Žraloci hrýzli ale odišli naprázdno

22.03.2015, 10:23 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Play-off pomaly klope na dvere a všetky tímy na postupových priečkach sa snažia o čo najvýhodnejšie postavenie pred začiatkom vyraďovacích bojov. Výnimkou nie sú ani Canadiens, ktorí súperia o prvú priečku vo Východnej konferencii. Naposledy bodovali zverenci trénera Michela Therriena vo štvrtok, kedy na domácom ľade vynulovali Carolinu 4:0. Týždeň uzavrel Montreal zápasom proti San Jose Sharks, ktorí nepatria medzi obľúbených súperov kanadského celku. Po prekonaní menšej virózy do akcie opäť zasiahol Jeff Petry, ktorý v obrane nahradil mladíka Beaulieua. Carey Price sa pokúsil o svoje 40 víťazstvo v sezóne, nakoľko v sobotu znovu hájil domácu bránku. Až na spomínanú zmenu nastúpili Habs v rovnakom zložení ako proti Hurricanes.

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Galchenyuk - Desharnais - Parenteau
De La Rose - Eller - Smith-Pelly
Prust - Malhotra - Weise

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Gilbert - Pateryn

Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali hostia, keď v polovici štvrtej minúty z bezprostrednej blízkosti ohrozil Pricea útočník Joe Pavelski. Montrealský gólman bol však pripravený. Z dobrej pozície to na Careyho v siedmej minúte skúšal Logan Couture, lenže neúspešne. Na opačnej strane musel zase Niemi zasahovať proti nepríjemným strelám Paciorettyho, Subbana či Gilberta. V trinástej minúte predviedol Price nádherný zákrok lapačkou pri pokuse obrancu Brenta Burnsa, za ktorý bol ocenený potleskom domáceho publika. V sedemnástej minúte pálil od modrej Gilbert, nanešťastie Niemi vyrazil puk betónom. Canadiens sa predsa len dočkali vytúženého zásahu, ktorý prišiel necelé dve minúty pred koncom prvej tretiny. Po peknej prihrávke od Galchenyuka otvoril Pleky skóre stretnutia. Po dvadsiatich minútach viedli Habs 1:0.

Sharks znovu pohrozili v dvadsiatej piatej minúte počas presilovky, keď dvakrát za sebou nebezpečne zakončoval Couture, našťastie Carey odolal. O dve minúty neskôr mohol navýšiť vedenie domácich Parenteau, nakoľko jeho strela bola tesne pred Niemim tečovaná a ten len tak tak, že udržal puk mimo bránku. Gólman San Jose podržal spoluhráčov aj v tridsiatej tretej minúte, keď si poradil s ďalším Gilbertovým pokusom od modrej. Zahanbiť sa nenechal ani jeho náprotivok, ktorý sa zaskvel pri šanci aktívne napádajúceho Couturea. Ten istý hráč to skúšal aj v záverečných sekundách tretiny, ale namiesto puku skončil v bránke iba on sám. Druhá dvadsaťminútovka priniesla viacero gólových príležitostí, ktoré však boli zneškodnené ešte krajšími zákrokmi oboch brankárov a stále platil stav 1:0.

Habs nehodlali ponechať nič na náhodu a už v úvodných momentoch tretej tretiny bol blízko ku gólu Parenteau, lenže Niemi to ustál. Jemelin síce ešte počas tejto akcie dostal puk do bránky, ale rozhodca to neuznal, nakoľko tomu predchádzala prihrávka rukou. V čase 51:53 putoval za seknutie na trestnú lavicu Smith-Pelly a Sharks sa naskytla dobrá príležitosť na vyrovnanie. Našťastie Carey si hravo poradil s pokusmi Pavelskiho aj Burnsa a pomaly smeroval k ďalšiemu shutoutu. V päťdesiatej ôsmej minúte mu v tom výdatne pomohla po Burnsovej strele tiež bránková konštrukcia. A keď Price odolal aj Coutureovej šanci bolo jasné, že si pripíše deviate čisté konto v sezóne. V závere ešte upravil na konečných 2:0 pre Montreal gólom do prázdnej Gallagher.





Aj napriek menšiemu počtu gólov to bolo z oboch strán pekné stretnutie, ktoré navyše skončilo výhrou domáceho tímu. Carey okrem shutoutu zaznamenal tiež 40 víťazstvo v sezóne a je už len krôčik od stanovenia nového klubového rekordu. Nebude to mať však vôbec jednoduché, pretože najbližšie sa Habs predstavia v utorok na ľade silného Nashvillu Predators.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 29/29
2. Tomáš Plekanec 1 + 1
3. Brandon Prust 0 + 0

foto: Richard Wolowicz/Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarTak to bylo zase těsné a ubojované, ale dali jsme to. Florida místy v třetí třetině hodně tlačila, ale my měli taky nějaké šance a OT bylo celé naše, v PP bylo za pár sekund hotovo. Ubojované body, ale proti týmu, který hrál na 110% to asi ani jinak nejde.
Moc se mi líbil Larry, u něj je vidět, že jakmile to z něj trochu spadne, když dá gol, tak hodně ožije. Doufám u něj v play-off minimálně tak povedené jako loni.
 
AvatarJinak opět nemám čas psát rozsáhlé preview, ted jsem přišel domů a zase jdu.
Ve zkratce, DSP bude zdravý náhradník, Flynnovi chce MT dát šanci, Mitchell samozřejmě taky v sestavě a Weaver, Gončar a DSP na tribuně. Jinak změny v sestavě nebudou. Gilbert stále mimo se zraněnou čelistí.
http://www.hockeyinsideout.com/news/habs-home-to-panthers-playoff-home-stretch-shortens
 
AvatarReakce na příspěvek:Nemáš pravdu, nový systém skutečně funguje jak říkáš, ale 1. a 2. tým vždy hraje s týmy na Wilc card pozici, tzn. my bychom ted šli na Caps, Rangers na Ottawu.
https://twitter.com/Dave_Stubbs/status/581834640954126336/photo/1
Pak to je druhý s třetím tak jako to bylo loni v našem případě s Tampou.
Takže jak jsem řekl, pokud se to moc nepromíchá na spodku tabulky a Rangers vyhrají konferenci, tak je mi pak jedno, jestli vyhrajem divizi, tak či onak půjdeme na Caps nebo Detroit, což jsou pro mě hratelní soupeři.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nechci ti brát iluze, ale myslím si, že systém PO je postavený jinak - nejprve v rámci divizí a pak teprve konferenční. To znamená, že my, když vyhrajeme divizi, půjdeme na nejhoršího z naší divize, kterým by byla momentálně Ottawa (koukni loni - nejprve Tampa, potom Boston a teprve na závěr finále se soupeřem z druhé divize). Takže pro nás Ottawa, Boston nebo Florida - takhle to vidím já...smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:PO je vždy zrádné, to je jasné, ale já si z východu věřím na každého krom rangers a obavy bych měl i z rozjeté Ottawy, jinak máme určitě na to všechny porazit, nejvhodnější soupeř je jasně Detroit.
 
AvatarReakce na příspěvek:Myslel jsem samozřejmě konferenci, ne divizi. Každopádně neřekl bych, že na Ottawu narazíme, PO udělají, ale Caps je nepustí, tudíž na ně půjde vítěz konference, což budou Rangers. My pokud vyhrajeme divizi nebo budeme druzí a třetí v lize, tak spíš je velice pravděpodobné, že narazíme na Caps nebo Red Wings.
A ohledně vítězství v divizi to bude pořád těsné, máme na Tampu bod, ale hrajem s nimi, což při naší bilnaci s nimi... No uvidíme.
 
AvatarSamozřejmě zápas s Jetssmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:no tak tahle liga je o tom že se nikdy neví kdo jí vyhraje má na to každý když se sezona vydaří to znamená že my taky ale tenhle přístup no... dneska musíme bezpodmínečně 2 body s Panthers myslím že bude stát za to si přivstat. Zápas Jets byl střelecky pro nás velmi dobrý, ale to je asi tak všechno jinak uplně na H.... a co se týče 1. kola PO tak Sens za nic to by bylo za tejden opravdu hotovo i když je PO zrádný nemám nejmenší tušení jestli by nám Bruins vyhovovali maji nám totiž co vracet určitě by do nás šli musíme teda jenom doufat že to dopadne nějak slušně nic jinýho nezbejvá.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Proč bychom neměli vyhrát divizi??? Tam nás přece Rangers nezajímají a Tampa je pořád pod námi - naopak, dost reálně nám hrozí, že narazíme na Ottawu!
 
AvatarReakce na příspěvek:Ač to strašně nerad přiznávám, tak divizi, natož ligu nevyhrajeme, to mají rezervované bohužel Suckers. Ti jsou hlavně v obraně neskutečný powerhouse. My snad narazíme na rozhodně hratelnější Detroit nebo Washington.
Zápas byl podle všeho co se týká nasazení povedený, jen nám stál v cestě golman v top formě a náš nás až tak spolu s nevyrovnanou obranou nepodržel.
 
AvatarCelkem škoda, podle sestřihu nás opravdu Pavelec vychytal. Tokarski nezachytal špatně, ale prostě v naší brance vídáme něco jiného, podobné tomu, co předvedl právě Pavelec... Jsem velmi zvědavý, kdo se nám postaví v prvním kole, Ottawa by opravdu byla asi nejhorší...
 
AvatarTak jsme mohli jednou být v kůži našeho soupeře, když v naší bráně stojí Price... První dvě třetiny to byl neskutečný souboj s Pavelcem, který ho jednoznačně vyhrál! Pak už bylo hotovo, zápas se jedn dohrával. Tokarski má dle mého prsty jen v prvním gólu (toho by asi Price nedostal), pak už to bxla otázka velké smůly a obrany! Fyzicky jsme dostali jasně na prdel, ale ukázaly se názorně naše další dlouhodobé bolesti - mizerná koncovka a strašlivé přesilovky. Ani jeden z uvedených faktorů není nějak povzbuzující zrovna před play-off...! A to se modleme, abychom nechytli v prvním kole Ottawu, protože tam žádný komplex vůči nám (jako u Bostonu) nefunguje a vyprovodí nás hned na začátku okamžitě ven!
 
AvatarDostali jsme slušnou lekci z produktivity, i když ke konci se to srovnalo...Dustin neměl svůj den, ale obrana mu nepomohla (Emelin s Petrym minus 4...proč vlastně jsou v páru dva defenzivní beci?)..naprosto nás Jets přehrávali v osobních soubojích. Pavelec má formu jako hrom, což dokazoval už od začátku...
Trošku mi přijde zvláštní, že když vyhráváme, tak Therrien děla se sestavou psí kusy. A teď, kdy mohl zkoušet všelijak experimentovat, neudělal ani ťuk...
 
27.03.2015 02:15 | reagovat
PatrickZ | the.habs@seznam.cz
AvatarPoměr střel a gólů teda neskutečnej, snad to zlomíme ve svůj prospěch.

Jinak teď si nejvíc přeju, aby měl Price co nejdřív udělanej ten rekord :)
 
AvatarTady to pěkně uvadá, máme jednu z nejlepších sezon historie a tady není po vyhraném zápase ani komentář.
Preview tady, já toho času mám strašně málo...
http://www.hockeyinsideout.com/news/tokarski-will-get-start-in-goal-for-canadiens-vs-jets

Dnes to bude hodně speciální zápas pro Weisyho, páč pochází z Winnipegu a bude mít v hledišti hodně členů rodiny a kamarádů. Je fantastické, jak z něj jde pořád vidět nadšení, že hraje za Habs, že si vlastně žije svůj dětský sen. To se ve většině organizací NHL stát zkrátka nemůže.
Ticker v bráně, jinak změny nejsou. Na Jets hodně umíme od jejich znovuzrození, tak čekám body i dnes, i když jsou v jiné pozici než v minulosti.
 
Avatarnestíhám, perfektní preview je tady
http://www.hockeyinsideout.com/news/habs-gilbert-out-with-upper-body-injury

Jsem to asi jinxnul, takže MT toho Malhotru fakt scratchnul a centrovat čtvrté lince bude Mitchell, to je fakt pako.
 
AvatarGilbert s týmem neodcestoval, dostal totiž v zápase se SJ pukem do obličeje. Na místo něj nastoupí asi Beaulieu.
Mitchell zdravotně ok a už se v Mannym střídal na centru čtvrté lajny. At mě MT neštve a neopováží se tu skvěle hrající 4. linku rozesírat!
 
22.03.2015 10:53 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=cKrFNzaKK_c
A čo by ste povedali vy? smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 26.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík