Ani dobrá hra nemusí na body stačit...

22.11.2011, 15:13 | Reportáž ze zápasu |  Milan Jaroš
 

Minulý zápas porazili Canadiens Rangers 4:0. Tým docela šlape, i když v zadních řadách máme velkou marodku. Dalo by se říci, že v obraně máme mateřskou školku. Tentokrát nás čekal vyhecovaný zápas, když do Bell Centre dorazili nenáviděný Bruins. Ty měli šňůru osmi utkání bez porážky. A naposled prohráli právě s Habs. Do brány se postavil Carey Price, který poslední dva zápasy vychytal nulu.

Prvních pět minut se hrálo nahoru dolů. Hra byla velice vyrovnaná, avšak do šancí se dostávali spíše Canadiens. Pěkným hitem se předvedl Jemelin, který krásně v pravém rohu našeho pásma sejmul Krejčího... V sedmé minutě si šel na trestnou lavici odpočinout Subban po faulu na Seguina. Největší šanci měli paradoxně Habs, když Plekanec a Moen pádili sami na jednoho obránce. Druhý jmenovaný však nezvládl zpracovat pas od českého centra... V jedenácté minutě si třetí formace s Gomezem vytvořila závar před Thomasem, ale ten byl bezchybný. Hned o minutu později pálil z první z levého kruhu Cole, ale Thomas se blesku rychle přesunul a střelu vykryl. Ve čtrnácté minutě zase Gionta parádně vystřelil přes nohy soupeřova obránce, ale bez gólového efektu. Habs byli o mnoho lepší a hokejovější. Jenže přišla šestnáctá minuta a z ojedinělé šance byl fík. Bohužel v naší kase. Šťastným střelcem byl Ference. Canadiens prohrávali 1:0. Do konce třetiny už se nic nedělo. Byla to pro nás super třetina plná pohybu, šancí a střel. Skóroval však soupeř.


Hned v první minutě druhého dějství obral o kotouč Cháru Cammalleri. Jenže nenáviděný slovenský bek, chybu napravil a Cammyho odzbrojil, ještě než stačil vystřelit. Ve druhé minutě si zase mega šanci vytvořil Eller, poté co netrefil prázdnou kasu z velkého úhlu. Parádně hrál tento zápas Cole. Potvrdil to v šesté minutě, když odzbrojil Pouliota a vybruslil si podél pravého mantinelu až před Thomase, ale ten opět zázračně vyrazil. Zhruba v půlce zápasu se trochu ukázali hostující Bruins, když vypálili na Price. Ten byl trochu nejistý, když kotouče jen vyrazil, ale vše přežili Canadiens bez úhony. Ve čtrnácté minutě měli Habs možnost první přesilové hry po vyloučení Pouliota na Jemelina, který zatím hrál dobrý zápas. V přesilovce nahrál krásně Gomez Giontovi před kasu, ten ale trefil jen Thomase. Hned nato se ukázal Cammy se svou klasickou střelou z první, ale ani toto nevedlo ke změně skóre. V devatenácté minutě opět fauluje Pouliot. Tentokrát Subbana a má to za delší trest. Překonat Thomase se snaží nejprve Cammalleri a poté Gomez z velkého úhlu. Ani jedna šance ke vstřelení gólu nevedla. Ve druhé třetině tedy branka nepadla, ale i tak byli Canadiens pořád ty aktivnější!


Poslední dějství začalo naší pokračující početní výhodou. Šance byli, jenže pořád stejná písnička. Naráželi jsme na skvěle chytajícího Thomase. Habs nadále tlačili. Hodně byl vidět Pacioretty. V sedmé minutě se prodíral podél pravého mantinelu kdo jiný než Cole. Svým klasickým způsobem si opět najel před Thomase, ale zeď Bruins stála pevně... Asi největší šance zápasu z pohledu medvědů přišla ve třinácté minutě. Skvěle dostal nahrávku do prostoru mezikruží Lucic. Snažil se prostřelit Price mezi betony. Kanadský golman byl rychlejší a střelu vyrazil. To už se na druhé straně před kasu Bruins rval nejprve Cammalleri a posléze Cole. Skóre se pořád neměnilo. Už to pomalu začínala být křeč. Canadiens nemohli najít recept na Thomase. Zmar pokračoval i v sedmnácté minutě, když se silou snažili kotouč protlačit do brány soupeře Cammy a Pleky. Opět bez výsledku... Ke konci třetiny byla možnost ještě další početní výhoda, která se však vůbec nepovedla a tak jsme prohráli fotbalovým výsledkem 1:0


Což o to zápas to byl hodně solidní, ale bohužel tomu chyběl gól. Narazili jsme na super chytajícího golmana a na organizovanou obranu. I tak mám ze zápasu docela dobrý pocit. Dobře chytal Price, i když neměl tolik práce. Musím pochválit Jemelina, který dneska zahrál velmi dobře. Dokonce i pár krát přitvrdil. Což jsme u něj moc často nevídali. Dopředu se mi moc líbil Cole. Ten dneska bojoval jako tygr. Standartně zahrál Pleky a Pacioretty. Doufejme, že nám to tam příště spadne. Čekají nás Cans na jejich ledě.

První hvězda utkání: Tim Thomas
Druhá hvězda utkání: Carey Price
Třetí hvězda utkání: Alexei Jemelin


Foto: nhl.com

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Proto o tom mluvím - vím, že cammy je střelec, ovšem letos se značně zvlhlým prachem...smajlik
 
22.11.2011 19:02 | reagovat
newt | lukas.grygar@gmail.com
AvatarReakce na příspěvek:Máme - Cammalleriho, jen mu to tam přestalo padat. A vlastně bych počítal i Colea a Paciorettyho. Ale jinak souhlasím, že Thomas se sice musel otáčet, ale nebyly to vyloženě gólový záležitosti.
 
22.11.2011 18:40 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNevadí ide sa ďalej teraz zápas v Caroline. Bude to ťažké lebo Canes sa pomaly dostávajú do tempa. Ale hádam to v Raleighu nejako Habs vybojujú.
 
AvatarReakce na příspěvek:Přesně, ale krom těchto propagačních střel, o kterých píšeš, jsme taky měli poměrně dost vyložených šancí, kde zívala prázdná nebo poloprázdná branka a to se prostě musí proměňovat. Cole, Pacci a Eller se v takových šancích ocitali nejčastěji. Hra byla opravdu dobrá, jen tak koncovka...
Skvělého Caryho netřeba komentovat. Co mi bychom bez něj dělali, když většinu výher co máme, tak dáme o gól.
 
AvatarJj, hráli jsme vcelku dobře, bohužel až na tu naší nešťastnou koncovku a neřekl bych, že to bylo pouze vynikajícím výkonem Thomase - spousta střel šla doprostřed brány a Thomas s nimi tolik práce neměl. Nemáme prostě klasického střelce, který by ty šance proměňoval - ale to je letitá otázka...smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík