V solidním zápase, který šel do nájezdů, urvali Canadiens jen bod

06.04.2012, 12:16 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

V předposledním utkání letošního ročníku NHL zavítali Canadiens na led Canes. Oba týmy jsou bez šance na play off na samém konci Východní konference. Je téměř jisté, že do konce sezóny nenastoupí do brány Carey Price pro otřes mozku. A tak ho nahradí naše dvojka Peter Budaj. Do sestavy se vrací Kaberle, ale pro změnu bude chybět Jemelin.

Hned na začátku utkání se nechal lehce obrat LaRosem o kotouč ve svém pásmu Pacioretty. Forward Canes se probil až před bránu Budaje, ten ho však vychytal. V první třetině mě doslova zaskočila hra soupeře. Neskutečným způsobem napadal už od naší kasy. Habs si tímto dlouho nevěděli rady a prakticky nemohli ani vyvést kotouč. Canadiens v prvním dějství měli několik přesilovek. Avšak žádnou se jí nepodařilo využít. Sice jsme se dostali do pásma a vystřelili, ale početní výhody se jevili dost nesourodě... A tak první dvacetiminutovka byla bez branek.


Druhá třetina to už bylo trochu jiné kafe. Začal se hrát o dost lepší hokej. A začali taky konečně padat branky. Tu první vstřelili Habs v páté minutě. Ward vyrazil kotouč před sebe, který si převzal Geoffrion, obtočil se kolem kasy a v pádu zavěsil. Habs pak začali hrát ještě o něco lépe. Branka na ně zapůsobila jako svěcená voda. V jedenácté minutě se ale trefili Canes. Když přesilovky využil v jedenácté minutě LaRose, který i na dvakrát procpal kotouč pod betony Budaje. Ve čtrnácté minutě předvedl fantastický zákrok Cam Ward. K Desharnaisovi se dostal odražený kotouč a zívala na něj prázdná brána. Kotouč už mířil do sítě, ale Ward neskutečným skokem vyrazil puk vyrážečkou těsně nad bránu... V sedmnácté minutě mohl skórovat v oslabení Plekanec, ale Ward se překonával. Druhé dějství bylo opravdu pohledné. Šance byli veliké, ale herně byl o něco lepší soupeř.


Ze začátku posledního dějství byla hra dost vyrovnaná. Ale tentokrát si více šancí připsali Canadiens. Plekanec opět vyvážel kotouč v oslabení a společně s Blundenem pádili na kasu, ale perfektně zasáhl obraným zákrokem LaRose. Sám před Wardem se ocitl i Markov, ale nevyřešil situaci dobře. U Markova ještě zůstanu. Jako každý zápas se mu povedl zase extra kousek, když na konci třetiny nechal jít do brejku Staala svojí obrovskou chybou. Ta naštěstí nebyla potrestaná. Na konci periody zahrávali Habs přesilovku pět na tři, ale výsledkem byl jen únik LaRoseho na naší kasu, který Budaj naštěstí vyřešil...


Branka nepadla ani v prodloužení. I kdy jsme zahrávali opět početní výhodu a byli lepší. A tak se rozhodovalo až v nájezdech. Tam byl jediný úspěšný exekutor Staal, který ve třetí sérii prostřelil Budaje. Habs si tak odvážejí jenom bod.

Zápas to byl určitě koukatelný. Na konci sezony už nic neřešil, a tak si mohli oba týmy solidně bez nervů zahrát. Tradičně tragický byl Markov. Naopka se mi moc líbila dvojice Eller a Geoffrion. O první formaci se nemusím ani zmiňovat. Opět předvedli svůj standart, i když dneska to nepotvrdili gólem. Budaj a Ward dneska podali určitě nadprůměrný výkon. A v poli na straně soupeře byl určitě nejlepší LaRose. Ten útočil a bránil co mu síly stačili. Vstřelil branku a ještě si vytvořil hromadu šancí.

Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Carba jsem měl rád, ale je pravdou, že jeho rošády se sestavou "a lá Martin" nepatřily zrovna k něčemu, čím by se mohl chlubit...smajlik. Ano, mužstvo dotáhl k vítězství v konferenci, ale jako favoriti došli jen do druhého kola. Navíc ten rok měl fantastickou sezónu Kovaljov a s ním i Pleky a Kosticyn, takže v tom roce nebylo přes základní sezónu moc velkých problémů k řešení.
 
Avatarhttp://www.ahaonline.cz/clanek/sport/71740/tomas-plekanec-s-matyasem-se-lip-zapomina.html
 
07.04.2012 07:01 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No mne Roy ako GM nesedí. Ako mojím favoritom spomedzi tých najvážnejších kandidátov je stále Julien BriseBois. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já Carbovou éru nezažil, ale faktem je, že tým dovedl k vítězství v konferenci. Je to osobnost, takže by měl asi milionkrát větší respekt než RC a ty jeho prohřešky, které tady vzpomínali jeho pamětníci za tu dobu vylepšil, dozrál, tak snad by to nemuselo být špatné. Carbo head coach a Roy jako GM, proč ne.
 
06.04.2012 22:18 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarTak Guy Carbonneau povedal, že by bol rád opäť súčasťou Canadiens. Mne by sa Carbo ako staronový tréner veľmi páčil, určite viac ako napríklad taký Patrick Roy. Ako nič proti Royovi ale Carbo je Carbo. smajlik
http://www.rds.ca/canadien/chroniques/338146.html
 
AvatarDobrý hit Dumonta na Brenta na úvodní stránce smajlik Na novice hodně v pořádku.
 
06.04.2012 18:11 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:No hej ešte v stredu večer o tom hovorili na RDS. Nevadí je tu ešte veľa iných kandidátov. smajlik
 
06.04.2012 18:08 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarDamphousse oznámil že nechce být GM
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík