Canadiens dokázali vyhrát první domácí zápas proti Bostonu.

11.04.2008, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 
Je to tady !!! Po roce odříkání se Montreal postavil na startovní čáru play-off. Překvapením určitě je, že začíná jako vítěz Východní konference - to asi neprorokoval na začátku sezóny ani jeden z "renomovaných odborníků". Soupeřem pro následující min. 4 zápasy je Boston Bruins - statisticky asi nejpříjemnější soupeř. S Bostonem Montreal vyhrál posledních 11 vzájemných zápasů a tudíž do této série vstupoval jako jasný favorit. Za dlouhou historii NHL se ale mnohokrát potvrdilo že v play-off není nic jisté a zadarmo. Pokud by tedy Boston ukořistil první zápas série mohlo jim to nebezpečně zvednout sebevědomí...

Do zápasu nenastoupil Saku Koivu který stále laboruje se zlomenou kostí v noze, naopak se vrátil Komisarek a Ryder. Do branky se postavil mladíček Price, nad kterým visel otazník - dokáže ustát první důležitý zápas v play-off ? Ještě se musím zmínit o atmosféře v Bell centre - hala nabitá k prasknutí a nevěřím že tam bylo jen "obvyklých" 21tis. platících diváků:-)- atmosféra byla elektrizující a i nezaujatému divákovi muselo "mrazit v zádech"...

Fanoušci hnali své borce do zteče hned od první minuty. Tim Thomas v brance Bruins se ještě ani nerozkoukal a už lovil puk ze sítě - po neuvěřitelných 34 vteřinách dopravil puk do branky mladší z bratří Kostisynů - Sergej. Poté naskočil Plekancův útok a Andrej Kostisyn se zřejmě nechtěl nechat zahanbit a po nádherné asistenci Plekyho zvýšil na 2:0. Na časomíře svítilo 2:02 - začátek z říše snů. Canadiens pochopitelně byli "na koni" a hrnuli se do dalších útoků - Medvědi se stáhli do defenzívy. Z jedné nenápadné akce se jim ale podařilo nečekaně snížit. S.Hnidy překonal poprvé Priceho a díky jeho gólu se Bruins podařilo v dalším průběhu třetiny vyrovnat hru. Další gol nepadl. Bránilo se a hra byla plná ostrých ale čistých zákroků, hitů a bodyčeků.

Do druhé třetiny vstoupili Montrealští s jasným cílem - zvýšit jednogólový náskok. Tento cíl se podařilo splnit - v čase 25:16 zvýšil na "bezpečnějších" 3:1 Brian Smolinski, asistence Kostoupolos. Další góly v druhém dějství nepadly, Canadiens pozorně bránili a byli aktivnější i v útoku. Thomas se zapotil rozhodně více jak Price.

Třetí třetina byla podobná té druhé - Montreal Bostonu nedovolil žádné zdramatizování zápasu. Pouze v 2. minutě ujel do brejku Marko Sturm - ale Price ho výborně vybruslil. Naopak Montreal přidal další gól - Lapierre zpoza branky nabil Kostoupolosovi a ten v pádu z první nedal Thomasovi šanci. 4:1 pro Canadiens a o vítězi prvního utkání série bylo rozhodnuto.

Podle mého subjektivního pohledu Canadiens Bruins k ničemu nepustili - pozorně bránili a sami byli nebezpeční před Thomasem. Samozřejmě to hodně ovlivnil fantastický začátek zápasu, ale pokud budou Habs pokračovat v nastoleném trendu věřím že je šance Boston vyřadit. Dnes, ač to příliš nevadilo, selhala největší zbraň Montrealu - přesilovky. Bruins se zajisté na ně spec. připravovali a podařilo se jim ubránit i oslabení 5 na 3 - pravda již za rozhodnutého stavu 4:1. Opticky byla přesilovka nebezpečná, ale v kleci žádný puk neskočil. Je nutno podotknout že i na straně Bostonu to nebylo právě nejlepší - spíše naopak - v přesilovce měli kolikrát problém se vůbec dostat do útočné třetiny. Uvidíme jak to bude s přesilovkou v dalších zápasech.

Další zápas se hraje v noci ze soboty na neděli - opět v Bell centru - věřím že si tento zápas nenecháte ujít.
 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarDo toho prvního gólu to byla slušně řečeno katastrofa !!! Snad to bude lepší když jsme se dostali do vedení - překvapivě.
 
AvatarTak první třetina nic moc, ale vedeme, což je nejdůležitější, Boston na nás docela vlítl a hodně nás zatlačil, pomohly tomu taky dvě vyloučení. Ke konci ale potvrdil super formu Roman a vsítil:)) Snad se zvednem a přidáme další
 
AvatarTak druhá třetina to už bylo to co chceme vidět :-) GO HABS
 
AvatarTak druhá třetina lepší, zase nás brzdili oslabení, kdy se dostáváme pod tlak a drží nás vynikající Price. Ten kluk to zvládá neskutečně a asi nemá žádný nervy:) hodně mě překvapil a moc by se mi líbilo fináce konference Price - Huet. Jinak jediná kaňka zatím je rozhodčí, opravdu některé výroky nechápu. Snad ještě jeden přidáme a bude klid
 
AvatarKdyž boston nemuze rozhodci mu pomuze... Nepiska to treba nekdo z extraligy ??? Tohle snad uz neni mozne - na jedne strane zakrok neodpiskany a na druhe ten samy proti nam 2 min - jdu se vyzvracet.
 
AvatarMě klepne jestli tohle prohrajem, vteřinu před koncem tyčka, přesilovky nám vůbec nejsou, máme ještě přes minuty v prodloužení, tak snad tam padne. Byla by to škoda ztratit, místo aby Kovy pojistil na 3:1, tak se nechá vyloučit a dostanem na 2:2. Rozhodčí bez komentáře
 
AvatarTakže to, co nás zdobilo v základní části, tedy přesilovky, teď nám absolutně nejde a navíc se zatím neskutečně trápí Kovaljov. Umocnil to tím neproměněným nájezdem a poté naprostou klukovinou, která nás stála vyrovnávací gól. Dneska jsme horším týmem a jestli nedáme teď v pokračující přesilovce, mám obavy, že prohrajeme... A proto GO HABS GO!!!
 
AvatarTak myslím, že to ani nikdo jiné rozhodnout nemohl:))) Parádní gol, když už chvíli před tím chytl Thomas nemožný. Naštěstí to vyšlo a máme 2:0 na zápasy, což je super. To druhý vyloučení asi bylo přísnější, ale díky Bohu za něj. Toto utkání nám moc nevyšlo, ale vyhrálo se, takže snad to kluky zase nakopne, Boston byl dneska hodně nepříjemné, hlavně hrál hodně do těla a napadal a my nemohli ani pořádně rozehrát. No nic, valím chvíli spát, usínat se bude nakonec dobře:) GO HABS GO!!!
 
AvatarNo vida, že to jde, když se chce!!! Jsem to asi přivolal, ale byla to klika - ještě, že nám ten Chára pomohl tou jemnou tečí... Tak myslím, že rozhodčí nám to na konci vrátili i s úroky... Jestli ale dnešní výkon předvedeme i zítra v Bostonu, nemáme šanci. Musíme se vrátit k tomu důrazu z prvního zápasu a konečně už ty přesilovky. Dneska jsme měli obrovské štěstí. Ale hlavně - je to tam!!!
 
AvatarUffff tak co si Kovy nadrobil tak si taky spravil :-) Parada !!! Do Bostonu jedeme za stavu 2:0 coz byl hlavni cil. Dnes si naopak myslim ze jsme byli lepsim tymem - Boston byl sice prvni tretinu aktivnejsi ale nic vaznejsiho z toho nevytezil - po nasem golu jsme uz hrali "nasi" hru. Nebyt neskutecne zahozenych presilovek tak by k prodlouzeni vubec nemuselo dojit - verim ze ten gol Kovaljova nakopne a bude to jako v sezone - na nem ta presilovka stoje. Chara je neskutecne monstrum (bratri slovaci prominou) a kdyz je na lede mel by Boston hrat automaticky ve 4 :-) Dyt ten chlap kdyz roztahne ruce tak se malem dotkne protilehlych mantinelu :-) Nicmene je to hlavne jeho zasluha ze jsme nepromenili tolik presilovek... GO HASBS - jsem rad ze jdu spat s usmevem na rtech !
 
13.04.2008 12:00 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
HANBA ROZHODCOOM!!! piskali otrasne na obe strany, ale toto co predvadzali v samom zavere a pocas pp, ehm **** Claude Julien a spol. mali dost..to im verim, ja som mal tiez..ehm, niekto tu spominal ze ste boli lepsim timom?!..v prvom zapse bez debat, tetkom ani nahodou! (celkom strely na branu: 31-39)..RESPECT BRUINS..
 
AvatarNemůžu v žádném případě souhlasit, že jsme dneska byli lepší - kdyby tomu tak bylo, vyhráli jsme v normální hrací době, protože ty dva nájezdy a neskutečně marný přesilovky, to byly obrovské šance, které nás už příště mohou mrzet. Dneska to ještě s velkým štěstím vyšlo... Taky jen doufám, že Kovaljova to povzbudí, protože zatím je pro mě trochu zklamáním, zvláště po takové výborné sezóně.
 
AvatarTo cepi: Ano, byli jsme horší, ale na to se historie neptá... Na rozhodčí bych až tak nenadával, v průběhu zápasu měli daleko víc sporných rozhodnutí v náš neprospěch a při tom rozhodujícím vyloučení Reicha bylo z opakovačky jasně vidět, že hokejku Markovovi pod brusli dal a on po ní uklouzl - jak říkám, přísné vyloučení, ale nechalo se to pískat.
 
13.04.2008 12:00 | reagovat
cepi | hokejforum@pobox.sk
suhlaism Mira so vsetkym co si napisal..taketo triezve prispevky kvitujem..co sa da robit, musime BOJOVAT, ale ak predvedieme doma takyto vykon SANCA ZIJE!!!
 
13.04.2008 12:00 | reagovat
theo33
cau ...miro jsem rad ze pomalu uznavas ze carey to ma v hlave srovnany jak ne tak nekdo...on PO zvladne samozrejme muze prijit chybicka ale ja mu verim je to neskutecny talent..klidny a po kriti spodni rohu genialni...Stim huetem me to mrzelo samozrejme taky(trochu mi pripomina Edu, jinak co rikas pravdepodobny navrat Vanty do chezi a prichod mokrose:-)ale sem rad ze se ukazaalo ze Carey na to ma a ze dokaze ho nahradit a zase se uvolnilo nejaky misto pod stropem tak na pristi sezonu muze jeste nekdo slusny prijit doplnit tento skvele poskladany kadr.
 
AvatarZkusim se vyjadrit jeste jednou, obsirneji :-) Proste to vidim tak ze jsme dnes byli nebezpecnejsi. Ne lepsi - to neni to spravne slovo. Boston hral skvele a misty nas fakt prehraval a o vitezi rozhodlo spise stesti. Rozhodci to moc nezvladali - byl bych asi radsi kdyby se hralo vice 5 na 5. Prece jen v play-off by se melo piskat trosku mene uzkostlive ac je politika veden NHL jakakoliv. Je to prece hokej !!! Jinak presne takovou hru Bostonu jsem cekal i prvni zapas - tam ale rozhodly ty brzke goly. Proste mi prijde ze jsme meli o dost vice "tutovek". 2 sam. uniky, tyčka, nekolik strel tesne pred Thomasem, skrumaze. Ač Boston měl místy velký tlak zdálo se mi že to bylo většinou takové kroužení kolem Priceho a následně střela z modré - samozřejmě to je nesmírně nebezpečné ale Price prostě chytá jako by mu bylo o 10 let více - v podstatě nepustí k dorážce - stalo se to jen snad 1x a to byl gol na 2:1. Střely z dálky má vždy pokud na ně dobře vidí. Price zatím opravdu jednou z hlavní postav serie. Přesilovky na obou stranách to je kapitola sama pro sebe. My se neskutečně trapíme i když ta přesilovka vypadá více "nebezpečněji" než ta Bostonská - to je ale v podstatě úplně jedno protože golovy efekt je na obou stranach stejny, resp. zadny. Radsi ani ty presilovky nepocitam - jedno je jiste - pokud bysme je vyuzivali treba jen z poloviny tak jako v zak. casti tak by nebylo co resit... ale to je kdyby... Verim ze dnesni Kovyho gol to zlomi a uz to pujde - radoval se jako maly kluk a snad to z nej "spadlo". :-) Nema to lehke - je ted kapitanem a vlastne cela odpovednost, pri absenci Koiva lezi hlavne na nem. Snad uz se Koivu vrati - myslim ze by to mohl smerem dopredu hodne ozivit a jeho bojovnost se hodi. Tot muj nazor - at ted do me :-)))))
 
AvatarNo šance jsme sice měli, ale Boston tam měl taky několik závarů, takže bych se taky přiklonil k tomu, že byl o trochu lepší. Hlavně je vždycky nakoply přesilovky a z toho těžili. My když jsme ju hráli, tak jsem jen čuměl, jak jsme mohli být první v jejich využívání. To byla tragédie, ale bylo to tím, že to šlo vše na Kovyho a ten pálil odevšad. Myslím si, že byl po tom druhým golu, který zavinil hodně dole a snažil se to za každou cenu napravit a naštěstí mu to vyšlo krásnou střelou v prodloužení. Když jsme dali tu tyčku, tak sem měl málem infartk:)Do dalších zápasů musíme zvýšit agresivitu, v té nás dneska Boston přehrál, měl hodně dobře zahuštěný střední pásmo a my přes něj přecházeli jen nahozením, to musíme zlepšit. Chce to vyhrát aspoň jeden zápas v Bostonu a série je snad naše.
 
13.04.2008 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Tak vyhráli jsme a komentuje se to určitě líp!!!Vedeme 2-0 na zápasy a to je rozhodující!!Teď je řada na medvědech,aby ukázali doma co umí!!!Jestli jsou schopni si podržet domácí prostředí!!Jinak si nemyslím,že jsme nebyli nebezpečnější MY,bylo to tak nastejno.Přesně jak řikáš,puky jsme nahazovali přes střední pásmo a v obranném pásmu Bostonu je útočníci těžce vybojovávali zpět.Vytratila se veškerá kombinace.Naopak před naší brankou se útočníci tlačili přímo před Priceho do nepřehledných závarů.Klidně nám medvědi mohli dát gól dřív.O přesilovkách škoda mluvit.V těch už několik zápasů tápeme.V první třetině to z naší strany nebylo vůbec o ničem a Hamrlíkův gól byl vlastně spása.Ve druhé třetině už to bylo lepší,ale stejně se nedá říct,že by jsme je přehrávali.Alespoň já jsem to tak viděl!!Sice jsme vedli 2-0,ale oni byli daleko důraznější a tlačili se před naší bránu.Navíc jim pomohli dvě naše vyloučení.Ještě štěstí,že přesilovky i oni to hrají uboze.Na druhou stranu škoda toho sóla Kovaljova.Za stavu 3-0 už by medvědi tak nezlobili!!No naštěstí ten Thornton v závěru se nechal hloupě vyloučit a po něm Reich!!Takže Kovaljov po bully nezaváhala přesně trefil a mohly se bílé šály točit!!!Možná mi to nebudeš Martine věřit,ale šel jsem docela vynervovanej spát!!!!
 
13.04.2008 12:00 | reagovat
kavenka
ja si myslim, že Boston, aj keď mal vačšinov puk na svojich kokejkách, tak to bolo take nemastne neslana, proste odveci a nudné,....
 
AvatarNevíte, kde to dneska dávají? Na těch sopcastech se mi to moc trhá, párkrát sem to sledoval na habsTv, nevíte jestli je to i tam? Dneska musí urvat druhý vítězství a bude to na dobré cestě:)
 
Avatar7:00 pm (23:00 GMT, 01:00 CET) Boston @ Montreal NASN, 250k VLC req! : sop://broker.sopcast.com:3912/36451 Versus Direct, 855k mms://a1729.l2168647534.c21686.g.lm.akamaistream.net/D/1729/21686/v0001/reflector:54953 další streamy zatím nejsou ale možná budou. Obvykle to i bývá na justin TV... tam je ale hrozný obraz. Doporučuji NASN to většinou jede super. Pokud ale nemáš net >1Mbit tak to asi nemá smysl.
 
Avatar100% to běží na NASN, mají to v programu. Už se hrozně těším a doufám, že mě kluci nezklamou!
 
Avatarno mám 2Mb, ale přijde mi, že mi to tak skoro nikdy nejede, ale asi to zkusím, nemůžu si to nechat ujít, už teď se hrozně těším:) Snad vyhrají, zkusím ty vaše odkazy, já to párkrát sledovat na tom HabsTV, obraz byl špatné, ale lepší než nic, taky sem to někdy poslouchal na rádiu:)))
 
Avatar2Mb by ti meli bohate stacit na ten prvni odkaz - ten druhy to uz asi ne. Uvidime snad ten feed bude aktivni - jestli ne tak me naserou :-( Justin TV ale by mela byt jistota...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík