvrtá Palushaj-Nokelainen-Staubitz. Ani obrany nejevily žádnou zásadní změnu - Gorges se Subbanem, Markov s Jemelinem a Campoli s Weberem. V bráně Price.

Předpokládaný scénář se však, alespoň v první třetině, rozhodně nekonal. Habs začali aktivně a už po několika desítkách vteřin se na Millera řítil Desharnais, ovšem domácí gólman si s jeho gólovkou poradil. I nadále však hosté působili hokejověji a další velice dobrou střeleckou pozici měl Bourque, z mezikruží však netrefil bránu... Domácí se dostávali jen ke střelám z větší vzdálenosti, přesto to ale byli oni, kteří šli do vedení - z nevinného útoku se po chybě Priceho prosadil rychlým objetím branky Hodgson - 1-0. Trochu kruté pro Habs, k tomu navíc poslouchat toho afektovaného „blázna", co komentuje zápasy Sabres a pořád udiveně řval „no penalty, no penalty" při jakémkoliv ostřejším zákroku hráčů Montrealu proti jeho „miláčkům"... To platilo hlavně při Desharnaisově výborném obranném zákroku, kdy znemožnil zakončení ujíždějícímu domácímu útočníkovi na samotného Priceho. Abych nezapomněl, hned ve třetí minutě si své odvedl Staubitz, který v pěstním souboji „umravnil" McCormicka... V osmé minutě jsme dostali možnost první přesilové hry, ale při pohledu na naše provedení a vzpomínce na přesilovku Pittsburghu z předešlého dne, jejichž zápas s Winnipegem jsem sledoval, mi bylo hodně smutno... Každopádně, když pominu tuhle letošní tragickou součást naší hry, jsme byli v první části aktivnějším a řekl bych i hokejovějším mužstvem, bohužel bez úspěšné koncovky. Dobře se vedlo Plekancovu útoku.

Druhá třetina už byla o něčem jiném. Canadiens nejspíš zapomněli svou aktivitu v kabině a naopak Sabres zřejmě dostali „kapky" od trenéra, protože začali hrát úplně jiný hokej. Najednou Habs měli problém se dostat z pásma a střely létaly kolem Priceho jedna za druhou. Logickým vyústěním pak byla druhá branka domácích, kdy se právě po obléhání naší branky trefil z dorážky Pominville - 2-0 a o reakci komentátora ani nemusím mluvit... Hosté se dostávali zpátky do tempa hodně pomalu a nebýt výborného Careyho a občas trochu nepřesné koncovky Buffala, mohl být rozdíl ve skóre větší. Rozhodčí občas nechali bez povšimnutí některé zřejmě nedovolené zákroky na naší straně, čehož v jednom případě téměř využil Nokelainen, když se ocitl sám před Millerem, ale neprostřelil ho. Další výborný zákrok vytáhl domácí gólman proti střele Colea o chvíli později. Domácí sice dostali zhruba v polovině třetiny možnost první hry v početní výhodě, ovšem zahráli jí také mizerně a víc možností bylo dokonce na straně Habs. Ti postupně hru vyrovnali, ovšem koncovka byla problémem a v bráně domácích navíc stál výborný Miller. Ale i hostující gólman musel předvést to nejlepší ze svého umění - to platilo hlavně v třinácté minutě při nájezdu Roye nebo hned vzápětí při šanci agilního Hodgsona. Těsně před koncem této části jsme hráli druhou přesilovku, která už vypadala mnohem lépe, ale kýžený gólový efekt nepřinesla - její zbytek se tedy přenesl do závěrečné třetiny. I po prostředním dějství jsme byli stále lehce střelecky aktivnější, ovšem domácí hru hodně zlepšili a působili mnohem živějším dojmem než v první části.

Z dohrávané přesilovky nebylo nic a tak třetí část tak nějak pokračovala ve šlépějích té druhé - Sabres měli trochu víc ze hry i víc šancí. Obrovskou spálil po necelých čtyřech minutách Leino, když netrefil téměř prázdnou bránu... Chvíli nato hráli domácí další přesilovku, dokázali Habs zamknout v pásmu, ale gól nevsítili. Hosté se dostávali do dobrých střeleckých pozicí sporadičtěji, mezi ty zajímavější patřila Coleova střela a pak závar před Millerem zhruba v jedenácté minutě - bez úspěchu. Ten se naopak dostavil na druhé straně, Sabres hráli další přesilovou hru a tentokrát se jim podařilo jí zužitkovat - po krásné přihrávce zvyšoval Hodgson svým druhým gólem na 3-0. Zápas byl rozhodnutý, přesto to Habs úplně neodbruslili a hodně blízko gólu byl v patnácté minutě Blunden po pěkné nahrávce od Subbana. Dokonce jsme zkoušeli i hru bez gólmana, ale několik vyloučení na konci i tuto snahu zhatilo. Konečné skóre tedy zní 3-0.

Nakonec tedy vše podle předpokladů, Sabres dál jedou za postupem, Habs už smířlivě spíš hledí k letošnímu draftu... I když nemůžu říct, že by zápas odflákli, zejména v první třetině byli určitě lepším mužstvem, ale Buffalo mělo dnes výborného Millera a spolu s naší již známou mizernou koncovkou to byl takřka neřešitelný rébus.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo já to taky budu brát na půl s kámošem, on fandí Devils, což je sice stejná konference, ale on pracuje, takže přes týden noční zápasy až tak neřeší a mi vůbec nevadí jít spát a ráno se podívat v klidu, vydržím to nepodívat se na výsledek.
Jak je to s rychlostí netu? Je to na to hodně háklivé? Na koleji mám rychlý net, ale doma nic moc.
Jo a cena je kolem trojky, že?
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak komentář v AJ zvládám a mám ho i na stremech, to se nic nezmění, hlavně ta kvalita a na tu já si potrpím, proto trpím Nova sport. No je to tam sám odborník, co ti mám vykládat smajlik Shodou okolností to bylo taky proti Ottawě pár měsíců zpátky jsem si ty kecy a hlášky zapisoval a všechny je tady dal, to bylo počteníčko smajlik
Jak to myslíš klobouk dolů před týmem pana Záruby? Ten je přece na ČT? Nebo to dáváš jako kontrast?
 
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně - mám to napůl s kámošem, co fandí Vancouveru, takže se málokdy sejdeme s přenosem ve stejný čas. A když, tak si to pustím já nebo on zpožděně a je klid...smajlik.
 
Reakce na příspěvek:Sice to něco stojí,na druhou stranu máš jistotu kvalitního streamu.A pokud aspoň trochu zvládáš angličtinu,komentář je super. S Nova sport vlastní zkušenost nemám,ale z toho, co se tady občas objeví, to musí bejt fakt síla. Klobouk dolů před týmem pana Záruby...
 
AvatarReakce na příspěvek:O tom si ještě někdy popovídáme, plánuju to na příští rok taky smajlik Mrzké streamy a šílení komentátoři na Nova Sportu mě už nebaví.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak já mám tu zvýhodněnou roční nabídku, ale určitě to jde i měsíčně - po najetí na ty stránky ti to nabídne možnosti. Jinak je to super, můžeš tam kdykoliv sledovat jakýkoliv zápas, dokonce tam je i archív a tam jsou skvosty...smajlik.
 
Reakce na příspěvek:Ze začátku sezóny byla nabídka předplatnýho na měsíc i na celej rok,Jak je to teď opravdu netušim.
 
23.03.2012 06:29 | reagovat
jardys | jardys@seznam.cz
Čau, chtěl jsem se zeptat jestli má někdo z Vás zkušenosti se službou gamecenter live na NHL.com. Zajímalo by mě, jestli si jde předplatit třeba jenom měsíc nebo jenom samostatně play off? Dík
 
AvatarŠkoda, šance byly, ale po druhé třetině nás rozebrali a bylo po zápase. Carey si první gól za rámeček nedá, ale ve výsledku je to jedno, i kdyby pustil všechny takové, když nedáš gól, tak nemůžeš vyhrát, že...
Nechci být nepřející, ale Buffalu nepřeju PO, nemám ten tým vůbec rád.
 
22.03.2012 15:05 | reagovat
a | a
velmi zajímavé zápasy na dnes

http://cospe.bloger.cz/
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Buffalo Sabres
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 01.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík