Habs po dráme zdolali Detroit

06.04.2014, 11:26 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Po víťaznom piatkovom duely na ľade Ottawy Senators, v ktorom Canadiens mimochodom zvíťazili 7:4 sa zverenci trénera Michela Therriena rýchlo presunuli do Montrealu, pretože už nasledujúci deň ich čakal domáci súboj proti Detroitu Red Wings. Obranca Douglas Murray si odpykával trojzápasový dištanc, takže hrať nemohol. V zostave Habs nastali oproti spomínanému duelu so Sens iba malé zmeny. Namiesto Georgea Parrosa dostal v útoku príležitosť Rene Bourque. V bránke nastúpil po krátkej odmlke opäť Carey Price. Toľko v krátkosti k dôležitým predzápasovým informáciám. Canadiens naskočili do stretnutia s takto poskladanými útočnými formáciami:

Pacioretty - Desharnais - Vanek
Galchenyuk - Plekanec - Gallagher
Eller - Briere - Gionta
Bournival - White - Bourque

Markov - Jemelin
Bouillon - Weaver
Tinordi - Subban

Už v polovici tretej minúty zápasu sa museli Canadiens brániť presilovej hre hostí, pretože útočník Danny Briere putoval za podrazenie na trestnú lavicu. Carey Price počas nej zneškodnil tvrdú strelu obrancu Niklasa Kronwalla o modrej. Podobne úspešne si montrealský gólman počínal tiež pri pokuse Johana Franzena. V ôsmej minúte sa na opačnej strane v obrovskej šanci ocitol najprv Plekanec a následne aj Briere, lenže ani jeden z nich nedokázal prekonať Jonasa Gustavssona. Habs sa však predsa len podarilo otvoriť skóre v pätnástej minúte. Ryan White sa snažil prihrávať spoluhráčovi pred bránku, puk sa aj vďaka odrazeniu dostal až k voľnému Michaelovi Bournivalovi, ktorý skóroval do odkrytej svätyne Detroitu. Po prvej tretine vyhrával Montreal 1:0.

V úvode druhej dvadsaťminútovky Habs dohrávali presilovú hru z konca predošlej tretiny. Lenže po hrubej chybe Andreja Markova skoro inkasovali z hokejky Justina Abdelkadera. Našťastie Price podržal tím. Ďalšiu nebezpečnú strelu zlikvidoval Carey na konci dvadsiatej piatej minúty, ktorú na neho vyslal forward Gustav Nyquist. V dvadsiatej deviatej minúte vznikla po jednej z akcií hosťujúceho celku veľká skrumáž pred montrealskou bránkou. Túto situáciu následne dokonale využil Max Pacioretty, ktorý sa dostal do úniku a šikovne prekonal Gustavssona. V tridsiatej štvrtej minúte pridal kapitán Brian Gionta tretí gól, ktorému spoza bránky presne nahrával Lars Eller. Do konca tretiny si obidva celky vypracovali ešte nekoľko dobrých šancí, ale žiadna z nich neskončila v sieti. Po štyridsiatich minútach viedli Habs 3:0.

V štyridsiatej šiestej minúte sa Detroitu podarilo počas presilovky skórovať zásluhou Pavla Datsyuka. Tento gól zjavne hostí nakopol, pretože už o tridsať sekúnd neskôr znížil na rozdiel jedného presného zásahu útočník Luke Glendening. V päťdesiatej prvej minúte opäť v početnej výhode Red Wings vyrovnali na 3:3. Úspešným strelcom bol obranca Niklas Kronwall. Za necelých päť minút tri góly v montrealskej sieti. Vykúpenie však prišlo v päťdesiatej šiestej minúte, kedy si druhý presný zásah v stretnutí na svoje konto pripísal Brian Gionta a navrátil Habs vedenie. Celkovo tretia útočná formácia predvádzala počas celého duelu pekný hokej. Dve minúty nato upravil na konečných 5:3 forward Alex Galchenyuk.

Tak spočiatku to vyzeralo na jasný zápas, avšak zbytočnými vylúčeniami v tretej tretine dovolili Canadiens súperovi vyrovnať. Šťastie sa však priklonilo na stranu Montrealu a do tabuľky si pripísali ďalšie dva body. Avšak druhýkrát si budú musieť hráči Habs dávať na niečo podobné pozor, lebo sa im to môže kruto vypomstiť. Teraz budú mať Habs voľno až do stredy, kedy ich čaká duel na ľade Chicaga Blackhawks.

Hviezdy zápasu:
1. Brian Gionta 2 + 0
2. Carey Price 34/37
3. Niklas Kronwall 1 + 1

foto: Francois Lacasse/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarHm, zajímavé, Carey a ruský obranný pár neodjeli do Chicaga. Šetří je pro PO, nakonec proč ne. Aspoň budou v akci oba mladí beci.
Mnohem důležitější je, že se vrací Gorges do akce, super zpráva.
 
AvatarReakce na příspěvek:Samozřejmě, ale moc bych se tím nechlubil, protože mám rád Kanadu jako celek a forma zbytku týmů je spíš k pláči.
 
08.04.2014 17:49 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarInáč všimli ste si, že Montreal bude tento rok zrejme jediný kanadský zástupca v play-off? Aspoň je vidieť, ktorý tím je v Kanade ten najlepší. smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:To sice nemůžu, ale já bych ještě dal šanci páru Subban-Beaulieu, který se mi hodně líbil. Sere mě, jak Subban doplácí na nestálost svých partnerů, pak nemá být v mínusu. Rusáci se usadili, Jemelin je zpátky a hned to vypadá jinak.
Ale je to všechno jen má představa, Therrien si asi zápas bez někoho z dvojice Bouillon/Murray neumí představit, takže oba mladí jsou v zápase utopie.
 
AvatarReakce na příspěvek:Dva "psy obranáře" vedle sebe postavit nemůžeš, takže bych to spíš viděl na Subban-Gorges a Beaulieu-Weaver. Ale ještě spíš to dopadne Tinordi-Weaver a Beaulieu na tribuně...smajlik
 
AvatarZrovna jsem sjížděl nějaké rozhovory a Beaulieuem, který reagoval na otázku jeho nepovolání po olympiádě se slovy "upset" což mi teda trošku vyrazilo dech. Samozřejmě má pravdu, ale nečekal jsem to. Ono se o něm ví, že mu sebevědomí nechybí, ale aby to zas nebyl další neoblíbenec Therriena. Jinak pevně věřím, že bude hrát ve středu, protože sám Therrien v minulosti několikrát říkal, že mladé z farmy povolává, aby hráli, tak jsem zvědav. Snad by měl být už i Gorges ready, tak jsem zvědavý.
Subban-Beaulieu
Markov-Jemelin
Gorges-Weaver
Tinordi
Tohle jsou podle mě ideální obranné páry pro konec ZČ a pokud se prosadí, tak i pro PO.
 
06.04.2014 12:21 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttp://nhlportal.cz/?page=clanekdetail&id=4919
Bolo by to pekné smajlik
 
06.04.2014 12:12 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
Avatarhttps://www.youtube.com/watch?v=ykDcE4Jrr0A
Gallagher vs. Tinordi opäť dobrá časť smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Detroit Red Wings
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík