Novým trenérem Canadiens je Claude Julien

15.02.2017, 07:31 | Aktuální téma |  Martin Formánek
 

Generální manažer Montrealu Marc Bergevin dlouho neotálel. Jakmile byl trenér Claude Julien k dispozici, sáhl po něm všema deseti. Co na tom, že byl šestapadesátiletý kouč ještě nedávno trenérem největšího rivala. Nyní nahradil ve funkci Michela Therriena.

Michel Therrien a Claude Julien spolu tvoří zajímavý uzavřený okruh. Není to totiž poprvé, co se vyměnili na jedné střídačce. Julien již dříve Montreal trénoval a v roce 2003 nahradil právě Therriena. Příběh se tedy opakuje zhruba po třinácti letech.

Ačkoli se Canadiens v posledních zápasech nedařilo (1-5-1), tak je Therrienovo odvolání v této fázi sezony poněkud překvapivé. Však kanadský tým opanuje Atlantickou divizi a cestu do play-off má víceméně vydlážděnou.

„Michelovi bych chtěl poděkovat za těch osm sezon, které u nás celkem strávil. Posledních pět jako hlavní trenér," řekl několik obligátních frází generální manažer Marc Bergevin. „Potřebovali jsme novou energii, nový hlas a nový směr," osvětlil důvody svého rozhodnutí.

Faktem je, že Julien patří mezi zkušené trenéry a dobře ví, kolik sil stojí dotáhnout mančaft na hokejový Everest. Není pochyb, že mezi volnými trenéry byl Julien nejlepší volbou. Předchozích deset let strávil kanadský kouč na střídačce Bostonu. Jednou s ním vyhrál Stanleyův pohár a v roce 2013 dostal celek do finále.

Za čtrnáct sezon v lize vyhrál 538 zápasů a jeho třetí duel za hráči Montrealu bude zároveň jeho tisícím startem v roli kouče NHL. Na svou premiéru si ale Julien musí počkat až do neděle, kdy Montreal hostí Winnipeg.

zdroj článku: http://www.nhl.cz/trenersky-presun-mezi-rivaly-julien-jde-z-bostonu-do-montrealu-kam-se-vraci-po-jedenacti-letech/5011856

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarPateryn in, Nesterov out, jediná změna v sestavě pro zápas s Rags. Nebudu už tady říkat, jak je ten zápas důležitý a jak potřebujeme vyhrát. Všichni víme, jak na tom jsme.

MB prý nabízí Pateryna ostatním týmům. Podle mě dělá velkou chybu. Barberia jsme si nechali utéct, ale bohužel, to jinak nešlo. Nesterov je ok, ale Pateryn se mi taky líbí a je fyzičtější, což se do třetího páru hodí více. Kdyby šel Patty pryč, tak nám na farmě zbyde pouze Redmond, jakožto jediný NHL ready bek. Johnston nebo Hanley mě rozhodně nepředsvědčili. Nevím, kde je ted oblíbená fráze od MB, že beků není nikdy dost.
 
AvatarCJ dal na tréninku zpět Chucka a Gallyho, Danault zpět v první lajně:
Pacioretty – Danault – Radulov
Gallagher – Galchenyuk – Byron
Lehkonen – Plekanec – Shaw
Flynn – McCarron – Mitchell
Desharnais

Ghetto zase úplně mimo, to mě trochu štve. Potřebujeme skill, scoring.

CJ je zatím ve svých vyjádřeních hodně sebevědomý, resp. týmu věří, no chtěl bych jeho optimismus sdílet.
 
AvatarPotom, co jsem dneska napsal ten příspěvek jsem si uvědomil, že dokonce ZČ zbývá 23 zápasů. Kéž by zbývalo 33 zápasů.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, co z toho nebereš. Jestli argument o Plekym, tak to zase tak vážně neber, jeho lajna byla včera nejlepší, ale byli jednoocí mezi slepými, takže žádná výhra. Posadit by si Pleky určitě někdy zasloužil, strašných zápasů odehrál letos hodně, ale včerejšek mezi ně rozhodně nepatří.
 
AvatarReakce na příspěvek:Nevím, jestli tě tady v lednu někdo káral za tvůj pesimismus, možná začátkem ledna, kdy jsme naposled vyhráli 3 zápasy v řadě, tak to možná ještě, ale i já jsem tady už zaujal kritický postoj v lednu a zminoval, že naše krize sahá až do prosince. Ale jinak máš naprostou pravdu ve všem. Sens se dotahují a lehce nás s jejich menší W streakem předeženou až se dorovná počet odehraných zápasů. Náš L10 je strašný 2-7-1, tzn. nejhorší record ligy v současné době, ano, i Avs jsou na tom lépe.

Tužku hrajeme tak bohužel už mnohem déle než měsíc, psal tady o tom Theo a o naší bilanci od The Stare, která to krásně vystihuje. Ted je to jen o tom, jestli se zastaví krvácení a nebo to dopadne to jako loni.
 
AvatarReakce na příspěvek:Sorry, ale nebudu tady pět ódy na naše mužstvo jen kvůli tomu, že se ještě nějaký ten den bude držet v čele divize - déle to po srovnání zápasů rozhodně nebude! A nebude tomu tak proto, že už víc jak měsíc hrajeme totální ho.no a když jsem to tu už někdy v lednu psal, že ta hra je strašná, byl jsem tu ještě pokárán, jaký jsem pesimista...smajlik. Bohužel, sešlo se několik věcí, které pak daly dohromady tu hrůzu, co teď předvádíme - těmi hlavními byl pokles formy Price a zranění Galchenyuka v jeho top formě. K tomu připočtěmě úplný zánik produktivity čtvrté lajny, Plekyho trápení, absolutní neviditelnost Shawa, naprosto katastrofální přesilovky a celková neschopnost v koncovce. Tohle všechno se neodstraní během pár zápasů a bohužel nás to bude stát tu vybojovanou pozici z první třetiny sezóny - je to tak trochu alarmující, že se, de facto, opakuje stejný scénář jako minulou sezónu...
 
19.02.2017 14:35 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Zápas jsem viděl a tohle tvrzení teda moc neberu.
 
AvatarReakce na příspěvek:Kdo řekl, že jsme odepsaní? Nějak si nevybavuji, že by to tady někdo napsal. Jsme ve velké krizi, ale rozhodně ne odepsaní.
Nikdo taky neřekl, že je včerejšek chyba Juliena, logicky toho druhý den ve funkci a po jednom tréninku moc změnit nemohl.
Jinak viděl jsi zápas? Zrovna včera byl Pleky a celá jeho lajna v té bídě asi nejlepší.

 
AvatarNikdo tady nebrečí, jenom tady dávají všichni najevo svou nespokojenost. Rozhodně tady nikdo neříká,že jsme odepsaní. Pokud opravdu nezačneme něco dělat, tak PO je opravdu pasé. Jen mi neříkej,že tebe ty přenosy baví sledovat? Mě rozhodně ne a myslím, že většinu lidí tady. Ono se lehce řekne být věrný fanoušek, ale musí být také vidět nějaké výkony. Už fakt nevím, co bychom chtěli více, když máme celý tým zdravý. Když se na tu naší hru zápas co zápas nedá dívat, tak se pak nediv, že se tady všichni takhle vyjadřují. Možná máme ještě 33 zápasů do konce ZČ, ale ta není nekonečná. To bychom si měli uvědomit.
 
19.02.2017 09:00 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarNebrečte tady jak dětičky. Jasně je to bída o tom žádná, ale dobře to vystihl komentátor Juliena čeká hodně práce, nicméně a tím to vystihl v tom týmu je spousta síly ne nadarmo stále vede divizi. Chce to čas aby je nový trener zvednul a namotivoval.
Tak tu neplácejte nesmysly o tom jak jsme odepsaný.

Osobně bych dal healthy scratch i Plekancovi, téměř jsem nevěděl že je na ledě.
 
AvatarNaštěstí jsem si to projel zrychleně, live bych se asi poblil! Bohužel se ukazuje, že to bude mnohem složitější cesta a že to není jen o trenérovi - tím neříkám, že mi Therrien bude chybět... Výkon strašnej, následující 2 zápasy ještě těžší - hmm, vyhlídky hodně chmurný a účast v PO se začíná povážlivě kymácet...smajlik.
 
AvatarJo a taková omluva na oko, pro ty, co neznají naše výkony za poslední dva měsíce, tak týmy po bye weeku jsou 3-9-1, s námi už 3-10-1, fakt to není jednoduché po pěti dnech vletět do zápasu, ale jak říkám, pro nás je to jen výmluva jak možná trochu obkecat tento zápas, na těch 20 předcházejících už ne.
 
AvatarTak jsme se bohužel po hrozné první třetině vůbec neprobudili, ba naopak. Z naší hry bolely oči a nic tam nepřevedla ani první lajna, natož někdo jiný. Pochválit nejde kromě Caryho nikoho. V naší třetině jsme byli brutálně nesoustředění, z čehož padl jeden gol a z debilní nahrávky v PP další gol, back to back SHG v naší síti... Nevím co tam N8 a Chucky dělali, proč si to dali tak okatě. Nasral mě Radu tím svojím debilním vyloučením. Při hře 5 na 5 jsme nebyli schopni ničeho, tak bychom třeba byli schopni srovnat při PP, ale když to hrajeme strašně složitě, přitom si neumíme nahrát na metr. Achjo.

No nic, jde se dál.
 
AvatarS takou hrou si možem akorát tak vytřít prdel.Baletky na ledě.Bojí se chodit do těla.Střelý lítají mimo bránu a za to trenér určitě nemůže!!!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:Bohužel se z toho chtělo zase zvracet, co se dá dělat, vypadá to, že chceme úspěšně zajebat PO...
 
18.02.2017 22:39 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarJako sry, ale to byl bezkrevný výkon jako prase. Za ty prachy se tam můžu podobně klouzat taky. Třetí třetina a my máme 5 slovy pět střel!! Asi ty naše hvězdné výkony nebyl jen o trenérovi jak na to tak koukám...
 
AvatarDle očekávání jsme trochu rusty, no trochu víc, ale to se asi dalo čekat po tak dlouhé pauze. Co jsem četl, tak většina týmů po bye weeku nehrála dobře. Ale my vyhrát musíme a věřím, že se zvedneme. Po hezké akci vedeme, ale jinak jsme se moc k ničemu nedostali, Carey drží.

Ještě proběhly nějaké změny v sestavě a Ghetto sedí a na místo něj je v sestavě včera povolaný MacCarron. V beku na místo Pateryna Nesterov. Dá se čekat, že CJ se bude snažit využívat Maca co nejvíc, protože byl zvyklý jak v NJ tak v Bostonu mít velké hráče. NJ byla vždy baštou velkých chlapů a bitkařů a za jeho působení v Bostonu vznikli Big Bad Bruins. Což mi osobně nevadí, vždy jsem říkal, že bych Maca už dolů neposílal a nechal ho stabilně hrát v bottom 6. Ghetta škoda, ale zase bych se vůbec nebál prostřídat sem Ghetta s Lehkonenem. V beku mě ta změna překvapuje, čekal bych, že bude spoléhat spíš na defenzivnějšího Pateryna. Pro v pressoboxu sedícího DD přirozeně místo vůbec není, na farmu s ním.
 
AvatarCJ to dal pěkně dohromady, hráči natěšení, takže nezbývá než to dneska Tryskáčům nandat, Go Habs Go!
 
18.02.2017 14:52 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ne šáhnul mi na habs. 9 milionu z rozpočtu, naprosto neschopný při obranné hře, nepochopitelné ztráty puku, nevracel se, individualista neschopný vůdčí role, manekýn a šašek.
Nejvíc mně dostal v tom rozhovoru tak 2 týdny po výměně, jak prý neměl u habs dost prostoru pro seberealizaci.
Ty kráso, už tenkrát se dokonce i někteří jeho zapřísáhlí fanouši zmiňovali, že v Road to the NHL Winter Classic je ho trošku (hodně) moc na úkor ostatních.
Jaktože s takovým svalstvem prohrává nejenom osobní souboje, což je pro obránce dost podstatné, ale dokonce i bitky (jen přetlačování) s téměř o dvacet kilo lehčíma soupeřema?
Proč ho žádný trenér kanadské repre nevezme, nebo nejvíc jako náhradníka(1.zápas).
I v novém týmu, přestože mu nedovolí takové výlety, je opět nejhorší v plus mínus.

Snad už bude bez něho a bez MT líp.

 
18.02.2017 14:52 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Ne šáhnul mi na habs. 9 milionu z rozpočtu, naprosto neschopný při obranné hře, nepochopitelné ztráty puku, nevracel se, individualista neschopný vůdčí role, manekýn a šašek.
Nejvíc mně dostal v tom rozhovoru tak 2 týdny po výměně, jak prý neměl u habs dost prostoru pro seberealizaci.
Ty kráso, už tenkrát se dokonce i někteří jeho zapřísáhlí fanouši zmiňovali, že v Road to the NHL Winter Classic je ho trošku (hodně) moc na úkor ostatních.
Jaktože s takovým svalstvem prohrává nejenom osobní souboje, což je pro obránce dost podstatné, ale dokonce i bitky (jen přetlačování) s téměř o dvacet kilo lehčíma soupeřema?
Proč ho žádný trenér kanadské repre nevezme, nebo nejvíc jako náhradníka(1.zápas).
I v novém týmu, přestože mu nedovolí takové výlety, je opět nejhorší v plus mínus.

Snad už bude bez něho a bez MT líp.

 
18.02.2017 11:20 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Jéžiš copa ti udělal že jsi hotovej s každýho jeho nepovedeného momentu. Šáhnul ti na vláčky?
 
18.02.2017 10:07 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Pro milovníky Subbana:
všimli jste si jak s ním seknul o zem Trocheck jednou rukou a bez zatočení?
PKej vyprovokoval rvačku, začal rvačku a ležel za tři vteřiny.
A ještě praštil beztrestně rozhodčího.
Subban nemá žádnou sílu ani stabilitu.
To vypadá, že je vevnitř dutej celej,
nejenom že má dutou hlavu.

Trocheck 178 cm, 83 kg
Subban 183 cm, 97 kg

http://www.hockeyfights.com/fights/136325

 
18.02.2017 10:07 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Pro milovníky Subbana:
všimli jste si jak s ním seknul o zem Trocheck jednou rukou a bez zatočení?
PKej vyprovokoval rvačku, začal rvačku a ležel za tři vteřiny.
A ještě praštil beztrestně rozhodčího.
Subban nemá žádnou sílu ani stabilitu.
To vypadá, že je vevnitř dutej celej,
nejenom že má dutou hlavu.

Trocheck 178 cm, 83 kg
Subban 183 cm, 97 kg

http://www.hockeyfights.com/fights/136325

 
18.02.2017 09:58 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Všechno začíná vypadat růžově a vracet se do normálu.
Tréninková sestava útoků
Pacioretty-Galchenyuk-Radulov
Byron-Plekanec-Gallagher
Lehkonen-Danault-Shaw
Andrighetto-Mitchel-Flynn

To by mohlo šlapat.
 
18.02.2017 09:58 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
Všechno začíná vypadat růžově a vracet se do normálu.
Tréninková sestava útoků
Pacioretty-Galchenyuk-Radulov
Byron-Plekanec-Gallagher
Lehkonen-Danault-Shaw
Andrighetto-Mitchel-Flynn

To by mohlo šlapat.
 
AvatarReakce na příspěvek:Určitě, Kirka nechat, Daigneaulta i Jodina vyhodit, to jsou dinosauři. Lacroix nevím, nemám na něj názor.

O Oatesovi se zatím vůbec nemluví, ale jelikož má práci v televizi, tak podle mě zatím určitě zůstane pouze u najatého odborníka na skill jak jsem tady psal.

Nač čekat na neděli, hrajeme v sobotu už ve 2, tzn. ve 20:00 našeho času, takže všichni povinně sledovat live, žádná hospoda! smajlik
 
16.02.2017 12:56 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Přesně, tos napsal hezky Pardo - stejný názor. Claude vypadá na více komunikativního trenéra a zároveň s pevnou vizí. Hitch i Gallant jsou velká jména, snad jen Gallanta bych řadil ale na stejnou úroveň s Julienem. Doufám, že si nechá Kirka, ale jinak signály o tom, že přijel Adam Oates vypadají nadějně. Kdyby měl vedle sebe jména jako Oates, Muller a někoho do coaching obrany, bude to velká věc.

Už se těším na neděli!!
 
16.02.2017 08:19 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:Naprostý souhlas.
 
AvatarTak jsem shlédl celý presser s MB samozřejmě jsem se toho nedozvěděl, ohledně ostatních koučů prý vůbec nebyla řeč, bude se to asi ještě řešit.

Jinak to tady ještě nezaznělo, ale určitě je třeba MT poděkovat. Já jsem ho taky zrovna nemusel, ale vždy jsem ho dokázal pochválit za dobrý move a že jich nebylo málo. Je to chytrý kouč a to, že za pět let neudělal PO jen jednou taky o něčem svědčí. A to i po tom, co jsme skončili v roce 2012 poslední. Bohužel byl v lecčem zvláštní a staromodní, čímž nás tady dost štval. Ale určitě tady odvedl kus práce a za to mu patří dík.
 
15.02.2017 20:12 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Jóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
15.02.2017 20:12 | reagovat
wp2t | wp2t@email.cz
Jóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
AvatarReakce na příspěvek:smajlik smajlik smajlik miluju montrealské novináře.

Zajímavá zajímavost:
The Montreal Canadiens have brought in Adam Oates as an independently contracted personal skills coach for select players.

dnes pracoval s: Pacioretty, Nesterov, Radulov, and Pateryn

Ví někdo jak to je se zbytkem coaching staff?
 
15.02.2017 15:17 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarVia J-F Chaumont: Carey Price before "The Stare": 16-3-2, 1.80, 940%. Since that game vs the Sharks: 8-11-3, 3.11, 895%.

že by poslední kapka pro MT? Zajisté..
 
15.02.2017 10:55 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://montrealgazette.com/sports/hockey/nhl/montreal-canadiens/jack-todd-claude-julien-is-the-right-person-to-coach-the-canadiens pohled z té montrealské části publika. Fakt se těším na první utkání proti Bruins :) ideálně v PO :D
 
15.02.2017 10:51 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
Avatarhttp://www.csnne.com/boston-bruins/joe-haggerty-claude-julien-habs-stunner-well-see-if-it-makes-them-better první rejpal, ale tak dělá v Bostonu. Jsem na to zvědav, jestli si poradí s mladými lépe než MT.
 
15.02.2017 09:06 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarBergevin má koule, je to podle mého dobré rozhodnutí a osobně jsem zvědavý jak postaví lajny, přeci jenom ten tým má z několika set vzájemných soubojů v oku takže o nějaké velké aklimatizaci nemůže být řeč, což je další plus pro něj i Bergevina.
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky tomu pořád nemůžu uvěřit, fakt super zpráva. Juliena jsem vždy respektoval a uznával, ač koučoval nenáviděné Ruins. Je to borec a jeden z nejlepších koučů ligy.

Teď se nabízí dvě otázky:
Co zbytek coaching staff, zůstává?
Bude nás to stát nějaký pick pro Boston? Je sice vyhozený, ale smlouvu má myslím nějak do konce další nebo možná přespříští sezony. Stejně jako Therrien mimochodem.
 
15.02.2017 07:58 | reagovat
Petr | p.bauer-ekobau.cz
Julien kdysi vedl Hamilton, kde pod ním začínal Pleky a když potom šel do prvního týmu, vytáhl Plekyho nahoru. Třeba mu to také pomůže zlepšit letošní hru, moc bych mu to přál.
 
15.02.2017 07:53 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak to čumím....ale super zpráva.
 
AvatarAsi ještě spím, protože v toto jsem ani nedoufal, byl můj tajný tip a moc jsem ho do MTL chtěl, tak teď mají kluci čas potrénovat a hurá do boje. Teď musí každý zabrat, aby ukázal, že může pod novým trenérem hrát...
 
 
Krátké zprávy
 

12.02. | Do Montrealu příchází veterán Nate Thompson + pátá volba v draftu 2019. Opačným směrem do Los Angeles putuje čtvrtá volba v draftu 2019.

10.02. | Do Montrealu přichází z Philadelphie obránce Christian Folin a útočník Dale Weise. Opačným směrem putuje David Schlemko a Byron Froese.

27.02. | Joe Morrow odchází do Winnipegu za 4. kolo draftu 2018.

27.02. | Z Minnesoty přichází Mike Reilly za 5. kolo draftu 2019.

05.01. | Al Montoya se se stěhuje do Edmontonu za výběr v letošním draftu. Pokud Montoya naskočí do konce sezony alespoň v sedmi zápasech, Canadiens získají volbu ve čtvrtém kole. Pokud podmínka sedmi zápasů splněna nebude, půjde o kolo páté.

24.11. | Torrey Mitchell byl vyměněn do Los Angeles. Do Montrealu putuje pátá volba v draftu 2018.

15.11. | Canadiens podepsali smlouvu s finským golmanem Antti Niemim. Všichni fanoušci Habs doufají že to není reakcí na zraněného Priceho. To by znamenalo že Price se jen tak k chytání nevrátí...

18.10. | Mark Streit po vzájemné dohodě s klubem ukončil kontrakt a tím i působení v Montrealu.

27.01. | Do Montrealu přichází obránce Nikita Nesterov. Opačným směrem do Tampy putuje Jonathan Racine a šestá volba v draftu 2017

24.12. | Veselé a pohodové vánoce a vše NEJ nového roku přeje redakce!

 
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 29.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak to Motor bohužel nedotáhl. Zase Popeláři Binec s ... | více
  • Motor si ten postup zaslouží daleko víc. Hra Třince ... | více
  • A nyní už 3-3 smajlik smajlik smajlik! Třinec je ... | více
  • Mi cizinci v ELH nevadi, vadi mi bridilove jako ... | více
  • Nemohu si to odpustit, sorry - MOTOOR!!! I když ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík