Hokejová spravedlnost přeci jen existuje!

17.04.2014, 03:02 | Reportáž ze zápasu |  Jaroslav Francek
 

Montreal Canadiens letos začíná play-off na hřišti soupeře, což ale nemusí být na škodu, neboť Habs se na hřištích soupeřů daří a není na ně vyvíjen hned ze začátku velký tlak. Michel Therrien se rozhodl do zápasu nenominovat Murrayho, Tinordiho, Parrose a Whitea. V brance začínal samozřejmě Price, zbytek sestavy vypadal následovně.

Gorges – Subban

Markov – Jemelin

Weaver – Bouillon

Pacioretty – Desharnais – Vanek

Prust – Plekanec – Gallagher

Bourque – Eller – Gionta

Bournival – Briere– Weise

Play-off 2014 na ledě Tampy Bay bylo zahájeno a hráči Canadiens si toho byli dobře vědomi a na nic nečekali. Do zápasu vstoupili velice aktivním hokejem a hned ve svém prvním střídání se začal projevovat mág vyřazovacích bojů Danny Briere se svými několika hezkými šancemi. Habs byli aktivnějším týmem, ale ruce nad hlavu po vstřelené brance zvedali poprvé hráči Bolts. V čase 10:09 se trefil Kučerov po zmatku v obranném pásmu. Price nestihl své betony sklopit včas. Nicméně hned za 19 sekund se zaradovali také montrealští, když své dovednosti předvedl Tomáš Plekanec. Skvělou střelou vymetl růžek Lindbackovy brány a srovnal skóre extrémně rychle. Českému centru nahrávali Jemelin a Gallagher. I po vyrovnání Habs pokračovali v aktivní hře a další dobré střídání předvedla čtvrtá Brierova formace. Před koncem první třetiny si hosté zahráli přesilovou hru, kde měli několik střel, ale žádná se neujala. Trápení Canadiens v přesilovce tak pokračovalo. Třetina skončila s poměrem střel 14:4.

Domácí vstoupili do druhé třetiny lépe s obrovskou šancí dvojice Stamkos-Palát, kde český mladík mohl být střelcem, ale jasné brance zabránil Vanek, z jehož hole přečíslení vzniklo. Hru ve čtyřech si vyzkoušely oba týmy po vyloučení Briera a Paquetta za vzájemné pošťuchování. Hokej se hrál ve čtyřech i v pěti hodně rychlý, zkrátka tady už jde o hodně a tempo hry je jeden level výš, než v základní části. Dokonce se začaly přiostřovat osobní souboje, což k vyřazovacím bojům také neoddělitelně patří. Gallagher dostal pukem od Jemelina do krku, ale na střídačku se vrátil a opět ukázal srdce větší než je jeho malá postava. V čase 13:24 se diváci tohoto zápasu dočkali dalšího gólu, jenž padl bohužel do Priceovy sítě. Steven Stamkos prolétl celým hříštěm od vlastní branky až k Priceovi, kterému nedal svým laserem pod vyrážečku šanci. Mohla se opakovat historie, když Plekanec měl znovu šanci ihned po gólu Bolts srovnat, ale ve svém nájezdu na Lindbacka trefil pouze tyč. Následně měl další velkou šanci Vanek. Hru v oslabení si Habs vyzkoušeli dostatečně ke konci druhé třetiny. Nejprve šel ven Subban, půl minuty po jeho návratu byl potrestán Jemelin. Nutno říct, že za zákrok, který viděl asi jen sudí. Nicméně již při vyloučení Subbana přišlo srovnání skóre z hole Gionty, jenž dokázal tváří v tvář Lindbackovi vstřelit napodruhé branku. Nahrávali mu Weaver a Eller v čase 16:39. Do třetí třetiny si Habs přenesou půl minuty zbývající z trestu Jemelina. Na střely to po prostřední části dělalo 22:11 pro Habs.

Zbytek přesilovky Habs v pohodě ubránili a bránili výborně i v pěti. Bolts se velice obtížně dostávali do své ofenzivní třetiny. A když už tam jednou byli, tak udělali v osobě Kostky chybu, čehož využil Lars Eller a poslal po skvělé individuální akci Montreal opět do vedení, tentokrát 3:2. Psal se čas 5:10. Ellerovi asistoval Gionta a oba tak upravili své statistiky na 1+1. Bohužel Tampa i na toto našla odpověď. Brandon Prust selhal v odehrání puku, kterého se zmocnil Killorn a střelou z otočky překonal Price. Domácí tak byli velice efektivní, neboť na svůj třetí gól potřebovali pouze 12 střel. Čas 7:11, srovnáno 3:3. Čas 11:30, Thomas Vanek vrací vedení zpět na stranu Habs po asistencích Desharnaise a Jemelina. O 117 sekund později je opět srovnáno z hole Stamkose. Asi první výraznější chybu v dresu Habs si Mike Weaver nevybral v dobrý čas. Čtvrtý gól, 14 střela, druhý gól v třetí třetině z tří střel, asi není moc co dodávat. Tampa dala Montrealu lekci z efektivity a potrestala vše, co se potrestat dalo. Odnesl to Price, který nečelil žádným propagačním střelám, nic, na čem by si mohl puk osahat, protože nejvíce ho lovil ze sítě. Zápas tak dospěl do prodloužení, na střely po 60 minutách 35:16 pro Habs.

V play-off je formát prodloužení jiný než v základní části. Hraje se na náhlou smrt a na dvacet minut. Tedy bez nájezdů a každý tým posílá na led klasických pět bruslařů. Prodloužení bylo hodně otevřené, v jeho první půlce měli víc navrch Habs, v té druhé Bolts. Obrovskou šanci měl tři minuty do konce prvního prodloužení Pacioretty, když na něj zývala prázdná brána, ale trefil pouze tyč, naštěstí to přeci jen dobře dopadlo, neboť Dale Weise pro Habs vystřelil výhru. Gorges zkušeně zastavil puk na modré, poslal ho za branku, kde si ho vzal Briere a krásným pasem našel Weise, který se nemýlil. Vstřelil svůj první gól v play-off a hned tak důležitý.

Montreal se ujal vedení v sérii po opravdu šíleném utkání. Habs byli lepší, střelecky aktivnější, více drželi puk, hrálo se především před Lindbackem, ale domácí vždy dokázali brankovou ztrátu dohnat i přes fakt, že Price zatěžovali minimálně. Byli velice efektivní a každou chybu trestali, na to je třeba si dát pozor. Hvězdami večera jsou samozřejmě Weise s Brierem, ale kredit je třeba dát Priceovi, který odchytal na psychiku velice těžké utkání, ale nedal to na sobě znát a v prodloužení několika brilantními zákroky udržel šance na výhru. Výborný zápas odehrál také Plekanec, Gionta a Eller. První útok také nebyl špatný, ale věřím, že jeho další šance ještě přijdou. Další zápas sledujme v pátek.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
18.04.2014 17:50 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarTady je ten dance naproste geniálně nastříhaný :D https://www.youtube.com/watch?v=HQWRx6gpanA

Mireaux: jestli to takhle MB bude mixovat dál, tak má maminka určitě pravdu a klapne to :)

Bishop a vypadá to i Palát out pro game 2. Toho musíme využít a jít po vítězství, jak v prvním duelu!
 
AvatarReakce na příspěvek:Dávejme si raději cíle postupně, prvním je porazit Tampu smajlik

Krásné video všech 39 Maxových gólů, krásná podívaná
http://www.habsolumentfan.com/video-compilation-des-39-buts-de-max-pacioretty-en-2013-2104/2014/04/18355
 
18.04.2014 14:24 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatardneska mi mamka řikala:
Tak Montreal vyhrál Stanley Cup...

nebylo by to špatný ale ještě 15 krůčků zbejvá...

PS: maminka a pan režisér maj vždycky pravdusmajlik smajlik smajlik smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já dám toho 22.4.
 
AvatarReakce na příspěvek:A už se objevují první animace na ten jeho taneček smajlik
Jinak chlapi, dnes dám report, ale oba domácí zápasy nedám, neděli možná ani nebudu sledovat živě a v úterý to bude na knap, tak si to nějak pls rozdělte. Díky
 
18.04.2014 09:00 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarEšte pre pobavenie, Bergevinova reakcia po výhre. smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=QYgD_bYm-TU
 
AvatarVýborně, první zápas jsme po zásluze vyhráli. Byli jsme lepší, měli více šancí, velmi mě překvapil Lindback. Carey odchytal dobrý zápas, i když na něm bylo vidět, že není v úplné pohodě a ke konci mu jedna lehká střela nadělala sakra neplechu, naštěstí rozhodčí zapískal. Naopak v prodloužení už vytasil skvělé zákroky a hlavně jisté. Zvedne mu výhra sebevědomí... Kdo asi nejvíce zklamal, tak obrana, souhlasím s tím, co napsal Theo, PK je doslova v pr..., nakopne ho jedině branka v přesilovce. Weaver školácká chyba, snad se to nebude opakovat, nej bek Gorges... Pleky velmi dobře, ale nejvíc se mi líbil Eller, nepoznával jsem ho. První formace v první třetině neviditelná, ale pak šla neskutečně nahoru a ono to půjde, Max by byl asi hodně nas, kdybychom to prohráli... Jak už zde padlo, máme splněno, ale když zopakujeme tento výkon, můžeme pomýšlet na druhý bodík, což by byla fantazie...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak statistikám plus/mínus věřím vždy tak z poloviny, protože to o pobytu hráče v tom střídání sice něco vypovídá, ale může se k některým situacím dostat jak slepý k houslím - to platí v tomto případě jak o třetím, tak o čtvrtém inkasovaném gólu, kdy on třeba neměl absolutně šanci s tím nic udělat. Ano, jako obranářská řada na Stamkose moc nepochodili, ale směrem dopředu to bylo hlavně od Plekyho super - jen škoda, že ostatní dva členové jeho útoku, hlavně tedy Prust, se moc nepřidali...
 
17.04.2014 10:15 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprosto zasloužené vítězství, dominance ve hře, jakou jsem u nás letos mockrát neviděl. Držení puku, střelecká aktivita. Ale v PO se nic za zásluhy nedává, proto o to cennější, že to klaplo! Kdyby ne, tak si myslím, že druhý zápas bychom těžko bojovali, takhle věřím, že máme velké šance uspět i v něm.

Co se týče nej hráče. Jak jsem psal dříve. Za mě to určitě bylo všichni čtyři centři. Vysloveně táhli svoje lajny, DD s Vanekem byli hodně nebezpeční. Eller jako by se probudil ve formě z loňského závěru sezony. Pleky hlavně v první polovině zápasu byl exceletní, to jsou ty jeho první PO zápasy :) Doufám, že to bude pokračovat...ptž nikdy nebyl v PO nějak výrazný. Ale napsat o hráči, co skončil -2, že byl nejlepší :))) Za mě jednoznačně Mr. Clutch, od prvního střídání jsem tušil, že dá gól. Nakonec se nepovedlo, přesto jeho PO kouzlo zařídili OT gól. Nabízel se, bojoval, hrál výtečně. Jestli v tomhle bude pokračovat, tak mám úplně v..., že v základní části to nebylo i díky Therrienovi ono. A určitě Vanek, jenž v první půlce byl hodně špatný v té druhé, byl cítit v každém střídání a zaslouženě se trefil.

Obrana včele s Rusama nehrála vůbec dobrý zápas, strašně moc školáckých chyb, já se tak nanadával. Když už i velice zodpovědný Weaver tam propadl, jak někde v žácích. PK je totálně pod dekou, tak strašně moc si nevěří, nehraje vůbec svoji hru a podle toho vypadá i ta příšerná PP = thx Therrien :( Naopak Gorges dvakrát safe a day, prostě další play off hráč!

Pro Priceho je hlavní, že se to zvládlo. Za mě s těmi góly moc dělat nemohl. Kučerova i Killorna tam nechají, jak oni na konci Weiseho... úplně na 20 kliků...a ten stamkos laser, ano zdálo se to, že to mohl mít....ale takový střely má jen pár hráčů v lize (Ovie, Stammer, Max a pár dalších). Strašně těžký, kort když na tebe letí jedna střela za 3-4 minuty. V OT podržel a to je hlavní, přesto příště musí být jistější a já věřím, že bude!
 
AvatarZřejmě zasloužené vítězství, alespoň za tu střeleckou aktivitu! Ale rozhodně nemůžu říct, že jsme byli jednoznačně lepším mužstvem - ano, aktivita byla na naší straně, ale kdykoliv Tampa zaútočila, tak mi to přišlo mnohem nebezpečnější... Price odchytal nešťastné utkání, šlo na něj relativně málo střel a to on moc rád nemá - navíc nemůžu říct, že by některému z těch gólů nešlo zabránit. Třeba druhý gól od Stamkose mohl určitě mít, stejně tak při troše štěstí ten první od Kucherova... Ale je jasné, že to byly hlavně hloupé chyby, které většinou vedly k těmto gólům.
Nejlepším naším hráčem podle mě Pleky, neskutečná proměna oproti konci základní části - asi ho "nakoplo" to mé přání včera těsně před zápasem...smajlik. První útok se docela dost dlouho hledal, ale pak svou sílu ukázal. Škoda, že u Plekyho se Prust téměř vytratil - pořádně jsem ho zaregistroval, když ztratil puk v obranném oásmu při třetím gólu...
Důležité vítězství je doma, splněno už máme, teď už můžeme jen a jen nad plán (myslím venku smajlik ).
 
17.04.2014 08:17 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarParáda! smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak, tak. Tohle jsme museli vyhrát, já místy téměř brečel z toho co jsme v OT nedali, ale nakonec dobrý konec.
 
17.04.2014 04:35 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarDanny with his magic AGAIN! Zaslouženě pro Priceho...uff. Dobrou :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Tampa Bay Lightning
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík