Suzzuki jako jediný v nájezdech proměnil a výhru tak berou Canadiens

20.11.2022, 08:05 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Utkání týmů, které před ním měly stejný počet bodů, bylo skutečně vyrovnané. Ve třetí třetině už to vypadalo, že přestřelka dopadne lépe pro Philadelphii, jenže necelé dvě sekundy před koncem vyrovnal svým druhým dnešním gólem Cole Caufield. V prodloužení byly oba celky opatrné, v nájezdech uspěl pouze domácí kapitán Nick Suzuki.

Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers
5:4 s.n. (2:2, 1:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Dvorak (Gallagher, Xhekaj), 18. Caufield (Dach, Hoffman), 32. Matheson (Suzuki, Caufield), 60. Caufield (Suzuki, Monahan), rozh. náj. Suzuki - 1. Sanheim (Laughton, MacEwen), 3. Tippett (Sanheim, Farabee), 36. Tippett, 49. Hayes (Seeler, MacEwen)

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarAno, dnes to bylo k zblití, víc bych to snad ani nekomentoval. Stačily první minuty a bylo vymalovaný, mohli jsme se vrátit díky přesilovkám, ale hráli jsme je hrozně. Dokážeme překvapit a odehrát super zápas, ale pak vícekrát zklamat, je jasné, že takto to bude celou sezonu...
 
AvatarNevím, co to znamená, ale teď přišel ještě hororovější začátek a tentokrát to i tak dopadlo - nechápu, co hráči na začátku zápasu dělají, včetně gólmana, protože 2x za sebou to asi nebude náhoda... Výsledek je, bohužel, ostuda a opakoval bych se jako po zápase s Columbusem, kam, mimochodem, jedeme nyní a očekávám podobný průběh jako minule. Ty naše výkony jsou jak na horské dráze a když člověka potěší jeden, dva zápasy, přijde pak zklamání a to navíc s mužstvy, s kterými bychom ty body měli dělat...
 
AvatarPardo - Opravdu nevím co se ti na tomto zápase v našem podání tolik líbilo, za mě to moc koukatelné teda nebylo. Jejich rychlé napadaní nám po naprostou většinu zápasu dělalo neskutečné problémy a měli jsme obrovský problém dostat se z našeho obranného pásma, jak napsal Míra a jestli byl někdo hokejovější, tak to byli Flyers. Když porovnáš naší soupisku a jejich, tak je to hodně smutné, že se s nimi takhle trápíme a v některých momentech zápasu necháváme i dost přehrávat. Flyers jsou tým, který musíme doma porazit jednoznačně a ne, že budeme mít sevřenou prdel po celý zápas. Závěr parádní, Suzukiho nájezd také, ale to je tak to jediné co můžu pozitivně hodnotit. Sabres budou těžší soupeř, ale nemají formu, takže by to mohlo klapnout.
 
AvatarParda: Ukaž mi tu naší hokejovost třeba v první třetině... A psal jsem smysluplně se dostat z vlastního pásma, což určitě není vyhození do středního nebo útočného pásma... Sorry, ale mě třeba hodně bavil zápas s Penguins, tohle bylo horší, až tedy na ten závěr. A ano, v nájezdech jsme měli štěstí - nebo myslíš, že trefit zároveň dvě tyčky z jedné střely není štěstí...? Vůbec tím neshazuju perefektní Suzukiho nájezd, ruce má prostě šikovný.
 
AvatarTaky mě zápas bavil a i když jsem ho málem po prvních minutách vypnul, tak nakonec byly i body. Suzuki baví a s ním celá lajna. Lepší se i ostatní, jen laciných branek dostáváme až až. Video je jak píšeš Pardo, trošku na hlavu, ale co už.
 
AvatarNemyslím si, že bychom měli problém se dostat z třetiny, oni hráli důrazně, protože jim nic jiného v té sestavě nezbylo a celkově na nic jiného nemají, my byli jasně hokejovější a bylo vidět, že je talent na naší straně a jen díky hloupým gólům to bylo tak těsně a takové drama až do konce, ale velice mě to bavilo. Proč byly nájezdy se štěstím? smajlik Zbytečně shazuješ Suzyho nádherný nájezd, jo jeden jejich nájezd šel tyčka, tyčka a ven, ale to na věci nic nemění, zasloužená výhra po velice hezkém zápase, řekl bych typickém pro tým plný mladých jako jsou Habs. Je fajn, že se trefil Matheson v přemiéře, Harris/Wifi/Kováč se prý budou točit na třetím beku, tak s tím jsem docela spokojen. Jen ten Savard, někdy nevím co si o něm myslet, jednou udělá piruetu jako Subban v nejlepších letech a pak se někde vymele v rohu nebo spadne při otočce jako největší kopyto. Ale jo, přehled má a Guhle vedle něj roste v perfektního beka.

A Monahanův gól byly fraška a ukázka díry v pravidlech, sudí totiž z nějakého důvodu nemůžou zkoumat goalie interference, když zkoumají zda to byl gól nebo ne, v našem případě zda puk vůbec přešel čáru, to přešel a pak snad i dokonce sudí poradil hráči Flyers ať Torts vezme challange a tam to pak bylo rychlé, jinými slovy sudí mohou zkoumat vždy jen jednu věc. Divné, ale je to tak.
 
AvatarJo a ještě, co jsem vůbec nepochopil - Monahanův gól nejprve i po shlédnutí videa uznají, i když jsem se hned podivoval proč, když ten puk tam nikde vidět není, aby vzápětí po trenérské výzvě ti samí rozhodčí u videa gól zrušili. To jako podruhé viděli ještě jiné záběry nebo co má tahle fraška znamenat...?
 
AvatarNa to, že jsme začali naprosto hrůzostrašně, kdy jsme dostali z prvních 4 střel 2 góly, a Allen se pak podojil při třetím gólu, to dopadlo náramně! Hlavně ten zámek na konci třetí části a gól Caufielda 2 sekundy před koncem, to byla paráda. Jinak ale celkový výkon už taková hitparáda zdaleka nebyla, měli jsme vždy obrovské problémy dostat vůbec smysluplně puk z vlastní třetiny - Flyers byli důraznější v osobních soubojích. Postupem času se to trochu vylepšilo, ale určitě tohle nepatřilo k našim lepším výkonům - o to víc potěšili 2 body po nájezdech, kde jsme tedy měli i dost štěstí...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Philadelphia Flyers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 19.03
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Naprostý souhlas, herně jsme byli snad celý zápas lepší, ... | více
  • Ty vole z čeho chceme dávat góly? Takových šancí ... | více
  • CP30 nebo CP31, to je prece jedno :-) vse ... | více
  • Letos v listopadu to bude 7 let co jsem ... | více
  • To bych se asi hecnul a zajel se podívat, ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík