Druhé zastavení v Kalifornii přineslo bod proti Sharks

02.12.2011, 18:23 | Reportáž ze zápasu |  Míra Vyskočil
 

San Jose Sharks byli druhým kalifornským soupeřem na tripu Canadiens. Určitě se jednalo o tvrdší oříšek než „Kačeři" z Anaheimu, kde Habs včera předvedli hodně malátný výkon a trápícím se Ducks pomohli zvednout si sebevědomí. To Sharks už několik posledních let patří k výkvětu NHL a navíc to Montreal na jejich ledě moc neumí - i když je pravdou, že to nejsou zrovna častí soupeři.

V sestavě Habs došlo k dvěma změnám - St.Denise nahradil Palushaj a zařadil se do čtvrtého útoku k Nokelainenovi a Darchemu, do obrany pak putoval zpátky na své místo Weber. No a druhá změna nastala v brankovišti, kde Budaje nahradil Price. A od začátku to byl právě on, kdo měl z obou gólmanů na ledě více práce, což však ani nepřekvapilo. Habs vyráželi spíše k takovým rušovým útokům, vědomi si síly Sharks a také zápasu z minulého dne v nohou. Nicméně Price i s pomocí obránců a někdy i štěstí odolával a tak mohlo udeřit na druhé straně! A kdo jiný než v poslední době výborně hrající Desharnaisova řada, kde sice druhý zápas absentoval Pacioretty, ale Cammalleri ho tentokrát solidně zastoupil. A byl to právě Cammy, který ve čtrnácté minutě nejprve připravil šanci pro Colea, aby si hned vzápětí sjel před gólmana Niemiho a povedeně tečoval Subbanovu střelu od modré - 0-1. Z vedení se však Habs neradovali ani minutu, za domácí srovnal pohotovou dorážkou McGinn - 1-1. Vzápětí šel ven Diaz a domácí mohli strhnout vedení na svou stranu. O tuto možnost se připravili sami vyloučením a tak po chvíli hry ve čtyřech na obou stranách přišla na řadu „obávaná" přesilovka Montrealu... Nutno ale tentokrát říct, že jí Habs sehráli výborně, spousta střel, gólovka Desharnaise s Cammallerim, kteří si ale překáželi - nicméně kýžený gól z toho nepadl. Svou solidní hru tělem z poslední doby opět předvedl Jemelin, který nechal „vyrůst" před Pavelskim pořádný „strom"... Do konce třetiny už se stav nezměnil.

Do druhé části se snažili Habs nastoupit aktivněji než do první a Plekancův útok se na chvíli usadil před Niemim a nebezpečně ho ohrožoval. Pak se ale postupně vše vracelo do zajetých kolejí a Sharks přebírali iniciativu zpět na své hokejky. Ovšem nebyl to žádný drtivý tlak a Price si dokázal poradit. Navíc Habs pořád zlobili jako třeba v páté minutě této části, kdy nejprve uháněli na jediného obránce domácích Plekanec s Giontou, ale prvně jmenovaný přestřelil. Ovšem útoky se prostřídali a ještě v té samé minutě našel Cole ve středním pásmu rozjetého Desharnaise a ten přesnou střelou pod Niemiho vyrážečku vrátil hostům vedení - 1-2. Ani tentokrát však netrvalo dlouho - po necelých dvou minutách předvedli hosté pěknou akci a Couture přes clonícího Webera trefil přesně k Priceově pravé tyči - 2-2. Stále se hrál hodně svižný hokej, který byl ze strany Habs dost vzdálený tomu z Anaheimu... Domácí byli samozřejmě povzbuzeni gólem a o pár minut později musel vytáhnout perfektní zákrok proti Thorntonovi Price. Ale ani hosté nebyli jen zalezlí ve svém pásmu a snažili se při každé možné příležitosti zaměstnávat defenzívu Sharks. Přesto byli domácí aktivnější a obrovskou šanci měl v patnácté minutě domácí Marleau, který tváří v tvář Pricemu přestřelil. I druhá třetina tedy končila nerozhodným stavem.

Ani třetí třetina nijak zásadně nevybočila ze zaběhnutého scénáře - domácí aktivnější, hosté nebezpečné protiútoky. Třeba hned v druhé minutě, kdy domácí obránce Boyle zachránil svým pádem do Cammalleriho střely jasnému gólu a následnou dorážku Desharnaise chytil Niemi. Tento útok byl jasně nejlepší řadou Habs a jen to potvrdil v deváté minutě této části. Nejprve prověřil solidní střelou Priceovu pozornost Marleau, aby o pár vteřin později zaúřadoval za domácí brankou výborný Desharnais, který vyhrál souboj s o hlavu větším Thorntonem a přes brankoviště našel u druhé tyče pevně postaveného Colea, který si věděl rady - 2-3! A o chvíli později mohlo být ještě veseleji, když se na bránu Niemiho řítila dvojice Leblanc-Eller, ovšem zakončení bylo od dánského hokejisty nedůrazné. Domácí pochopitelně začali zvyšovat obrátky, ovšem výborný Price držel. Habs bojovali, což dokázal třeba takový Cole, který inkasoval ukázkový tvrdý hit na obranné modré, ovšem rychle se oklepal a vzápětí už pelášil do tří domácích hráčů... Když už se zdálo, že si odvezeme dva nečekané body, Desharnaisův útok tentokrát propadl směrem dozadu, jeho centr si nedojel svého hráče, kterým byl Clowe, a ten pohotovou dorážkou 86 vteřin před koncem srovnal - 3-3. Do konce normální hrací doby jsme měli štěstí, protože domácí rozpoutali ještě peklo, nakonec však i třetí část skončila remízou a šlo se do prodloužení. Tam byli zase o poznání aktivnější domácí, ovšem hosté kolikrát s vypětím všech sil odolali všem útokům a rozhodnout tak musely až nájezdy. A i ty nabídly napínavou podívanou - muselo se jet šest sérií... Habs měli v první trojici i trochu smůly, protože Cammalleri trefil břevno. Za domácí proměnil Havlát, hosty udržel ve hře Gionta. Pak proměnili Handzuš i s klidem Desharnais, až v šesté sérii dal Pavelski, ovšem překvapivý nájezdník ze strany Canadiens Subban nedal a domácí brali druhý bod - 4-3.

Byl to určitě zajímavý zápas a od Montrealu daleko povedenější výkon než v Anaheimu. Bod je nakonec úspěchem, teď uvidíme, jestli ještě nějaký nepřidají v sobotu proti Los Angeles Kings.

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarReakce na příspěvek:Taky jsem před sezónou čekal boje o play off a ne o to nebýt poslední. Na druhou stranu sousedi v tabulce taky teď nemají dobré časy a ztrácí body, podobně jako my, a na sedmé osmé místo není vůbec daleko. Chce to jen aspoň malou šňůru výher a pak to udržet. Je to vše strašně vyrovnané, takže je to zatím otevřené. Stále věřím, že se zvedneme. Čekám na příchod Špačka, ten bek má stále vzadu co říct, Pacci přijde zpět, 1st se chytne naváže na 2nd a já věřím že něco s Carym v bráně uhrajeme.
U mě je největší profík Carey (překvapivě smajlik ). Jde na něm vidět jak zápasy a výsledky týmu prožívá, soustředí se na zápasy a taky pak ty jeho výsledky podle toho vypadají. Minimum chyb a převaha skvělé práce, bez ní bychom byli asi úplně ztraceni
 
03.12.2011 11:55 | reagovat
Rexxarus | rexxarus@seznam.cz
AvatarReakce na příspěvek:4 prohry za sebou, dneska bude asi pátá, tak co, vyhodíme zase asistenta kouče? Víme dobře, kdo a jaký má podíl na téhle bídné situaci, ale umí někdo z vedení Habs jen kecat nebo i činit? Je mi z toho blivno, prosinec je tady a my jsme v takových sra*kách že si můžeme podat ruce se suterénem ligy.
Jinak kdo podle vás má neprofesionálnější přístup z kabiny Habs? Nejvíc se mi líbí Gorges, na nic si nehraje, neuhýbá, jedná přímo na ledě i v šatně. Už teď se modlím aby zůstal...
 
AvatarReakce na příspěvek:Reakce na oba- Když pominu vůbec podstatu a smysl toho podpisu a jsem tedy smířen s tím, že máme beka za pět mega, který nehraje, tak mě neskutečně irituje ten přístup k médiím jak jeho tak Martinův. Oba nám mažou med kolem huby hloupými lžemi. To se přece nedělá, zvlášť fanouškům Montrealu. Nedivil bych se, kdyby tohle byl promyšlený tah, prostě jen bublinou kolem Markova zaměstnat média, aby se trošku odvrátil zrak na bídné výsledky Habs.
o jeho herním přínosu můžeme spekulovat, může přijít a překvapit a naší hru povznést, nebo se bude zbytek sezóny plácat, což je pravděpodobnější po tak dlouhé absenci. Ale aspoň ty přesilovky... smajlik
 
AvatarReakce na příspěvek:Mě to vůbec nepřekvapuje a popravdě - až na přesilovky, které by mohl možná on zlepšit, mně v sestavě vůbec nechybí a o jeho podpisu tedy nemá smysl ani mluvit. Ale to už jsme tu probírali několikrát, management udělal velkou chybu a jen čekám, kdy to přizná - vím, že jsem asi snílek...smajlik.
 
03.12.2011 11:16 | reagovat
RTW | HHECTOR@azet.sk
AvatarReakce na příspěvek:To nie je výsmech, ale jedno veľké svinstvo z jeho strany!!! A výsledok hlúpych rozhodnutí Gauthiera!!!
 
AvatarOdbočím, co říkáte na situaci okolo Markova? Komedie, nebo tragikomedie? Prý s týmem neletěl do San Jose, ale rovnou do LA, ale na zápas, ale k doktorovi. Takže hrát určitě nebude. To už je opravdu výsměch fandům Habs.
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. San Jose Sharks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 07.05
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Tak Toronto zase v hajzlu...smajlik. Nikdy by mě nenapadlo, ... | více
  • Já jsem si byl jistý, že Panthers si s ... | více
  • Tak Winnipeg vyhučel až překvapivě rychle, to jsem nečekal... ... | více
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík