Výborne zvládnutá tretia tretina znamenala prekvapivú výhru Habs

11.03.2012, 11:28 | Reportáž ze zápasu |  Michal Házi
 

Trojzápasový trip hráčov Montrealu Canadiens, po klziskách tímov zo západnej časti Kanady sa pomaly blížil ku koncu. Večer zo soboty na nedeľu Habs zavítali do Rogers Areny, domovského stánku Vancouveru Canucks. Osobitú „príchuť" bude mať dnešný duel najmä pre dvoch montrealských hráčov, Careyho Pricea a Josha Gorgesa. Dôvod? Obaja sú totiž rodákmi z tamojšej provincie Britská Kolumbia. Brankár Montrealu sa pri tejto príležitosti predstavil aj v prekrásnej novej maske: http://ingoal.ingoalmagazine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2012/03/Carey-Price-New-Goalie-Mask-Montreal-0175.jpg. Ďalšia dobrá správa prišla pred stretnutím ohľadne zdravotného stavu obrancu Andreia Markova. Ruský bek by sa mohol vrátiť do zostavy Canadiens už v dnešnom zápase. Namiesto zraneného fowarda Davida Desharnaisa, Habs ešte včera povolali z Hamiltonu Bulldogs útočníka Louisa Leblanca. Zostava Montrealu pre zápas s Vancouverom vyzerala nasledovne:

Pacioretty - Plekanec - Cole
Bourque - Eller - White
Geoffrion - Gomez - Palushaj
Leblanc - Staubitz - Weber

Gorges - Subban
Emelin - Markov
Kaberle - Campoli

Na konci tretej minúty prvej tretiny sa do úniku takmer predral útočník Montrealu Brad Staubitz, avšak domáci obrancovia si ho dokázali postrážiť. V šiestej minúte sa zase v dobrej príležitosti ocitol montrealský foward Scott Gomez. Brankár Canucks Roberto Luongo však Gomezov strelecký pokus úspešne zlikvidoval. O dve minúty neskôr Priceovu pozornosť preveril strelou od modrej vancouverský útočník Mason Raymond. Prvú presilovú hru v zápase mali k dispozícii domáci hráči, keď v čase 08:54 putoval za podrazenie na trestnú lavicu pravý krídelník Habs Aaron Palushaj. V šestnástej minúte úvodnej dvadsaťminútovky Priceovu bránku opäť ohrozil delovkou od modrej domáci foward Mason Raymond. Necelé dve minúty pred koncom prvej tretiny spoza obrancov Canucks nebezpečne vystrelil stredový útočník Canadiens Blake Geoffrion. V čase 18:12 putoval za podrazenie na trestnú lavicu domáci obranca Kevin Bieksa a Habs si tak zahrali presilovú hru. Sekundu pred koncom úvodnej dvadsaťminútovky poslal rozhodca za hrubosť na trestnú lavicu obrancu Montrealu P.K. Subbana. Po prvej tretine bol stav stretnutia bezgólový 0:0.

Habs odštartovali druhú tretinu v oslabení, pretože na trestnej lavici si obranca P.K. Subban ešte odpykával dvojminútový trest z konca úvodnej dvadsaťminútovky. V štvrtej minúte druhej tretiny sa po „školáckej" chybe obrancov Montrealu dostal do úniku domáci krídelník David Booth. Našťastie Carey Price predviedol ďalší výborný zákrok a podržal tak svojich spoluhráčov. V čase 04:55 sa do pästnej „výmeny názorov" pustili útočníci Brad Staubitz a Zack Kassian. Akonáhle si všetko medzi sebou „vyriešili", obidvaja ihneď putovali na nútený „oddychový" pobyt na lavicu hanby. V ôsmej minúte z dobrej pozície strieľal montrealský útočník Blake Geoffrion, ale Roberto Luongo opäť „úradoval" a aj tento strelecký pokus zneškodnil. V dvanástej minúte strelou z medzikružia preveril Priceovu pozornosť útočník Vancouveru Jannik Hansen. Vedenia sa ujali v čase 11:58 domáci hráči, keď Careyho Pricea prekonal strelou z pomedzi kruhov foward Canucks Ryan Kesler. Vyrovnávajúci gól strelil po presnej prihrávke od útočníka Habs Louisa Leblanca jeho spoluhráč Blake Geoffrion, pre ktorého to bol zároveň aj prvý presný zásah v drese Montrealu. Po štyridsiatich minútach hry sa do šatní odchádzalo za nerozhodného stavu 1:1.

Do tretej tretiny vstúpili hráči Montrealu viac než dobre, pretože už po niekoľkých sekundách hry prekvapil brankára Luonga strelou z rohu útočník Habs Erik Cole. Ďalšiu dobrú príležitosť mal o chvíľu neskôr foward Canadiens Louis Leblanc, avšak tentokrát si Luongo dal väčší pozor. V čase 03:21 putoval za nedovolené vyhodenie puku medzi divákov na trestnú lavicu obranca Vancouveru Alexander Edler. Zhruba o minútu neskôr bolo pre domácich hráčov ešte horšie, keď za rovnaký priestupok poslal rozhodca na trestnú lavicu útočníka Canucks Chrisa Higginsa a Habs tak mali k dispozícii početnú výhodu o dvoch hráčov. Canadiens ponúknutú príležitosť náležite využili, keď delovkou na 3:1 zvyšoval po presnej prihrávke od obrancu Andreia Markova jeho spoluhráč P.K. Subban. V čase 11:02 svojim druhým gólom v stretnutí upravil skóre zápasu na konečných 4:1 pre Montreal útočník Erik Cole. Počas zvyšných minút už Habs nepustili domácich hráčov prakticky k ničomu a tak Canadiens vo Vancouveri zaslúžene zvíťazili.

Tímový výkon a hlavne výborne zvládnutá tretia tretina mali za následok nečakanú výhru Montrealu. Hráči Canadiens sa teraz presunú zo západného pobrežia Kanady do Buffala, kde ich v pondelok čaká zápas proti tamojším Sabres.

Hviezdy zápasu:
1. Carey Price 32/33
2. Erik Cole 2 + 0
3. P.K. Subban 1 + 0

foto: Gerry Kahrmann / PNG Staff Photo

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarJo jo, odjezdil to, žádná fyzická hra, ale hokejové myšlení očividně neztratil. Měl několik slušných pasů a hlavně ten na Pacciho ve třetí periodě byl luxusní. Za mě spokojenost, na první zápas po dvou letech luxus. Ale progres přijít musí, to je jasné.
 
AvatarReakce na příspěvek:No tak Markov byl v tomhle zápase do počtu, ale to se dalo čekat, že bude ze začátku hlavně zkoušet, co koleno vydrží. Já jen doufám, že to jsou "porodní bolesti" a že se dostane co nejdříve zpátky do své alespoň poloviční formy - i s tím bych byl celkem spokojený, i když za ty prachy...no nevím smajlik.
 
11.03.2012 16:58 | reagovat
jarosenko | jarosenko@seznam.cz
AvatarSuper Mišo vypadá to senzačně smajlik smajlik
 
AvatarJe skvělý, že se vyhrálo. Hlavně mě těší, že už nastoupil Markov. S nim je Montreal o dost silnější. Snad už jsou jeho zdravotní trable minulostí a bude fit. Mimochodem videa by byly super :)
 
AvatarVypadá to dobře!
 
11.03.2012 12:42 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
AvatarReakce na příspěvek:jo proč ne ? :)
 
11.03.2012 12:26 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarNo k zápasu som sa vyjadril už v reporte. A keď Milan tu priniesol nejaké inovácie, tak aj ja som niečo vymyslel. A keď sa Vám to bude páčiť a bude to možné tak by som k reportom pridával aj video zostrihy zápasov. Čo vy na to? smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:to každopádně smajlik

nedočetl se někdo, jak dlouho bude DD mimo?
 
11.03.2012 11:53 | reagovat
Mireaux | lang@mestolysa.cz
Avataruž jen pět golu a Erik Cole vyrovná svoje dosavadní střelecké maximum v kariéře...bylo by moc pěkný mít v jedný lajně dva třicetigolový střelce :)
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Vancouver Canucks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík