Zápas sezóny s Columbusem nedopadl dobře. Play-off se výrazně vzdaluje

29.03.2019, 06:36 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Montreal měl skvělý vstup do zápasu, už ve druhé minutě ho poslal do vedení přesnou střelou mezi betony Bobrovského Brett Kulak. Columbus byl dlouho neškodný a nedokázal ohrozit branku Priceho. Až v závěru třetiny si připsal několik střel na branku a byl i blízko gólu, jenže hosty zachránil v ponechané výhodě pro Columbus Weber, který odpálil puk z brankové čáry. Blue Jackets následně přesilovku nevyužili.

V druhé třetině se karta obrátila. Domácí už ve třetí minutě vyrovnal do brankou Davida Savarda, který zakončoval z mezikruží. Montreal se sice rychle dostal do vední, když se trefil po šťastném nahození puku Jeff Petry, ale pak už domácí skóre otočili. Nejprve se šikovnou tečí prosadil Oliver Bjorkstrand a následně se trefil po parádní Duchenově přihrávce Artěmij Panarin.

Ve třetí části pak své vítězství Columbus zpečetil dalšími třemi zásahy. Nejprve se prosadil po obrovské chybě hostující obrany Riley Nash, poté si připsal svůj druhý gól v zápase Oliver Bjorkstrand a nakonec se do prázdné branky trefil Brandon Dubinsky.

Columbus tak přeskočil Montreal na postupovou pozici do play-off, navíc má zápas k dobru, tak jako Carolina. Postup již není v rukách Canadiens.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Jen pro pořádek, Carey má Vezina formu od prosince, čili kromě slabšího začátku po celou sezonu, ne druhou půlku.

Je to všechno super- mladé core týmu, do toho Mete, KK a v prospect poolu další naděje, které není třeba jmenovat, ale pořád to jde vše strašně pomalu. Já nechci zázraky přes noc, ale MB je u moci 7. sezonu a teprve teď to má nějaký směr. Ani letos se nic nezměnilo, pořád jsme \"solid\" tým, ale bez Caryho bychom byli těžký průměr. Pořád nás drží nad vodou a i kdyby vše vyšlo dobře s výše jmenovanými, tak Carymu bude kolik, 36? Ano, Rinne vyhrál Vezinu v 35 letech, ale pořád se nemůžu zbavit dojmu, že neskutečně plýtváme potenciálem nejlepšího brankáře ligy. To mě mrzí.

Theo, co Weby, myslíš, že je zraněný nebo prostě jen stárne?
 
AvatarReakce na příspěvek:Souhlas, dobře napsáno a de facto to samé jsem tu tvrdil od začátku sezóny - není to letos o (ne)postupu do PO, ale o zapracování mladých hráčů, o nalezení té správné a pevné kostry týmu, ke které se mohou postupně přidávat další články - ať už v podobě mladých hráčů, tak i hráčů z UFA trhu. A příští rok, kdy pořád Price ještě bude v solidních gólmanských letech a snad si udrží tu výkonnost, kterou měl v druhé polovině sezóny, můžeme mít vyšší cíle, tedy minimálně druhé kolo v boji o SC...!
Btw., jak vidíš Motor v baráži? Mám obavy, že než se srovnají s tou trošku jinou kvalitou, bude pozdě - ale snad se pletu a kartami aspoň trochu zamíchají. To by mě potěšilo ještě více než postup Habs do PO...smajlik.
 
30.03.2019 00:42 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:I já věčný optimista, už se na to dívám víc než skepticky a pokud by to nakonec zvládli, tak vyseknu ještě větší poklonu než do teď - za nadočekávání dobrou sezonu.

Dnes jsem si pročítal hodně věci z montrealského rybníčku...i přes, řadu pozitiv, se opět našli hysterici - a máme tu zpět \"trade Price\", \"trade Weber\" \"Fire Bergevin\" \"Get rid of old CJ\" či dokonce \"start to tank\" - (není trochu pozdě na tank, dalo by se říct :)))

Já si tady odložím ale jeden odstaveček k závěru sezony od mého oblíbeného autora - vřele doporučuji rubriku \"Call of the Wilde\"

\"Late in the second period, the Habs were handling themselves well, but then the Blue Jackets took the lead for the first time. It was a one-on-one battle between Mete and Matt Duchene in which Mete got schooled. It was a spin-o-rama by Duchene, and Mete was suddenly left behind. That led to Duchene with the cross-ice pass to Artemi Panarin. He fired it upstairs. It was 3-2 Columbus. Early in the third period, Mete was part of the reason the Blue Jackets went up 4-2. He took a hit after making a pass and got out of position, avoiding the hit. It also didn’t help that Jesperi Kotkaniemi made a neutral zone giveaway. In fact, it was a night that was too big for Kotkaniemi. He was outplayed fairly significantly all night and was unable to match the intensity of the game. He’s 18 years of age; it’s to be expected. In fact, the moment being too big for Kotkaniemi is a microcosm of why the night went the way it did. The Habs are just getting started here. They have young players who aren’t quite ready for prime time yet in a playoff-style game. Who struggled most in this 6-2 loss? Mete. He’s in his second NHL season, just out of his teens. Kotkaniemi is 18 years of age, and this time last year, no one even knew his name. The Habs are just getting started. It’s been an outstanding season, and if this is the night that the season ended, you can see what they still lack — experience. They also need some more high-end talent like Columbus has in Panarin and Duchene, who had the quality to beat them in this one. The Habs are close, but they’re not there yet in this rebuilding year. They need a game breaker like Panarin. They need a 1-D like Seth Jones. They need another second pair defender as well. Also, they need some seasoning for their young players so the next time that Mete and Kotkaniemi have to face a night like this, they will be more ready. This probably was the night that the season’s hope of a playoff spot ended. The road is now extremely difficult, but it shouldn’t be a night to feel demoralized. The Habs have come so far this season. This was a team that had 71 points last season. It’s a remarkable jump this year. This season also gives the GM a chance to see what he is missing. Next season will be even better. Kotkaniemi will be a year older. Mete will be a year older. Four outstanding prospects could be arriving, or it may be less, but a very high-talent set of prospects is on its way. The low point is in. The high points are still around the corner, it is true, but a vision of the future sees some excitement in it, finally.\" - Podepisuji!
 
AvatarReakce na příspěvek:S Jets body podle mě ani náhodou... Jinak tě musím pochválit, správně jsi označil Motor smajlik! Sice nepatří mezi favority baráže, ale já věřím, že venca Prospal je pořádně zblázní a oni do toho půjdou! Bylo by super potkat se s těma zlodějema z Mountfieldu v extralize...
 
AvatarReakce na příspěvek:Třeba tě ten tým ještě překvapí. Já po dnešku říkám taky spíše ne, ale pořád jim věřím a ztracené nic není.
 
AvatarReakce na příspěvek:BTW sorry za divnou větnou formulaci ohledně zlepšení nálady.
 
AvatarTakže jsme Posrali zápas sezony naší nehrou ve druhé a třetí třetině a to rozhodlo. úvod tentokrát nebyl ospalý a polovinu první třetiny jsme Bus k ničemu nepustili. Jenže potom prostě dvě tragikomické třetiny a bylo hotovo. Ne že bychom neměli žádné šance, ale takhle se o PO fakt nebojuje. Je opravdu velmi smutné, že po de facto dobré sezoně nám všem s největší pravděpodobností zůstanou jen oči pro pláč. Souhlasím s Mírou, že by jste tady všichni měli ten optimismu krotit, protože já osobně věřím ve vítězství pouze proti Jets, za mě v těch ostatních zápasech body rozhodně nebudou. Doufám, že případný nepostup Habs mi dokáže náladu zlepšit Kladno postupem do Extraligy. Vedle mého milovaného Kladna přeji také postup Motoru, protože si myslím, že třeba Pardubice by si po té jejich bídné sezoně zasloužili pád do druhé nejvyšší soutěže. Pokud je tady někdo z Pardubic tak sorry.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak jasně, že šance je malá, ale co, teď to z nás mohlo spadnout, protože už je to jen v rovině teorie. Naopak Carolina má velký úspěch na dosah a může jim to svázat nohy. Columbus si to po dnešní výhře uhraje...
 
AvatarReakce na příspěvek:Já tady nechci nějak krotit váš optimismus, říkal jsem to už před Columbusem, ale vážně si myslíte, že porazíme Caps a Jets u nich...? A Tampa doma taky moc nehrozí, u Toronta je to otevřené vždycky, ale ta kvalita je na jeich straně. Takže střízlivý odhad jsou tak 2-3 body, bohužel...
 
AvatarMrknul jsem ještě na rozpis a Carolina nebude mít na růžích ustláno, klidně mohou uhrát také 4 body a budou rádi. My se prostě musíme necnout a porazit Toronto, Wsh a pak Tampu nebo Jetz. Velmi těžké, ale ne nemožné...
 
AvatarCo dodat, prostě jsme to neunesli a je to asi v prdeli. Caryho jsme tam nechali koupat a už kvůli němu mě bude moc mrzet, pokud to PO neuděláme.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Columbus Blue Jackets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík