Habs víťazne aj proti Red Wings

28.03.2014, 15:46 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Montrealu sa v poslednom období celkom darí, nakoľko zverenci trénera Michela Therriena ťahali pred štvrtkovým duelom na ľade Detroitu trojzápasovú sériu výhier. Na druhej strane, Canadiens to v tejto sezóne proti Red Wings príliš nejde, keďže prehrali obidva predchádzajúce vzájomné duely. Útočníci Travis Moen ani Dale Weise do spomínaného stretnutia nezasiahli z dôvodu zranení. Douglasa Murraya vystriedal v obrane Francis Bouillon a v bránke nastúpil Carey Price. Toľko k dôležitým informáciám, prejdime k samotnému zápasu. Habs naskočili s nasledujúco poskladanými formáciami:

Pacioretty - Desharnais - Vanek
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Bourque - Briere - Gionta
Bournival - Eller - White

Markov - Jemelin
Bouillon - Subban
Weaver - Tinordi

Úvodné minúty zápasu sa niesli v znamení oťukávania sa oboch celkov. Canadiens si prvú vážnejšiu príležitosť dokázali vypracovať v polovici šiestej minúty a hneď bol z toho gól. Tomáš Plekanec sa pred Howardovou bránkou dostal k puku, bez váhania vypálil a jeho strela skončila v sieti domácich. Ešte v tej istej minúte bol blízko k druhému gólu P.K. Subban, lenže gólman Detroitu zneškodnil jeho pokus. V čase 07:49 bol za podrazenie vylúčený Pleky, našťastie Habs sa úspešne ubránili. V dvanástej minúte, po akcii dvojice Tatar & Jurčo boli Red Wings blízko k vyrovnaniu, avšak Price si puk postrážil. Na začiatku pätnástej minúty predviedli peknú hru Subban s Plekancom, výsledkom ktorej bol druhý montrealský gól. V posledných sekundách prvej tretiny ešte útočník Tomáš Tatar preveril Pricea nepríjemnou strelou. Po dvadsiatich minútach Montreal vyhrával 2:0.

Vstup do prostrednej časti nevyšiel hráčom Canadiens podľa predstáv, pretože už po necelých dvoch minútach inkasovali z hokejky mladého forwarda Rileyho Sheahana. V dvadsiatej tretej minúte vyslal delovku smerom na Pricea obranca Danny DeKeyser. Jeho strelecký pokus skončil v Careyho lapačke. Dve minúty nato bolo opäť rušno pred montrealskou bránkou, našťastie neskončilo to gólom. Obrovskú príležitosť mal v dvadsiatej siedmej minúte Thomas Vanek, lenže brankár Jimmy Howard predviedol perfektný zákrok betónom. Gólman Detroitu však už nemal toľko šťastia po strele Davida Desharnaisa, ktorý navrátil Montrealu dvojgólové vedenie. Treba dodať, že veľkú zásluhu na tomto presnom zásahu mal Vanek, ktorý vybojoval puk a presne prihrával. Ďalšia vypätá situácia nastala v tridsiatej ôsmej minúte, keď Carey nevedel kde je puk, ten nakoniec skončil pod brankárom Habs. Po dvoch tretinách Canadiens viedli rozdielom dvoch gólov 3:1.

Ani do záverečnej dvadsaťminútovky nevstúpili Habs najšťastnejšie, nakoľko po Subbanovom zlom vyhodení puku skóroval Tomáš Tatar. V štyridsiatej piatej minúte sa domácim podarilo vyrovnať zásluhou ďalšieho gólu aktívne hrajúceho Tatara. Odpoveď Montrealu prišla zakrátko, keď Howarda prekonal Max Pacioretty a Habs znovu viedli. Ďalší gólový moment priniesla päťdesiata druhá minúta, kedy Thomas Vanek tesne pred domácim brankárom tečoval strelu Andreja Markova, 5:3 Canadiens. Red Wings sa však nevzdávali a už o pár sekúnd neskôr znížil na rozdiel jedného gólu Johan Franzen. V závere odvolali domáci brankára, ale na výsledku to už nič nezmenilo a Habs vezú z Motortownu cenné dva body.


Vyrovnaný zápas a množstvom pekného hokeja na oboch stranách. Canadiens si výhru trochu skomplikovali zbytočnými chybami v obrane, ale podstatné sú ako vždy body. Po útočnej stránke sa mi páčili hlavne prvé dva montrealské útoky. Najbližší duel čaká Habs v sobotu na ľade nevyspytateľnej Floridy Panthers.

Hviezdy zápasu:
1. Thomas Vanek 1 + 2
2. Tomáš Tatar 2 + 0
3. Tomáš Plekanec 2 + 0

foto: Dave Reginek/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
29.03.2014 15:23 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:René, já a Rudolf, chodíváme na golf. smajlik smajlik smajlik
 
29.03.2014 14:53 | reagovat
Luke | go-habs-go@seznam.cz
AvatarKessel is ready! smajlik smajlik smajlik
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/p480x480/1978811_857892900893691_733213168_n.jpg
 
29.03.2014 08:36 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:Ešte zopár najlepších momentov z uplynulého týždňa v NHL. Za pozretie stojí hlavne Jemelinov hit. smajlik
http://www.slovaknhl.sk/19054-video-to-najlepsie-z-tyzdna.html
 
29.03.2014 06:33 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarSubby a Gally opäť súperili smajlik
https://www.youtube.com/watch?v=QK-zDfJPqiI
 
AvatarReakce na příspěvek:Ne trochu s nadsázkou, ale hodně...smajlik. A všechny góly rozhodně do víka nebyly! Ale Michal má pravdu (jak by také ne, když je to názorově "můj klon" smajlik), taky mi přijde Price takový vlažný - třeba je to jen zdání. Každopádně bych si ho přál v PO v takové formě jako proti Bostonu v té sérii, kterou jsme ztratili v sedmém zápase u nich v prodloužení brankou Hortona a oni pak šli až pro SC...
 
AvatarReakce na příspěvek:To jsem poznal, že Míra to myslel trochu s nadhledem, ale ohledně Price musím mít vždy jistotu smajlik
Mě právě po zranění přijde jistý a naprosto v pohodě, sem tam dostane víc branek, ale neřekl bych, že to je nutně vina jeho nějakého špatného výkonu, pořád dávám na příklad senzační obrat s Ottawou, který začal v prvé řadě u něj a byl pro mě stejná hvězda jako třeba DD nebo Subban, byť dostal 4 fíky.
A to mi trochu křivdíš, že ho chválím, i když něco pokazí. Kolikrát mu to dám v reportu sežrat, když něco pokazí. Je stejně jako všichni jen člověk a chybuje, ale zrovna včera mi přišel v pohodě. Ty čtyři wristery střelců Detroitu byly neskutečné a těžko chytatelné.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a Míra to samozřejmě myslel s nadsázkousmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Ale ne vyčítat, odchytal dobré utkání, ale od toho zranění mi to nepřijde úplně on. Já rozhodně věřím, že v PO bude naše jistota, už by to totiž měl jednou ukázat... Tebe beru k Pricemu s nadhledem, protože on, i když něco jednou za x zápasů pokazí, tak ty ho pochválíš:-D
 
AvatarPro vás oba, já vím, že tady jsem za velkého fandu Price už zažitý, ale vy mu chcete něco vyčítat? Vždyť ty góly byly všechny přesně do víka, střely jako z učebnice. Mě teda vůbec nepřišlo, že by on někde zaspal nebo udělal někde špatný pohyb, nevím co moc mohl udělat navíc. Jako vše se dá chynout, ale to je tak relativní prohlášení... Podle mě je on v cajku, o něj bych se nebál.
 
AvatarReakce na příspěvek:Hlavně Price se musí dostat do pohody. Nevím, jestli se šetří, ale přijde mi, že se tak nepohybuje, není tak vyjetý, prostě to není ono po zranění a do PO, kam věřím, že míříme, ho potřebujeme v top formě...
 
AvatarReakce na příspěvek:Podle mě byl tohle rozhodující krok do PO! Jinak ale velké zklamání - Pleky bez hattricku, Price 4 góly, výhra jen o gól po tom průběhu...no prostě děs smajlik smajlik! Ale vítězství zasloužené.
U Plekyho už jsem kdysi nějakou spekulaci o dalším potomkovi slyšel, takže by to až takové překvapení nebylo... No, tohle mi asi teď neřekne smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:To se už zdá jako mnohem rozumnější důvod pro vynechání dvou zápasů smajlik A pokud to je pravda, tak to je paráda, hlavně ať to je zdravé. A že to uhlídali před bulvární havětí, tak za to palec nahoru.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak to by bylo super... Pokud je to pravda, tak to chce do kolébky přinést SCsmajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:taky jsem to teď četla...pokud je to pravda, tak je to mazec.
 
28.03.2014 19:34 | reagovat
Gordice | gordik@centrum.cz
AvatarNěkolik zámořských serverů přineslo zprávu, že Pleky neodjel s týmem na Floridu, ale vrátil se do Montrealu z osobních důvodů. Prý proto, aby mohl být u porodu druhého dítěte.
To by byla docela darda, kdyby to našemu bulvárku pláchlo
 
AvatarReakce na příspěvek:Že by opustil tým jen kvůli rozlučce s manželkou? To se mi nezdá. Ale je to hotová věc, takže je důvod vlastně nedůležitý.
Parros si teda ještě zahraje, no snad to zmáknem, Pleky je pro tým hodně důležitý.
Vanek si prý hraní za MTL zamiloval, jen jeho baba chce Minnesotu, to jsou ty baby, pořád jsou s něma problémy. Ale ten jeho jistý letní odchod podle mě tak jistý není, oni to mají taky nahuštěné se spoustou drahých hráčů, tak uvidíme.
 
AvatarReakce na příspěvek:netušim...možná se Lucka bude vracet do ČR...měla by točit film na jaře a někde jsem slyšela, že by měla být na vyhlašování Týtý (myslim 9.4.), tak se to nabízí
 
AvatarReakce na příspěvek:Co se stalo? smajlik
 
28.03.2014 17:58 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek: Bohužel ...už to tak vypadá. Hlavně aby vše dopadlo v pohodě! Dva zápasy se zvládnou, aspoň dostane šanci Eller v EGG... http://www.habseyesontheprize.com/latest-news/2014/3/28/5557308/tomas-plekanec-back-in-montreal-for-personal-reasons

Jinak tomuhle bych i věřil, že by toho byl schopný...Bude záležet co v létě Vanek, PK a Markov..http://www.puckrant.com/apuckalypse_now/La_Nail_Yakupov
 
Avatarže by následující dva zápasy bez Plekyho?? smajlik

http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=447605
 
AvatarReakce na příspěvek:Hm, tak to se vyplatí, dobře ty! smajlik

Zápas opravdu dobrý v útoku, nevzdali jsme se a góly jsme dávali celkem lehce, což je super. Čtvrtý byl sice s malým offsidem, ale na to se historie neptá smajlik
Defenziva, speciálně Subban-Bouillon, tak to bylo a facku. Subban se vyloženě trápil a zmatkoval v každém střídání. S Bouillonem určitě už nikdy a celkově by to Frankie měl už asi pověsit na hřebík nebo si to hrát někde for fun. Už aby byl Gorges zpět.
První lajna je poslední zápasy neskutečná, kolikrát mě až ty kombinace šokují. Vanek si k ním sedl perfektně, což je paráda. Produktivní první lajna a nevyzpytatelná čtvrtá lajna (doufejme, že všichni zranění budou na PO ok) jsou základ pro PO, tak snad to vše vyjde. Ještě tam nejsme, ale já tomu pevně věřím.
 
28.03.2014 16:15 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:sánka dolu smajlik
 
28.03.2014 16:05 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avatarpoprve od meho navratu jsem si vsadil a poprve jsem se nedival na zapas a takhle to dopadlo...


https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-71333682310&idb=-1&hash=9TNc7X7Y&t=dGlrZXQgMTM3IHphIDEwMEvEjSBPSw==
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík