Přesilovkový gól zajistil Montrealu těsně před koncem hrací doby tři body

02.12.2015, 06:38 | Reportáž ze zápasu |  Matěj Langer
 

MONTREAL - Ke svému prvnímu prosincovému utkání vyzvali hokejisté kanadského velkoměsta na svém ledě tým ze spodní části celkové tabulky - Columbus Blues Jackets. Pro domácí celek to byla opět po několika týdnech řádná prověrka, zda se obejdou v zápase bez výrazné podpory v brankovišti Careyho Price, jenž je minimálně na šest týdnů mimo hru kvůli zranění. Do branky se tedy tradičně postavilo krytí Price Mike Condon, jemuž tentorkát pro změnu držel zadní vrátka nováček v A týmu Zachary Fucale. Ani Condon ale neselhal, a Kanaďané tak mohou slavit první prosincovou výhru.

Pohé necelé tři minuty stačili Paulu Byronovi, aby otevřel stav utkání. V rychlém protiútoku spolčeně s Christianem Thomasem od vlastní brány přebruslil v útočném pásmu řadu beků Blues Jackets a z prostoru před brankovištěm bezchybně ztečoval prudkou přihrávku za záda Sergeje Bobrovského - 1:0.

Přesto, že si oba celky po zbytek úvodní části hry vytvořili spoustu nadějných šancí ke skórování, diváci si na další gól museli počkat až do 18. minuty, kdy brankový stav srovnal hostující Nick Foligno. Habs sice vybojovali vhazování před vlastní brankou, o puk ale po chvíli přišel zkušený obránce P.K. Subban, čhož využil právě Foligno a z rychlé bekhendové otočky kolem svatyně Condona zasadil puk těsně vedle levé tyče.

Následně se do velké střelecké pozice se dostala nová posila Columbusu Brandon Saad, který si najel v rychlosti při útočné akci svého týmu do levého kruhu a čekal na jakoukoliv přihrávku. Ta sice nepřišla, ale po odražení puku Condonem se k němu přeci jen dostal, avšak naprosto odkrytou část branky nedokázal vůbec trefit.

O výhru Montrealu se musel postarat až dvě minuty před konce základní hrací doby kapitán domácích Max Pacioretty. Ten během přesilové hry provedl z Dalem Weisem krátkou výměnu v podobě několika přihrávek a z mezikruží lehkou střelou překonal hostujícího gólmana. V následných minutách se už Condon tolik nezapotil a Montreal slaví další svojí výhru.

Hvězdy utkání:

1. Max Pacioretty (MTL) - 1+0

2. Paul Byron (MTL) - 1+0

3. Nick Foligno (CBJ) - 1+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarV novém složení i dneska trénovali...
Moc tomu nerozumím... Maxovi s Plekym to celkem klapalo. Bez Gallyho to sice není úplně ono, ale i tak si drží téměř bod na zápas... 3. lajna fungovala skvěle. 4. lajna taky. 2. lajna se poslední dobou rozjela taky. Proč dělat změny??
 
02.12.2015 19:21 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
MT a jeho dvě zásady, co je u habs. Když se nedaří je to tím, že 1.centra a s Paciorettym nehraje DD.
Zásada č.2 - Když se nedaří a DD hraje 1. centra a s Paciorettym, tak za to můžou všichni ostatní.

A teď mu to ještě možná do budoucna "bohužel" vyšlo.
A je úplně jedno že to vypracoval Weise a DD jen přihlížel,
prostě hráli spolu a vyšlo to.

Myslím, že by se dalo dost jistě tipnout, kdo bude hrát
1. centra proti caps.
 
AvatarReakce na příspěvek:Obávám se, že nářez dostaneme stejně, protože caps jedou na vítězné vlně. Navíc naše sestava je hodně rozházená a trochu se obávám, že nemáme šanci. Ještě ke všemu jsem se dočetl, že je out Beaulieu, který je další důležitý zadák takže to vidím bledě. Cítil jsem v tom zápase s Jackets určitou nepohodu z naší strany. Prostě jsme to nebyli my a spasil nás Max. Nechci být zase pesimista a říkat, že jsme hráli hrozně, ale mohlo to být rozhodně lepší. Doufám, že ty zranění nás moc nepoznamenají zas tak moc. Nezbývá nic jiného, než to nějak přežít. Careyho zranění je asi největší průser, ale to už je prostě tak. Uvidíme, ale dva body podle mě nebudou.
 
AvatarReakce na příspěvek:Tím někým k Fleischmannovi byl nejčastěji Pleky. Taky tomu nerozumím, sice to opět nebylo nic extra ke koukání, ale že by to byla až taková tragédie, aby se musely takovým způsobem rozjebat všechny útoky, to ani náhodou! Jestli proti Caps bude Therrien předvádět tohle, dostaneme nářez!
 
02.12.2015 11:08 | reagovat
wp2t | wp2t@seznam.cz
A MT opět roztáčí své kolotoče. Zdá se, že Fleischman začíná mít problém bo se ve 3. třetině dost často objevovali Pacioretty-DD-Weise a Fleischman s Byronem a někdo. Jeho nasazovací šílenství se stupňuje, ještěže proti němu dnes stál Tortorella a ne Vigneault, ten by toho nejspíš dokázal využít. Pan trenér mi už začíná být stejně sympatický jako Lojza.
 
AvatarReakce na příspěvek:Super, já moc často report nezvládám, když jednou za 14 dní, tak jsem rád... Takže díky...
 
02.12.2015 09:53 | reagovat
Maety | maty.langer@gmail.com
Reakce na příspěvek:V pohodě, klidně budu dělat častěji report ;-) Není problém.. časem přidám i ohlasy po utkání přeložené:-)
 
AvatarReakce na příspěvek:Ubojované vítězství, ve třetí části jsme byli o něco lepší. Columbus vůbec nezvládl pětiminutovou přesilovku, my je hráli také špatně, až poslední vyšla. Moc nechápu přeskupení formací, uvidíme, jestli to MT bude chtít udržet i dále. Každopádně Columbus už není takový otloukánek jako na začátku, takže body se počítají...
 
02.12.2015 07:24 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarPotvrdilo sa, že aj tím zo spodnej časti tabuľky dokáže potrápiť súperov. Našťastie to v závere strhol na našu stranu Max. Mimochodom dík za reportáž smajlik
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Columbus Blue Jackets
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík