Třetí zápas rozhodl v prodloužení Anderson

19.06.2021, 05:59 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Semifinálová série se přesunula do Montrealu za stavu 1:1 a domácí budou chtít oba duely na domácí půdě vyhrát. K tomu by mělo pomoci 3 500 fanoušků, kteří mohou do Bell Centre přijít.

První třetina patřila jasně Vegas, které bylo střelecky aktivnější 16:3, ale Price byl zatím neprůstřelný.

I V druhé třetině Vegas sypalo na Priceho jednu střelu za druhou. Nakonec se vyplatilo - Nicolas Roy poslal Vegas do vedení. Naštěstí bleskově ale srovnal Cole Caufield. Po obrovské chybě Vegas vybojoval puk Suzuki, který do brejku poslal spoluhráče Coaufielda, ten si počkal na první pohyb brankáře, a pak vypálil. Hosté byli sice střelecky aktivnější (30:8!), ale tím tak akorát rozchytali Priceho.

V posledním dějství opět šlo do vedení Vegas. Akci začal Tomáš Nosek. Max Pacioretty následně přenechal puk spoluhráči, tím byl Alex Pietrangelo. Jeho rána ze střední vzdálenosti zapadla přesně do branky. Montreal měl necelých 8 minut na vyrovnání. To se nakonec podařilo. Dvě minuty před koncem Marc-Andre Fleury vyrobil obrovskou chybu a daroval gól Montrealu. Josh Anderson se dostal před prázdnou brankou k volnému puku a poslal ho do brány. Zápas šel do prodloužení.

To rozhodla opět laxní hra Vegas. V 73. minutě, po výborné Lehkonenově přihrávce měl před sebou puk a odkrytou část branky opět Josh Anderson, který rozhodl třetí zápas a poslal Habs do vedení v sérii 2:1


Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens
3:2 po prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0) Stav série: 2:1

Kdo se postavil do brankoviště?
Carey Price (MTL) - 43 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,6%, odchytal 72:53
Marc-Andre Fleury (VEG) - 24 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 72:53

Tři hvězdy utkání
1. Carey Price (MTL) 43 zákroků, 2 OG, úspěšnost 95,6%
2. Alex Pietrangelo (VEG) 1+0
3. Josh Anderson (MTL) 2+0 (05:25:55)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.06.2021 01:25 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarBohužel pro ostatní týmy co ještě letos hrají, nevidím v nich ten pravý PO zápal v očích jako má třeba Petry.
To padání na zkrvavenou hubu jako Perry.
A nejvíc ten klídek v bráně...i Fleury se z toho už pos...
Tu jistotu, že odbráníme oslabení a to že když jdeme do prodloužení je to už v podstatě naše. Stejně jako tomu bylo v PO runu v 93.

Takže dámy. Odjíždím na dovolenou do lokality kde si o NHL můžu nechat zdát, až se vrátím doufám že už tu budete čekat v pozoru a hlásit mi s kým že hrajeme to finále.
 
AvatarZdroj Xhockey:
NEJŠÍLENĚJŠÍ STATISTIKA PLAY-OFF

Montreal hrál toto play-off v početní nevýhodě zatím čtyřicetkrát. Inkasovali pouze třikrát, naopak čtyři branky v oslabení vstřelili! Habs tak poráží nejen své soupeře, ale i rozhodčí.

Ten čtvrtý shorty je sice Armiův gól do prázdné brány, ale i tak to je velice působivá statistika, naše PK fakt šlape.

BTW taky vás serou ty neustále kecy shazující naše dosavadní výkony? Všichni tipovali, že nás přejedou Toronto, Winnipeg i Vegas a když se to nestalo/neděje, tak všichni shazují výkony a celé týmy Toronta a Winnipegu, pak najednou že kanadská divize byla nejslabší, takže jsme de facto jednoocí mezi slepými smajlik Což teda nechápu, protože jak se může hodnotit kvalita týmů/divizí, když se hrálo jen uvnitř divize smajlik Divná logika, nicméně i to je jeden z milionu dalších důvodů proč si strašně moc přeju ať vyhrajeme a všem těm debilům snad už konečně zavřeme huby.
 
AvatarTo byla teda jízda. Mačkali nás,ale Price je opravdu jako zeď. Anderson fascinující, i když mu k první brance pomohl brankář. V prodloužení jsme byli lepší, prožívám to čím dál víc a kdo by pred časem řekl, že jsme 6 vítězství od svatého grálu
 
19.06.2021 15:29 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarWtf ten vyrovnávajúci gól na 2:2 nám Flower doslova daroval díky. A Josh konečne skóroval. GHG... smajlik
 
19.06.2021 13:46 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
jak jsme si přečetl ze DD musi do izolace tak jsem se úplně zděsil, že to bude ten turning point na ktery jsme zatim měli štěstí a oproti Peggu nebo Laffs se nám to stane taky a v rozhodující okamžik ztratíme momentum.

kluci ale nádherně zabojovali a pokud se tim nešťastným kiksem dostaneme do hlavy Flowerovi tak mame šanci!

Andy a Byry a Cole...bravo. Merril možná potřebuje vic hrát a Vegas hráče zná... těžko říct)) ale Romanova bych tam viděl radsi. asi jako každý) Fakt se už ted těším na postseason a dalsi sezónu. Je to tým srdcaru. Snad nam vydrží. Snad Bell centre bude mit konečně svy vlastní dobry duchy.
 
AvatarJá jsem pořád na měkko smajlik Jak tady píšete, to je taková nádhera, zase se opakuju, ale opět týmově odmakáno, vydřeno a s výhrou.
Mám obrovskou radost za Andyho, za Pauliho (díky Theo), i KK byl vidět a jeho nahrávka u OT winneru měla váhu. Jak bylo řečeno, Flower a Staal dnes totální chyby, ta Staalova možná trochu zapadla, ale to byl mnohem větší error, protože Flower měl prostě smůlu, ale sakra jak může tak zkušený centr dát na slepo nahrávku před bránu to nepochopím. Naštěstí se to pak vyrovnalo, no ani ne dvě minuty do konce takto srovnat, to je prostě play off.

Sudí nekomentuju, jsem tak rád, že jsme vyhráli, protože ty nepísknuté 4 minuty na Coryho byly fakt úlet a i bez toho to bylo špatně odpískané celkově.

A Theo to mě přesně taky napadlo o té Big 4 vzadu, to je Bergevinům sen v jeho stylu jak on říká nikdy nemáš dostatek obránců smajlik Hrajou perfektně a přes 6 & 8 se fakt téměř nedá dostat.

Jen tak dál a pojďme to zítra potvrdit.
 
AvatarPro Vegas až trochu krutý, ale na to se nikdo ptát nebude... Dostali jsme 2 laciné góly (nevím, co tam Staal vymýšlel), ale Fleury nám to krásně vrátil...smajlik. Ten gól Anderson moc potřeboval a bylo vidět, jak je najednou jiný a tou souhrou s Byronem v prodloužení to jen podtrhl - nádhera! Nevím, co rozhodčí dostali od Vegas, ale to, co předvedli, byla normální prasárna! Mužstvo maká jako jeden muž, super, jen bych ještě něco málo navíc viděl od Gallaghera a Kotkaniemiho. Merrill toho musí asi hodně vědět na někoho z trenérského štábu, že je pořád ještě v sestavě...smajlik smajlik.
 
19.06.2021 08:07 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarÚžasný. Jak Perry, celej zkrvavenej vyběhnul ze šatny aby si se všema plácnul, to je prostě parádní TÝM. Štěstí jsme šli na proti. Price fantastickej, ale ten tým, ten tým... To je ta pravá nádhera.
 
19.06.2021 07:26 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarNejde spát, jsem tak emočně investovaný do tohohle týmu (kádru) od ledna. Special team těchto 19-23. Srdíčko od všech s brankářem v životní formě. Čert vem, že jsme byli horší, že ref (Chris Lee, myslím tebe) nás řezal jak snad nikdy, neskutečný vítězství.

Za Andersona jsem rád, tohle hrozně potřeboval. Give Parda credit, Byron se hrozně zvednul a dře na 120%. Takhle nikam nepůjde :)

Armia je PO performer, Perry PO peformer a vede kabinu. Suzuki je Bergeron v kanadskojaponské verzi, tohohle kluka chci v Montrealu do konce kariéry, Díky Vegas... Caufield je hokejově něco extra, to budeme ještě všichni čumět, i když už čumíme. A Big four vzadu to je Bergevinův životní sen, že to funguje.

Go Habs Go!

 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Las Vegas Knights
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 20.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík