Trip na západě dnes pokračuje v Arizoně

07.03.2015, 19:30 | Preview |  Jaroslav Francek
 

Habs jsou v současné době na dost nepopulární tripu po západním pobřeží USA, které končí dnes v Arizoně. Po porážkách od San Jose, Anaheimu a LA (zde až po nájezdech), tak mají hráči nůž na krku, aby alespoň trochu odčinili tyto ostudné porážky a především by to bylo poprvé v této sezoně, kdy by Canadiens odcházeli bez výhry čtyřikrát po sobě. Už tak to bylo porvé od šestého prosince, kdy prohráli poprvé mimo Bell Centre a od poloviny prosince to bylo taky poprvé, kdy Habs prohráli více než dvě utkání v řadě. Nicméně i tak jsou výkony po velice neštastné trade dead line špatné a tým se rozhodně neprezentuje jako lídr východu.

V kabině Habs jsou nové jména. Torey Mitchell a Brian Flynn v útoku, Jeff Petry v obraně. Bývalí útočníci Buffala jsou spíše defenzivní, ale poměrně šikovní hráči, Jeff Petry je velice solidní defenzivní obránce s velice dobrým pohybem. Bohužel ale Marc Bergevin nikoho ze sestavy za tyto hráče neobětoval, neb měnil pouze za draft picky, tudíž je v sestavě Montrealu pěkně narváno. Uzdravený Parentau byl proti Kings pouze mezi zdravými náhradníky, Manny Malhotra, hráč, který tak pozvedl naše vhazování, taktéž. V obraně si přiskočil tuknout Mike Weaver na místo Gončara, asi na nějakou dobu naposled, neb zraněný Jemelin se vrátí do sestavy co nevidět. Poté se bude muset Michel Therrien těžce rozhodovat, koho vedle Weavera posadí na tribunu. Přestárlého Gončara, nekonzistentního Jemelina nebo mladého Beaulieuho? Rozhodně neštastná situace…

Dnešní soupeř Arizona Coyotes se bude snažit porazit Habs i podruhé v této sezoně, poprvé se jim to podařilo v Montrealu v tolik diskutovaném zápase, kde se domácí dostali rychle do vedení 2:0, naprosto přestali hrát a pouze bránili hubené vedení a nakonec týmu z hlouby tabulky podlehli 2:3. Dnes to budou jiné týmy, Yotes na TDL prodávali vzhledem ke svému postavení v tabulce a už se nemohou spolehnout na služby Yandlea, Michálka nebo Vermetta. V brance dnes bude zkušený Mike Smith. Zranění jsou dlouhodobě Boedker a Hanzal, pro kterého sezona již skončila. Naopak nejvíce se spoléhaá na Ekmana-Larssona, nejproduktivnějšího hráče týmu, i přes fakt, že to je obránce. Stále solidní je veterán Doan.

Ohledně sestavy Canadiens se nic přesného neví. Michel Therrien opět přeskupil své formace během zápasu s Kings, tudíž je těžké něco odhadovat. Potvrzený je jedině návrat Caryho Price a Sergeje Gončara po jedno zápasové pauze.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarBtw sledujete trochu Whityho? Ve Phily hraje velice dobře, mít trochu víc důvěry od MT a MB, tak mohl takhle válet v naší 4. lince nemuseli jsme kupovat maníky z Buffala.
O Dubnykovi, který u nás hrál páté housle v Hamiltonu raději nemluvit smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Arizona Coyotes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 24.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík