Krize bohužel pokračuje, spekulací ohledně trejdů přibývá.

12.02.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Moc špatné časy přišly na Habs... Na mužstvo padla "deka", poslední tři zápasy prohrálo a rázem se ocitlo na hraně postupové osmičky. A když se podíváme na současnou formu našich největších soupeřů, nemáme rozhodně velký důvod k optimismu. Tampa a Toronto po nevydařeném vstupu do sezóny poslední dobou jedou, Carolina a nově i Rangers vypadají také lépe než my. A to ještě v záloze čekají nevyzpytatelní Islanders... Celkem slušná tlačenice! No a zrovna v téhle době, kdy se láme chleba, Canadiens jdou s formou rapidně dolů a co před zhruba dvěma měsíci vypadalo jako jasný postup, jen bylo otázkou z jaké pozice, tak dnes je jen touhou a přáním, aby mužstvo z té herní i výsledkové mizérie co nejdříve vybředlo.

Bohužel se to nepovedlo ani v odvetném domácím utkání proti Ottawě Senators. Ta má úplně jiné starosti, po naprosto "zpackaném" úvodu sezóny se nyní veze na vítězné vlně, dostala se před nás na druhé místo v divizi a vypadá to, že play off jim při současné formě jen těžko unikne. Svou pohodu dokumentovali i na ledě Bell Centre, kde nedokázala rozhodit ani ztráta dvoubrankového vedení po první třetině a v třetí části přidali dva rychlé góly, kterými domácí definitivně srazili do kolen. Habs sice ještě dokázali výsledek korigovat, ale víc se nepodařilo i díky spolehlivě chytajícímu Emerymu. Aktivitu a snahu domácím v žádném případě nelze upřít, soupeře přestříleli, ale pravý zakončovatel prostě chybí a ze současného kádru to ani nevypadá, že by se někdo takový našel. Jednou z mála (nebo možná i jedinou) dobrých zpráv je návrat dlouhodobě zraněného Begina a také našeho nejlepšího beka Markova do sestavy. A návrat se jim rozhodně povedl, oba se zapsali do střelecké listiny. Po dlouhé odmlce se trefil i náš loňský nejlepší střelec Ryder, ale kde že ty loňské sněhy jsou... Jeho žalostnou formu, bohužel, věrně kopírují i ostatní dva členové prvního útoku, Koivu a Higgins. Aby toho nebylo málo, tak výkonnost obou brankářů také sklouzla do průměru, i když Aebischer se až na poslední zápas ukázal ve velmi dobrém světle. Spíš trochu mrzí trochu kolísavá forma naší jedničky Hueta, který po All Star Game jakoby ztrácel šťávu. A tak snad jediným, kdo může být se svými výkony nadmíru spokojen, je Tomáš Plekanec, který si od začátku ledna drží výborný průměr bod na zápas. Solidní hrou se prezentuje i duo Bonk, Johnson a v ofenzívě i dva obránci Souray se Streitem. V defenzívě už je to ale mnohem horší, zvláště v případě Sourayho.

I vzhledem k výše uvedeným faktům každým dnem vyplouvají na povrch další a další spekulace o různých hráčských výměnách. Evergreenem v tomto směru je téma Forsberg, naposledy jsme se mohli dočíst o tom, že ředitel oddělení starající se o hráče Flyers, Don Luce, byl viděn při rozhovoru se skautem Montrealu Dougem Gibsonem. Téma jejich rozhovoru se přímo nabízí... Ve hře je nadále i obránce Aucoin z Chicaga a nově se také skloňuje jméno Shawna Horcoffa z Edmontonu (viz tento článek). V obou případech figurují na straně Habs jména Rivet, Samsonov. Termín uzávěrky přestupů (27.únor) se kvapem blíží a některé z týmů už sáhli k zajímavým výměnám (např. Vašíček zpět do Caroliny, obránce Stuart do Calgary za jiného obránce Ference, který mimochodem působil v době výluky v Českých Budějovicích, atd.). My můžeme jen doufat, že Gainey se také odhodlá, protože mužstvo to prostě potřebuje jako sůl.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
14.02.2007 12:00 | reagovat
newt
Ohledne precenovani Gaineyho - srovnej nas kadr a vysledky pred tremi lety a ted. Jasne, tym se zrovna potaci v problemech, ale kadr je podle meho nazoru mnohem lepsi a "ma na vic", viz prvni polovina sezony, kdy jsme nahaneli Buffalo. Ribeiro v Dallasu nijak nezari a v Montrealu to byl flink, spolu s Theodorem a Dagenaisem. Slo o to se ho spis nejak elegantne zbavit a uvolnit misto pro dalsi centry (Plekyho, napriklad). Gaineyho slabinou je mozna az prilisna opatrnost, ale uz takhle jednou poskladal vitezny tym v Dallasu a verim, ze to same se mu nakonec povede i s Montrealem.
 
14.02.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
tak p prvni tretine jednoznacne lepsi...Florida..Huet podrzel a muzem bytz radi ze chyta.zaplat panbuh ze florid ama chaby presilovky..mi zatim zadnou skoda, skoda hraci by me vedet ze kdyz je to nase zbran..ze by ji to chtelo vyuzit..ale asi jim uz nedoslo ze presilovku si vynuti jedine pohybem...a nasazenim.No uvidime...verim ze se to zlepsi..ze saku a chris potahnou...Ryder zatim bojuje..ale uvidime..jak to pujde dal...GO HABS GO:-)
 
14.02.2007 12:00 | reagovat
Jarda
Carboneau okamžitě musí ven a Bob Gainey na střídačku To co dneska Canadiens předvedli se nedá jinak popsat než hnus. Takovej výkon jsem nečekal ani v těch nejčernějších snech. Za celý zápas jsme nepředvedli kloudnou akci a kdyby byl trenér alespoň trochu soudný tak musí po posledních výkonech canadiens okamžitě odstoupit, jinak je letošní sezona definitivně ztracená.
 
14.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Body jsou fuč.I tak při absenci Johnsona ,Riveta,Kovaljova jsem čekal lepší výkon.Bez golu se vyhrát nedá.Trochu jsme hráli až v poslední třetině,ale gol by jsme nedali ani ,kdyby se hrálo dalších 60 minut.Je to bída,Florida celkem nic nehrála byla k poražení.
 
AvatarFlorida doma - to měly byt jasne body. Nevim na co se ceka. Musi se NECO udelat, jinak se muzeme s play-off rozloucit. Takovy sesup tabulkou jsem tedy necekal. Proc nemuzeme postoupit s 20b. naskokem :-( :-)
 
AvatarK včerejšímu výkonu nemám slov, s takovou hrou snad ani nechci, abychom do play off postoupili, protože by to byla jedna velká ostuda. Nefungovalo snad naprosto nic, nejlépe jsme paradoxně hráli v oslabení. A přesilovka 5-3 - snad ani nekomentovat...
 
14.02.2007 12:00 | reagovat
Sak | MikM11@seznam.cz
Na druhou stranu jsme dali asi 3 tyčky,ale chybělo trochu štěstí...
 
AvatarTyčky jsme dali dvě, ale to Florida taky. Po celý zápas byla jednoznačně lepší a to nehrála žádný závratný hokej. Třeba zakládání útočných akcí z vlastního pásma v jejich a v našem podání - nebe a dudy. U nás vlastně žádná rozehrávka nebyla, byl to jen chaos a hra na náhodu.
 
14.02.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
panove vstaval sem kuli hokeji v pul druhy a pocitem a doufanim ze to prolomime ze na ne vlitnem a vyhrajem..a ono nic hruza prvni tretina smesna...naszeni nulovy...tohle me ani enprijde stim ze by nebyla forma ale ze na to serou proste se jim nechce coz vubec nechapu..Higgins se snazil ale smula..Koivu to byl jen stin..Downey a Murray co u nas takovy haci delaj..Perzhogin absolutne nedokaze zopakovat vykpny z minule sezony..nejlepsi hraci Mladici Lapierre,Latendresse,A Pleky je to smutny ale je to tak..Opory absolutne nic..nechal byhc je sedet a pristi zapas ..Grabovski. Kostisyn. Chipchura na led..Jedine huet chytal supr...myslim ze predvedl dobry vykon co mel to chytill..za gol nemohl..Mrzi me to ale pokud se neco nestane nemame sanci..ale tohle je fak moc skym uz chtej pak vyhrat...Dnes bez sanci New yersey nas znicej cejtim debakl:-(A Guy za to nemuze neni to ejho vina...hraci proste na to dlabou..v treerovi t neni Bob radsi at pomuze ze zhora a privene nejaky zivel nejaky trade..!!!Go habs go
 
AvatarTak jedno ze jmen už si můžeme bohužel škrtnout - do Dallasu jde Nagy z Phoenixu. Doufám, že opět nezaspíme všechny zajímavé hráče, jako tomu vždycky je před začátkem sezóny. Nagyho jsem si přál asi ze všech nejvíc, škoda. Teď už snad jen ten Horcoff. Na nhlpro.cz je zajímavý článek o otevřeném tréninku Habs, který proběhl v neděli a přišlo na něj více jak 20 tis. dětí...! (http://www.nhlpro.cz/clanek.php?id=7852)
 
13.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Nagy je v Dallasu,je vidět že máme mízivé informace z dění v klubech.Spekulovalo se všude jinde ,jen ne Dallas.Alespoň jsem to nečetl.Ani moc hráčů na výměnu se nespekuluje.Spíš se jen usuzuje podle smluv a výkonů,což je nepřesné.Padlo Horcofft.A kdo dál?Gainey nás napíná.Ta akce v treningu je skvělý nápad,kluci přijdou na jiný myšlenky,třeba to pomůže.Navíc nosit dres HABS je ctí,třeba tam byl kluk co za nás bude za čas lámat rekordy.Tak chlapi-snad se to obrátí,,Lets gou HABS"
 
13.02.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
nekdy mi prijde ze bobovi schopnosti managera az moc sou precenovany...preci jenom. stale nedokau pochopit trade riberia.A to ze se mu to povedlo s Josem tak to bylo docela jasny dyt uz bylo vidett ze sel hrozne dolu...a myslim ale ze za nej mohl ziskat...vic.Snad jeste nejakej prostor pod stropem zbyl..a muzem jeste neco zavacit.Ja sem pro Horcoffa
 
12.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Vedení má pevné nervy.Mužstvu se nedaří a na přestupovém trhu stále HABS nic.Chápu že mají plno práce s chodem klubu a samotné výměny nejsou jen tak,ale čas nelítostně běží. Pakliže se brzy něco nestane ujede nám vlak,a to by bylo škoda po slibném začátku.Jinak perfektní popis situace,díky za něj.Pokud jde o Horcoffa tak mám dojem že hrál na MS, tušim, před dvěma roky se Smithem v jedné line a všude na něj pěly chvály.No snad by to mohla být posila,uvidíme.Statistiky tak závratné nemá.Už aby se něco dělo.Pokud jde zápas s Ottawou,zase jsme na začátku prohrávali,balík vyloučených snad jen kanonádá v poslední třetině bez efektu.Floridu snad uděláme,Ďábly spíš ne.,,Lets gou HABS"
 
12.02.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
Tak panové tohle uz je bida ...ted sem veril ez vyhrajem preci jen doma v plny sestave...je opravdu videt ze prvni lajna se neskutecne trapi...Higgins a Ryder jako nasi jediny strelci totalne zvadli u rydera mi chybi jetsi pohy¨b a chris ma obrovskou smulu v koncovce..samsonov je pro me po celou sezonu brovske zklamani moooc sem si od nej sliboval...kovaljov taky nehraje nic to ho bych se zbavil hned ale kdo by ho chtel...horcofa..bych bral vsema desti..ninnima to byla obrovksa chyba..Riberio byl kvalitni am skvely hokejovi myslenia supr prihravku sice to neni zakoncovatel ale urcite by byl porad prinosem...Aucoin ani anhodou to by bylo jak s ninnimou a to ma plat jak krava co by u nas della uz na to nema..stejny pripada jak ninnima neznamena..ze kdyz to bejval hvezda stejnak jak Jane ze je porad dobrej ...oba uz sou davno za zenitem:-(Fopa to je risk muze vyjit a muze byt fiasko...nagy by byl docela dobra moznost ale mi potrebujem rodiliho strelce nahrvacu mame dost..chce to zakoncovatele ..ryder sel dolu po minuly sezone..:-(Snad to Bob da dohromady.Guy ma mojiplnou duveru je to skvely kouc ktery se k montrealu skvele hodi je prisnej nebere si servitky ma repekt!VERIM MU!
 
12.02.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Chápu tvoje rozladění nad posledními výsledky HABS ,ale zbavovat se hráčů jako je Kovaljov by byla chyba.Je sakramentsky rychlí a silný na puku,ale je to náladový Rus,svezl se s výkony celého mužstva.Uznávám,že letošní sezonu má mizernou a rozhodně může hrát víc,občas dokonce vypadá ,jako by ho to nebavilo.Ale zbavovat se ho-věř mi ,že 10 klubů okamžitě po něm sáhne.Do nepohody není,když se daří hraje,když se nedaří sveze se.Bohužel.A ostatní.Skoro to vypadá,že bys vyházel půl mužstva,to samozřejmě nejde ani by to nebylo správný.Odešla jim forma,pár prohranejch zápasů, psychika je pryč.Teď je důležitý,aby se posílily.Je jedno jestli někým z farmy a nebo trejdem.Jde o to,aby to sedlo a přeladili jsme se zase na vítěznou vlnu a změnila se nálada v mužstvu.Jenom upozorňuju,,kanonýři jsou nedostatkové drahé zboží"neni to sranda někoho pořádnýho sehnat, zvlášť když se musí trefit do platovýho stropu.
 
12.02.2007 12:00 | reagovat
Theo33 | theodor
ne nevyhazel....chirs je muj oblibenec...a Ryder to same.uz jen proot ze sem o nem dost cetl...odkud pochazi...a jak se vlastne dostal az tam kde je.ja moc na ty rusy zkratka nejsem.Az na markova to je pilir bez nejje obrnaa jalva po sezone mu konci smlouva i se sourayem..ikdyz ma sheldona moc rad a rad bych ho uderzel ale sem realista jedne pujde tak bych preferoval aby zustal markova.Ale sami zklamal totalne.myslel sem ze se knam bud ehodit jeho styl rychlost.Ale Alex to zvladne lip...za min penez!horcof by byl dobrej. kovaljov..je sice supr na puku ale hrat jen v PO nestaci abysme se tam vubec dostali amolh se predvist..naladovost je unej strasna.a taky uz neni nejmladsi..zaty prahcy nevim a kdyz si vemu ze chteli fjodorova co by tu delal:-(??????Ne to fakt ne..chce to jeden trade a zbavit se ninnimi..snad to pak pujde..Forever GUY:-)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Ottawa Senators
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík