Ve vyrovnaném utkání rozhodly až nájezdy ve prospěch soupeře

28.03.2012, 16:24 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Po porážce s Flyers se Canadiens přesunuli na domácí půdu na led Bell Centre. Přivítali soupeře, kterému jde opravdu o hodně. Florida Panthers válčí zuby nehty o play off. Takže se dal čekat tuhý boj. Po jednozápasové přestávce se do brány postavil opět Carey Price. Mladíček Leblanc zase dostal možnost vedle Plekyho a Bourqua...


Panthers: Ve čtrnácté minutě první třetiny udělal velkou chybu Markov při z pracování kotouče. Toho se zmocnil Wolski a prolétl po pravé straně až před Price, kde nekompromisně zavěsil do horní části branky.
Canadiens: Neuběhla ani minuta a při přesilové hře dobře našel Pacioretty před kasou soupeře Coleho, který proměnil šanci k pravé tyči...


V první třetině hráli Habs velice pohledný a propracovaný hokej. Asi největší šanci ke vstřelení branky měl Pacioretty, když ani nadvakrát nepřekonal Clemmensona v osmé minutě. A vůbec celá první formace byla nebezpečná a taky se postarala zatím o jedinou branku. Price nás zase ke konci prvního dějství podržel neskutečným přesouvacím zákrokem proti dorážce Upshalla...


Canadiens: Ke konci druhé části dostal luxusní kotouč do jízdy Lablanc a krásným backhandem dostal Habs do vedení 2:1. Byla to již pátá trefa talentovaného útočníka v sezóně.


Do druhého dějství jsme vlétli také ve velkém stylu. Nic méně ten po čase opadl a dominovali hlavně Panteři. A i díky přesilovkám nás totálně přestříleli. Dost často děláme hrubky v obraně. Důkazem byla mega chyba Jemelina ve středním pásmu, po které Wolski pádil sám na Price. Ten naštěstí předvedl další zákrok snů...


Panthers: Ve třinácté minutě rozjeli Panteři smrtící útok. Kotouč si zasekl v pravém rohu na modré Samuelsson a překvapil Price nahazující střelou rovnou do našeho levého růžku. Branka jde na vrub jinak skvěle chytajícího Careyho.


Třeti třetina byla asi nejvyrovnanější. S tím že nebezpečněji před bránou si počínal soupeř. Staubitz a White se pravidelně střídají v bitkách. Tentokrát byl na řadě White, ale nevedl si nijak oslnivě. Poslední třetina tedy nerozhodla a šlo se tedy do nastavení.


Největší příležitost rozhodnout v prodloužení měli Canadiens. Pacioretty dostal pas od Plekance a prodral se až před Clemmensena. Bohužel bráněn bekem nedokázal šanci proměnit. Takže přišli na řadu nájezdy ve, kterých byl úspěšný jen hráč soupeře Wolski hned v první sérii. A tak v hale Bell Centre zůstal jen bod...


Zápas nebyl pro oko diváka vůbec špatný. A sehráli jsme se soupeřem vyrovnané utkání. Chybělo jen více štěstí a určitě to chce odstranit individuální chyby. V první třetině udělal hrubku Markov, která byla potrestaná a ve druhé zase Jemelin. Tu naštěstí řešil Price. Nájezdy už jsou pak jen loterie. Formace vedená Desharnaisem potvrdila svojí dominanci a hodně se mi líbila formace Plekyho. Leblanc mi tam seděl. A určitě bych ho tam nechal. Price předvedl několik super zákroků. Jen škoda té chybičky při vyrovnávací brance ve třetí třetině.

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:No neříkej hop, dokud jsme nepřeskočili smajlik
 
29.03.2012 04:46 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No to by mohla byť zaujímavá kombinácia. smajlik
Narovinu s Royom to horšie ako za BG a PG už byť nemôže. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslím, že o Hartleym už se jednu dobu spekulovalo... Pokud by tato kombinace prošla, nevadilo by mi to - rozhodně lepší Roy na pozici GM než jako trenér. I když, nepřijde mi zdaleka tak rozvážný typ jako Yzerman, kterému se celkem daří - nebo alespoň loni dařilo...
 
28.03.2012 20:50 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarPodle Shawna Simpsona (uveřejnil na svém Twitteru - kdo neví kdo to je - je to scout LEAFS a tuším, že to byl Wasingtonský golman) bude novým trenérem Bob Hartley a jako GM P. Roy. Oba vyhráli SC s Coloradem v 2001.
Hartley je Frankofonní Kanaďan (narodil se v Quebecu) a dvě sezony trénoval v Laval - Quebecký juniorský klub. A Roy zase trénuje Quebec Remparts, ale tuhle sezonu mu končí smlouva..
 
AvatarMarkov... Jak jsem už řekl, tak letos to nehodnotím. Po tak dlouhé době je určitě těžké se vrátit a má štěstí, že už nám jde o nic, takže si chyby může na rozehrání dovolit. Příští rok tak shovívavý nebudu. Ale čekal jsem určitě víc už letos.

 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Florida Panthers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík