Montreal se štěstím vrátil Edmontonu porážku

22.04.2021, 09:48 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Habs si během zápasu vypracovali slibné vedení 4:1. Postupně se trefili Lehkonen, Anderson, Toffoli a znovu Anderson.

Vypadalo to jako pohodový zápas, ale to by nebyl Montreal... Canadiens vedli ještě na začátku 58. minuty o tři góly, Oilers však dvěma slepenými góly závěr zápasu pořádně zdramatizovali. Vyrovnat se domácímu celku ale nepodařilo a Canadiens slaví zisk dvou důležitých bodů.

Branky a nahrávky
24. McDavid (Jones), 58. Nugent-Hopkins (McDavid, Draisaitl), 59. Puljujärvi (McDavid, Barrie) - 20. Lehkonen (Kotkaniemi, Petry), 24. Anderson (Tatar, Petry), 49. Toffoli, 56. Anderson (Tatar, Romanov).

Statistické okénko
Střely na bránu: 25 - 31 | Přesilová hra: 1/4 - 1/4 | Trestné minuty: 13 - 13

Kdo se postavil do brankoviště?
Mike Smith (EDM) - 27 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,1 %, odchytal 57:25
Jake Allen (MTL) - 25 zákroků, 3 OG, úspěšnost 88,0 %, odchytal 60:00

Tři hvězdy utkání
1. Josh Anderson (MTL) - 2+0
2. Connor McDavid (EDM) - 1+2
3. Shea Weber (MTL) - 0+0

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
AvatarParda: Nechci tu opět rozebírat téma Price, už jsem tu k tomu napsal dost a dost. Jenom jedno - nečekal jsem, že bude chytat adekvátně té šílené smlouvě, to by musel být Bůh. Ale čekal jsem, že bude pravidelně tím rozdílovým hráčem, jako býval v době, kdy tu smlouvu podepsal - a to už, bohužel, dlouho není pravda...
 
24.04.2021 09:26 | reagovat
lordrahl | l.rahl@seznam.cz
AvatarVyměnil bych trenera, nemame co ztratit a s timhle projevem je PO nerealné se bud dostat nebo ho pak odehrát.

Na tohle se nedá koukat--- ty dva goly dneska co jsme dali byly jen dílem náhody o nějakém tlaku nebo něčem podobném nemůže být řeč.
 
AvatarPromin, to jsou kecy smajlik Upřímně, kdo čekal že bude mít výkonnost adekvátní platu 10,5 mega? Jen totální naiva. To by musel mít čísla z Hart season 14/15 po celý zbytek kariéry, aby si to opravdu zasloužil a nemohl na něj říct nikdo ani popel když se na to dívám tvou logikou. Takže už od počátku se řešilo že ta smlouva bude průser, už v sezoně kdy mu dobíhala stará a nová byla podepsaní se to vědělo, od podpisu nikdy nehrál a hrát nikdy nebude jako 10,5 mil hráč. Jsem jeho příznivec, ale nikdy jsem netvrdil, že jako 10,5 mil hráč od platnosti smlouvy hrál a hraje a taky já mu tu smlouvu nedal že jo :-D. Je to jeho prokletí, to tu říkám roky, smlouva zrujnuje skvělého golmana a jak říkám s jeho stylem hraní a minulostí zranění bych se nedivil, kdyby tělo řeklo dost za pár let a ta smlouva dojela v tichosti na LTIR.

Ukaž mi hráče s tak mega smlouvou, který hraje adekvátně svému platu. Vyjeď si na cap friendly nejlépe placené hráče NHL, polovina z nich hraje ok, ale vždy najdeš lepšího a levnějšího hráče, tak to prostě je, to není zdaleka jen případ Price, hráč hraje dobře, aby neteukl tak ho je třeba zaplatit a po čase přijde někdo mladší, kdo hraje lépe za zlomek toho co on. Takže ano, Weby a Pricer si zaslouží kritiku, oba musí být lepší, ale já bych je neodepisoval a hlavně oni si ty smlouvy sami sobě nedali.
 
AvatarJá jsem taky nikde nepsal, že jsem objevil Ameriku a není to jen o číslech - kdyby k těm číslům měl adekvátní výkonnost, vůbec bych to nezmiňoval! A to ukamenování směřovalo hlavně k tobě, když jsi tu známý jako velký obdivovatel Price...smajlik. Stejný případ (výkonnost-plat) je Weber, proto jsem souhlasil s Theem, že je to další jasný adept.
 
AvatarSpekulace byly, ale díky smlouvě si ho určitě Krakeni nevezmou. Spíš jak to vypadá s jeho zdravím, tak aby neskončil na LTIR za pár let kde jeho smlouva v klidu doběží, ale to mu snad nepřeje nikdo.

A Míro na nic geniálního si nepřišel, člověk nemusí být velký hokejový znalec aby si dal čísla dohromady, ta smlouva Price zabíjí tak jako tehdy třeba Louonga. Strašně by se mi líbilo, aby to Carey v klidu předal Primeauovi a poslední roky hrál druhé housle, ale těžko lze mít back up za 10,5 mega. Nicméně pořád bych ho neodepisoval, pár dobrých sezon před sebou ještě má.
 
AvatarAha, tak to jsem nevěděl... V tom případě souhlas, Weber je další na ráně...smajlik.
 
23.04.2021 12:49 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro, hodil bych si kamínkem, ale nemůžu...

Oni Price musí chránit, pokud nepohne klauzulí. Takže tady není moc co řešit :/

Já bych naopak neplýtval \"ochranou\" na Weberovi. Stejně ho nevemou a ten nic hýbat nemusí, takže pro mě jasný cíl - NEchránit Webera.
 
AvatarJá vím, že tu za ten názor budu některými ukamenován, ale doufám, že při rozšiřovacím draftu nebudeme chránit Price, ale Allena - už jen z toho důvodu, že Price si asi jen tak nevyberou s tou jeho šílenou smlouvou... A i kdyby se tak stalo, myslím si, že dvojice Allen-Primeau by svou roli zastala velmi dobře a uvolnily by se nám ruce pro nějaké zajímavé podpisy...
 
22.04.2021 18:32 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
A to máme na farmě i Weala, Blandisiho a Vejdema samozřejmě...zejména ten by mohl být docela platným hráčem do 4 lajny.

ale tak po bitvě je každej generál...snad se kluci vzpamtujou.

a teda - další klíčovej podpis je Allen, i když bych rád viděl v bráně i Primeaua aspoň párkrát.

 
22.04.2021 18:28 | reagovat
DenTennessee | dhavas@seznam.cz
myslím že se ukazuje že nejdůležitějším hráčem pro nás poslední 3 roky není Carey ale Gally.

ještě že jsme si ho podepsali a nebýt akvizic Toffera a Andersona tak jsme nahraný.

Drewa jsem se zastával, ale je to zoufalství a Eric bohužel pro nás určitě míň zajímavý než Evans, Poehling, snad i Belzille ve čtvrté lajně.

obrana teď vypadá dobře, ale to že nemůžeme využít nikoho z farmy a ty pravidla okolo taxi squad moc nechápu...
 
AvatarPřesně, ted musíme vyhrát s Calgary minimálně dva zápasy ze tří, aby to mělo nějaký smysl a ne zas jednou vyhrát a pak tři prohrát.
Drouin ve čtvrté? Proč ne, bylo načase.
 
AvatarHerně to bylo tentokrát lepší, ale co jsme to zase dělali v závěru, to mi hlava nebere... My vedeme pár minut před koncem v klidu o 3 góly a nakonec máme sevřenou prdel, abychom uhájili jednobrankové vítězství...smajlik. Souhlasím s Michalem, že Kotkaniemi a vlastně celá jeho lajna hráli velmi dobře a samozřejmě Danaultova s vyčnívajícím Andersonem, který ještě smolně přišel o hattrick, když zlomil hokejku při střele do prázdné brány...smajlik. No, je to sice hezký, ale pokud to nepotvrdíme proti Calgary, bylo to k ničemu!
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Edmonton Oilers
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík