Vstup do sezóny se povedl na výbornou!

04.10.2007, 12:00 | Reportáž ze zápasu |  redakce
 

Saku <a href=Koivu se raduje po rozhodujícím gólu v prodloužení." title="Saku Koivu se raduje po rozhodujícím gólu v prodloužení." src="http://cdn.nhl.com/canadiens/images/upload/2007/10/koivu_inside.jpg" />A je to tady! Po kempu a několika přípravných zápasech naskočili Canadiens do ostrých bojů a to na ledě Caroliny Huricanes. Tedy soupeře, který nepatří zrovna mezi naše oblíbené. Tentokrát se s ním Habs však vypořádali výborně a zajistili si vítězný vstup do nové sezóny.

Na nějaké detailnější rozbory po prvním zápase je hodně brzy, takže jen stručně pár postřehů. První a pro mě docela nemilou zprávou bylo při shlédnutí sestavy zařazení Tomáše Plekance na centra třetí, tedy checking line. Sice se to trochu dalo čekat podle předzápasových prognóz na fanouškovském webu, ale přece jenom produktivní hráč typu Plekyho by měl hrát přinejmenším centra druhé řady. Je to ale, bohužel, ústupek složení druhého útoku, kdy Carbonneau zjevně chce sázet na „sovětský“ útok Kasticyn-Grabovskij-Kovaljov a slibuje si zřejmě probuzení Kovaljova a střeleckou potenci a rychlost od dvou mladíků. I když je pravda, že včera ke konci zápasu a v prodloužení nasazoval vedle sebe Plekance s Kovaljovem – přece jenom mladíkům v rozhodujících chvílích asi tolik nevěří...

Takže k zápasu – do něj Habs vstoupili s velice sympatickou útočnou hrou, brzy je však zabrzdilo vyloučení Kovaljova a přesilovkový gól. Naštěstí je to nevyvedlo nijak moc z míry, i když Huet musel předvést pár vynikajících kousků. To ale Ward na druhé straně taky a k nejlepším od obou patřily zákroky hokejkou na brankové čáře. Na co byla většina fanoušků hodně zvědavá, to byla úspěšnost přesilovek po odchodu Sourayho. V přípravě to nijak oslnivé nebylo, ovšem hned v prvním soutěžním klání jsme předvedli, že obávat se o tuto herní variantu nejspíš nebudeme muset. Na přelomu třinácté a čtrnácté minuty převzal roli ostřelovače po Sheldonovi Mark Streit a přesně mířenou dělovkou nedal Wardovi šanci. I nadále jsme praktikovali, aspoň pro mě, velice líbivý útočný hokej a řekl bych, že při plném počtu hráčů na ledě jsme byli o něco lepší a to během celého zápasu. Samozřejmě byly momenty, kdy nás domácí také dokázali přitlačit, ale nikdy to nebyla nějaká dlouhodobější záležitost. Už od druhé části jsme domácí přestříleli, ale jak domácí gólman, tak i Cristobal Huet chytali výborně. Do sedla nás poslala opět přesilová hra v polovině třetí třetiny, kterou rychle využil střelou „pod víko“ Saku Koivu – 1:2. V té době to vypadalo, že si náskok ještě pojistíme, ale udeřilo na druhé straně a hodně podobným způsobem, jako při prvním gólu, se trefil domácí Hedican – opět to byla střela od modré, kterou přes hradbu těl Huet vůbec neviděl. Do konce normální hrací doby měl ještě obrovskou šanci velice agilní Higgins, kterému spolupráce s Koivem včera vyloženě seděla. Jen to štěstí v koncovce... Protože ani domácí nic neproměnili, šlo se do prodloužení. Do něj z naší strany nastoupilo v útoku duo Kovaljov-Plekanec a hned to před Wardem pěkně roztočilo, z čehož následně vyplynulo vyloučení domácího Wallina. Přesilovkou 4 na 3 by se nemělo pohrdat, což Habs také udělali – po přihrávce od ležícího Higginse se podruhé a v tomto zápase definitivně trefil Koivu. Bodík navíc si tedy vezeme my a řekl bych, že celkem zaslouženě, i když Huet nás také často podržel. První zápas Romana Hamrlíka v dresu Canadiens a jeho celkově jubilejní 1000. se tedy povedl a už se můžeme těšit na první letošní derby – v sobotu v Torontu!

Na závěr pro zajímavost naše sestava:
Higgins-Koivu-Ryder, Kasticyn-Grabovskij-Kovaljov, Latendresse-Plekanec-Kostopoulos, Smolinski-Begin-Dandenault ; Markov-Komisarek, Hamrlík-Brisebois, Streit-Bouillon ; Huet.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
11.10.2007 12:00 | reagovat
Frankie 33
Takže v Pittsbutghu jsme vyhráli (3:2). Přestříleli jsme je 35:28 a debut Priceho se povedl(vyhlášen druhou hvězdou zápasu). Úvod sezony je tedy velmi povedený....jen tak dál.
 
10.10.2007 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Takže dneska Price vs Penguins ... snad to nezaspím :))
 
05.10.2007 12:00 | reagovat
gagner | joachym.gagne@quick.cz
Vedení St. Louis se dohodlo na nové smlouvě s 33-letým útočníkem Mikem Johnsonem. Zkušený útočník hrál naposledy v Montrealu, kde si v poslední sezóně připsal na svoje konto jedenáct branek a dvacet asistencí.
 
AvatarZápas jsem nevidel ale co pise Mira tak to asi bylo paradni. Doufam ze v podobnem stylu budeme pokracovat i dalsich 81 zapasu !!! Jedina kanka na tomto zapase je ze Pleky hral v 3 lajne - ale byl to prvni zapas a myslim ze utoky se jeste budou menit. Hlavni je aby to slapalo tymu jako celku - a myslim ze tak smysli i Tomas. GO HABS !
 
AvatarNo parádní úplně říct nemůžu, ale vzhledem k prvnímu zápasu se mi náš herní projev líbil a pokud bychom v něm dále pokračovali, se ziskem bodů by nebyl asi takový problém.
 
04.10.2007 12:00 | reagovat
velu | velu@volny.cz
Je to bezva.Plný bodový zisk v úvodním zápase sezony.Jestli se nepletu 6.10.v sobotu nás čeká ostrý souboj s Torontem.Sestava jak píšeš Míro je úplně jiná než bych čekal.Zařazení Plekance do třetí řady se nečekalo,ale sledoval jsem počet jeho odehraných minut/19,44/což je páté nejvyšší vytížení z celé sestavy.Odehrál toho tedy dost.Pokud ho Carbonnou bude takto využívat nemělo by to tolik vadit i když obranými úkoly ho trenér asi moc nenadchl.Ubere mu to pravděpodobně čas na přesilovkách,což je škoda,protože v přípravě mu to střelecky celkem šlo.Já bych ho viděl taky výš.Ani postavení Smolinskiho ve čtvré laině bych nečekal.Myslel jsem,že ho využijí ve třetí,nebo dokonce druhé laině a budou ho častěji nasazovat.O pravém křídle Dandenaultovi ani nemluvě.Pravých útočníků máme habaděj a nakonec ho hraje obránce.Tomu nerozumim.No hlavně,že vyhráli a sezonu rozběhli vítězstvím.Jsem zvědavý jestli doma Carbonnou najde odvahu a postaví Carey Price.To by byl zajímavý tah nebo ne.
 
AvatarDobře, ale pět minut z těch necelých dvaceti odehrál v oslabení, kde si hokej zrovna moc nezahraješ a popravdě řečeno, ono v třetí lajně, kdy chodili většinou na první Caroliny, taky ne. Pro konstruktivního hráče jeho typu je to prostě škoda.
 
04.10.2007 12:00 | reagovat
petr
Já osobně jsem čekal, že Pleky bude hrát s Latendressem a Smolinskim. Podle složení útoků v posledních přípravách bylo skoro jisté, že "Rusové" budou hrát spolu. Myslím, že Tomáš je z prvních třech centrů nejvhodnější volba pro třetí řadu, navíc ta může být i velice nebezpečná pro soupeřovu branku, což je strašně důležité. Nakonec je jedno na jakém postu kdo hraje, když to vychází a vyhrává se. První body jsou doma a to je důležité, jen tak dál.
 
04.10.2007 12:00 | reagovat
Mirek, Montréal | miro15bauer@hotmail.com
Na otazku proc byl obrance na misto utocnika dal trener obrance (Dandenault vcera nebo v minulem roce Streit). Obrane lajny jsou jenom tri a kdyz se zrani obrance (nebo nekdo nema svuj den), trener necha na lavicce ctvrtou utocnou radu a premisti (obrance-utocnika) do obrany. To jen tak, Dandenault to delal taky obcas v Detroitu. Vetsinou jsou to hraci, kteri v juniorce hrali v utoku a pak se z nich stali obranci.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Carolina Hurricanes
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 07.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík