Canadiens vymazali Anaheim

14.02.2024, 07:19 | Reportáž ze zápasu |  Martin Formánek
 

Canadiens byli jasnými vládci utkání, svému soupeři dovolili pouze třináct střel. Montreal byl naopak aktivnější a dokázal se hned pětkrát trefit za záda Lukáše Dostála. Juraj Slafkovský a Nick Suzuki si připsali tři body.

Branky a nahrávky
22. J. Evans (Pearson, Jos. Anderson), 30. Suzuki (Slafkovský, Struble), 37. Suzuki (Slafkovský, Newhook), 48. Slafkovský (Suzuki, Caufield), 58. Gignac (Guhle).

Statistika
Střely na bránu: 38 - 13 | Přesilová hra: 2/6 - 0/3 | Trestné minuty: 33 - 29

Kdo se postavil do brankoviště?
Cayden Primeau (MTL) - 13 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100,0 %, odchytal 59:33
Lukáš Dostál (ANA) - 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8 %, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa
Juraj Slafkovský (MTL) - 1+2, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 20:51
Lukáš Dostál (ANA) - 33 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,8 %, čas na ledě 60:00
Radko Gudas (ANA) - 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 22:53

Tři hvězdy utkání
1. Nick Suzuki (MTL) - 2+1
2. Juraj Slafkovský (MTL) - 1+2
3. Cayden Primeau (MTL) - 13 zákroků

 
 
 
 
 
 

Diskuse

 
 
20.02.2024 16:05 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarJá, já se hlásím... Nikde prosím. Hlavně nahazovaní, příšerné bránění a neee neni to dokola omletou mladou obranou.
 
AvatarTak tedy poslední dotaz, protože jinak se tu plácáme pořád dokola - když pominu některé jednotlivce, tak kde konkrétně se náš herní systém zkvalitnil...?
 
AvatarAle ja te nechci uklidnivat tymy, ktere jsou na tom hůř, ale takova je realita. A presne jak pise Matej, terminus technicus reset MB vymyslel jen kvůli Price a Webera, naposledy do to riznul all in, nabral Perryho, Staala aspol a malem to vyslo. Ze jsme meli štěstí? Proboha kazdy tym ho potrebuje na to aby dosel tak daleko.
A porad nevím o jakem posunu mluvis, jsme na tom lepe nez loni určitě, ale prece musis sam videt ze tymy na spici NHL jsou jinde a jak tu pisi furt dokola, PO serie a Cupy vyhrava depth a brankář, nic z toho my nemame. První top lajnu ma kde kdo. A tohle ziskat se nestane pres noc. Philly treba docela vyletela nahoru letos, ale na Cup to rozhodně neni.
 
AvatarAle právě proto o tom mluvím...smajlik. Ztratili jsme roky za Bergevina, i když tvrdíš, že přestavbu neměl povolenou - takové ty názvy jako restart apod. byly polovičatým řešením, které se ukázalo jako chybný směr. je mi jasný, že přestavba není hned, ale měl bych tedy po cca 3 sezónách vidět nějaký posun - já tam ale žádný výrazný nevidím...
 
19.02.2024 13:40 | reagovat
Theo33 | Matts88@seznam.cz
AvatarMíro, rád bych ti naprosto nenásilně např: při řízení auto, cvičení, běhání venku, mytí nádobí, nebo žehlení doporučil poslouchat roky pravidelně fokus podcast/Bomby v NHL. Tam téma jako přestavby kádru probíráme téměř neustále.

Hughes zatím kompletní přestavbu provádí velmi slušně. Trpělivost je samozřejmě klíčová. Někde je za 4 roky hotovo, někde ji můžeš dělat 7-8let a pořád nic. Příkladů je mnoho :)

Bergevin nikdy kompletní přestavbu nedělal. Jeden rok tanking není přestavba. Neměl ji od majitele ani povovolenou. Plus s Price a Weberem, dvěma HOF hráči se dělá těžko :)))
 
AvatarPřesně tak, jak píše Michal.F - nebýt toho okleštěného systému, nemuseli jsme se do PO vůbec dostat. Jinak je jasný, že podmínky byly pro všechny týmy stejné (i když si myslím, že americké týmy měly tu cestu do PO malinko složitější...). A to rozhodně není zpochybňování, beru to jako úspěch, to bezesporu, jen jsem chtěl na tuhle okolnost upozornit. A na Bergevina jsem upozorňoval proto, že tu byl většinově chválen, a to i tebou, takže mi přijde teď trochu mimo mísu říkat, že vlastně až za Hughese můžeme počítat nějakou přestavbu, protože předtím to tedy bylo asi špatně... Návaznost prostě chybí. A dávat pro srovnání jako argument jiná mužstva, jako třeba to Buffalo apod., mi nepřijde vůbec relevantní - to samé mohu udělat na opačném pólu a říct \"podívej, kolik mužstev je za posledních let úspěšnějších než my\" a bude jich dost...smajlik. Nechci se uklidňovat tím, že pořád je řada mužstev, co jsou na tom hůře...
 
AvatarSorry za překlepy.smajlik smajlik
 
AvatarPardo, já myslím, že Míra to finále SC rozhodně nezpochybňuje. Chce nejspíše říct, že ten systém byl prostě jiný. Hráli jsme pouze proti kanadským týmum a mohli jsme si dobře nastudovat, kde jsou jejich přednosti a kde naopak slabiny. Toto nám dost možná hodně pomohlo v sérii s Leafs a Jets. Na druhou stranu jsme měli i hromadu štěstí, kdy jsme sérii s Leafs srovnali dvěma výhrami v OT a v G7 se Toronto psychicky sesypalo, protože je to Toronto. Určitě by jsi nikdo nevsadil na to, že následně sweepneme Jets. S Vegas opět klika jako kráva, kde se to zlomilo v G3, Fleury udělat tu nepochopitelnou minelu, po které to Anderson poslal do OT, kde to rosekl znovu on. Ve finále SC jednoznačný favorit svou roli potvrdil a bylo hotovo. Myslím, že přesně tohle chtěl Míra říct, zpochybňování byl v tom neviděl. Neboj, on ti to sám vysvětlí.
 
AvatarS odchodem Bergevina a DD se vymenilo celo vedeni, cili je třeba tyto dve etapy rozlišovat. Bergevin je rozporuplna osobnost dejin klubu ale uspechy za sebou ma se spoustou dobrych podpisu a tradu a finale SC? Proc ho zpochybňujes? System byl pro všechny stejny. Neslysel jsem ze by někdy nekod zpochybňoval tehdejsiho vítěze Tampu. Furt jsme vyhrali tri PO serie pro pořádně silnym týmům, system nesystem, covid necovid. Za me mega uspech ktery nam muze 80% tymu zavidet stejne jako k tomu 2x finale konference k tomu zmíněnému finále SC za posledních 15 let.
Mame picky tak dejme cas KH s nimi pracovat, dva roky pro managerskou práci nejsou moc.
Ad obrana v pasmu, jsou to chyby, mame mladou obranu a Savarda, bohužel. Allen dnes taky nema zrovna ciste svedomi, doby kdy nam Carey sam vyhral 10-15 zapasu za sezonu jsou pryc, zvykejme si a opet radim porozhlédnout se kolem ligy, v brankovisiti trou bidu s nouzi i velci favoriti, proto snad ten luxus ktery nam dopraval Carey rok co rok konečně doceni i jeho nejvetsi hateri.
Ad Xhekaj- drby, prece vis ze my jsme v kazdem drbu co liza v lize, to me nechava chladnym.
 
AvatarZápas s Caps se mi vůbec z naší strany nelíbil, doslova nás Zamykali v našem obranném pásmu, hlavně teda ve druhé třetině a i proto jsme tenhle zápas nezvládli. Hlavně čtvrtý gól byla od nás neskutečná laxnost.

Musíme si říct, že na tom nejsme zas až tak zle. Parda tady zmiňoval Buffalo, jaký má ofenzivní talent a žádné ovoce jim to nepřináší, ale nejsou to jen Sabres. Podívejte se třeba na Colombus, má možná více mladého ofenzivního talentu než my, k tomu několik velice zkušených borců, kteří ten tým absolutně netáhnou. Po 11 letech vykopli GM a jsou v totálních sračkách. My můžeme být oproti nic ještě docela vysmátí, i když jsme asi všichni čekali víc.
 
AvatarSorry za ty překlepy, psal jsem dost narychlo...smajlik.
 
AvatarMáš pravdu - jako fakt letitého fandu Habs, který ten poslední SC zažil, mě opravdu nezajímá, kdo je u vesla, ale zajímá mě směřování klubu a nějaká koncepce. A tu v posledních letech postrádám - a ano, začalo to za Bergevina, kterého tu ale velká část přece chválila, tak jak to tedy je...? Navíc GM není zdaleka v tom rozhodování sám, takže se nemusíme bavit jen o jedné osobě. A řekněme si na rovinu, že to finále z 2021 bylo i dost o tom systému, který byl tehdy kvůli covidu nastavený. A samozřejmě o Priceovi. Vždyť se dlouhodobě podívej, jak (ne)dokážeme zhodnotit naše výběru v draftu a to se tu nyní hodbáme nad tím, co dokázal Hughes vytřískat na Monahanovi - k čemu nám to bude, když tu výchovu prostě neumíme? Nebo tedy neumíme odhadnout talent na draftu - ať tak nebo takm, obojí je špatně!
Nesouhlasím s Frankiem ohledně MSL, ale s čím s ním naprosto souhlasím to je naše naprosto tragická hra v předbrankovém prostoru - s Caps opět 2 góly z těchto míst a jak on správně píše, všude tam stojí naši hráči...smajlik.
No nevím, čím by měl Hughes nalít optimismus při TDL, jedině snad, že by se zbavil Savarda, Allena, Pearsona apod., ale kdo by je chtěl...? Naopak mi říkal fanda Canucks, že prý mají zájem o Pezzettu a Xhekaje - první by mě vůbec nevadil, ale pokud by se vůbec jen uvažovalo o trejdu Xhekaje, tak bych asi nad vedením zlomil hůl nadobro! Neříkám, že Xhekaj je pro naší defenzívu nepostradatelný, ale nechat si odejít jediného beka, který je schopen to před bránou vyčistit a je mladý, by bylo na palici...
 
AvatarTak to je fajn, ze jsem te pobavil, ale vzal sis z toho jen cos potreboval. MSL je hracsky kouč a mentor, neni to stara skola jako jeho předchůdci, mimo DD, ten byl dost necitelny. A opakuji, veri svym hracum a hlavne mladym hracum viz vzestup CC a Slafa pod nim. Myslíš ze by tohle ti zmineni dinosauri dokazali? Rozhodne tedy neni k nicemu a mas dosti omezene predstavy o tom na co kouc vliv ma na co ne, ale to je takové typicky ceske tak se ani nedivím.
A Miro, zase sem pleteš eru MB a eru KH. Ano, jako fandu te to zajimat nemusí, ale jako erudovaneho fandu by melo. Pod KH jsme v rebuildu a ten prostě minimálně 5 let trva, spíš vic. Tak to proste je. A ze ti dochází trpělivost? Co to finale SC par let zpět? A nemysli si, vedení ani fans se ty prohry nelíbí ale berou to jako nutné k budoucímu uspechu, vsak taky ta kryci doba nebude trvat vecne za v pristi nebo pres pristi sezone bude tlak na výsledky silit, ale ted rozhodně neni na mostě.
Opakuji, co s tim chcete hrat? Cup vyhrava depth, hvezdnou první lajnu ma kdekdo, zeptejte se McDavida. A depth je to hlavní co nam chybí. Od Ylonena jsem cekal vic, Armia je Armia, tam to uz lepsi nebude, Gally bohužel pres všechnolu snahu uz je pouze stin 30 ti goloveho strelce, Pearson bohuzel ani po vyléčení neni lepsi a je taky done, Anderson velké zklamání, Monyho jsme vymenili, Newhook zraněny a Dach out do konce sezony. To se pak muze prvni lajna pretrhnout a nic z toho nebude.
Uvidíme co bude na TDL, treba KH i vam zase nalije optimismus do zil.
 
18.02.2024 01:30 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTak tohle \"A že nejsou výsledky, za to opravdu nemůže trenér, hráči hrajou a trenér jen pracuje s tím co má...\" mne vážně dostalo/pobavilo. Proč teda máme nějakýho kouče, když je tam vlastně k ničemu? Já si do teď myslel, že trenér má hráče zlepšovat, vymačkat z nich to nejlepší, připravit je na zápas - takticky, psychicky atd., reagovat na dění v zápase atd., ale teď už se ničemu nedivím, má vlastně jen stát na střídačce - tak to tím pádem plní na 1000%. Mimochodem právě nám dal WSH náš typickej gól - 4 naši u naší brány s nikým a stejně je tam jeden jejich sám a doklepne to. Já taky nečekal, že půjdeme do PO, ale chci vidět nějakej posun ve hře a né jen furt dokola se opakující nesmysly. Mě ten náš trenéreskej ancábl prostě ztratil, když vidím tu nečinnost při zápasech atd.
 
AvatarAno, nemáme, ale s tímhle žádným posunem za poslední 2 roky ani mít nemůžeme a mít nebudeme! Co je nám platné, že tady získáváme výhodné pozice v draftu, když to pak neumíme přetavit v reálnou kvalitu...? To bylo pořád keců, že nebude rebuild, ale jen nějaký restart a nikdo vlastně ani pořádně nevěděl, co to obnáší. A to přešlapování na místě a nerozhodnost nás stály další roky, které nás nikam neposunuly smajlik. Jsem už z toho dost otrávený, z té hry nemám radost (tedy na pár výjimek) a hlavně to světlo na konci tunela tak nějak nevidím...
 
AvatarKluci, mrkněte i na jiné týmy v lize a pak prozříte kdo má na PO a případný úspěch a kdo ne. U nás jsem čekal náznak bojů o PO, ale jen v tom ideálním případě, který nenastal. Zase bojujeme se zraněními a dost hráčů se nepotkalo s formou (Anderson), nebo jsou bohužel už mimo formu kompletně a trvale (Gallagher, Savard). Nemáme ani náznak secondary scoring a chybí nám ještě jeden špičkový bek (Guhle v něj teprve dorůstá). V brankovišti jsou docela výkyvy, tohle prostě na PO ani boj o něj není ani náhodou. A určitě ještě pár let nebude, bohužel.

A MSL? Věří hráčům, na vzestupu formy Slafkovského má podle mě obrovský vliv, což už ukázal třeba i u Caufielda. Tohle to by nedokázal Julien a takový Therrien už vůbec ne. A že nejsou výsledky, za to opravdu nemůže trenér, hráči hrajou a trenér jen pracuje s tím co má a to teď rozhodně víc nezmůže, viz první odstavec.

Podívejte se třeba Buffalo jakou má ofenzivní sílu, kolik má talentu v obraně a zase letos PO nebude. New Jersey je taky plné talentu a o PO ještě budou muset pořádně porvat, protože bojují stejně jako my se zraněními. Jen postoupit do PO v téhle lize není nic jednoduchého a my na to prostě nemáme, jednoduché.
 
AvatarAsi tady budu docela za blázna, když řeknu, že jsem nás očekával alespoň na hraně postupu do PO nebo dokonce na WC. Je bohužel vidět, že ten tým je prostě hodně mladý a potřebuje získávat zkušenosti, třeba to příští rok s WC urveme. Coaching staff za mě prostě není důvod a jeho změna by stejně ve druhé polovině sezony byla úplně k ničem. Dal bych MSL šanci ještě do konce příští sezony. Hlavně musíme doufat, že se nám budou vyhýbat zranění.
 
16.02.2024 20:55 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarCJ ale taky něco dokázal, tenhle zatím velký kulový a jestli na sobě nezapracuje, tak to tak zůstane... Jen tak čumí a jednou za čas udělá výzvu, tu dnešní jsem ani moc nepochopil... Ale já ti nechci brát to Slunce v duši, je přece super dostat dvě šišky a mezi níma jednou vyhrát. Kdo teda může za ten projev atd., když ne náš couching staff, kterej v mých očích dělá úplný kulový?
 
AvatarTak jak nikoho petka Ducks snad neukolebala tak sedmicka od rags nikoho nepřekvapuje. Nesnasim rags, ale bohužel to je za me velky aspitant ta cup, byť maji sve mezery, ale ten rusak v brane se beztak zase v PO zblazni. Ovsem 4 goly za 4 minuty je na presdrzku, to se v NHL dit nemuze at uz hrajem s kymkoliv. Ale cert vem vyslekdy, prvni lajna baví a moc, ted uz \"jen\" najit i secondary scoring. Se skorujici jednou lajnou se toho moc vyhrat neda a to na stridacce může stat kdokoliv. Andersona vzdy bráním ale je to letos slabe, objevit se na lede a sem tam něco ukázat je s jeho platem a pozici v tymu malo.
 
AvatarFurt lepší St.Louis na Lavičce než CJ. Ten zase kvůli každé kravině hejbal hned držkou.
 
16.02.2024 20:00 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTo jsem si myslel... St.Louis ven! A čím to teda je? Tady se vůbec nereaguje na dění na ledě, prostě stojíme a čekáme, že to dobře dopadne. A když ne, tak se nic nestalo, za chvíli se hraje zas... peníze stejně přijdou. Žádný koučování při zápase, žádná reakce na dění na ledě, žádnej posun ve hře jako celku, defenzivní počínání, prostě v ničem posun kupředu. Včera bylo pozdě... Ale samozřejmě je to jen můj názor.
 
16.02.2024 20:00 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTo jsem si myslel... St.Louis ven! A čím to teda je? Tady se vůbec nereaguje na dění na ledě, prostě stojíme a čekáme, že to dobře dopadne. A když ne, tak se nic nestalo, za chvíli se hraje zas... peníze stejně přijdou. Žádný koučování při zápase, žádná reakce na dění na ledě, žádnej posun ve hře jako celku, defenzivní počínání, prostě v ničem posun kupředu. Včera bylo pozdě... Ale samozřejmě je to jen můj názor.
 
AvatarŘekl bych, že jenom čuměli. Naše výkony ale nejsou způsobené špatným coaching staffem.
 
16.02.2024 18:25 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatar4 góly za 4 minuty... Vzal si ten náš trenérskej ancábl alespoň time nebo tam jen čumeli? Tragédie...
 
15.02.2024 21:46 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
Avatar:-) ale dopřeju, jen aby nás to ale neukolébalo... Jasně, že zápasy nejsou lehké, vždy musíš něco předvést abys vyhrál.
 
AvatarSorry za ty otazniky, pisu z mobilu a ty tri jsou vysmate smajliky.
 
AvatarTy vole Frankie, nikdo tady nezveda cup nad hlavu, ale i tu trochu radosti nam tady nedoprejes po krasne výhře? ??? taky dodam, ze San Jose taky nejsou zadny powerhouse a vzpomenme na zapas s nimi, v NHL podle me nejsou lehke zapasy.
Osobní statistika nadhera, Primeau výborně a velka vzpruha pro sebevědomí. Snad se podaří Allena konečně za pytel puku vyměnit.
 
AvatarDnes poctivě makal celý tým, ale souhlasím s Michalem, že to gólově to musí stát i na ostatních formacích a nejen na první. Primeau první nula v NHL, to je také super.
 
AvatarBlues taky nejsou aspirantem na SC a podívej, co jsme proti nim dokázali vytvořit...smajlik. Ale ten Anaheim mě zklamal, čekal jsem víc.
 
14.02.2024 15:47 | reagovat
Frankie33 | patrick33@seznam.cz
AvatarTaky jsme hráli s Top týmem ligy, velkým aspirantem na SC... Hned je vše zalité Sluncem... Souhlasím se Slafkovským a potažmo první lajnou.
 
AvatarTak k tomuhle zápasu lze říct jen to, že to byla naše dominance téměř od začátku do konce a jak píše Michal - tak trochu balzám po těch Blues...smajlik. Slafkovský se opravdu probudil a ty jeho asistence fakt stojí za to. I ty bitky pro nás nedopadly špatně smajlik.
 
AvatarKdo potřebuje balzám na duši, podívejte se na tento zápas. Naše přesilovky, týý jo, takhle kdyby vypadaly, hned by se zápasy vyhrávaly lehčeji. Slaf nyní má sebedůvěru někde ve vesmíru oproti prvním 20 zápasům, neprohrál snad jeden souboj kolem mantinelu, asi nejlepší zápas od něj a podtržen skvělými áčky a brankou. Ducks toho moc nepředvedli krom zbytečných bitek, takže i Primeau si připsal lehčí SO. První formace nyní šlape fantasticky a snad to vydrží, hlavně v další sezoně bychom to potřebovali. Co bude ale víc potřeba, aby to nestálo jen na ní...
 
 
Související zápas
 
 
detail zápasu
 
 
vs. Anaheim Ducks
 
 
přehled všech zápasů
 
 
Nejnovější články
 
 
archiv článků
 
 
Napsali jsme 27.04
 
 
 
 
Tabulka
 
P.TýmZ.SkoreB.
 
celá tabulka
 
 
Aktuálně z fóra
 
  • Theo: Není to házení hrachu na zeď - ty ... | více
  • Ano, nejak takhle jsem to ohledně Savarda myslel. A ... | více
  • Jinak hodnocení celkem přesný. A byl bych překvapený, kdyby Ylönen ... | více
  • Jsem asi poslední, kdo by byl Savardův fanoušek, ale: ... | více
  • No vidíš a já problém s jeho pomalostí mám ... | více
 
 
 
 

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, jakožto další zde zobrazené vlastnické materiály jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L. P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.

Web created by Martin Formánek (martin.formanek(at)gmail.com) | design by Aleš Koňařík