Ďalšia výhra, tentokrát nad Bruins

11.10.2015, 11:52 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Dva dni voľna strávili zverenci Michela Therriena prípravou na náročný víkend, počas ktorého mali v pláne zápasy na ľade Bostonu a Ottawy. Sobotný večer priniesol divácky zaujímavé derby medzi odvekými rivalmi Canadiens a Bruins. Obe mužstvá zažili odlišný vstup do novej sezóny. Zatiaľčo Habs si v stredu poradili s Torontom 3:1, „medvedíci" vo štvrtok vybuchli v TD Garden s Winnipegom 2:6. Partia pod vedením kouča Clauda Juliena sa preto chcela revanšovať domácim fanúšikom za potupnú prehru z otváracieho duelu. Oproti predošlému stretnutiu nenastali v zostave podľa očakávaní žiadne zmeny, takže so spoľahlivým Careym Priceom v bránke vykorčuľovali útočné formácie Montrealu v identickom zložení ako proti Maple Leafs:

Pacioretty - Plekanec - Gallagher
Eller - Galchenyuk - Semin
Fleischmann - Desharnais - Weise
Flynn - Mitchell - Smith-Pelly

Markov - Subban
Jemelin - Petry
Beaulieu - Gilbert

Stretnutie začalo pre Montreal veľmi dobre, pretože po vylúčení útočníka Matta Beleskeyho v nasledovnej presilovke otvoril skóre David Desharnais a to prebiehala len druhá minúta duelu. Po Fleischmannovom faule v úvode štvrtej minúty vzplanuli vášne, strhla sa menšia šarvátka a nasledovala početná výhoda Bruins. V nej nastrelil žŕdku montrealskej bránky obranca Torey Krug, k ďalším príležitostiam už však Habs súpera nepustili. V desiatej minúte spôsobila štvrtá formácia Canadiens závan pred Raskom. Osobné súboje boli dôkazom veľkej rivality oboch mužstiev. Price musel zase hasiť situáciu pri obrovskej Pastrnakovej šanci, do ktorej sa mladý forward dostal po Subbanovej chybe. Domáci hráči boli v tejto fáze aktívnejší a dokázali pohroziť Marchandovou zásluhou vo vlastnom oslabení, opäť po Subbyho kikse. Záver tretiny nepriniesol nič prevratné, takže hostia priebežne videli 1:0.

Podobne dynamický priebeh mal aj začiatok druhej dvadsaťminútovky a na radosť montrealských fanúšikov to bol práve hosťujúci celok, ktorý strelil gól. Výborná spolupráca dvojice Semin & Eller bola odmenená vedením 2:0 a ruský útočník zároveň zaznamenal svoj prvý bod v drese Montrealu. V dvadsiatej siedmej minúte hráči Bostonu síce dokázali prekonať Pricea, lenže rozhodca to neuznal pre nedovolený zákrok na brankára. Claude Julien ešte využil možnosť „trénerskej výzvy", ale na rozhodnutí to nič nezmenilo. Krátko nato opäť úradovala aktívna druhá formácia, výsledkom čoho bol ďalší krásny Ellerov zásah, ktorým navýšil vedenie Habs na 3:0. Útočná lajna „EGS" bola jednoducho vo svojom živle. Bruins sa predsa len podarilo znížiť v tridsiatej piatej minúte zásluhou Matta Beleskeyho. V ďalších minútach sa hra presúvala z jednej strany na druhú a do šatní sa išlo za stavu 3:1 z pohľadu Canadiens.

V štyridsiatej druhej minúte bol blízko k hattricku Eller, lenže Rask bol proti a vychytal strelu dánskeho forwarda. Po troch minútach záverečnej časti bostonský útočník Ryan Spooner obdržal päťminútový trest za narazenie a hostia mali možnosť ďalšej presilovky. Canadiens však aj napriek výbornej šanci na dorazenie súpera nedokázali vymyslieť počas početnej výhody nič, takže sa pokračovalo za nezmeneného stavu. Za zmienku stál síce Petryho nepríjemný pokus od modrej, to však bolo na dlhý čas zo strany Habs všetko. Miestami to vyzeralo akoby sa zverenci Michela Therriena už šetrili na nedeľný duel s Ottawou. Čas pomaly ubiehal a na začiatku záverečnej minúty Bruins odvolali brankára. Na strelenie štvrtého gólu to využil Tomáš Plekanec, pre ktorého to bol jubilejný 500-tý bod v NHL. Výsledok ešte kozmeticky upravil Patrice Bergeron a po záverečnej siréne sa Montreal mohol tešiť z ďalšieho víťazstva nad odvekým rivalom.

Habs predviedli v Bostone lepší výkon ako proti Leafs a zaslúžene si odviezli body. Za zmienku stojí hlavne výkon formácie „EGS", ktorá počas celého duelu aktívne napádala a zabezpečila dva presné zásahy. Mrzia však premrhané presilovky v tretej tretine, ktoré mohli definitívne zlomiť odpor Bruins. Na oddych nebude veľa času, pretože už dnes si Montreal zmeria sily s Ottawou a premiéru si odkrúti brankár Mike Condon a pravdepodobne aj útočník Paul Byron.

Hviezdy zápasu:
1. Lars Eller 2 + 0
2. Alex Galchenyuk 0 + 3
3. Carey Price 19/21

foto: Steve Babineau/NHLI via Getty Images

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:To nepsal Michal, ale já...smajlik. Ale to je jedno, Condon zachytal opravdu v klidu a doufám, že se od Price hodně přiučí. Ostatní souhlas, už jsem to psal - přesilovky se snad nikdy nenaučíme a to nás bude stát výraznější úspěch v případném play-off!
Pittsburgh bude hodně těžký soupeř, už kvůli tomu jejich špatnému startu, takže za bodík bych byl rád.
 
AvatarAž dnes jsem v rychlosti projel zápas. Condon výtečný a souhlasím s Michalem, opravdu trochu připomíná Caryho. Jeden zápas nic neznamená, ale podle mě tohle bude dobrá dvojka. Ticker si mě nikdy nezískal, takže jsem rád.
Výhra suprovní, co jsem viděl a četl, tak jsme je přehrávali po většinu času, přestříleli a měli celkově víc ze hry. Pleky fantazie, kdo si při tom prvním golu vzpomněl na PO s Ruins 2011 s gol jako přes kopírák Thomasovi?
Subban mě hodně sejří. A to víte, že to je můj velký oblíbenec. Má stejně jako loni špatný start, sice se zatím vyhrává, ale věčně mu to tolerovat nepůjde.
O našich PP se nechci ani vyjadřovat, to je prostě bída.
Nádherný moment zápasu byl únik Lazara a Petry, který ho dohnal, strčil před něj rameno, a čistě odstavil od puku. Nádherný hokejový zákrok. Doporučuju na HabsTV kdo neviděl.

Dnes nelétavci. Jsou zatím marní, ale to nic neznamená. Moc na ně neumíme, ale věřím nám. Go Habs Go!
 
12.10.2015 21:06 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarVýborný štart sezóny len tak ďalej smajlik
 
AvatarZápas krásný, ale ten Subby a ty PP to fakt není nic moc. přemýšlel jsem jestli ty Subbyho výkony nejsou způsobeny přílišným sebevědomím nebo, hladu po jeho typické individuální hře, kterou je velice známý. Jinak Pleky super zápas se mu povedl. Přiznávám, že z Condona jsem měl trochu vítr, ale nakonec se předvedl v dobrém světle. Tak a teď na Pens to nebude rozhodně nic jednoduchého, potřebují zabrat a bojím se, že na nás vlétnou. Jenom doufám, že to bude obráceně.smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Já také, ale jsem hlavně překvapen, jakým stylem. Všechny tři výhry byly zasloužené. Jediná kaňka, která pokračuje z minulé sezóny, je úspěšnost přesilovek. Včera 5 na 3 a vůbec nic, to je šílený. Vypadá to, že se přesilovky vůbec netrénují, každé se tam motá jak špina v kyblu a vůbec neví, co s pukem, teda krom nahrávky na Subbana, když tam je. Toto musíme rozhodně zlepšit... A Subban včera opět krásný námaz smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Asi tak nějak bych ten zápas charakterizoval i já...smajlik. Condon velice spolehlivý výkon, až mi trochu v té bráně připomíná Price - samozřejmě kvality na to ještě nemá, ale tou větší postavou, tím, že neudělá pohyb zbytečně, tím klidem... Při hře 5 na 5 jsme byli většinou lepším týmem, i když domácí dokázali zle zatopit. Ale přesilovky, a že jich zase bylo mraky, to je strašná katastrofa!!! Na to se nedá dívat, hráči jakoby byli najednou jak paralizovaní a absolutně nic nejsou schopni vymyslet...smajlik. Subban bohužel dál pokračuje v nevýrazných výkonech... Pleky aktivní, dva góly, určitě je to na pochvalu!
 
AvatarPrvní tři zápasy venku a tři výhry... ja jsem tedy spokojen :-)
 
12.10.2015 04:03 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarVýhra doma. Hra dobrá, přesilovky strašný, Condon super.
 
AvatarReakce na příspěvek:Subban by si něco takovýho vůbec neměl dovolit. Tohle je přesně to, co se mu dělo i včera, akorát to ještě neskončilo gólem...na druhou stranu Pleky dneska parádní zápas, přála bych mu hattrick. Čas na to ještě má smajlik
 
12.10.2015 02:49 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarPřesila 5 na 3 a my si jen nahráváme...nechápu. A to co udělal Subban před snížením, taky...
 
AvatarReakce na příspěvek:Tak Ruins mají komickou obranu, ale útok je pořád solidní, takže tragédi to jsou, ale zase bych z nich nedělal poslední tým ligy. Zejména Pasta s Krejčím a Beleskey v držení puku vždy něco vymysleli.
Ten gol negol, dotyk tam byl, ale spíš podle mě rozhodlo, že Price musel couvat, aby k dotyku nedošlo. Ale to jen dedukuju, já upřímně taky myslel, že to uznají.
Dnes proti Sens Condon v bráně, jsem na něj zvědav, jen mě štve že nemůžu sledovat live.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jak už jsem psal, Subbana jsem nějak extra neřešil, spíš jsem se díval (když už jsem tedy mohl smajlik), jak to klape té které lajně, protože jsem ještě neměl pořádně možnost je takhle vidět. A klape jim to zatím celkem slušně, i když na rovinu - zatím nás neprověřil ádný extra silný soupeř. To, si myslím, přijde až dneska v Ottawě.
Ten zákrok na Flynna mi taky zdaleka nepřišel na 5 plus do konce zápasu, stejně tak měl být, podle mě, uznaný gól Bostonu - k žádnému výraznému kontaktu jejich hráče s Pricem tam nedošlo. Ale že by mně to na druhé straně nějak vadilo, to tedy ne... smajlik.
 
AvatarReakce na příspěvek:Jo a v pozápasových rozhovorech se Seminem je leda vidět jak se soustředí na svou komickou angličtinu, se hrou bych to nespojoval :-)
Ale jo, taky ho moc chválím. Hrál včera perfektně. A je super, že si s Chuckym vše vyřeší v ruštině na střídačce, Markov mu dával pokyny před PP a to je pro něj velký benefit související s prvním odstavcem.
 
AvatarReakce na příspěvek:Ano je to druhý zápas v sezoně, ale tohle jsou základní věci a na Subbana to hrajem už nějakou dobu a pořád se z toho ne a ne poučit. Fakt mě to vytáčí.
Subban byl včera horší jak nějaký nováček, od puku ho odstavil kde kdo a třeba Pastrnák si tam z nějho dvakrát udělal dobrý den.
Jinak souhlasím, máme opravdu perfektní tři lajny, to je radost pohledět. I proto má druhá lajna, které to tak šlo, nízký ice time, protože třetí byla taky velice aktivní. Jen aby to tam všem čtyřem linkám padalo více než loni a bude to super
 
11.10.2015 15:40 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
Reakce na příspěvek:Já myslím Pardo, že to chce čas, jasně - Subby to hrál chvílema fakt špatně, ale zase minulej zápas mu patřil ...uvidíme / Jsem nadšenej z řad, který teď jsou dobře namíchaný, Davey je ve třetí a překvapuje/zároveň na něm nevisí nutnost táhnout Maxe. První je zodpovědná a má přehled a druhá...radost pohledět,)

Strašně držím palce Seminovi, protože fakt maká a i s pozápasovýho rozhovoru je vidět, jak je soustředěnej a že není primadona.
 
AvatarJá po zápase raději nic nepsal, protože to by se nedalo publikovat. Jsem opravdu nasrán na Subbana, protože se mi v zápase vůbec nelíbil. Korunu tomu nasadil v přesilovkách v třetí třetině, které jsme měli. Že to na něj pořád okatě a debilně hrajeme je vina koučů, ne Subbana, ale proč pořád dává riskantní pasy fakt nepochopím. Stojí před ním dva hráči a on je napálí. Nechápu. Na ty přesilovky se nedalo dívat, totální hnůj.
Sudí ten zápas odpískali dost divně. Ten hit na Flynna byl tvrdý, ale na 5 plus dokonce to nebylo. Stejně tak jsem nepochopil ten závěr proč dostal Mitchell match penalty. Rinaldo je kus sračky a ne hráč NHL, takže oba měli dostat po dvojce. Pak jsme zbytečně dostali gol, kde nám ti zoufalci mimochodem ukázali jak se proměnuje PP...
Výhra super, ale tohle mi to dost kazí. Ale je to začátek sezony, tak čas na nápravu zatím je...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Boston Bruins
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík