Na třetí pokus jsme Toronto udolali a to po perfektním výkonu!

28.02.2013, 13:34 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

Třetí setkání velkých kanadských rivalů proběhlo v noci ze středy na čtvrtek v Air Canada Center, tedy domácím stadionu Toronta Maple Leafs. Předchozí dvě utkání se odehrála v Bell Centre a v obou byli úspěšnější hosté z Toronta - v tom druhém dokonce nadělili Habs „kanára" 6-0... Montrealští tedy měli co oplácet a určitě by se nezlobili, kdyby přísloví „můj dům, můj hrad" zůstalo v neplatnosti i nadále.

Sestava Canadiens doznala jedné nepříjemné změny, pokud tedy nepočítáme již trvající neúčast Bourquea kvůli otřesu mozku. Ze stejného důvodu totiž na poslední chvíli nenastoupil do zápasu ani Diaz, prozatím nejproduktivnější obránce Montrealu. Jeho místo tak po měsíční pauze zaujal Kaberle. No a již avizovanou změnou byl návrat „ztraceného syna" Rydera, který byl vyměněn z Dallasu za Erika Colea - Ryder se zařadil do třetí formace po bok Galchenyuka a Ellera. V bráně nastoupil Price.

Obě mužstva se vezou na vlně výborných výkonů a patří mezi největší překvapení letošní zkrácené sezóny NHL. Tomu odpovídal i samotný úvod zápasu, když hra měla velmi vysoké tempo. A nutno říct, že hned od počátku vzali aktivitu do svých rukou hráči Habs a jak se v dalším průběhu utkání ukázalo, byl to charakteristický rys obrazu hry. Hosté prostě přijeli se stejným pojetím jako v předchozím zápase v Ottawě - tedy snaha o rychlé bruslení, napadání v rozehrávce a aktivní hra v útočném pásmu s častou střelbou. Od úvodní buly se jim tento záměr dařilo naplňovat, byli velice častými hosty v obranném pásmu Leafs a urostlejší domácí hráči tak někdy vypadali v tom kolotoči dost nemotorně - to se naopak snažili vynahradit velmi důrazou hrou. To byl ale jediný atribut, v kterém byli domácí lepší - hokejově byla převaha na straně Habs a byla jasně vyjádřená poměrem střel. Je tak paradoxem, že vedení se z třetí (ne)střely ujali ve čtrnácté minutě domácí - byl to dost nešťastný moment, kdy se Moen snažil vypíchnout puk McLarenovi a od něj se pak odrazil za Priceova záda - 1:0. Naštěstí tahle smolná chvilka nenechala na hostech stopy a dál si hráli to své. A za tři minuty bylo srovnáno - Armstrong vybojoval za bránou puk, byl faulován, ale stačil ještě posunout na modrou, kde si střelu v klidu připravil Jemelin a s drobnou tečí domácího Bozaka skončil puk až v bráně - 1:1. Důležitým momentem první části byl ostrý zákrok Browna na Gorgese u zadního mantinelu, za který domácí hráč vyfasoval trest na 5 minut + do konce utkání. Bylo to asi trochu přísné, ale stalo se...

Dlouhá přesilovka se přesunula do druhé části a Canadiens se hned usadili v útočném pásmu. Ostřelovali gólmana Scrivense ze všech možných pozic a vypracovali si i jednu tisíciprocentní šanci - Pacioretty úplně sám před odkrytou bránou dobře netrefil skákající puk a přestřelil z hranice brankoviště... Paní Štěstěna ale nebyla tak krutá a plně mu to vynahradila o pár okamžiků později - na konci přesilové hry dostal puk na modré na „volej" Subban, při pokusu o svou obávanou dělovku zlomil hokejku, takže se střelou neměl Scrivens žádný problém. Ovšem vyrazil jí pro něj tak nešťastně, že puk trefil kolem projíždějícího Paciorettyho a od něj se odrazil do brány - 1:2! Na smolné momenty tedy srovnáno. A Canadiens se dál úspěšně drželi své aktivní hry, což dělalo domácí stále velké problémy a k vážnější šanci se prostě nedostali. To na druhé straně pálili Habs jednu šanci za druhou a vynikal v tom hlavně agilní Desharnaisův útok. A tak opět přišel trest. Nejprve v dvanácté minutě ujel „hryzec" Grabovskij a Jemelin ho zastavil jen za cenu faulu - trestné střílení. Price ale zachoval chladnou hlavu a v pohodě zneškodnil. Bylo to první varování, z druhého už pak o čtyři minuty později udeřilo - a opět to bylo jako blesk z čistého nebe. Hosté nedokázali vyhodit puk z obranné třetiny a Leafs sehráli kombinaci výborně, na konci stál nepokrytý MacArthur a Price už nedosáhl - 2:2. Vzhledem k průběhu zápasu trochu kruté, ale na to se nehraje. Tímto skóre skončila druhá třetina.

Poslední část už zdaleka takovou převahu Montrealu nepřinesla, naopak, byli to domácí, kteří čím dál častěji vystrkovali růžky... Jejich aktivitu nastartovala, stejně jako na druhé straně na počátku druhé třetiny, přesilovka hned na úvod této periody. Hodně aktivní byl zejména Grabovskij. Čas postupoval a zdálo se, že zápas bude směřovat spíš k prodloužení. Ovšem Habs našli střeleckou mušku v pravý čas. V polovině třetiny přišlo trochu kontroverzní buly (i když zřejmě v pořádku) v obranném pásmu domácích, Desharnais ho vyhrál pro Gorgese a jeho střelu švihem šikovně tečoval před brankou Gallagher, pro něhož to byla zasloužená odměna za velmi zdařilý výkon - 2:3. Dominanci tohoto útoku pak podtrhl asi rozhodujícím gólem v patnácté minutě Pacioretty, který z dosti velkého úhlu perfektní střelou možná trochu překvapil Scrivense - 2:4. Tohle srazilo domácím definitivně vaz, bylo na nich vidět, jak jsou zaskočení a zbytek zápasu už byla z jejich strany trochu křeč. To koneckonců dokumentoval i poslední gól - víc jak dvě minuty před koncem domácí vyváželi puk z vlastního pásma, gólman Scrivens se možná trochu předčasně vydal na střídačku, jenže Kessel dost školácky přišel ve středním pásmu o puk a Gionta už pak měl úlohu velice jednoduchou - do prázdné branky a úprava skóre na konečných 2:5.

Canadiens opět předvedli na jejich poměry kdysi nebývalou střeleckou aktivitu, už podruhé za sebou se dostali přes 40 střel za zápas...! Zatímco v Ottawě jim to oba body nepřineslo, v Torontu už zaslouženě ano a z těžkého minitripu si vezou 3 body, což je tak trochu nad plán. Jestliže tohle bylo těžké, a že bylo, tak nyní přijde zkouška z nejtvrdších. O víkendu se totiž nejprve v sobotu doma potkáme s Penguins, abychom hned následující den jeli do Bostonu, na led zatím nejlepšího mužstva na východě... Pokud však předvedeme podobné výkony jako v posledním zápase, určitě bychom nemuseli být bez bodů.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Útěcha pro toho, kdo má ESPN bych si dovolil podotknout :D
 
02.03.2013 14:49 | reagovat
LukeTheHab | lukas.gabrhel@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Taky to musím dneska konečně vyzkoušet! Protože ty streamy jsou kolikrát hrůza smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Oba jsou pouze na ESPN, což je alespoň drobná útěcha...smajlik. A s tím VLC playerem je to naprosto v pohodě a je to přesně tak, jak ti to zopakoval "bartrand".
 
AvatarReakce na příspěvek:No a já ti tvrdím, že jsou silnější než my a ty soupeře nakonec téměř vždy přetlačí. Myslím, že to zatím jasně ukazují... Samozřejmě tím neříkám, že je nemožné je porazit - stát se může všechno, je to sport...
 
01.03.2013 15:02 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:myslim, že jsme na tom chvalitebně...což bude velmi těžce snášet hlavně Crybabysmajlik smajlik smajlik - myslim, že od dob The Great One...nebyla žádná přezdívka tak výstižná
 
01.03.2013 12:53 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně bych zdůraznil směšnej únorovej rozpis Bostonu, každý týden dva dny volna na každej zápas. Nejsou to dřeváci, takže taková velkorysá příprava na zápas je prakticky jistá výhra. Na každý pád nejbližší dva naše zápasy ukážou jak na tom jsme (i bez Bourqua a Diaze).
 
AvatarReakce na příspěvek:No už jsem se polekal že víš něco co já ne smajlik Cuká se mi ruka, když to píšu, ale taky si myslím, že jsou nejlepší tým východu a tak nějak tuším, že to prokáží i bodově, až dotáhnou tu zápasovou ztrátu. Pens nesnáším snad jen o něco míň a to pro mě není tým. Tam je jasně táhnou superhráči Malkin nebo Crybaby, záleží jen tom, který má formu nebo není zraněný. Floleeury je průměrný brankář.
 
01.03.2013 11:27 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Díky moc, snad se doklikám smajlik
 
01.03.2013 10:26 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Stáhni si nejnovější VLC player (nebo KM Player - ozkoušeno na obojím), tady an tomto odkazu http://feeds.cdnak.neulion.com/fs/nhl/mobile/feeds/data/20130227.xml si musíš v koncovce změnit datum 20130302, vždycky obměňovat, pak si najdeš v tom odkazu Montreal, je tam vypsaný vše, jestli jsou domácí nebo away, a podle toho rozřazený streamy, nejlepší je sony_ced skupina streamů, pak budeš mít odkaz kterej vypadá podobně jako tohle http://nlds150.cdnak.neulion.com/nlds_vod/nhl/vod/2013/02/27/284/2_284_mtl_tor_1213_h_continuous_1_ced.mp4.m3u8
Na konci úřed .mp4 jak je ced změníš na hodnotu kvality (800, 1200, 1600, 3000)
V tom VLC klikneš na Soubor - otevřít síťový proud, a tam vložíš ten odka, dáš přehrát a je to, v KMP to funguje podobně... Pokud potřebuješ radu ještě tak se ozvi :)
 
01.03.2013 10:21 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarLidi, ta ojebávka GCL, mohl by to tady někdo hodit ještě raz? Páč oba vysoce hodnocené matche proti Pens a Bruins, už maji zamluvene ESPN a Nova, za což je proklinám do horoucích pekel, nicméně o tyhle zápasy nechci přijít. Předem dík.
 
01.03.2013 08:30 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Presne Bruins sú najšťastkárskejší tým v celej NHL. Aj dnes so Sens akože toľko šťastia mali až to nie je zdravé.
 
01.03.2013 07:59 | reagovat
bartrand | bartrand@ymail.com
AvatarReakce na příspěvek:Kvalitní golman a tvrdá hra z nich nedělá nejlepší tým. Mají nějaký zápasy k dobru, mají vysokou % úspěšnost, ale pokud hráli pár zápasů jako s náma, je to jen kvůli štěstí a ne proto, že by byli lepší.
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslel jsem to naprosto jednoduše - podívej se třeba na procentuální úspěšnost a uvidíš sám...smajlik. A já si vážně myslím, že momentálně jsou nejlepší a to samozřejmě neberu tabulku.
 
AvatarReakce na příspěvek:nhl.com?
 
Avatarnejaky sestrich zapasu??
 
28.02.2013 15:43 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarUž aj ten šťastkársky Boston musíme poraziť. Ináč dnes v MHD-čke vidím a chlapík mal na sebe čiapku Briuns. Fúúú okamžite úhlavný nepriateľ č. 1. smajlik smajlik
 
AvatarBoston je nelepší tým na východě? Má sice o čtyři zápasy míň, ale to přece nic neznamená, nebo jak jsi to myslel?
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Toronto Maple Leafs
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík